Kumaha carana Cokot & amp; Kumpulkeun Siki Tina Lobak Anjeun

 Kumaha carana Cokot & amp; Kumpulkeun Siki Tina Lobak Anjeun

Timothy Ramirez

Daptar eusi

Panén siki lobak téh senang, jeung cara nu hadé pikeun ngahemat duit. Dina postingan ieu, kuring bakal nyarioskeun ka anjeun sadayana anu anjeun kedah terang ngeunaan iraha sareng kumaha cara ngumpulkeun siki lobak ti kebon anjeun, léngkah-léngkah!

Tempo_ogé: Kumaha Ngagaringkeun Oregano Di Imah Ku 4 Cara Béda

Kumpulkeun siki lobak ti kebon anjeun teu aya masalah. Hemat, malah bisa dagang jeung babaturan anjeun pikeun variétas béda.

Unggal taun tumuwuh aranjeunna, abdi sok nyieun titik ngumpulkeun siki lobak. Ieu salah sahiji siki veggie favorit kuring panén sarta simpen ti kebon kuring, sarta ogé salah sahiji nu panggampangna.

Lamun anjeun boga lobak di kebon sayur anjeun taun ieu, Anjeun kudu leres-leres nyoba nyimpen siki. Di handap ieu kuring bakal nunjukkeun anjeun kumaha cara ngalakukeunana pikeun suksés anu pangsaéna.

Panén Bibit Lobak Ti Kebon Anjeun

Naon waé variétas anu anjeun tumuwuh, anjeun tiasa kalayan gampang panén siki lobak ti kebon anjeun.

Anjeun bakal kedah ngaleungitkeun sababaraha lobak dina prosésna, tapi artosna patut pikeun melak lobak <7 taun payun?

Enya, lobak boga siki. Tapi, upami anjeun narik aranjeunna supados anjeun tiasa tuang, anjeun moal pernah ningali sikina. Éta sabab henteu ngabentuk dina pepelakan dugi ka akarna henteu tiasa didahar deui.

Upami anjeun resep nyimpen éta, anjeun kedah ngorbankeun sababaraha karunia anjeun. Ieu hanjakal, tapi pikirkeun sadaya siki anu anjeun tiasa simpen kanggo taun payun.

Kumaha Radishes Ngahasilkeun Siki?

Pikeun ngahasilkeun siki, lobak kudu baud heula (ie: kembang). Sakali kajadian kitu, akarna moal bisa didahar deui.

Tong hariwang, anjeun bakal meunang loba siki tina hiji tutuwuhan, jadi teu perlu ngorbankeun teuing dahareun anjeun dina prosés.

Postingan Terkait: Cara Melak Lobak Di Imah

<15 in>

Kebon

>>>>>>>>>>>>>>> cuaca micu bolting. Janten, aranjeunna biasana angkat ka siki dina awal dugi pertengahan usum panas. Bisa jadi gancang atawa leuwih ti éta, gumantung di mana anjeun cicing.

Ti mana Asalna Siki Lobak?

Sikina lobak asalna tina polong siki anu ngawujud dina tutuwuhan sanggeus kembangna layu. Teu lila sanggeus kabentuk, polong bakal jadi coklat, nu ngajadikeun eta teuas leungit.

Waktu Panén Bibit Lobak

Sikina lobak geus siap panén lamun pod geus coklat tur garing kaluar lengkep. Pikeun nyaho pasti, masihan pods a ngocok lembut. Upami anjeun ngadéngé sora ngagelebug di jero, éta tanda yén maranéhna geus siap.

Antukna polong bakal beulah kabuka sorangan. Jadi pastikeun panén siki lobak samemeh polong mimiti dibuka, lamun henteu bakal paburencay jeung leungit.

Kumaha Sikina Siki Lobak

Saanggeus kembang leutik layu, Anjeun bakal perhatikeun polong mimiti némbongan. Polong siki lobak kasampak sarupa kacang leutik, sarta héjo nalika mimitinabentukna.

Kanyataan anu pikaresepeun, anjeun tiasa leres-leres ngadahar buah polong nalika lembut sareng héjo! Sanajan kitu, dina titik éta, siki di jero teu giat. Janten, upami anjeun hoyong disimpen, anjeun kedah ngantepkeunana langkung lami.

Siki lobak dewasa siap dikumpulkeun

Kumaha Siki Lobak

Sikina lobak bentukna lonjong, sareng rada ageung tibatan siki wijen. Warnana béda-béda gumantung kana rupa-rupana, sarta bisa di mana waé ti samak nepi ka coklat poék.

