Kumaha Overwinter Coleus Tutuwuhan Di jero rohangan

 Kumaha Overwinter Coleus Tutuwuhan Di jero rohangan

Timothy Ramirez

Coleus overwintering téh gampang, sarta éta cara hébat pikeun nyimpen variétas favorit anjeun unggal taun. Dina postingan ieu, kuring bakal nunjukkeun anjeun kumaha cara ngajaga pepelakan hirup di jero ruangan salami usum tiis, sareng masihan anjeun seueur tip perawatan.

Coleus mangrupikeun salah sahiji pepelakan anu paling warni pikeun kebon atanapi wadah usum panas, sareng aranjeunna nambihan rasa tropis anu saé. Éta ogé aya dina sagala jinis kombinasi warna.

Salah sahiji hal anu paling kuring resep nyaéta yén aranjeunna tiasa salamet di jero usum tiis. Ku kituna anjeun bisa nyimpen éta dedaunan éndah pikeun taun datang!

Kauntungan sejen tina overwintering coleus nyaéta yén anjeun bisa ngajaga variétas favorit anjeun tanpa méakkeun récéh tutuwuhan anyar dina musim semi.

Bisa disada kawas loba gawé, tapi ulah salempang. Overwintering coleus di jero rohangan cukup gampang, sarta kuring baris némbongkeun Anjeun persis kumaha ngalakukeun eta.

Coleus Toleransi Tiis

Sanajan aranjeunna biasana dijual taunan di kalolobaan wewengkon, aranjeunna sabenerna lembut perennials nu bisa salamet salila sababaraha taun dina iklim katuhu.

Toleransi suhu Coleus teu pisan tinggi, sarta aranjeunna henteu tahan tiis pisan. Éta ngan ukur tahan dina zona 10 atanapi langkung haneut, sareng bakal mimiti sangsara nalika konsistén handap 50 ° F.

Sanaos tiasa ngadamel période pondok tina hawa beku, aranjeunna bakal gancang maot saatos keuna ibun anu munggaran dina usum gugur.

Postingan Patali: Kumaha Carana.Tutuwuhan Overwinter: Pituduh Lengkep

Rupa-rupa coleus dina wadah luar

Métode Pikeun Overwintering Coleus

Aya dua cara anjeun tiasa overwintering coleus di jero rohangan. Anjeun tiasa nganggo metode anu sami pikeun sagala rupa anu anjeun gaduh…

  1. Tutuwuhan coleus potted tiasa dibawa ka jero sareng disimpen salaku pepelakan jero ruangan.
  2. Anjeun tiasa nyandak keratan, teras bawa ka jero ruangan kanggo usum tiis.

Cara Nyumputkeun Coleus Di Dalam Ruangan

Di handap ieu kuring bakal ngajelaskeun sacara rinci duanana metode ieu. Upami anjeun teu acan kantos nyobian coleus overwintering sateuacanna, ékspérimén sareng duanana pikeun ningali mana anu paling cocog pikeun anjeun.

1. Ngajaga Coleus Salaku Pepelakan Rumah Tangga

Upami coleus anjeun aya dina pot, anjeun tiasa nyéépkeun usum tiris salaku pepelakan jero ruangan ku cara nyandak wadahna sadayana di jero bumi.

Potong deui janten ukuran anu langkung ageung di jero bumi upami anjeun tiasa pindah. Upami kitu, pastikeun tetep motong supados anjeun tiasa nyobian metode kadua ogé.

Émut yén éta biasa di luar sapanjang usum panas. Janten pepelakan tiasa droop atanapi malah leupaskeun sababaraha daun saatos dibawa ka jero ruangan. Éta normal pisan, sareng éta bakal muncul deui dina sababaraha dinten.

Tutuwuhan Coleus di jero ruangan kanggo usum tiis

2. Overwintering Cuttings Coleus di jero rohangan

Minangka alternatip pikeun nyandak pepelakan jero ruangan, anjeun tiasa nyandak potongan. Ieu mangrupikeun pilihan anu saé upami anjeun gaduh rohangan terbatas, atanapi milik anjeundipelak di kebon tinimbang pot.

