Kumaha Bisa Kentang

 Kumaha Bisa Kentang

Timothy Ramirez

Daptar eusi

Ngaléng kentang henteu hésé, sareng éta mangpaat pisan. Dina tulisan ieu kuring bakal nunjukkeun anjeun naon anu anjeun peryogikeun sareng kumaha cara ngalakukeunana, kalayan petunjuk léngkah-léngkah anu lengkep.

Naha anjeun resep kentang? Lamun jawaban anjeun enya, mangka diajar kumaha bisa eta bakal ngidinan Anjeun pikeun ngarasakeun eta iraha wae nu Anjeun hoyongkeun.

Éta disimpen salila sababaraha bulan, sarta anjeun bisa dahar eta langsung kaluar kaléng, make eta dina soups, casseroles, mash eta, jeung leuwih.

Dina artikel ieu kuring gé mintonkeun Anjeun kumaha bisa kaleng kentang ti kebon Anjeun atawa toko grosir jeung sababaraha pangalusna Kentang Tipe Kentang

Pangalusna Kentang Kentang Saderhana. pikeun Pangaléngan lolobana variétas beureum, kulit ipis bodas, jeung emas.

Jenis ieu mindeng disebut "lilin" atawa "ngagolak" kentang, sarta condong leuwih handap aci.

Kentang anyar leutik oge pilihan alus sabab dagingna padet tur kulitna ipis.

Nyiapkeun kaléng kentang

Nyiapkeun kaléng kentang

Nyiapkeun Kentang basajan. Kahiji, nyeuseuh jeung mesek aranjeunna, lajeng potong 2 "kubus. Upami anjeun hoyong, anjeun tiasa ngantepkeun sadayana upami ukuranana 2" sakitar atanapi langkung alit.

Sawaktos anjeun motong, nempatkeun potongan-potongan kana panci cai tiis. Ieu ngadorong langkung seueur aci pikeun léak, ogé ngajaga warnana.

Saatos rengse, paké colander pikeun solokan sareng bilas. Salajengna, par-kulub aranjeunna salila kira 10 menit. Saterusna,ngurangan panas, sarta tetep haneut nepi ka anjeun siap nempatkeun kana kendi.

Postingan patali: Kumaha Nyiapkeun & amp; Sterilisasi Kendi Pikeun Pangaléngan Imah

Ngagolakkeun Kentang Saméméh Pangaléngan

Ngolah Kentang Kaléng

Kusabab éta kadaharan anu rada asam, hiji-hijina cara anu aman pikeun ngolah kentang nyaéta maké kaléng tekanan.

Metoda waterbath henteu aman sabab teu bisa panas pikeun maéhan sakabéh baktéri &

ngabahayakeun. Parabot Diperlukeun

Di handap ieu daptar barang anu anjeun peryogikeun. Kumpulkeun sadayana sateuacan anjeun ngamimitian pikeun ngagampangkeun prosésna. Anjeun tiasa ningali daptar lengkep alat sareng suplai abdi di dieu.

  • ATAU spidol Permanén

Cara Nyimpen Kentang Kaléng

Parios segel kentang kaléng anjeun sateuacan nyimpen. Anjeun tiasa ngalakukeun ieu ku mencét tengah tutup pikeun mastikeun masing-masing gaduh segel anu leres. Lamun obah pisan, hartina teu nutup.

Tempo_ogé: Kumaha Tumuwuh Tomatillos Di Imah

Lamun kitu, anjeun ngan kudu nyimpen eta dina kulkas, sarta make eta nepi heula.

Lamun kitu, nyimpen eta di tempat tiis tur poék. Tempat-tempat sapertos pantry, lomari, atanapi ruangan bawah tanah anjeun mangrupikeun pilihan anu saé.

Pos Terkait: Cara Nyiapkeun Sup Kentang Sehat (Resep)

Sabaraha lami Kentang Kaleng?

Upami disimpen kalayan leres, kentang kaléng tiasa tahan dugi ka 12-18 bulan. Saméméh ngadahar éta, sok parios pikeun mastikeun tutupna masih kénéhdisegel pageuh.

FAQ

Dina bagian ieu, kuring bakal ngajawab sababaraha patarosan anu sering ditaroskeun ngeunaan pangaléngan kentang.

Naha kentang tiasa kaléng nganggo kulit?

Anjeun teu kedah tiasa kentang nganggo kulitna, kusabab résiko kontaminasi baktéri. Standar kaamanan pangan modéren meryogikeun aranjeunna dikupas sateuacan dialéng.

Dupi anjeun tiasa mandi kentang kaléng?

