Kumaha Bisa Kacang Héjo

 Kumaha Bisa Kacang Héjo

Timothy Ramirez

Daptar eusi

Kalengan kacang hejo mangrupikeun cara anu saé pikeun dinikmati sapanjang taun. Dina artikel ieu, kuring bakal nunjukkeun anjeun kumaha cara ngalakukeunana kalayan léngkah-léngkah anu saderhana.

Upami anjeun gaduh seueur kacang héjo ti kebon anjeun (sareng saha anu henteu), pangaléngan mangrupikeun salah sahiji cara anu paling saé pikeun dianggo sateuacan aranjeunna parah.

Ieu ogé cara anu saé pikeun ngaraosan kacang héjo sapanjang taun, sareng aranjeunna bakal ngaraosan gancang sareng panas. Anjeun sadaya peryogi kauninga ngeunaan kumaha carana bisa kacang hejo, kaasup ton tips ambéh anjeun bakal sukses pangalusna.

Jenis Best Kacang Hejo Pikeun Pangaléngan

Kacang héjo pangalusna dipaké pikeun Pangaléngan nyaéta kacang héjo anu hipu, garing, jeung seger-gancang. Kacang hejo anu ageung atanapi asak pisan biasana janten tangguh sareng senar. Janten, upami anjeun metik aranjeunna tina kebon anjeun, pilih anu ukuranana leutik dugi ka sedeng pikeun pangaléngan.

Sababaraha variétas anu saé kalebet Kentucky wonder, Refugee, Provider, Blue Lake, Contender, Goldmine, Strike, Stringless Green pod, sareng Tendergreen.

Postingan Patali: Cara Tumuwuh Kacang Héjo > Kumaha Melak Kacang Héjo > Ngalereskeun kacang héjo anjeun pikeun Pangaléngan téh basajan. Mimiti, bilas nganggo colander dapur sareng solokan.

Teras potong batang sareng potong kacang panjangna kirang langkung 2 inci.popotongan. Piceun nu mana wae nu cacad, lemes, atawa senar.

Oge pastikeun ngumbah jeung sterilkeun kendi anjeun sarta tetep panas nepi ka anjeun siap pikeun ngapak.

Kendi kacang hejo kaleng anyar

Métode Pikeun Pangaléngan Kacang Héjo

Salah sahiji hal anu ngajadikeun pangaléngan kacang hejo mimitina atawa teu jadi gampang.

Anjeun kudu jadi gampang pikeun masak kacang hejo. Ulah coba packing panas atawa blanching aranjeunna, sabab sanggeus aranjeunna keur kakeunaan panas tinggi dina canner tekanan, aranjeunna dipikaresep bakal mungkas lembek.

Packing atah mangrupakeun metoda pangalusna ngagunakeun, sarta panggancangna. Anjeun ngan saukur eusian kendi pageuh ku kacang hejo atah, nutupan aranjeunna ku cai nu ngagolak, sarta anjeun geus siap pikeun ngolah eta.

Postingan Terkait: Katirisan Kacang Hijau Jeung atawa Tanpa Blanching

Dahar Kacang Hejo kaleng imah kuring

Tekanan Pangaléngan Kacang Héjo <7 Kaléng Héjo anu aman <7 Kaléng Héjo anu aman. 4>

Kusabab kaasamanna rendah, kacang hejo kudu diolah dina suhu anu kacida luhurna pikeun maéhan sakabéh baktéri anu ngabahayakeun, anu teu bisa dihontal dina cai anu ngagolak.

Parabot & Parabot Diperyogikeun

Di handap ieu daptar barang-barang anu anjeun peryogikeun kanggo kacang hejo. Pastikeun pikeun ngumpulkeun sagalana sateuacan Anjeun simplify prosés. Anjeun tiasa ningali daptar lengkep alat sareng suplai abdi di dieu.