Cara Panén Siki Lobak

Ngumpulkeun siki lobak henteu butuh loba waktu, sarta anjeun teu merlukeun parabot husus pikeun ngalakukeunana. Ieu sababaraha hal anu anjeun peryogikeun…

Peryogikeun Pasokan:

  • Wadah koleksi (mangkuk plastik, ember leutik, kantong kertas, atanapi kantong kantong)

Lengkah 1: Cabut pods siki - Anggo kantong kertas, pruner presisi anu seukeut tina wadahna anjeun ketik kana wadahna seleting atanapi kantong buah. 're using.

Metode opsional: Upami anjeun hoyong, anjeun tiasa meupeuskeun peuteuy bari masih napel kana pabrik.

Pikeun ngalakukeun ieu, posisikeun ember atawa mangkok leutik anjeun sangkan aya di handapeun pod. Teras peras nepi ka ngabuka sareng ngumpulkeun sikina.

Lengkah 2: Bawa ka jero – Saenggeus dipanen sagala siki lobak atawa polong nu dipikahayang, bawa ka jero imah pikeun disiapkeun keur neundeun.

Keur naonLaksanakeun Bibit Lobak Saatos Koléksi

Saatos réngsé panén siki lobak tina pepelakan, waktosna nyiapkeun pikeun disimpen.

Pikeun hasil anu pangsaéna, anjeun kedah ngaleupaskeun tina polong, misahkeun sekam, teras garing sacara saksama.

Kumaha Misahkeunana Ti Chaff>

Ieuh <10. : popotongan popotongan, jeung puing-puing séjénna) saméméh disimpen.

Lamun geus kakumpul sakabeh polong, pegatkeun dahan-dahanna, sikina bakal luruh.

Pikeun ngabersihkeun sempalan, sebarkeun kabeh kana tempat anu datar. Nyokot potongan chaff pangbadagna ku leungeun. Lajeng, niup gently on sésana pikeun ngaleungitkeun lebu torek jeung leutik.

Misahkeun siki lobak tina chaff

Cara Ngagaringkeun Éta

Sanggeus panén siki lobak, pastikeun aranjeunna garing sagemblengna saméméh disimpen. Upami aya beueus anu tinggaleun, sikina tiasa kapang.

Pikeun ngagaringkeunana, sebarkeun kana tempat anu datar, sareng jaga tina beueus. Teras, ngantepkeun hawa garing sahenteuna sahenteuna saminggu, sareng anjeun badé angkat.

Cara Nyimpen Siki Lobak Pikeun Taun Kahareup

Anjeun tiasa melak siki lobak pas anjeun panén, atanapi disimpen dugi ka musim semi. Paké wadah plastik atawa kantong kertas pikeun nyimpen eta.

Pilihan sejenna nyaeta nempatkeun eta dina amplop leutik pikeun nyimpen eta, atawa babagi poto eta sareng babaturan. Diajar kumaha ngadamel pakét siki DIYamplop.

Salengkah deui jeung atur pakét siki anjeun kana lambar saku, tuluy lebetkeun kana binder 3-ring atawa kotak panyimpen.

Sabaraha Lila Siki Lobak Awét?

Lamun disimpen dina tempat anu tiis, poék, jeung garing, siki lobak bisa tahan 5-6 taun. Janten anjeun henteu kedah hariwang langsung ngagunakeunana.

Tapi, pikeun ngajaga tumpukan anu paling seger, kuring nyarankeun panén siki lobak anyar taunan, sareng boh penanaman, dagang, atanapi miceun anu pangkolotna.

Dimana Meuli Sikina

Anjeun tiasa kalayan gampang mendakan seueur variétas anu béda-béda di tengah-tengah bibit lobak atanapi kebon di awal musim semi atanapi usum semi><3 meuli eta online lumayan loba iraha wae taun. Ieu sababaraha anu saé, kualitas pikeun ngamimitian anjeun…

Panén sareng nyimpen siki lobak ti kebon anjeun senang, sareng saderhana pisan. Hadé pisan mun bisa ngagunakeun siki nu dikumpulkeun sorangan unggal taun, tanpa kudu meuli nu anyar.

Upami anjeun bosen nyobaan kumaha carana suksés tumuwuh siki anjeun ku trial and error, anjeun kedah nyandak Kursus Mimitian Siki abdi! Éta kursus online komprehensif anu anjeun tiasa laksanakeun ku anjeun nyalira, sareng éta bakal ngajalanan anjeun ngalangkungan sadayana anu anjeun kedah terang léngkah-léngkah. Ngadaptarkeun sareng ngamimitian ayeuna!

Lamun kitu, upami anjeun peryogi pituduh ngamimitian gancang atanapi refresher, teras Mimitian abdieBook Seeds Indoors sampurna pikeun anjeun. Unduh salinan anjeun ayeuna!

