Sadayana Anu Anjeun Peryogikeun Ngeunaan Cara Ngurus Bromeliad

 Sadayana Anu Anjeun Peryogikeun Ngeunaan Cara Ngurus Bromeliad

Timothy Ramirez

Daptar eusi

Ngurus Bromeliad teu hese, tapi rada béda ti houseplant rata Anjeun. Sakali anjeun ngartos naon anu dibutuhkeun, anjeun bakal tiasa ngajaga anjeun mekar salami mangtaun-taun ka hareup.

Dina tulisan ieu kuring bakal nunjukkeun ka anjeun sadayana anu anjeun kedah terang ngeunaan cara miara bromeliad supados anjeun suksés.

Ti mimiti nyiram, taneuh, cahaya, sareng kembangan, pikeun pruning, ngabuahan, ngontrol hama, sareng seueur deui, anjeun tiasa mendakanana

di dieu. hirup di iklim tropis dimana hawa pernah meunang handap katirisan, mangka anjeun bisa tumuwuh bromeliads luar di kebon Anjeun! Sésana urang kudu nempel di jero rohangan.

Bromeliads nyieun pepelakan jero ruangan kembangan anu saé anu tumbuh saé dina kaayaan cahaya anu hampang. Éta ogé houseplants ramah piaraan anu aman tumuwuh lamun boga ucing atawa anjing! Woohoo!

Tempo_ogé: 15 Herbal Perennial Pikeun Tumuwuh Di Taman Anjeun

Aya ton variétas béda, sarta loba di antarana bakal tumuwuh ogé di jero rohangan salaku houseplants. Dina pituduh perawatan tutuwuhan bromeliad komprehensif ieu, anjeun bakal diajar kumaha tumuwuh sagala jenis nu Anjeun gaduh.

Fakta Tutuwuhan Bromeliad

Sapertos orchids jeung paku staghorn, bromeliads téh epiphytic, nu hartina maranéhna tumuwuh dina tangkal, batu atawa tutuwuhan lianna, sarta maranéhna meunang cai jeung gizi maranéhanana ti hawa jeung cai hujan. tutuwuhan lajeng ieubakal jadi snap!

Teu kawas kalolobaan tatangkalan, maranéhna teu meunang gizi tina akar maranéhanana, akar maranéhanana anu dipaké pikeun ngagantelkeun diri kana rojongan tumuwuh.

Epiphytic bromeliad tumuwuh dina tangkal di alam

Sababaraha jenis jenis bromeliad bisa hese tumuwuh salaku houseplants, sabab resep kalembaban sarta bisa garing di imah

usum panas rata-rata dina usum tiris, 7 bulan-bulan). bromeliad ngajadikeun pepelakan jero ruangan anu saé, gampang diurus.

Bromeliad mangrupikeun pepelakan anu laun, sareng kalolobaanana ngan ukur mekar sakali dina kahirupanna. Éta ogé pepelakan anu umurna pondok, sareng kalolobaan variétas bromeliad bakal maot saatos kembangan.

Sedih kuring terang, tapi biasana aranjeunna gaduh seueur orok sateuacan aranjeunna maot, janten anjeun bakal nampi langkung seueur pepelakan tina perjanjian (tapi langkung seueur ngeunaan éta engké).

Tangkal bromeliad epiphytic endah pisan

Kembang Bromeliad -vs-vs-anggapan yén kembang bromeliad anu ageung pisan <12 kembang anu populer di kalangan jalma-jalma. , nu mangrupakeun misconception umum.

Tapi éta téh kembang bract, sarta lain kembang sabenerna. Kembang bromeliad tumuwuh kaluar tina bracts kembang. Sababaraha spikes geulis badag, sarta séjén leutik tur teu penting.

Seueur jalma anu bingung nalika aranjeunna mimiti mekar, sabab aranjeunna nganggap bracts éta kembang sapanjang.anak anjing bromeliad ka kembang"? Orok kudu tumuwuh nepi ka dewasa pinuh saméméh maranéhna bakal mekar.

Jadi, gumantung kana variétas anjeun boga, éta dipikaresep gé butuh 1-3 taun pikeun pups ngahontal kematangan pinuh maranéhanana.

Beda tipe bromeliads, hiji kalawan wungu & amp; kembang bodas, hiji kalawan spike kembang beureum

Bromeliad Pedoman Perawatan Tutuwuhan

Mun anjeun anyar pikeun tumuwuh ieu kaéndahan tropis, anjeun bakal manggihan yén perawatan tutuwuhan bromeliad jauh béda ti tutuwuhan lianna nu meureun boga.

Kusabab aranjeunna nyerep gizi jeung cai ngaliwatan daun maranéhanana, anjeun bakal kudu ngurus husus dina watering, feeding, sarta brotting kembang pink bromeliad <8 Aeads Bromeliads kembang Anjeun.

Tips Nyiramkeun Tutuwuhan Bromeliad

Hiji hal anu béda ngeunaan perawatan pepelakan bromeliad nyaéta anjeun henteu nyiram dina taneuh. Gantina anjeun kudu tetep cangkir tengah maranéhanana dieusian, jeung sedeng di sisi garing.