Akarna gampang dina cai, sarta bisa diteundeun di dinya, atawa anjeun bisa pot eta make taneuh tujuan umum.

Lamun hayang nyobaan ninggalkeun eta dina cai, pariksa dina périodik, sarta refresh lamun éta mendung atawa sakumaha eta ngejat. Ulah nepi ka handap akarna, ulah nepi ka garing.

Bau atawa bau cai téh tandana geus rot, jadi periksa lamun batangna geus lembek. Upami anjeun bajoang pikeun ngajaga aranjeunna dina cai, maka langkung saé nempatkeunna dina pot taneuh.

Diajar persis kumaha nyebarkeun pepelakan coleus di dieu, dina pituduh léngkah-léngkah kuring.

Potongan Coleus dina cai pikeun usum tiris di jero rohangan

Bawa Coleus di jero rohangan Pikeun Usum Usum tiis

Henteu masalah anu mana waé anu anjeun pikahoyong pikeun ngagunakeun coleus di jero ruangan. waktos. Upami hawa tiis teuing, aranjeunna sigana moal salamet, janten tuturkeun tip di handap ieu.

Iraha Nyangking Pepelakan Coleus ka jero

Daun-daun turun gancang pisan nalika cuaca tiis dina usum gugur. Janten upami anjeun hoyong ngajaga coleus anjeun salami usum tiis, teras bawa ka jero rohangan sateuacan suhuna handap 60°F di luar.

Upami anjeun hilap, sareng éta dina 50s°F, anjeun masih tiasa nyimpen upami dedaunan dina kaayaan anu saé. Tapi anjeun pasti kedah mindahkeun éta sateuacan ibun ngarusak pepelakan.

Sawaktos aranjeunna mimiti maot deui tina tiis, hese dihirupkeun deui.aranjeunna.

Cara Nyokot Coleus Dina Pikeun Usum Usum

Tapi anjeun mutuskeun pikeun nyobian coleus overwintering, penting pikeun nga-debug pepelakan sateuacan dibawa ka jero ruangan.

Anjeun tiasa nga-debug potongan nganggo cara anu sami, atanapi anjeun tiasa ngalakukeunana dina skala anu langkung alit di jero. Kantun soak dina tilelep salila kira 10 menit pikeun ngalelepkeun sagala serangga.

Tambahkeun sabun cair hampang kana cai pikeun mantuan maéhan serangga leuwih gancang. Teras bilas daunna, teras lebetkeun keratan kana vas cai pikeun akarna.

Sanggeus aya di jero, lebetkeun kana jandela anu cerah dimana anjeun tiasa ngantepkeunana dugi ka cinyusu.

Tempo_ogé: Kumaha Tiasa Tomat CherryNgarendam keratan coleus dina cai pikeun maéhan serangga

Tip Pikeun Perawatan Tutuwuhan Coleus Dina Usum Usum tiis

Pangurusan Coleus di jero ruangan rada béda tibatan usum panas. Éta gampang pisan tumuwuh di jero rohangan, tapi peryogi sakedik perawatan tambahan pikeun ngaliwat usum tiis.

Tilu hal anu paling anjeun pikahariwangkeun nyaéta cahaya, cai, sareng serangga. Ieu sababaraha tip perawatan usum tiris pikeun ngabantosan anjeun…

Tempo_ogé: Kumaha Tumuwuh Jamu Di Imah

Persyaratan Cahaya

Sanaos aranjeunna langkung milih tempat teduh di luar, pepelakan coleus bakal tumbuh pangsaéna di jero ruangan kalayan seueur cahaya. Teundeun pot dina jandela nu cerah dimana eta bakal meunang loba cahya panonpoé caang, tapi teu langsung.

Mun anjeun teu boga loba cahaya alami di imah anjeun, mangka anjeun bisa nambahkeun lampu tumuwuh pikeun nyegah eta meunang leggy jeung ngahontal kajandela.

Colokkeun kana timer stop kontak pikeun masihan loba cahaya, sanajan anjeun teu di imah.

Nyiram dina usum tiis

Nyiram anu leres mangrupikeun salah sahiji tantangan anu paling ageung pikeun jalma. Tujuanana nyaéta pikeun ngajaga taneuh beueus merata sapanjang usum, sareng henteu garing atanapi beueus.