  • Péso pangupas
Nyiapkeun kaléng.kacang héjo seger

Cara Nyimpen Kacang Héjo Kaléng

Penting pikeun nyimpen kacang héjo kaléng anjeun dina tempat tiis, garing, jeung poek, kayaning di lomari atawa lomari.

Tapi mimitina anjeun kudu pariksa unggal tutup pikeun mastikeun eta boga segel ketat. Upami aya anu henteu disegel, teras lebetkeun kana kulkas teras tuang salami saminggu.

Sabaraha lami Kacang Hejo Kaleng?

Kacang héjo kaléng bakal tahan nepi ka 2 taun lamun disimpen kalayan bener. Pastikeun anjeun labélna supados anjeun terang iraha waktosna bakal kadaluwarsa.

Saméméh ngadahar éta, pastikeun pastikeun tutupna masih aya segel anu kedap, sareng piceun naon waé anu muncul nalika disimpen.

Tempo_ogé: Kumaha Nyiram Kebon Sayuran, Cara anu Bener! Kacang héjo kaléng tiis saatos diolah

FAQ

Di handap ieu kuring parantos ngajawab sababaraha patarosan anu paling umum anu kuring kéngingkeun. Upami anjeun masih gaduh patarosan, taroskeun dina bagian koméntar.

Tempo_ogé: Milih Taneuh Pangalusna Pikeun Sowing Winter

Kumaha cara pangaléngan kacang héjo?

Metoda pangalusna pikeun Pangaléngan kacang héjo, sarta hiji-hijina cara aman pikeun ngalakukeunana tanpa ngaronjatkeun kaasaman nu, nyaeta ngagunakeun tekanan canner. Éta mangrupikeun tuangeun asam rendah, sareng cai mandi henteu tiasa nyéépkeunana pikeun maéhan sadaya baktéri anu ngabahayakeun.

Naha anjeun tiasa kacang héjo tanpa panyusun tekanan?

Henteu, anjeun moal tiasa aman kacang hejo tanpa kaléng tekanan kecuali anjeun nambihan kaasaman, sapertos acar, contona.

Sabaraha waktos tekanan pangaléngan.keur kacang héjo?

Waktu baku pikeun ngaléng kacang héjo nyaéta ngolahna salila 25 menit dina tekanan 11 pon. Pastikeun pikeun nyaluyukeun waktos ieu pikeun luhurna, upami diperlukeun.

Naha kacang héjo kudu blanched saméméh Pangaléngan?

Henteu, kacang hejo henteu kedah dibuntang sateuacan pangaléngan, sareng anjeun henteu kedah nyobian ngalakukeunana ku cara éta, sabab sigana bakal lembek. Anjeun ngan saukur tiasa nambihanana kana kendi anjeun atah, anu ngahasilkeun rasa sareng tékstur anu pangsaéna.

Kalengan kacang héjo gampang sareng gancang, sareng sampurna pikeun pamula. Ieu mangrupikeun cara anu saé pikeun ngawétkeun karunia kebon anjeun, sareng ngaraosan éta sapanjang usum tiis.

Upami anjeun hoyong diajar sadayana anu kedah terang ngeunaan ngembang tibatan kaluar, buku kuring Vertical Vegetables mangrupikeun anu anjeun peryogikeun. Tambih Deui, anjeun bakal nampi 23 proyék anu anjeun tiasa ngawangun di kebon anjeun nyalira. Pesen salinan anjeun ayeuna!

Leres langkung seueur ngeunaan buku Sayuran Vertikal abdi di dieu.

Selengkapnya Tulisan Pangaléngan Pangan

Bagikeun tip anjeun pikeun ngaléng kacang héjo dina bagian koméntar di handap.

Resep & amp; Parentah

Ngahasilkeun: 4 pints

Kumaha Cara Bisa Kacang Héjo

Kalengan kacang héjo mangrupakeun cara hébat ngarasakeun eta sapanjang taun. Diajar sadayana anu anjeun peryogikeun ku léngkah-léngkah anu gampang diturutan ieu.