Di jero rohangan, dump kaluar vas sentral jeung refresh eta unggal minggu atawa leuwih pikeun ngajaga eta tina stagnan. Di luar, anjeun tiasa nyiram sacara teratur supados tetep bersih, upami diperyogikeun.

Oge, ati-ati ngeunaan jinis anu anjeun anggo, sabab sensitip pisan kana bahan kimia dina keran biasa. Cai hujan, sulingan, atanapi disaring mangrupikeun jinis anu pangsaéna pikeun dianggo.

Diajar langkung seueur ngeunaan cara nyirami di dieu pikeun suksés anu pangsaéna.

Cai dina cangkir tengah pepelakan bromeliad

Syarat Kalembaban Bromeliad

Bromeliad resep hawa beueus, janten pertimbangkeun misting pepelakan anjeun sacara rutin upami hawa di bumi anjeun garing.

Anjeun tiasa melak bromeliad houseplant anjeun di kamar anu langkung lembab, sapertos kamar mandi atanapi di dapur anu caket kana tilelep.

Anjeun ogé tiasa ngajalankeun humidifier dina usum tiis. monitor kalembaban téh gunana pikeun mantuan Anjeun masihan bromeliads Anjeun jumlah kalembaban nu sampurna.

Tutuwuhan bromeliad héjo jeung kembang beureum caang

Pencahayaan Pikeun Bromeliads

Lamun datang ka lampu, bromeliads teu super rewel, sarta maranehna nyieun tutuwuhan jero rohangan cahaya low gede.

Tapi cahaya panonpoe langsung bisa kaduruk daun di jero rohangan.

Cahya panonpoé cukup bisa ngaduruk daun di jero rohangan. 7>Pikeun hasil nu pangsaena, nempatkeun bromeliad anjeun dina tempat anu cahayana sedeng nepi ka caang. Lampu tumuwuh leutik mantuan ton lamun teu boga cahaya alami nanaon.

Campuran Pot Bromeliad pangalusna

Sacara teknis, bromeliads teu perlu di pot dina taneuh sama sekali.

Éta henteu meunang cai atawa zat gizi tina taneuh, akar maranéhanana ngan dipaké pikeun nahan kana tangkal, tatangkalan, atawa log tumuwuh lianna. atawa batu, atawa maranéhna bisa tumuwuh dina pot. Upami anjeun resep melak bromeliad dina pot, anjeun tiasa ngagaleuhcampuran taneuh bromeliad, atawa make campuran taneuh anggrek.

Lamun kitu, anjeun bisa nyieun taneuh pot sorangan. Campuran homemade anu pangsaéna nyaéta media taneuh anu gancang draining anu didamel tina lumut sphagnum, kulit, perlit sareng/atawa bahan organik kasar anu sanés.

Upami anjeun melak bromeliad dina taneuh pot biasa, jaga supados taneuhna tetep garing atanapi pepelakan anjeun tiasa rot.

Tempo_ogé: Naha Cyclamen Daun ngahurungkeun konéng & amp; Kumaha Ngalereskeun Bromeliad konéng anu éndah

Pupuk Bromeliad Pangsaéna

<72Donalds'Bromeliads

Pupuk Pangsaéna Pikeun Bromeliad <732>> pikeun dibuahan. Éta mangrupikeun pepelakan anu tumbuh lambat sacara alami, sareng pupuk henteu bakal ngabantosan aranjeunna langkung gancang.

Tapi, sapertos pepelakan naon waé, bromeliad bakal nguntungkeun tina nampi sababaraha gizi tambahan - ngan pastikeun ngabuahan sakedik.

Oge, pastikeun anjeun salawasna nganggo pupuk cair organik alami, sabab bromeliad sensitip pisan kana pupuk bromeliad anjeun><8 anjeun resep kana pupuk bromeliad. Satengah kakuatan cair pupuk houseplant organik atawa tea kompos salila musim semi jeung usum panas (ulah pupuk bromeliads salila usum tiis).

Bromeliad mimiti mekar

Bromeliad Houseplant Hama

Bromeliads biasana teu boga teuing masalah jeung bug, tapi houseplant bisa jadi masalah dina skala atawa mealybugs rutin nalika panon anjeun kaluar tina bromeliads. 7>Minyak nimba organik mangrupikeun inséktisida alami anu efektif pisan pikeun ngaleungitkeun ieuhama tutuwuhan houseplant jahat. Minyak hortikultura atanapi sabun inséktisida organik ogé tiasa dianggo saé.

Anjeun ogé tiasa nganggo kapas anu dicelupkeun kana alkohol pikeun maéhan kutu putih sareng skala houseplant nalika kontak, sareng ngaleungitkeunana tina pabrik.

