Kumaha pikeun ngawétkeun & amp; Toko Basil (Daun Atawa Batang)

 Kumaha pikeun ngawétkeun & amp; Toko Basil (Daun Atawa Batang)

Timothy Ramirez

Nyimpen basil gampang pisan, sareng cara anu saé pikeun ngamangpaatkeun kaleuleuwihan ti kebon anjeun! Aya sababaraha cara anjeun tiasa ngawétkeun basil pikeun dianggo engké. Dina tulisan ieu, kuring bakal ngajelaskeun unggal metode sacara rinci.

Basil mangrupikeun pepelakan anu saé dina usum panas, tapi anjeun ogé tiasa nyimpen éta kanggo usum tiis. Kalayan metodeu anu leres, anjeun tiasa ngajaga rasa seger pikeun dinikmati sapanjang taun.

Aya seueur cara anu gampang pikeun nyimpen basil kanggo jangka pondok atanapi panjang anu henteu ngabutuhkeun alat atanapi perencanaan anu saé.

Sapanjang taun kuring parantos ékspérimén pikeun mendakan sadaya metode anu pangsaéna pikeun ngawétkeun basil sareng nyimpenna kanggo dianggo engké. Ayeuna abdi hoyong bagikeun aranjeunna sareng anjeun.

Sabaraha lami Basil?

Lamun disimpen bener, basil seger bisa tahan nepi ka 10 poé. Najan kitu, nalika anjeun ngawétkeunana, anjeun tiasa nyimpenna langkung lami.

Sanaos basil anu diawetkeun saé henteu parah, éta bakal mimiti leungit rasana. Janten, henteu paduli metode naon anu anjeun anggo pikeun nyimpen éta kanggo jangka panjang, langkung saé dianggo dina waktos sataun.

Pos Terkait: Cara Ngawétkeun Jamu Segar Ti Kebon: 9 Cara Pangsaéna

Nyiapkeun pikeun ngawétkeun Basil seger

Cara Ngajaga Basil seger pikeun istilah pondok pisan

Janten, langkung saé dianggo dina sababaraha dinten. Aya sababaraha metode anu anjeun tiasa dianggo pikeun tetep seger salamimungkin.

Tempo_ogé: Kumaha garing Lavender ti kebon anjeun

Tapi naon waé anu anjeun lakukeun, tong dikumbah sateuacan disimpen. Upami tos dikumbah, tangtos daunna garing sagancangna, upami teu lami janten coklat.

Cara Nyimpen Daun Kemangi Seger Dina Kulkas

Upami hoyong disimpen dina kulkas, pastikeun daunna parantos garing sateuacan disimpen. Daun anu baseuh bakal gancang pisan coklat.

Oge ulah dibungkus ku plastik, sabab kondensasi bakal jadi coklat, hideung, atawa bintik-bintik dina daunna.

Simpen daunna siga nu keur salad sayuran. Lebetkeun kana wadahna, teras lebetkeun kana kulkas.

Kuring nganggo spinner salad kuring pikeun ngagaringkeun daunna, teras disimpen dina kulkas. Gawéna hébat, sarta aranjeunna bakal tetep seger pikeun sababaraha poé. Penjaga jamu ogé dianggo saé pisan.

Tapi jujur, nempatkeun basil kana kulkas mangrupikeun cara anu paling goréng pikeun nyimpen éta. Janten, upami anjeun hoyong tetep langkung lami ti sababaraha dinten, nempatkeun kana loket dina vas cai.

Tulisan Terkait: Kumaha & Iraha Panén Daun Basil

Nyimpen Basil dina kulkas

Nyimpen Basil Dina Cai

Cara pangalusna pikeun nyimpen Basil keur jangka pondok nyaeta nempatkeun batang dina vas cai, sarta tetep dina suhu kamar.

Mimiti, piceun daun handap, teras pake heula. Upami aya daun anu keuna kanacaina bakal gancang jadi hideung.

Teundeun katutupan, teundeun di tempat anu cahayana caang, teu langsung, tapi jauhkeun tina panas.

Teraskeun kantun laksanakeun karangan kembang. Ganti caina unggal sababaraha poé, sarta snip off handap batang sabab meunang slimy.

Postingan Patali: Cara Tumuwuh Basil: The Ultimate Guide

Nyimpen Basil dina cai dina counter

Ngawétkeun & amp; Nyimpen Basil seger

Lamun anjeun teu bakal ngahakan nepi ka basil anjeun dina sababaraha poé, mangka anjeun kudu make salah sahiji metodeu di handap pikeun nyimpen eta jangka panjang.

