Kumaha Tiasa Waluh

 Kumaha Tiasa Waluh

Timothy Ramirez

Ngaléngkeun waluh leuwih gampang tibatan anu disadari ku kalolobaan jalma, sareng éta cara anu saé pikeun ngaraosan éta sapanjang taun. Dina postingan ieu, kuring bakal nunjukkeun ka anjeun kumaha léngkah-léngkahna, kalebet seueur tip pikeun suksés anu pangsaéna.

Naha anjeun gaduh tambahan ti kebon atanapi kéngingkeun sababaraha ti toko grosir, pangaléngan waluh mangrupikeun cara anu saé pikeun ngajantenkeunana langkung lami.

Waluh kaléng mangrupikeun bahan anu saé pikeun dianggo pikeun ngadamel sup, pai, sareng sadaya waktos anu anjeun hoyongkeun><3, sareng sadaya tulisan anu anjeun pikahoyong. sagala nu peryogi kauninga ngeunaan kumaha carana bisa kaleng waluh, ditambah tip sarta trik pikeun mantuan Anjeun nyingkahan kasalahan umum.

Jinis pangalusna Waluh Pikeun Pangaléngan

Gula jeung pai waluh (variétas leutik) mangrupakeun tipe pangalusna dipaké pikeun Pangaléngan, alatan rasa amis alam maranéhanana, rasa euyeub, jeung tékstur creamy.

Leuwih badag

Leuwih badag, leuwih serat kaléng, variétas kaléng 4 jeung masak leuwih seger.

Nyiapkeun Waluh Pikeun Pangaléngan

Nyiapkeun waluh anjeun pikeun Pangaléngan Gampang. Cuci heula, tuluy potong satengah, cokot peujit jeung sikina.

Beulah-beulahna beulah-beulah jeung piceun kulitna. Lajeng kubus unggal kana potongan-ukuran bites. Blanch potongan dina cai nu ngagolak salila 2 menit saméméh bungkusan panas kana kendi sterilized Anjeun.

Salah jéntré pikeun dicatet, éta ngan aman pikeun home-bisa cubed waluh. Puree teuing padet pikeunpanas pikeun nembus sarta maéhan sakabéh spora botulism poténsial, sanajan kalawan kaléng tekanan.

Pos Terkait: Kumaha Ngabekukeun Potongan Waluh Atawa Puree

Motong waluh jadi potongan

Ngolah Waluh Kalengan

Cara paling dipercaya <3 Kaléng. 3> Kusabab éta kadaharan-asam low, Pangaléngan mandi cai sanes pilihan aman, sabab teu bisa meunang cukup panas pikeun maéhan sakabéh baktéri ngabahayakeun.

Alat & amp; Alat Diperyogikeun

Di handap ieu daptar barang anu anjeun peryogikeun, janten kumpulkeun sadayana sateuacanna pikeun nyepetkeun prosés sareng ngagampangkeun anjeun. Anjeun tiasa ningali daptar lengkep alat sareng suplai abdi di dieu.

  • Péso koki anu seukeut
  • Sendok slotted
  • ATAU spidol Permanén

Cara Nyimpen Waluh Kaléng

Supaya awet pangpanjangna, anjeun kedah nyimpen waluh kaléng anu garing langsung tina tempat tiis. Rak pantry atanapi basement mangrupikeun conto bintik anu saé.

Salami anjeun nyimpen éta leres, éta bakal tahan dugi ka 12 bulan. Salawasna pariksa tutup dina unggal toples saméméh ngagunakeun, pikeun mastikeun eta masih disegel.

Sabaraha lami kaléng Waluh?

Dina kaayaan anu pas, waluh kaléng bisa tahan nepi ka 12 bulan dina rak. Pastikeun anjeun nyerat tanggal dina unggal toples supados anjeun terang iraha waktosna bakal kadaluwarsa.

Pos Patali: Label Pangaléngan Gratis PikeunNyitak Pikeun Mason Jars

Waluh kaléng disegel siap disimpen

FAQs

Aya patarosan langkung sateuacan anjeun siap ngamimitian usaha munggaran anjeun? Ieu sababaraha anu biasa anu ditaroskeun ku batur.

Naha anjeun henteu tiasa puree waluh?

Anjeun henteu tiasa ngamurnikeun waluh kusabab padet teuing. Alat-alat imah teu bisa cukup panas pikeun maéhan sakabéh baktéri anu bisa ngabahayakeun.

Tempo_ogé: Kumaha Winterize Tambak StepByStep

Naon cara anu hadé pikeun ngala waluh?

Cara anu paling saé pikeun ngadahar waluh nyaéta ku cara motong kana potongan-potongan atanapi potongan-potongan ukuran bit, teras blanch salami 2 menit sateuacan dibungkus kana kendi sareng diolah dina kaléng tekanan.

Kaléng?

Leres. Kanyataanna, pangaléngan tekanan nyaéta cara anu pangsaéna sareng aman pikeun ngaléngkeun waluh.

Kumaha anjeun ngolah waluh pikeun pangaléngan?

