Pangobatan Hama sareng Resep Taman Alam

 Pangobatan Hama sareng Resep Taman Alam

Timothy Ramirez

Ngadalikeun hama mangrupikeun salah sahiji hal anu paling nangtang ngeunaan ngebon, tapi bahan kimia sanés jawabanana. Éta langkung aman, sareng langkung gampil damel sareng alam nganggo pangobatan hama alami ngabantosan anjeun ngalawan hama di kebon anjeun. Dina postingan ieu, kuring bakal masihan anjeun seueur metode kontrol hama kebon alami sareng tip pikeun dicobian di kebon anjeun.

Muhun, abdi terang, abdi terang… nalika serangga jahat ieu narajang kebon anjeun (sareng ngalakukeun anu pangsaéna pikeun ngancurkeun kembang sareng sayuran anjeun anu saé), éta pikabitaeun pikeun ngahontal

péstisida kimiawi anjeun pikeun bahan kimia larang pikeun dianggo. ngalawan éta salawasna bakal jadi solusi panggampangna tur pangalusna lamun datang ka ngadalikeun hama kebon.

Jeung, sakumaha tétéla, jadi hiji kebon organik bener teu hese. Saha anu terang?

Masalah sareng Péstisida Kimia

Hayu urang nyanghareupan éta, péstisida kimia masihan urang kepuasan instan nalika maéhan serangga jahat. Taya ragu ngeunaan éta.

Tapi péstisida kimia sintétik ngabalukarkeun utama ruksakna jangka panjang pikeun kaséhatan kebon urang (jeung ka urang, jeung lingkungan ... ack!).

Péstisida teu ngabeda-bedakeun, maranéhna bakal maéhan serangga taman alus katuhu babarengan jeung nu goréng. Nyemprot pakarangan sareng kebon anjeun ku péstisida kimia mangrupikeun paling awon anu anjeun tiasa laksanakeun.

Tempo_ogé: Kumaha Winterize Taman anjeun dina usum gugur

Malah langkung parah, sababarahangaruksak hiji tutuwuhan bisa ngaruksak nu séjén.

Émut yén ngaleungitkeun lengkep serangga sial di kebon sanés tujuan anu réalistis. Hal utama nyaéta pikeun manggihan kasaimbangan ambéh tatangkalan anjeun bakal mekar sanajan aya sababaraha bug mun nya eta.

Tutuwuhan dewasa, cageur bisa nanganan masalah leutik hama; tur kalawan populasi sehat prédator alam di sisi anjeun, alam antukna bakal nyandak kursus na. Upami anjeun tetep ngagunakeun kombinasi ubar sareng resep pikeun ngabasmi hama alami ieu di kebon anjeun, ngokolakeun hama bakal gampang!

Selengkapnya Tulisan Ngeunaan Pengendalian Hama Kebon

Bagikeun obat sareng resep pengendalian hama organik sareng alami anjeun dina bagian koméntar di handap.

<6serangga hama tahan ka péstisida kimiawi, sarta aranjeunna cageur leuwih gancang ti perlakuan kimiawi ti serangga mangpaat ngalakukeun.

Jadi, dasarna naon urang ngalakukeun ku nyemprot péstisida kimia nyaéta maéhan bug alus, sarta mantuan kaluar bug goréng - ngalungkeun kasaimbangan alam kebon, sarta nyieun hiji masalah nu leuwih parah di mangsa nu bakal datang>> Nya!

Hadé pisan ngagunakeun pangobatan hama alami anu bakal nargétkeun serangga hama, tanpa ngarugikeun serangga sanés dina prosésna. Nalika urang ngalakukeun éta, urang damel sareng alam tibatan ngalawan éta.

Kuring henteu terang ngeunaan anjeun, tapi éta sanés ngan ukur langkung alami, tapi CARA langkung gampang pikeun kuring!

Minyak nimba ngajadikeun semprotan serangga alami anu saé pikeun pepelakan

Pangobatan Alami Pikeun Hama Di Kebon

Aya sababaraha cara pikeun ngalawan hama alami tanpa hama. Di handap ieu daptar péstisida organik jeung pangubaran hama alami anu ku kuring dipaké di kebon kuring, sarta geus suksés pisan!