Anjeun teu tiasa ngamandian kentang kaleng kalayan aman kusabab tingkat kaasamanna anu rendah. Éta kedah diolah dina suhu anu langkung luhur, anu ngan ukur tiasa dihontal nganggo kaléng tekanan.

Tempo_ogé: Tips Pikeun Usum Sowing Salila Usum Hampang

Naha kentang tiasa kaléng atah?

Henteu, kentang henteu tiasa dikaleng atah sabab seueur teuing baktéri. Anjeun kudu salawasna kulub aranjeunna salila kira 10 menit mimiti guna mastikeun aranjeunna bakal aman didahar.

Pangaléngan kentang leuwih gampang ti anjeun nyangka. Ieu cara anu saé pikeun ngawétkeun bounty seger kebon anjeun, atanapi nyéépkeun anu ti toko atanapi pasar tani.

Upami anjeun hoyong diajar kumaha gaduh kebon sayuran anu produktif pisan, anjeun peryogi buku abdi Sayuran Vertikal . Éta bakal nunjukkeun anjeun sadayana anu anjeun kedah terang ngeunaan ngamimitian sareng miara plot anjeun, sareng anjeun bakal nampi 23 proyék anu anjeun tiasa ngawangun nyalira! Pesen salinan anjeun ayeuna.

Lebih seueur ngeunaan buku Sayuran Vertikal abdi di dieu.

Selengkapnya Tulisan Pangaléngan Pangan

Langkung seueur Ngeunaan Kentang

Bagikeun anjeuntips pikeun pangaléngan kentang dina bagian komentar di handap.

Resep & amp; Parentah

Ngahasilkeun: 9 pints

Kumaha Cara Kentang

Pangaléngan kentang seger langkung gampang tibatan anu anjeun pikirkeun, sareng henteu peryogi seueur waktos. Turutan parentah step by step di handap pikeun neuleuman persis kumaha panas pak jeung ngolahna.

Waktos Nyiapkeun 30 menit Waktu Masak 1 jam Waktu Tambahan 20 menit Waktu Total 1 jam 50 menit

Bahan <18 pon <18 pon <18 pon <18 pon. 18> 5 gelas cai

Parentah

  1. Nyiapkeun kaléng tekanan Anjeun - Teundeun rak kana kaléng tekanan, teras eusian handap ku 2-3" cai nu ngagolak, atawa per manual pamaké canners Anjeun. Modél béda bisa rupa-rupa.
  2. Pek toples - Tambahkeun kentang panas anjeun kana unggal toples Pangaléngan, jaga ulah squish aranjeunna nalika anjeun pakét kana, sarta ninggalkeun 1 ½" headspace di luhur.
  3. Tambahkeun cai nu ngagolak - Anggo 1 wadahna pikeun eusian wadahna kentang jeung caina. luhur.
  4. Leupaskeun gelembung hawa - Anggo alat gelembung popping atawa tusuk kai pikeun miceun gelembung hawa nu aya dina toples. Ulah make logam nanaon, sabab bisa ngaruksak kaca.
  5. Teundeun tutup jeung cingcin dina - Ngusap pasisian unggal toples ku anduk kertas beueus haneut. Lajeng nempatkeun tutup anyarjeung cingcin di luhur, jeung pulas ngan cukup pikeun ngamankeunana, bari teu leuwih tightening.
  6. Teundeun kendi kana kaléng tekanan - Paké alat angkat anjeun pikeun taliti nempatkeun kendi kana kaner katuhu sanggeus dieusian, ngarah teu boga kasempetan pikeun niiskeun.
  7. Put sakabeh kendi dina tutup tutup - 18> . dina kaléng tekanan Anjeun, konci kana tempatna, sarta bawa ka kulub dina panas luhur.
  8. Prosés kendi - Biarkeun canner curhat salila 10 menit saméméh nutup. Teruskeun pemanasan nepi ka 11 PSI pikeun dial gauge, sarta 10 PSI pikeun weighted gauge. Lajeng prosés kendi salila 35 menit.
  9. Leupaskeun kendi - Pareuman panas sarta ngidinan kaléng niiskeun sagemblengna saméméh dibuka sarta miceun kendi. Ulah cabut pita kaluar dugi kendi éta suhu kamar. Ieu tiasa nyandak 30 menit.
  10. Tiiskeun sareng labélna - Antepkeun toples dugi ka suhu kamar, teras cabut pita sareng labelkeunana. Anjeun tiasa nyerat di luhur nganggo spidol permanén, atanapi nganggo labél anu tiasa larut.