Waktos Nyiapkeun 30 menit Waktu Masak 25 menit Waktu Tambahan 25 menit Waktu Total 1 jam 20menit

Bahan

  • 2 pon kacang héjo (½ pon per pint)
  • 3 gelas cai nu ngagolak
  • 2 séndok téh uyah Pangaléngan (½ séndok téh per jar - opsional)

Parentah

    Posisi handap kaléng <17 canner tekanan anjeun, lajeng eusian eta kalawan 2-3 "cai ngagolak, atawa per manual pamaké canners Anjeun. model béda bisa rupa-rupa.
  1. Nyiapkeun kacang hejo - Bilas kacang hejo anjeun teras nganggo péso pikeun miceun tungtung sareng batang, teras potong buncis janten lembar 2 inci.
  2. Pek toples - Tambihkeun kacang héjo anjeun kana unggal toples kalengan, jaga 1/2 bagian luhurna, 1 ½ , jaga tutup sirahna ½><8 , jaga di luhur ½ jar, 1 ½ , jaga di luhur>
  3. Tambahkeun cai nu ngagolak - Anggo corong sareng ladle anjeun pikeun tuang cai anu ngagolak kana kacang héjo pikeun ngeusian unggal toples, tetep 1" ruang sirah di luhur. Upami hoyong, anjeun tiasa nambihan ½ séndok téh uyah per pint pikeun rasa upami anjeun hoyong.
  4. Leupaskeun> atanapi miceun gelembung hawa tina jar cai<10. Ulah make alat logam, sabab bisa ngaruksak kaca.
  5. Teundeun tutup jeung cingcin dina - Ngusap sisi unggal toples ku anduk kertas beueus. Saterusna nempatkeun tutup anyar di luhur dituturkeun ku pita, sarta pulas ngan cukup pikeun ngamankeun eta, bari teu leuwih tightening kana kaleng Anjeun
  6. <18Put
  7. alat ngangkat pikeun taliti nempatkeun unggal toples kana canner katuhu sanggeus anjeun eusian ambéh maranéhanana teu boga kasempetan pikeun niiskeun handap.
  8. Konci tutupna - Sanggeus kabéh kendi aya di jero, teundeun tutupna dina kaléng tekanan Anjeun, konci kana tempatna, terus kulub dina panas luhur.
  9. Prosés kendi - Antepkeun kaléng curhat salila 10 menit saacan tutupna otomatis ditutup, atawa kaléng otomatis ditutupan. Teruskeun pemanasan nepi ka 11 PSI pikeun dial gauge, sarta 10 PSI pikeun weighted gauge. Lajeng prosés kendi salila 25 menit.
  10. Leupaskeun kendi - Pareuman panas sarta ngidinan kaléng niiskeun sagemblengna samemeh dibuka sarta miceun kendi. Ieu tiasa nyandak 20-30 menit.
  11. Tiiskeun jeung labél - Hayu kendi diuk kaluar dina loket nepi ka ngahontal suhu kamar, teras cabut pita jeung labél aranjeunna. Anjeun tiasa nyerat dina puncak kalayan spidol permanén, atanapi nganggo labél anu tiasa larut. Simpen dina tempat anu tiis sareng poék.

Catetan

  • Kusabab kacang héjo mangrupikeun tuangeun asam anu rendah, anjeun kedah tekananana. Ieu hiji-hijina cara pikeun mastikeun sakabeh baktéri ancur, sarta yén maranéhna aman pikeun didahar.
  • Penting pikeun ngajaga kendi panas sepanjang waktos. Ku kituna, rencanakeun sateuacanna sareng kulub cai pamrosésan sateuacan dieusian, teras tempatkeun di dinya saatos dibungkus.kendi anjeun supados henteu tiis sateuacan diolah.
  • Tong hariwang upami anjeun ngadéngé sora ping acak nalika kendi tiis, éta hartosna tutupna ditutupan.
  • Upami anjeun cicing di luhurna langkung luhur ti 1.000 kaki di luhur permukaan laut, maka anjeun kedah nyaluyukeun waktos tekanan anjeun sareng ngolah. Mangga tingali bagan ieu kanggo konvérsi anu leres

