Kumaha Freeze Kohlrabi (Kalayan atawa Tanpa Blanching)

 Kumaha Freeze Kohlrabi (Kalayan atawa Tanpa Blanching)

Timothy Ramirez

Katirisan kohlrabi gampang dilakukeun, sareng cara anu saé pikeun tetep di tangan iraha waé anjeun peryogi.

Anjeun tiasa dianggo dina masak atanapi resep naon waé, atanapi dipanaskeun pikeun lauk gancang pikeun tuangeun naon waé.

Dina tulisan ieu, kuring bakal nunjukkeun anjeun léngkah-léngkah kumaha ngabekukeun kohlrabi seger tina kebon anjeun, tina kebon anjeun, atanapi toko kebon anjeun. kudu blanch atawa henteu jeung métode béda nu bisa Anjeun pake, pikeun leres nyiapkeun eta sangkan bakal tahan salami mungkin dina freezer.

Dupi Anjeun Freeze Kohlrabi?

Jawaban pondokna nyaéta enya, anjeun tiasa ngabekukeun kohlrabi seger ti kebon, toko sembako, atanapi pasar tani.

Éta beku pisan, sareng anjeun tiasa dianggo dina resep karesep anjeun. Kantun tambahkeun potongan beku kana masakan anjeun, atanapi ngalembereh heula.

Postingan Patali: Kumaha Melak Kohlrabi Di Imah

Nyiapkeun Kohlrabi Pikeun Ditiriskeun

Saméméh anjeun ngabekukeun kohlrabi, aya sababaraha léngkah anu anjeun kedah laksanakeun pikeun mastikeun yén éta ngajaga<4 rasa atanapi tékstur anu paling saé. bing aranjeunna kalayan sikat ngahasilkeun lamun perlu. Satuluyna, potong daun jeung batang dina unggal tungtung bohlam.

Paké pangupas sayur atawa péso seukeut pikeun miceun kulit luar nu karasa. Teras Anjeun tiasa milih pikeun motong kana keureut atawa kubus.

Kantong freezer dieusian ku irisan kohlrabi

Naha AnjeunKudu Blanch Kohlrabi Sateuacan katirisan?

Anjeun teu kudu blanch kohlrabi saméméh katirisan. Tapi kuring nyarankeun ngalakukeun hal eta sabab mantuan ngajaga tékstur garing, sarta ogé ngonci dina rasa seger.

Tempo_ogé: Ngembang Canna Lilies Di Kebon Anjeun (Panduan Perawatan Lengkep)

Cara Blanch Kohlrabi Pikeun beku

Pikeun blanch kohlrabi Anjeun saméméh katirisan, Anjeun ngan kudu ngalakukeun flash-masak eta dina cai nu ngagolak salila sababaraha menit.

Eusian pot masak ku cai jeung mawa ka kulub. Bari ngadagoan, eusian mangkok badag ku cai és.

Sanggeus cai nepi ka ngagolak, taliti teundeun potongan-potongan sarta ngantep éta masak pikeun 2-3 menit. Ulah kaleuleuwihi.

Cabut potongan gancang ngagunakeun sendok slotted, nempatkeun kana mandi és langsung, sarta ngantep éta tiis salila 1-2 menit pikeun ngeureunkeun prosés masak.

Tempo_ogé: Kumaha Ngawangun Rumah Tangga DIYCooling blanched kohlrabi saméméh beku

Métode Pikeun katirisan Kohlrabi

Katirisan kohlrabi aya sababaraha léngkah basajan tur gancang, sarta anjeun bisa nuturkeun sababaraha léngkah basajan tur gancang. Téhnik anu anjeun pilih gumantung kana jumlah waktos sareng kahoyong pribadi anjeun.

Katirisan Kohlrabi Dina Potongan

Hadé pisan pikeun motong kohlrabi anjeun janten potongan sateuacan beku, tinimbang ngantepkeun sadayana. Ieu bakal nyéépkeun rohangan anu sakedik, sareng ogé ngahasilkeun produk ahir anu langkung saé.