Semprotan Péstisida Organik Neem

Minyak nimba dijieun tina siki tangkal Neem India. Ieu mangrupikeun salah sahiji produk pangendali hama organik anu paling umum di pasar.

Gampang dianggo, sareng gaduh pangaruh sésa-sésa anu ngahalangan serangga jahat datang deui. Minyak hortikultura ogé tiasa dianggo saé pikeun ngalawan kutu goréngkebon.

Kade ati-ati ngagunakeun semprot minyak nimba pikeun pepelakan di kebon anjeun sanaos sabab éta ogé tiasa maéhan serangga anu saé sapertos nyiruan anu datang pikeun nyerbu pepelakan anjeun. Ku kituna kuring ngan nyarankeun make ieu dina tutuwuhan nu teu kembangan.

Jajaran ngawengku gawé pikeun ngajaga tutuwuhan tina bug jeung manuk

Nangtayungan Tutuwuhan Ti Bug Jeung Sasatoan

Barriers fisik gawéna hébat salaku wangun preventif kontrol hama. Abdi resep ngagunakeun panutup baris dina pepelakan squash abdi nalika aranjeunna keur ngora pikeun mantuan ngadalikeun infestasi squash vine borer.

Tempo_ogé: Nyimpen Bibit Cara anu leres

Kuring ogé geus dipaké pikeun nyegah hileud narajang pepelakan cole kuring (kale, kol, brokoli, jsb).

Kuring ogé geus suksés ngagunakeun squash Vine borer infestations.

Kuring ogé geus dipaké pikeun nyegah hileud narajang pepelakan cole kuring (kale, kol, brokoli, jsb).

Kuring ogé geus suksés ngagunakeun murah tulle lawon<12. s ogé dianggo pikeun ngajaga sato kaluar tina kebon. Abdi nganggo pager kebon 3' pikeun ngajaga kelenci tina kebon sayur, sareng kawat hayam pikeun ngajagi pepelakan sanés di sekitar halaman upami diperyogikeun.

Anjeun tiasa nyobian jaring kijang atanapi nganggo pager anu langkung jangkung upami anjeun gaduh masalah sareng sato anu langkung ageung.

Perangkap Pengendali Hama Non-Toksik

Aya sagala jinis perangkap pest di pasar. Anjeun tiasa mendakan perangkap féromon pikeun serangga bau sareng serangga hama sanés.

Kuring resep ngagunakeun kantong kumbang Jepang pikeun nangkep saloba éta bugger salami usum panas. Diajar kumaha ngagunakeun perangkap kumbang JepangIeuh.

Leungeun Nyokot Kutu Di Kebon

Salah sahiji cara ngokolakeun hama organik pangalusna pikeun ngadalikeun serangga gedé kawas kumbang Jepang, tomat hornworms, cacing kol, squash bug, slugs jeung grapevine kumbang téh nyokot eta tina tutuwuhan jeung teundeun kana ember<12 enlisting watering. pitulung ti hubby) ngajadikeun eta leuwih gampang!

Metik leungeun mangrupakeun salah sahiji cara alami pikeun nyingkirkeun hama kebon

Nyiptakeun Semprotan Kutu Kebon Buatan Anjeun sorangan

Sabun bakal gancang maéhan kalolobaan serangga dina kontak, sarta gampang nyieun semprot serangga homemade Anjeun. Teras anjeun tiasa nganggo éta pikeun nargétkeun serangga hama tanpa ngabahayakeun kutu anu saé dina prosésna.

Tingali resep kuring di handap pikeun ngadamel semprotan serangga buatan anjeun sorangan pikeun pepelakan. Upami anjeun henteu hoyong nyampur sorangan, anjeun tiasa mésér sabun inséktisida organik anu tos didamel kanggo dianggo.

Semprotkeun langsung kana serangga hama pikeun maéhan éta (semprot cai sabun ieu ogé saé pikeun kutu boxelder!).

Tutuwuhan Pikeun Pengendalian Hama Di Kebon

Sababaraha pepelakan alami tiasa dianggo pikeun hama. Seueur jalma anu ngagunakeun téknik anu disebut penanaman pendamping dimana aranjeunna ngagunakeun pepelakan sareng kembang pikeun ngendalikeun hama kebon.