Émbaran Gizi:

Ngahasilkeun:

8

Ukuran Porsi:

1 cangkir

Jumlah Per Porsi: Kalori: 40 Total Lemak: 0g Lemak Jenuh: 0g Lemak jenuh: 0g Lemak Trans: 0mg 0mg Lemak: Karbohidrat: 9g Serat: 4g Gula: 4g Protéin: 2g © Gardening® Kategori: Ngawétkeun Pangan

Timothy Ramirez

Jeremy Cruz mangrupikeun tukang kebon avid, horticulturalist, sareng panulis berbakat di tukangeun blog anu populer, Meunang Sibuk Berkebun - Berkebun DIY Pikeun Pemula. Kalayan langkung ti dasawarsa pangalaman di lapangan, Jeremy parantos ngasah kaahlian sareng pangaweruhna pikeun janten sora anu dipercaya dina komunitas kebon.Tumuwuh di tegalan, Jeremy ngembangkeun apresiasi anu jero pikeun alam sareng karesep pikeun pepelakan ti umur dini. Ieu fostered gairah anu antukna ngarah manehna ngudag gelar di Hortikultura ti universitas bergengsi. Sapanjang perjalanan akademikna, Jeremy ngagaduhan pamahaman anu kuat ngeunaan sababaraha téknik berkebun, prinsip perawatan pepelakan, sareng prakték sustainable anu ayeuna anjeunna bagikeun ka pamiarsana.Saatos réngsé pendidikanna, Jeremy ngamimitian karir anu nyugemakeun salaku horticulturist profésional, damel di kebon botani anu kasohor sareng perusahaan landscaping. Pangalaman panangan ieu ngungkabkeun anjeunna kana rupa-rupa pepelakan sareng tantangan ngebon, anu salajengna ningkatkeun pamahaman anjeunna ngeunaan karajinan.Motivasi ku kahayangna pikeun demystify ngebon sarta nyieun diaksés pikeun beginners, Jeremy dijieun Get Busy Berkebun. Blog éta janten sumber daya komprehensif anu pinuh ku naséhat praktis, pituduh léngkah-léngkah, sareng tip anu teu ternilai pikeun anu ngamimitian perjalanan ngebon. Gaya tulisan Jeremy pisan pikaresepeun sareng relatable, ngajantenkeun komplekskonsép anu gampang kaampeuh bahkan pikeun anu henteu ngagaduhan pangalaman sateuacana.Kalayan sikap anu ramah sareng gairah asli pikeun ngabagi pangaweruhna, Jeremy parantos ngawangun pengikut anu satia pikeun peminat berkebun anu percanten kana kaahlianana. Ngaliwatan blog na, anjeunna geus mere ilham loba individu pikeun nyambungkeun deui jeung alam, ngokolakeun spasi héjo sorangan, sarta ngalaman kabagjaan tur minuhan nu ngebon brings.Nalika anjeunna henteu ngurus kebon sorangan atanapi nyerat tulisan blog anu pikaresepeun, Jeremy sering tiasa dipendakan di bengkel ngarah sareng nyarios dina konperénsi berkebun, dimana anjeunna masihan hikmahna sareng berinteraksi sareng sasama pencinta pepelakan. Naha anjeunna ngajar pemula kumaha nyebarkeun siki anu munggaran atanapi naroskeun para pekebun anu berpengalaman ngeunaan téknik canggih, dedikasi Jeremy pikeun ngadidik sareng nguatkeun komunitas berkebun bersinar dina unggal aspék karyana.