Cara pikeun ngahontal ieu nyaéta ngantepkeun taneuh rada garing di luhur sateuacan disiram deui. Pikeun ngahindarkeun cai anu kaleuleuwihi, sok parios heula.

Tempelkeun ramo anjeun kana taneuh supados henteu baseuh. Upami karasa garing, teras cai. Anjeun tiasa kéngingkeun alat ukur kalembaban taneuh anu murah pikeun ngabantosan anjeun sampurna unggal waktos.

Ngadalikeun Kutu

Salah sahiji tantangan pangbadagna dina usum tiis coleus di jero rohangan nyaéta ngadalikeun hama pepelakan jero ruangan. Upami anjeun mendakan kutu, anjeun kedah gancang-gancang pikeun ngaleungitkeunana.

Daun dikumbah nganggo campuran 1 séndok téh sabun cair hampang per 1 liter cai. Upami anjeun henteu hoyong ngadamel nyalira, anjeun tiasa mésér sabun inséktisida organik.

Anjeun ogé tiasa nyobian nganggo minyak nimba salaku solusi jangka panjang pikeun maéhan serangga, sareng nyegah serangan anu bakal datang.

Pindahkeun Tutuwuhan Coleus Ka Luar Dina Musim Semi

Nalika musim semi datang, anjeun bakal bungah yén usum tiris anjeun tiasa ngalih ka luar, sareng parantos siap-siap deui di luar ruangan <6. hariwang. Penting pisan pikeun ngalakukeunana dina waktos anu pas, sareng nyandak léngkah anu leres pikeun mastikeun éta bakalsalamet transisi.

Iraha Pindahkeun Coleus Deui ka Luar

Antosan pikeun ngalihkeun coleus anjeun ka luar dugi ka sadaya kasempetan ibun leungit, sareng suhu wengi konsistén di luhur 60°F.

Ieu biasana sababaraha minggu saatos rata-rata tanggal ibun terakhir anjeun dina musim semi. Tapi sok perhatikeun ramalanna pikeun mastikeun yén éta aman.

Upami ibun diprediksi, teras pindahkeun ka jero atanapi ka garasi pikeun ngajaga. Ulah coba nutupan eta, sabab bisa jadi teu cukup kuat pikeun salamet.

Cara Mindahkeun Coleus Deui ka Luar

Sanggeus aya di jero rohangan sapanjang usum tiis, bisa butuh sababaraha waktu pikeun coleus nyaluyukeun jeung kahirupan di luar deui. Éta henteu acan biasa ka angin sareng cahaya anu kuat.

Janten, nalika anjeun mindahkeun deui ka luar, tempatna di daérah anu rindang anu dijaga. Saatos sababaraha minggu, anjeun tiasa lalaunan ngalih ka tempat anu ditunjuk unggal dinten.

Pepelakan Coleus di jero ruangan kanggo usum tiis

FAQ Ngeunaan Coleus Overwintering

Dina bagian ieu, kuring bakal ngajawab sababaraha patarosan anu sering ditaroskeun ngeunaan cara overwintering coleus. Upami anjeun henteu mendakan milik anjeun di dieu, teras tanyakeun dina koméntar di handap ieu.

Kumaha tiis teuing pikeun coleus?

Suhu panghandapna anu bisa ditolerir ku coleus nyaéta 33°F, tapi ngan pikeun période waktu anu singget pisan. Sareng éta tiis teuing pikeun aranjeunna. Sanaos aranjeunna tiasa ngadamel ibun anu hampang, upami dips di handap katirisan salami lami, aranjeunna bakal maot. Aranjeunna langkung reseptemps luhur 60 ° F - panas leuwih hadé.

Naha coleus balik sanggeus usum?

Coleus datang deui sanggeus usum tiis lamun cicing di iklim cukup haneut (zona 10+) dimana eta tetep luhur katirisan. Sanajan kitu, éta moal bisa salamet di luar di wewengkon tiis.

Naha coleus bisa salamet usum tiis di luar?