Pikirkeun pepelakan aromatik anu bau kuat sapertos bawang bodas, bawang, marigolds sareng bumbu. Upami anjeun hoyong nyobian metode ieu di kebon anjeun,Diajar langkung seueur ngeunaan dasar-dasar penanaman pendamping dina tulisan ieu.

Tarik Serangga Mangpaat Pikeun Ngabantosan Kontrol Bug Taman

Ngobrol ngeunaan ngantepkeun alam nyandak jalanna! Salah sahiji pangubaran hama alami anu pangsaéna anu anjeun tiasa dianggo di kebon anjeun nyaéta ngantepkeun alam damel pikeun anjeun!

Naon anu langkung saé tibatan milarian bantosan prédator alami, sapertos kumbang, nyiruan, nematoda sareng belalang sembah pikeun ngalawan perang pikeun urang?

Pastikeun melak seueur taunan kembangan, pepelakan asli sareng pepelakan bumi anu luar biasa ieu 2 dina kebon alam anjeun anu endah pisan sareng ngadukung kebon alami ieu

Semprotan Panolak Hama Organik Pikeun Sasatoan

Aya ogé ubar kontrol hama alami di pasar pikeun babaturan urang bulu (ehem, nemesis).

Kuring geus nyobaan hama organik sprays kontrol hama jeung minyak nabati tutuwuhan pikeun mantuan semprot minyak nabati jeung tutuwuhan minyak nabati. teuing!).

Semprotan hama taman alam ieu dianggo pikeun ngusir seueur rupa-rupa hama sato. Upami kijang mangrupikeun masalah pangbadagna anjeun, maka anjeun tiasa nyobian semprotan panolak kijang ieu. Anjeun ogé kedah diajar ngeunaan ngagunakeun pepelakan tahan kijang di kebon anjeun.

Sareng, upami anjeun gaduh kelenci sareng kijang (punten!), ieu mangrupikeun semprotan panolak anu saé anjeun tiasa nyobian anu tiasa dianggo pikeun duanana. cabé panasSemprotan tiasa dianggo pikeun ngusir sato tina tuang pepelakan anjeun.

Bubuk Pengendalian Hama Bumi Diatomaceous

Bumi Diatomaceous mangrupikeun produk pengendalian hama serangga alam anu saé! Taburkeun langsung kana serangga hama sapertos kumbang Jepang sareng serangga cangkang keras sanés pikeun maéhan aranjeunna.

Pembunuh serangga organik ieu ogé tiasa dianggo pikeun hama sapertos keong sareng keong. Ati-ati nalika ngagunakeun bumi diatomaceous di kebon anjeun, sareng ulah nganggo aplikasi anu lega sabab éta ogé tiasa maéhan serangga anu saé.

Bumi diatomaceous saé pikeun kontrol serangga kebon organik

Pangobatan Pengendalian Hama Alam Dibagi Ku Pamiarsa

Kuring henteu tiasa nyarankeun ieu kusabab kuring henteu acan nyobian aranjeunna. Tapi di dieu aya sababaraha hal Kuring geus uninga ngeunaan lately yén kuring bade ékspérimén kalawan di kebon kuring taun ieu. Kuring bakal ngantep anjeun terang kumaha aranjeunna damel!

  • Baking soda & amp; kembang pikeun maéhan cacing kol - Kuring geus maca yén ngagunakeun bagian sarua tipung jeung baking soda bakal maéhan cacing kol. Abdi badé nyobian taun ieu, sareng ngantepkeun anjeun terang upami éta tiasa dianggo atanapi henteu.
  • Hidrogen péroxida pikeun maéhan penggerek squash - Salah sahiji pamiarsa kuring anu luar biasa nyarankeun ieu - Coba nyuntik hidrogén péroxida kana batang squash pikeun maéhan squash borer. Leres, abdi badé ékspérimén sareng ieu - tangtosna!!
  • Bulu pikeun ngahalangan hama bulu - Bulu manusa sareng piaraan sakuduna ditujupikeun ngahalangan kelenci jeung sato furry séjén ti kebon, sabab bau predator caket dieu. Abdi gaduh ucing, sareng INI bakal memotivasi kuring pikeun rutin sikat ucing. Haha!