Cara garing Basil

Salah sahiji cara nu pang populerna pikeun ngawétkeun basil nyaeta garing eta. Anjeun tiasa make dehydrator, oven haneut, microwave, atawa nempatkeun aranjeunna dina rak drying ramuan. Teras ditumbuk atanapi digiling, sareng eusian toples bungbu kanggo pantry anjeun.

Abdi nganggo mini food processor pikeun ngagiling daun pikeun rak bumbu, tapi anjeun tiasa nganggo coét ramuan.

Sapertos anu kuring nyarios tadi, daun garing henteu nahan rasana sapertos nalika anjeun beku. Tapi tetep nambihan rasa sareng ambu anu saé kana tuangeun karesep anjeun. Tambih Deui, éta ngajaga rak bungbu abdi pinuh!

Diajar ngeunaan sagala cara anjeun bisa garing eta, kalawan step by step parentah di dieu.

Nyimpen basil garing dina jar bungbu

Kumaha Freeze Basil

Cara panggampangna pikeun nyimpen basil pikeun jangka panjang nyaéta beku.ieu. Anjeun malah teu kudu rendang heula.

Sanggeus beku, maranéhna jadi rapuh pisan, sarta anjeun bisa gampang naksir aranjeunna nepi bener dina bagggie lamun hayang.

Basil beku pisan, sarta teu butuh teuing waktu persiapan. Sadaya anu anjeun kedah laksanakeun nyaéta nempatkeun daunna kana kantong panyimpen, teras lebetkeun kana freezer.

Sadeui, langkung saé pastikeun basil anjeun henteu baseuh sateuacan ngawétkeun ku cara kieu (atanapi anjeun tiasa nampi hiji popsicle raksasa).

Anjeun ogé tiasa ngabekukeun daun individu dina loyang cookie salami 10-20 menit sateuacan nempatkeun kana baggie. Ku cara kitu aranjeunna moal lengket pisan.

Tapi upami anjeun hoyong popsicles, anjeun tiasa nganggo baki freezer herbal atanapi baki és kubus mini pikeun ngawétkeunana. Ngan émut yén naon waé anu aya dina cai és kedah disegel saé pikeun nyegah freezer kaduruk.

Diajar langkung seueur ngeunaan cara ngabekukeun pepelakan tina kebon anjeun di dieu.

Ngirisan daun kemangi seger

Jieun Pesto

Anjeun ogé tiasa ngadamel sakumpulan pesto basil buatan bumi, teras bekukeun pikeun dianggo engké dina resep anjeun. Kantun nempatkeun sadaya bahan karesep anjeun kana prosesor dahareun, teras aduk dugi ka rata.

Toko pesto sami sareng daunna, sareng anjeun tiasa nganggo baki herbal atanapi baki és mini pikeun nyimpen pesto dina porsi anu sampurna pikeun masak.

Pos Terkait: Cara Prune 7 Basil Pikeun Prune Basil anu langkung ageung basil

Ngawétkeun Basil Dina Minyak

Ngawétkeun Basil dina minyak ogé cara anu saé pikeun nyimpen éta engké. Abdi langkung resep ngagunakeun baki és kubus pikeun ieu, sabab kuring tiasa ngukur jumlah pasti anu kuring peryogikeun dina resep karesep kuring.

Kantun rendang daunna, teras eusian baki anjeun. Teras, tuang minyak zaitun di luhur pikeun nutupan daun, teras nempatkeun baki kana freezer.

Saatos aranjeunna padet, kaluarkeun tina loyang, teras simpen dina kantong anu aman dina freezer.

Tempo_ogé: Kumaha Tumuwuh Chamomile Di Imah

Pos Terkait: Kumaha Tumuwuh Basil Ti Siki: Pitunjuk Lengkep

<24 Ngeunaan Minyak Basil

Masih aya sababaraha patarosan anu kedah dijawab? Ieu sababaraha anu umum ngeunaan nyimpen basil. Upami anjeun teu tiasa mendakan jawaban kana patarosan anjeun di dieu, tanyakeun dina koméntar di handap.

Naha basil anu disimpen kadaluwarsa?