Anjeun tiasa motong bohlam janten kubus atanapi irisan, gumantung kana kumaha rencana anjeun ngagunakeunana engké.

Flash Freezing Kohlrabi

Flash katirisan mangrupa lengkah tambahan pilihan, tapi bakal nyegah potongan tina nempel ngahiji dina hiji rumpun badag.

Kantun nyebarkeun cut kohlrabi anjeun kaluar dina loyang dilapis ku kertas parchment sarta nempatkeun eta dina freezer salila 30-60 menit nepi ka potongan-potongan anu semi-beku.

Dupi abdi tiasa ninggalkeun Kohlrabi beku & Batang ogé?

Leres anjeun tiasa ngabekukeun daun sareng batang kohlrabi ogé bohlam. Paké daun leutik, lembut pikeun tékstur jeung rasa pangalusna, sabab nu leuwih badag condong jadi tangguh jeung woody umur maranéhanana.

Ke heula ngumbah daun jeung pat nepi ka garing, atawa make salad spinner pikeun miceun kaleuwihan cai.

Teras anjeun bisa mungkus eta dina kantong freezer. Atawa anjeun bisa blanch aranjeunna lajeng freeze aranjeunna dina baki és kubus pikeun porsi aranjeunna kaluar pikeun resep Anjeun.

Tulisan patali: Kumaha & amp; Iraha Panén Kohlrabi

Parabot & amp; Suplai Diperlukeun

Di handap ieu daptar parabot jeung alat nu bakal diperlukeun. Tapi, gumantung kana prosés anu anjeun pilih pikeun dianggo, anjeun panginten henteu peryogi sadayana.

  • Péso koki anu seukeut

Bagikeun tip anjeun pikeun katirisan kohlrabi dina bagian koméntar di handap.

Pitunjuk Lengkah-demi-Lengkah

Kumaha Cara Ngabekukeun Kohlrabi

Gratis pikeun ngajaga kohlrabi nalika anjeun peryogi>

Gratis pikeun ngajaga kohlrabi nalika anjeun peryogi. Anggo pikeun masak atanapi tambahkeun kana sup, aduk goreng, atanapi resep anu sanés.

Waktos Nyiapkeun 10 menit Waktos Masak 5 menit Waktu Tambihan 3 jam Waktos Total 3 jam 15 menit

Bahan

  • Kohlrabi seger

Parentah

  1. Prinsip Kohlrabi Anjeun
    1. tina cai dina kompor on luhur sarta eusian mangkok badag kalayan cai és. Nyeuseuh jeung ngabersihan kohlrabi anjeun, ngagunakeun sikat ngahasilkeun mun enteng scrub aranjeunna, upami diperlukeun. Teras potong batang sareng tungtung daunna.
    2. Potong - Potong unggal bohlam janten satengah, sareng nganggo pangupas sayuran pikeun ngaleungitkeun kulit luar anu keras. Lajeng potong kohlrabi anjeun nepi kana kubus atawa keureut.
    3. Blanch (opsional tapi dianjurkeun) - Teundeun potongan kohlrabi kana pot cai nu ngagolak, jeung masak eta salila 2-3 menit. Teras nganggo sendok slotted pikeun mindahkeun kana mandi és langsung eureun masak salajengna, sarta ngidinan pikeun niiskeun pikeun 1-2 menit.
    4. Cabut tur garing - Cabut potongan anjeun tina bak és, tempatkeun kana anduk, teras tepuk nepi ka garing. Upami anjeun henteu nyéépkeun aranjeunna, éta masih hadé pikeun ngusap aranjeunna garing saatos ngumbah.
    5. Flash freeze (opsional) - Teundeun kohlrabi dina loyang anu dilapis ku kertas parchment, teras lebetkeun kana freezer salami 30-60 menit, atanapi dugi ka potonganna semi beku.
    6. Pek sareng segel - Eusian kantong freezer anjeun ku potongan kohlrabi (bage gratis leungeun.Panyekel ngajadikeun padamelan ieu langkung gampang). Teras pencét kaluar kaleuwihan hawa sareng segel aranjeunna.
    7. Label sareng beku - Anggo spidol permanén pikeun méré label tanggal ka kantong anjeun supados anjeun terang iraha waktosna bakal kadaluwarsa, teras simpen dina freezer anjeun.