Anjeun kedah nganggo kaléng tekanan pikeun ngolah waluh pikeun pangaléngan, éta hiji-hijina cara anu aman pikeun ngalakukeunana. Mandi cai moal cukup panas pikeun maéhan sakabéh baktéri.

Naha waluh asak bisa dikaléng?

Leres, waluh asak tiasa kaléng, tapi éta henteu idéal. Blanching eta salila 2 menit hade, tapi lamun geus pinuh asak eta condong nyieun jadi lembek jeung kurang flavorful.

Nikmati rasa gugur favorit Anjeun iraha wae taun ku pangaléngan waluh Anjeun sorangan. Sigana sesah, tapi éta cara anu saderhana kalayan hasil anu tahan lama sareng nyugemakeun.

Upami anjeun hoyong gaduhkebon sayur produktif di rohangan mana waé, teras anjeun peryogi salinan buku abdi Sayuran Vertikal . Éta bakal nunjukkeun anjeun sadayana anu anjeun kedah terang, sareng anjeun bakal nampi 23 léngkah-léngkah proyék anu anjeun tiasa ngawangun nyalira! Pesen salinan anjeun ayeuna.

Leres langkung seueur ngeunaan buku Sayuran Vertikal abdi di dieu.

Selengkapnya Tulisan Pangaléngan Dahareun

Bagikeun tip anjeun pikeun ngaléng waluh dina bagian koméntar di handap.

Tempo_ogé: Kumaha Cara Nyebarkeun Pothos (Devil's Ivy) Motong Dina Cai Atawa Taneuh

Resep & amp; Parentah

Ngahasilkeun: 6 pints

Kumaha Tiasa Waluh

Kalengan waluh téh gampang jeung cara hébat pikeun ngawétkeun panén ragrag Anjeun. Paké dina masakan gurih hearty favorit anjeun, nyieun puree seger iraha wae nu peryogi, atawa ngasupkeun kana resep wae. Ieu cara nu bakal Anjeun tuturkeun pikeun nyieun sorangan.

Waktos Nyiapkeun 20 menit Waktu Masak 1 jam Waktu Tambihan 20 menit Waktu Total 1 jam 40 menit

Bahan

  • Bahan
    • Pound leutik
        <18 18> 4 gelas cai

    Parentahna

    1. Siapkeun waluh - Waluh dikumbah, tuluy potong satengah sarta cokot peujit jeung sikina make sendok. Beulah-beulah satengahna jadi irisan-irisan, piceun kulitna masing-masing, tuluy potong-potong.
    2. Kulub cai - Bawa dua panci badag cai nepi ka ngagolak.
    3. Nyiapkeun kaléng tekanan jeung kendi - Tambahkeun cai kana tekanan anjeun.dina kompor di luhur. Anjeun tiasa nempatkeun kendi kosong ka cai sateuacan dipanaskeun supados tetep panas.
    4. Blank waluh - Teundeun potongan waluh kana salah sahiji pot cai anu ngagolak sareng kulub salami 2 menit.
    5. Pek kendi - Leupaskeun waluh tina wadahna cai anu ngagolak sareng sirahna nganggo liang cai anu ngagolak. angkasa. Paké corong Pangaléngan ngajaga pasisian toples. Piceun cai blanching.
    6. Tambahkeun cai nu ngagolak - Anggo senduk pikeun tuang cai nu ngagolak bersih tina panci anu henteu kapake kana unggal toples, nyésakeun rohangan 1 inci di luhur.
    7. Leupaskeun gelembung hawa - Anggo alat popping gelembung pikeun ngaluarkeun hawa tambahan tina unggal toples. Anjeun panginten kedah nambihan deui cai saatos léngkah ieu, gumantung kana sabaraha gelembung anu anjeun leupaskeun.
    8. Tambahkeun tutup jeung cingcin - Kes taliti tepi unggal toples ku lawon anu beresih, tuluy tutup tutupna, tuluy cingcin. Méré masing-masing pulas nepi ka aman, tapi ulah kaleuleuwihi (ngan ujung ramo ketang).
    9. Lebetkeun kendi kana kaléng - Ngagunakeun alat angkat anjeun, taliti nempatkeun unggal toples kana kaléng. Pernah ngantep aranjeunna tiis.
    10. Konci tutupna - Konci tutup kaléng tekanan anjeun sarta ngidinan uap kaluar pikeun 10-15 menit. Saatos uap eureun, tambahkeun regulator tekanan sareng awaskeun liang hawa kaluar.
    11. Proséskendi - Ngolah waluh kaléng anjeun dina tekanan 11 pon. Upami anjeun nganggo pint, prosésna salami 55 menit, atanapi quarts salami 90 menit. Saatos waktos anu pas, pareumkeun panas sareng ngantepkeun kaléng tiis.
    12. Leupaskeun kendi - Antosan dugi liang hawa turun, sareng tekananna turun sateuacan muka tutupna. Ninggalkeun kendi dina kaléng tekanan kabuka pikeun sababaraha menit, teras cabut nganggo alat angkat anjeun.
    13. Tiiskeun sareng labél - Saatos toples anjeun parantos tiis, cabut pita sareng labél ku "Waluh" sareng tanggal kaléng. Anjeun tiasa nganggo spidol permanén pikeun nyerat dina tutupna, atanapi cobian labél anu tiasa larut. Nyimpen di tempat anu tiis, garing jauh tina cahaya langsung.