Basil seger moal kadaluwarsa, tapi bakal mimiti jadi ruksak atawa kapang lamun teu dilestarikan. Upami disimpen kalayan saé, éta bakal tahan kanggo waktos anu lami.

Tapi langkung saé ngagunakeun basil anu disimpen dina sababaraha bulan, sareng ngeusian tumpukan anjeun ku angkatan énggal ti kebon anjeun unggal taun.

Naha langkung saé garing atanapi beku basil?

Aya pro jeung kontra kana duanana métode, jadi bener gumantung kana pilihan pribadi. Kemangi beku tetep rasana leuwih alus tibatan garing.

Tapi, butuh rohangan freezer anu berharga. Kuring pribadi resep ngalakukeun duanana, ku kituna kuringgaduh sababaraha di leungeun iraha wae Abdi peryogi eta.

Ku loba pilihan, nyimpen Basil keur dipake usum téh ogé patut usaha. Percanten ka kuring, anjeun bakal hoyong ngaraosan rasa anu luar biasa éta, sabab teu aya anu sapertos kitu. Ku ngawétkeun basil, anjeun tiasa mawa sakedik kebon usum panas anjeun ka bagian anu paling tiis taun.

Langkung seueur Ngeunaan Ngawétkeun Pangan

    Béjakeun ka kami cara favorit anjeun pikeun nyimpen basil pikeun panggunaan jangka panjang dina koméntar di handap.

    Timothy Ramirez

    Jeremy Cruz mangrupikeun tukang kebon avid, horticulturalist, sareng panulis berbakat di tukangeun blog anu populer, Meunang Sibuk Berkebun - Berkebun DIY Pikeun Pemula. Kalayan langkung ti dasawarsa pangalaman di lapangan, Jeremy parantos ngasah kaahlian sareng pangaweruhna pikeun janten sora anu dipercaya dina komunitas kebon.Tumuwuh di tegalan, Jeremy ngembangkeun apresiasi anu jero pikeun alam sareng karesep pikeun pepelakan ti umur dini. Ieu fostered gairah anu antukna ngarah manehna ngudag gelar di Hortikultura ti universitas bergengsi. Sapanjang perjalanan akademikna, Jeremy ngagaduhan pamahaman anu kuat ngeunaan sababaraha téknik berkebun, prinsip perawatan pepelakan, sareng prakték sustainable anu ayeuna anjeunna bagikeun ka pamiarsana.Saatos réngsé pendidikanna, Jeremy ngamimitian karir anu nyugemakeun salaku horticulturist profésional, damel di kebon botani anu kasohor sareng perusahaan landscaping. Pangalaman panangan ieu ngungkabkeun anjeunna kana rupa-rupa pepelakan sareng tantangan ngebon, anu salajengna ningkatkeun pamahaman anjeunna ngeunaan karajinan.Motivasi ku kahayangna pikeun demystify ngebon sarta nyieun diaksés pikeun beginners, Jeremy dijieun Get Busy Berkebun. Blog éta janten sumber daya komprehensif anu pinuh ku naséhat praktis, pituduh léngkah-léngkah, sareng tip anu teu ternilai pikeun anu ngamimitian perjalanan ngebon. Gaya tulisan Jeremy pisan pikaresepeun sareng relatable, ngajantenkeun komplekskonsép anu gampang kaampeuh bahkan pikeun anu henteu ngagaduhan pangalaman sateuacana.Kalayan sikap anu ramah sareng gairah asli pikeun ngabagi pangaweruhna, Jeremy parantos ngawangun pengikut anu satia pikeun peminat berkebun anu percanten kana kaahlianana. Ngaliwatan blog na, anjeunna geus mere ilham loba individu pikeun nyambungkeun deui jeung alam, ngokolakeun spasi héjo sorangan, sarta ngalaman kabagjaan tur minuhan nu ngebon brings.Nalika anjeunna henteu ngurus kebon sorangan atanapi nyerat tulisan blog anu pikaresepeun, Jeremy sering tiasa dipendakan di bengkel ngarah sareng nyarios dina konperénsi berkebun, dimana anjeunna masihan hikmahna sareng berinteraksi sareng sasama pencinta pepelakan. Naha anjeunna ngajar pemula kumaha nyebarkeun siki anu munggaran atanapi naroskeun para pekebun anu berpengalaman ngeunaan téknik canggih, dedikasi Jeremy pikeun ngadidik sareng nguatkeun komunitas berkebun bersinar dina unggal aspék karyana.