Salajengna, diajar sadayana anu anjeun peryogikeun ngeunaan cara melak lobak tina siki.

Selengkapnya Tulisan Ngeunaan Nyimpen Bibit

Bagikeun tip anjeun pikeun ngumpulkeun sareng nyimpen siki lobak dina koméntar di handap.

<44>

Cara Panén Bibit Lobak

Kumpulkeun siki lobak teu butuh loba waktu, jeung teu merlukeun parabot husus pikeun ngalakukeunana. Ieu sababaraha hal anu anjeun peryogikeun, sareng léngkah-léngkah pikeun ngalakukeunana.

Bahan

  • Wadah koleksi (ember leutik, mangkok, atanapi kantong kertas)

Alat

  • Gunting pruning precision

Parentah Parentahkeun <18 pruner precision seukeut pikeun motong pods siki tina tutuwuhan, sarta teundeun kana wadah Anjeun.

-Metode pilihan: Upami Anjeun hoyong, Anjeun bisa megatkeun pods bari eta masih napel na tutuwuhan. Jang ngalampahkeun ieu, nempatkeun wadahna jadi langsung handapeun pod. Teras diperas nepi ka pegat jeung ngumpulkeun sikina.

  • Bawa ka jero - Sanggeus kabéh siki lobak dipanén atawa polong nu dipikahayang, bawa ka jero imah pikeun disiapkeun keur neundeunna.
  • Catetan

    Catetan

    Tempo_ogé: Kumaha miara Foxtail Fern (Asparagus densiflorus 'Myers')

    Saméméh gurame garing. Jenis Proyék: Nyimpen Siki / Kategori: Siki Ngebon

    Timothy Ramirez

    Jeremy Cruz mangrupikeun tukang kebon avid, horticulturalist, sareng panulis berbakat di tukangeun blog anu populer, Meunang Sibuk Berkebun - Berkebun DIY Pikeun Pemula. Kalayan langkung ti dasawarsa pangalaman di lapangan, Jeremy parantos ngasah kaahlian sareng pangaweruhna pikeun janten sora anu dipercaya dina komunitas kebon.Tumuwuh di tegalan, Jeremy ngembangkeun apresiasi anu jero pikeun alam sareng karesep pikeun pepelakan ti umur dini. Ieu fostered gairah anu antukna ngarah manehna ngudag gelar di Hortikultura ti universitas bergengsi. Sapanjang perjalanan akademikna, Jeremy ngagaduhan pamahaman anu kuat ngeunaan sababaraha téknik berkebun, prinsip perawatan pepelakan, sareng prakték sustainable anu ayeuna anjeunna bagikeun ka pamiarsana.Saatos réngsé pendidikanna, Jeremy ngamimitian karir anu nyugemakeun salaku horticulturist profésional, damel di kebon botani anu kasohor sareng perusahaan landscaping. Pangalaman panangan ieu ngungkabkeun anjeunna kana rupa-rupa pepelakan sareng tantangan ngebon, anu salajengna ningkatkeun pamahaman anjeunna ngeunaan karajinan.Motivasi ku kahayangna pikeun demystify ngebon sarta nyieun diaksés pikeun beginners, Jeremy dijieun Get Busy Berkebun. Blog éta janten sumber daya komprehensif anu pinuh ku naséhat praktis, pituduh léngkah-léngkah, sareng tip anu teu ternilai pikeun anu ngamimitian perjalanan ngebon. Gaya tulisan Jeremy pisan pikaresepeun sareng relatable, ngajantenkeun komplekskonsép anu gampang kaampeuh bahkan pikeun anu henteu ngagaduhan pangalaman sateuacana.Kalayan sikap anu ramah sareng gairah asli pikeun ngabagi pangaweruhna, Jeremy parantos ngawangun pengikut anu satia pikeun peminat berkebun anu percanten kana kaahlianana. Ngaliwatan blog na, anjeunna geus mere ilham loba individu pikeun nyambungkeun deui jeung alam, ngokolakeun spasi héjo sorangan, sarta ngalaman kabagjaan tur minuhan nu ngebon brings.Nalika anjeunna henteu ngurus kebon sorangan atanapi nyerat tulisan blog anu pikaresepeun, Jeremy sering tiasa dipendakan di bengkel ngarah sareng nyarios dina konperénsi berkebun, dimana anjeunna masihan hikmahna sareng berinteraksi sareng sasama pencinta pepelakan. Naha anjeunna ngajar pemula kumaha nyebarkeun siki anu munggaran atanapi naroskeun para pekebun anu berpengalaman ngeunaan téknik canggih, dedikasi Jeremy pikeun ngadidik sareng nguatkeun komunitas berkebun bersinar dina unggal aspék karyana.