Catetan

  • Kusabab kentang mangrupikeun tuangeun asam rendah, aranjeunna kedah dikaleng tekanan. Ieu hiji-hijina jalan pikeun mastikeun sakabeh baktéri ancur, sarta yén maranéhna aman pikeun didahar.
  • Penting pikeun ngajaga kendi panas sepanjang waktos. Janten rencanana sateuacanna sareng kulub cai ngolah sateuacan ngeusianeta, lajeng nempatkeun eta di dinya pas aranjeunna dipak.
  • Oge, pastikeun pikeun digawé cukup gancang pikeun ngapak kendi anjeun ngarah teu tiis saméméh ngolah.
  • Tong hariwang lamun ngadéngé sora ping acak sakumaha kendi tiis, éta ngan hartina lids anu kedap>Lamun anjeun hirup leuwih luhur ti tingkat luhur, saluhureun 18 tingkat luhur ti 19, <18. Anjeun kedah nyaluyukeun pon tekanan anjeun sareng waktos ngolah. Mangga tingali bagan ieu kanggo konvérsi anu leres.

Inpormasi Gizi:

Ngahasilkeun:

18

Ukuran Porsi:

1 cangkir

Jumlah Per Porsi: Kalori: 211 Total Lemak: 0g Lemak Trans: 0g Lemak Trans: 0g: 0g Lemak Trans: 0,00 g : 25mg Karbohidrat: 48g Serat: 5g Gula: 3g Protéin: 6g © Gardening® Kategori: Ngawétkeun Pangan

Timothy Ramirez

Jeremy Cruz mangrupikeun tukang kebon avid, horticulturalist, sareng panulis berbakat di tukangeun blog anu populer, Meunang Sibuk Berkebun - Berkebun DIY Pikeun Pemula. Kalayan langkung ti dasawarsa pangalaman di lapangan, Jeremy parantos ngasah kaahlian sareng pangaweruhna pikeun janten sora anu dipercaya dina komunitas kebon.Tumuwuh di tegalan, Jeremy ngembangkeun apresiasi anu jero pikeun alam sareng karesep pikeun pepelakan ti umur dini. Ieu fostered gairah anu antukna ngarah manehna ngudag gelar di Hortikultura ti universitas bergengsi. Sapanjang perjalanan akademikna, Jeremy ngagaduhan pamahaman anu kuat ngeunaan sababaraha téknik berkebun, prinsip perawatan pepelakan, sareng prakték sustainable anu ayeuna anjeunna bagikeun ka pamiarsana.Saatos réngsé pendidikanna, Jeremy ngamimitian karir anu nyugemakeun salaku horticulturist profésional, damel di kebon botani anu kasohor sareng perusahaan landscaping. Pangalaman panangan ieu ngungkabkeun anjeunna kana rupa-rupa pepelakan sareng tantangan ngebon, anu salajengna ningkatkeun pamahaman anjeunna ngeunaan karajinan.Motivasi ku kahayangna pikeun demystify ngebon sarta nyieun diaksés pikeun beginners, Jeremy dijieun Get Busy Berkebun. Blog éta janten sumber daya komprehensif anu pinuh ku naséhat praktis, pituduh léngkah-léngkah, sareng tip anu teu ternilai pikeun anu ngamimitian perjalanan ngebon. Gaya tulisan Jeremy pisan pikaresepeun sareng relatable, ngajantenkeun komplekskonsép anu gampang kaampeuh bahkan pikeun anu henteu ngagaduhan pangalaman sateuacana.Kalayan sikap anu ramah sareng gairah asli pikeun ngabagi pangaweruhna, Jeremy parantos ngawangun pengikut anu satia pikeun peminat berkebun anu percanten kana kaahlianana. Ngaliwatan blog na, anjeunna geus mere ilham loba individu pikeun nyambungkeun deui jeung alam, ngokolakeun spasi héjo sorangan, sarta ngalaman kabagjaan tur minuhan nu ngebon brings.Nalika anjeunna henteu ngurus kebon sorangan atanapi nyerat tulisan blog anu pikaresepeun, Jeremy sering tiasa dipendakan di bengkel ngarah sareng nyarios dina konperénsi berkebun, dimana anjeunna masihan hikmahna sareng berinteraksi sareng sasama pencinta pepelakan. Naha anjeunna ngajar pemula kumaha nyebarkeun siki anu munggaran atanapi naroskeun para pekebun anu berpengalaman ngeunaan téknik canggih, dedikasi Jeremy pikeun ngadidik sareng nguatkeun komunitas berkebun bersinar dina unggal aspék karyana.