    Catetan

    • Kusabab waluh mangrupa kadaharan anu rendah asam, mangka kudu kaleng tekanan. Ieu hiji-hijina cara pikeun mastikeun sakabeh baktéri ancur, sarta yén maranéhna aman pikeun didahar.
    • Anjeun teu bisa aman tiasa puree waluh di imah, sanajan kalawan canner tekanan. Waluh kudu dikaleng di imah boh potongan boh keureutan.
    • Kadé tetep panas kendi. Ku kituna, rencanakeun sateuacanna sareng kulub cai pamrosésan sateuacan dieusian, teras tempatkeun di dinya pas dibungkus.
    • Oge, pastikeun damel gancang pikeun ngabungkus kendi supados henteu tiis sateuacan diolah.
    • Ulah hariwang upami anjeun ngadéngépinging acak disada nalika kendi tiis, éta ngan hartina lids nutup.
    • Lamun anjeun cicing di luhurna leuwih luhur ti 1.000 suku di luhur permukaan laut, mangka anjeun bakal kudu nyaluyukeun pon tekanan anjeun sarta waktu ngolah. Punten tingali bagan ieu kanggo konvérsi anu leres.

    Émbaran Gizi:

    Ngahasilkeun:

    12

    Ukuran Porsi:

    1 gelas

    Jumlah Per Porsi: Kalori: 45 Total Lemak: 0g Lemak Trans: 0g: 00g Lemak Trans: 0,00 g. 5mg Karbohidrat: 11g Serat: 2g Gula: 5g Protéin: 2g © Gardening® Kategori: Ngawétkeun Pangan

Timothy Ramirez

Jeremy Cruz mangrupikeun tukang kebon avid, horticulturalist, sareng panulis berbakat di tukangeun blog anu populer, Meunang Sibuk Berkebun - Berkebun DIY Pikeun Pemula. Kalayan langkung ti dasawarsa pangalaman di lapangan, Jeremy parantos ngasah kaahlian sareng pangaweruhna pikeun janten sora anu dipercaya dina komunitas kebon.Tumuwuh di tegalan, Jeremy ngembangkeun apresiasi anu jero pikeun alam sareng karesep pikeun pepelakan ti umur dini. Ieu fostered gairah anu antukna ngarah manehna ngudag gelar di Hortikultura ti universitas bergengsi. Sapanjang perjalanan akademikna, Jeremy ngagaduhan pamahaman anu kuat ngeunaan sababaraha téknik berkebun, prinsip perawatan pepelakan, sareng prakték sustainable anu ayeuna anjeunna bagikeun ka pamiarsana.Saatos réngsé pendidikanna, Jeremy ngamimitian karir anu nyugemakeun salaku horticulturist profésional, damel di kebon botani anu kasohor sareng perusahaan landscaping. Pangalaman panangan ieu ngungkabkeun anjeunna kana rupa-rupa pepelakan sareng tantangan ngebon, anu salajengna ningkatkeun pamahaman anjeunna ngeunaan karajinan.Motivasi ku kahayangna pikeun demystify ngebon sarta nyieun diaksés pikeun beginners, Jeremy dijieun Get Busy Berkebun. Blog éta janten sumber daya komprehensif anu pinuh ku naséhat praktis, pituduh léngkah-léngkah, sareng tip anu teu ternilai pikeun anu ngamimitian perjalanan ngebon. Gaya tulisan Jeremy pisan pikaresepeun sareng relatable, ngajantenkeun komplekskonsép anu gampang kaampeuh bahkan pikeun anu henteu ngagaduhan pangalaman sateuacana.Kalayan sikap anu ramah sareng gairah asli pikeun ngabagi pangaweruhna, Jeremy parantos ngawangun pengikut anu satia pikeun peminat berkebun anu percanten kana kaahlianana. Ngaliwatan blog na, anjeunna geus mere ilham loba individu pikeun nyambungkeun deui jeung alam, ngokolakeun spasi héjo sorangan, sarta ngalaman kabagjaan tur minuhan nu ngebon brings.Nalika anjeunna henteu ngurus kebon sorangan atanapi nyerat tulisan blog anu pikaresepeun, Jeremy sering tiasa dipendakan di bengkel ngarah sareng nyarios dina konperénsi berkebun, dimana anjeunna masihan hikmahna sareng berinteraksi sareng sasama pencinta pepelakan. Naha anjeunna ngajar pemula kumaha nyebarkeun siki anu munggaran atanapi naroskeun para pekebun anu berpengalaman ngeunaan téknik canggih, dedikasi Jeremy pikeun ngadidik sareng nguatkeun komunitas berkebun bersinar dina unggal aspék karyana.