Resep Pengendalian Hama Kebon Alami DIY Abdi

Ayeuna anjeun panginten panginten kumaha carana ngadamel semprot péstisida organik. Nya anjeun untung sabab kuring gaduh sababaraha resep kontrol hama alami anu kuring anggo sadaya waktos, sareng aranjeunna tiasa dianggo saé!

Di dieu resep kontrol hama organik homemade karesep kuring…

Resep semprot inséktisida minyak nimba sareng sabun - Semprotan péstisida minyak nimba ieu maéhan serangga dina pepelakan kebon, sareng ogé tiasa dianggo salaku panyumputan hama alami 12> <2. minyak nimba centred

  • 1 sdm sabun cair organik
  • 1 liter cai
  • Arah : Campur kabéh bahan kana sprayer tutuwuhan kebon atawa botol semprot jeung aduk nepi ka rata. Semprotkeun kana daun pepelakan sareng langsung ka serangga hama. Ngocok samemeh unggal pamakéan.

    Semprotan serangga organik basajan pikeun tutuwuhan – Sabun cair dina resep semprot pembunuh serangga alam DIY super gampang ieu maéhan serangga hama dina kontak.

    Sababaraha jenis sabun bisa ngarugikeun tutuwuhan sanajan, jadi pastikeun ngagunakeun sabun cair hampang tinimbang nu ngandung bahan kimia kawas t2>2 <2 liter cair.

    cair. cai

    Arah : Campurkeun sakumpulan pembunuh bug homemade basajan ieu dinabotol semprot beresih, atawa jieun hiji bets ganda pikeun dipaké dina sprayer tutuwuhan kebon Anjeun, teras nyemprot langsung ka serangga pikeun maéhan aranjeunna.

    Cai sabun mangrupakeun inséktisida homemade DIY gampang pikeun tutuwuhan

    Resep Kontrol Hama Organik Alami Ti Pamiarsa

    Kuring LOVE lamun maca babagi resép kontrol maranéhanana<2 Kuring nyarankeun Anjeun kontrol hama pikeun sakabéh aranjeunna><2 Kuring nyarankeun Anjeun resép kontrol hama alam pikeun sakabéh aranjeunna><2 .> Di dieu aya sababaraha resep nu maca geus dibagikeun kalawan kuring yén kuring bade nyobian usum panas ieu (anjeun tiasa nyobian aranjeunna ogé, sarta kami bisa ngabandingkeun catetan!!).

    • Marigold, cabé panas jeung bawang bodas inséktisida semprot - "Motong daun marigold jeung campur dina ember jeung sababaraha bawang bodas ditumbuk bulbs (dicincang). Nambahkeun hiji sprinkle baking powder jeung lebu kai, jeung sapotong leutik sabun, campur eta, nutupan ku cai jeung tuluy nambahkeun tutup jeung ninggalkeun salila 4 poé. variétas séjén ogé dianggo). Bahan-bahan kulub dina panci salami 15 menit teras ngantepkeun 24 jam sateuacan disaring. Tambihkeun sababaraha tetes sabun cuci piring pikeun ngabantosan solusina napel kana pepelakan anjeun."
    • Semprot mint sareng bawang bodas pikeun hama kebon: "Candak sababaraha daun mint sareng cengkéh bawang bodas.sarta nyampur aranjeunna dina processor dahareun, lajeng nambahkeun saeutik cabé rawit sarta serelek cair dishwashing. Bawa sakabeh concoction ka kulub sarta ngantep diuk sapeuting. Nyaring kana botol semprot.”

    Wéh! Janten seueur pilihan anu luar biasa pikeun sadaya kontrol hama kebon alam anu tiasa urang cobian! LOVE it!

    Pancegahan Ngeunaan Ngagunakeun Péstisida Alami Pikeun Tutuwuhan

    Ubaran hama alami teu diragukeun deui langkung séhat pikeun urang sareng lingkungan - TAPI mangga, pastikeun ngagunakeun éta kalayan ati-ati.