Coleus tiasa salamet usum tiris di luar di zona 10 sareng langkung luhur. Sababaraha urang malah bisa jadi cukup untung ningali aranjeunna salamet dina microclimates haneut tina zona 9b, lamun rék nyorong zone maranéhanana.

Overwintering coleus jero rohangan nyokot saeutik gawé, tapi sia usaha pikeun ngajaga variétas favorit anjeun unggal taun. Ayeuna anjeun ningali kumaha gampangna pikeun mawa éta ka jero ruangan salaku cuttings atanapi houseplants, anjeun moal kudu mayar nu anyar spring hareup.

Lamun hayang diajar sagala aya uninga ngeunaan ngajaga tutuwuhan indoor cageur, mangka anjeun peryogi abdi Houseplant Care eBook. Éta bakal nunjukkeun anjeun sadayana anu anjeun kedah terang ngeunaan kumaha ngajaga unggal pepelakan di bumi anjeun mekar. Unduh salinan anjeun ayeuna!

Lengkep Tulisan Ngeunaan Tutuwuhan Overwintering

    Bagikeun tip anjeun pikeun ngiuhan pepelakan coleus atanapi keratan dina koméntar di handap.

    Timothy Ramirez

    Jeremy Cruz mangrupikeun tukang kebon avid, horticulturalist, sareng panulis berbakat di tukangeun blog anu populer, Meunang Sibuk Berkebun - Berkebun DIY Pikeun Pemula. Kalayan langkung ti dasawarsa pangalaman di lapangan, Jeremy parantos ngasah kaahlian sareng pangaweruhna pikeun janten sora anu dipercaya dina komunitas kebon.Tumuwuh di tegalan, Jeremy ngembangkeun apresiasi anu jero pikeun alam sareng karesep pikeun pepelakan ti umur dini. Ieu fostered gairah anu antukna ngarah manehna ngudag gelar di Hortikultura ti universitas bergengsi. Sapanjang perjalanan akademikna, Jeremy ngagaduhan pamahaman anu kuat ngeunaan sababaraha téknik berkebun, prinsip perawatan pepelakan, sareng prakték sustainable anu ayeuna anjeunna bagikeun ka pamiarsana.Saatos réngsé pendidikanna, Jeremy ngamimitian karir anu nyugemakeun salaku horticulturist profésional, damel di kebon botani anu kasohor sareng perusahaan landscaping. Pangalaman panangan ieu ngungkabkeun anjeunna kana rupa-rupa pepelakan sareng tantangan ngebon, anu salajengna ningkatkeun pamahaman anjeunna ngeunaan karajinan.Motivasi ku kahayangna pikeun demystify ngebon sarta nyieun diaksés pikeun beginners, Jeremy dijieun Get Busy Berkebun. Blog éta janten sumber daya komprehensif anu pinuh ku naséhat praktis, pituduh léngkah-léngkah, sareng tip anu teu ternilai pikeun anu ngamimitian perjalanan ngebon. Gaya tulisan Jeremy pisan pikaresepeun sareng relatable, ngajantenkeun komplekskonsép anu gampang kaampeuh bahkan pikeun anu henteu ngagaduhan pangalaman sateuacana.Kalayan sikap anu ramah sareng gairah asli pikeun ngabagi pangaweruhna, Jeremy parantos ngawangun pengikut anu satia pikeun peminat berkebun anu percanten kana kaahlianana. Ngaliwatan blog na, anjeunna geus mere ilham loba individu pikeun nyambungkeun deui jeung alam, ngokolakeun spasi héjo sorangan, sarta ngalaman kabagjaan tur minuhan nu ngebon brings.Nalika anjeunna henteu ngurus kebon sorangan atanapi nyerat tulisan blog anu pikaresepeun, Jeremy sering tiasa dipendakan di bengkel ngarah sareng nyarios dina konperénsi berkebun, dimana anjeunna masihan hikmahna sareng berinteraksi sareng sasama pencinta pepelakan. Naha anjeunna ngajar pemula kumaha nyebarkeun siki anu munggaran atanapi naroskeun para pekebun anu berpengalaman ngeunaan téknik canggih, dedikasi Jeremy pikeun ngadidik sareng nguatkeun komunitas berkebun bersinar dina unggal aspék karyana.