    Catetan

    • Kohlrabi atah henteu beku saé, janten langkung saé pikeun nyandak sababaraha menit tambahan. Upami teu kitu, éta tiasa henteu gaduh rasa atanapi tékstur anu pangsaéna nalika anjeun ngalembereh.
    • Tirisan kilat mangrupikeun pilihan, tapi bakal nyegah potongan kohlrabi anjeun ngahiji atanapi ngabentuk hiji gumpalan anu ageung.
    • Pikeun manjangkeun umur simpan kohlrabi beku anjeun sareng nyegah kaduruk dina freezer, cobian nganggo sealer vakum dahareun.
  2. ©Catening Food

Timothy Ramirez

Jeremy Cruz mangrupikeun tukang kebon avid, horticulturalist, sareng panulis berbakat di tukangeun blog anu populer, Meunang Sibuk Berkebun - Berkebun DIY Pikeun Pemula. Kalayan langkung ti dasawarsa pangalaman di lapangan, Jeremy parantos ngasah kaahlian sareng pangaweruhna pikeun janten sora anu dipercaya dina komunitas kebon.Tumuwuh di tegalan, Jeremy ngembangkeun apresiasi anu jero pikeun alam sareng karesep pikeun pepelakan ti umur dini. Ieu fostered gairah anu antukna ngarah manehna ngudag gelar di Hortikultura ti universitas bergengsi. Sapanjang perjalanan akademikna, Jeremy ngagaduhan pamahaman anu kuat ngeunaan sababaraha téknik berkebun, prinsip perawatan pepelakan, sareng prakték sustainable anu ayeuna anjeunna bagikeun ka pamiarsana.Saatos réngsé pendidikanna, Jeremy ngamimitian karir anu nyugemakeun salaku horticulturist profésional, damel di kebon botani anu kasohor sareng perusahaan landscaping. Pangalaman panangan ieu ngungkabkeun anjeunna kana rupa-rupa pepelakan sareng tantangan ngebon, anu salajengna ningkatkeun pamahaman anjeunna ngeunaan karajinan.Motivasi ku kahayangna pikeun demystify ngebon sarta nyieun diaksés pikeun beginners, Jeremy dijieun Get Busy Berkebun. Blog éta janten sumber daya komprehensif anu pinuh ku naséhat praktis, pituduh léngkah-léngkah, sareng tip anu teu ternilai pikeun anu ngamimitian perjalanan ngebon. Gaya tulisan Jeremy pisan pikaresepeun sareng relatable, ngajantenkeun komplekskonsép anu gampang kaampeuh bahkan pikeun anu henteu ngagaduhan pangalaman sateuacana.Kalayan sikap anu ramah sareng gairah asli pikeun ngabagi pangaweruhna, Jeremy parantos ngawangun pengikut anu satia pikeun peminat berkebun anu percanten kana kaahlianana. Ngaliwatan blog na, anjeunna geus mere ilham loba individu pikeun nyambungkeun deui jeung alam, ngokolakeun spasi héjo sorangan, sarta ngalaman kabagjaan tur minuhan nu ngebon brings.Nalika anjeunna henteu ngurus kebon sorangan atanapi nyerat tulisan blog anu pikaresepeun, Jeremy sering tiasa dipendakan di bengkel ngarah sareng nyarios dina konperénsi berkebun, dimana anjeunna masihan hikmahna sareng berinteraksi sareng sasama pencinta pepelakan. Naha anjeunna ngajar pemula kumaha nyebarkeun siki anu munggaran atanapi naroskeun para pekebun anu berpengalaman ngeunaan téknik canggih, dedikasi Jeremy pikeun ngadidik sareng nguatkeun komunitas berkebun bersinar dina unggal aspék karyana.