    Éta ogé péstisida, sareng tiasa maéhan lebah mangpaat ieu sareng serangga2 anu séhat sapertos aranjeunna tiasa maéhan lebah mangpaat sareng serangga2 sapertos kitu. remedies carelessly. Salawasna pastikeun fokus usaha anjeun dina hama husus nu Anjeun coba kontrol, sarta ulah ngalakukeun sagala nyemprot lega tina sagala jenis péstisida di kebon Anjeun pikeun ngajaga tina ngaruksakkeun bug alus.

    Oge, euweuh urusan naon jenis produk kontrol hama kebon Anjeun mutuskeun pikeun ngagunakeun, salawasna, salawasna, salawasna nguji aranjeunna dina sababaraha daun saméméh nyemprot sakabeh tutuwuhan!

    Kuring bisa mantuan menyemprot tutuwuhan maranéhanana!

    Kuring bisa mantuan menyemprot tutuwuhan maranéhanana. di mana waé anu nyababkeun karusakan ageung kana pepelakan.

    Tah kitu, nyemprot sababaraha daun, antepkeun sababaraha dinten. Lajeng lamun euweuh tanda karuksakan, éta aman pikeun menyemprot sakabeh pabrik. Unggal tutuwuhan ogé béda, jadi naon henteu

    Timothy Ramirez

    Jeremy Cruz mangrupikeun tukang kebon avid, horticulturalist, sareng panulis berbakat di tukangeun blog anu populer, Meunang Sibuk Berkebun - Berkebun DIY Pikeun Pemula. Kalayan langkung ti dasawarsa pangalaman di lapangan, Jeremy parantos ngasah kaahlian sareng pangaweruhna pikeun janten sora anu dipercaya dina komunitas kebon.Tumuwuh di tegalan, Jeremy ngembangkeun apresiasi anu jero pikeun alam sareng karesep pikeun pepelakan ti umur dini. Ieu fostered gairah anu antukna ngarah manehna ngudag gelar di Hortikultura ti universitas bergengsi. Sapanjang perjalanan akademikna, Jeremy ngagaduhan pamahaman anu kuat ngeunaan sababaraha téknik berkebun, prinsip perawatan pepelakan, sareng prakték sustainable anu ayeuna anjeunna bagikeun ka pamiarsana.Saatos réngsé pendidikanna, Jeremy ngamimitian karir anu nyugemakeun salaku horticulturist profésional, damel di kebon botani anu kasohor sareng perusahaan landscaping. Pangalaman panangan ieu ngungkabkeun anjeunna kana rupa-rupa pepelakan sareng tantangan ngebon, anu salajengna ningkatkeun pamahaman anjeunna ngeunaan karajinan.Motivasi ku kahayangna pikeun demystify ngebon sarta nyieun diaksés pikeun beginners, Jeremy dijieun Get Busy Berkebun. Blog éta janten sumber daya komprehensif anu pinuh ku naséhat praktis, pituduh léngkah-léngkah, sareng tip anu teu ternilai pikeun anu ngamimitian perjalanan ngebon. Gaya tulisan Jeremy pisan pikaresepeun sareng relatable, ngajantenkeun komplekskonsép anu gampang kaampeuh bahkan pikeun anu henteu ngagaduhan pangalaman sateuacana.Kalayan sikap anu ramah sareng gairah asli pikeun ngabagi pangaweruhna, Jeremy parantos ngawangun pengikut anu satia pikeun peminat berkebun anu percanten kana kaahlianana. Ngaliwatan blog na, anjeunna geus mere ilham loba individu pikeun nyambungkeun deui jeung alam, ngokolakeun spasi héjo sorangan, sarta ngalaman kabagjaan tur minuhan nu ngebon brings.Nalika anjeunna henteu ngurus kebon sorangan atanapi nyerat tulisan blog anu pikaresepeun, Jeremy sering tiasa dipendakan di bengkel ngarah sareng nyarios dina konperénsi berkebun, dimana anjeunna masihan hikmahna sareng berinteraksi sareng sasama pencinta pepelakan. Naha anjeunna ngajar pemula kumaha nyebarkeun siki anu munggaran atanapi naroskeun para pekebun anu berpengalaman ngeunaan téknik canggih, dedikasi Jeremy pikeun ngadidik sareng nguatkeun komunitas berkebun bersinar dina unggal aspék karyana.