Ulah nganggo péstisida kimia pikeun hama pepelakan rumah tangga sabab tiasa ngawangun résistansi kana bahan kimia, sareng nyababkeun hama ogé tiasa ngarusak pepelakan. ing Bromeliads

Sabagéan ageung, anjeun teu kedah hariwang ngeunaan pruning pepelakan bromeliad anjeun. Daun anu paéh atawa paéh bisa dipangkas iraha waé.

Pangkas pucuk kembang sanggeus paéh deui, tapi tetep pepelakan tumuwuh sabisa-bisa sangkan boga cukup waktu pikeun melak anak anjing.

Saanggeus pepelakan utama maot deui, anjeun tiasa pangkas sareng tinggalkeun anak anjing anu tumuwuh dina pot. Upami teu kitu, anjeun tiasa nyabut anak anjing tina pepelakan indungna anu maot, teras ngagentosna nyalira.

Tutuwuhan bromeliad pink anu endah (Aechmea)

Propagasi Tutuwuhan Bromeliad

Sapertos anu kuring nyarios di luhur, kalolobaan bromeliad antukna bakal layu sareng maot saatos kembangan.

Ieu mangrupikeun warta anu hanjelu ngeunaan kahirupan.

Ieu mangrupikeun kanyataan anu hanjelu ngeunaan kahirupan. 7>Bromeliad nu geus nepi ka ahir hirupna bakal tumuwuh anak anjing leutik di sabudeureun dasar tutuwuhan utama.

Pikeun nyebarkeun bromeliad anjeun, anjeun ngan saukur tiasa.Cabut anak anjing ieu tina pepelakan indungna, atanapi tinggalkeun aranjeunna tumbuh saatos pepelakan utama maot deui sareng dipiceun.

Kumpulan warna-warni pepelakan bromeliad anu mekar

Ngarengsekeun Masalah Umum

Teu aya anu langkung parah tibatan ningali pepelakan bromeliad anjeun maot, sareng anjeun henteu terang naon anu salah. Janten dina bagian ieu, kuring bakal daptar sababaraha masalah anu paling umum, sareng masihan anjeun tip pikeun ngalereskeunana.

Kembang bromeliad janten coklat, atanapi warnana luntur

Sakali kembang bract (anu disebat ku seueur jalma salaku kembang) mimiti janten coklat atanapi warnana layu, éta mangrupikeun tanda yén pepelakan parantos mekar sareng mimiti paéh. Teu aya anu anjeun tiasa laksanakeun pikeun nyalametkeun pepelakan saatos mimiti maot. Tapi, saencan Anjeun ngalungkeun eta kaluar, pastikeun pikeun pariksa sabudeureun dasar tutuwuhan pikeun nempo naha aya anak anjing bromeliad tumuwuh.

Lamun kitu, anjeun boga loba tutuwuhan anyar pikeun ngaganti hiji dying! Ninggalkeun anak anjing tumuwuh, sarta motong kaluar tutuwuhan indungna lamun geus lengkep maot deui.

Kembang leutik, bulu kawas tumuwuh kaluar tina kembang

Ieu sabenerna kembang! Anu paling umum disebut kembang bromeliad nyaéta kembang bract, sanés kembang anu sabenerna.

Seueur jinis kembang bromeliad anu leutik sareng teu penting, sareng tiasa katingali anéh nalika aranjeunna mimiti tumbuh - anu tiasapikahariwangeun lamun can kungsi nempo kembang bromeliad!

Naha daun bromeliad mah jadi konéng?

Daun bromeliad anjeun jadi konéng sabab bisa jadi narima teuing cahaya, teu cukup cahaya, atawa teuing atawa teuing saeutik cai.

Naha daun bromeliad abdi coklat, garing, jeung garing?

Daun bromeliad bisa mimiti garing jeung garing alatan kurang cai. Daunna ogé bisa jadi coklat lamun tutuwuhan teu meunang cukup cahya panonpoé.

Miniatur bromeliad houseplants dina pot warni

Lamun anjeun wondering dimana meuli bromeliads, anjeun untung! Éta mangrupikeun salah sahiji pepelakan anu paling umum dijual di bagian pepelakan jero ruangan di kalolobaan pusat kebon, atanapi anjeun tiasa mésér bromeliad online.

Upami anjeun badé mésér bromeliad, kuring nyarankeun anjeun nyobian. Éta katingalina sigana bakal langkung hese tumbuh tibatan anu saleresna, sareng perawatan pepelakan bromeliad lumayan gampang upami anjeun parantos ngahambat!

Upami anjeun hoyong diajar sadayana anu anjeun terang ngeunaan ngajaga pepelakan jero ruangan anu séhat, maka anjeun peryogi eBook Perawatan Rumah Tangga. Éta bakal nunjukkeun anjeun sadayana anu anjeun kedah terang ngeunaan kumaha ngajaga unggal pepelakan di bumi anjeun mekar. Unduh salinan anjeun ayeuna!

Tulisan Langkung Ngeunaan Ngembangkeun Pepelakan Rumah Tangga

Naha anjeun ngagaduhan tip perawatan pepelakan bromeliad pikeun nambihan kana daptar ieu? Mangga bagikeun dina bagian koméntar di handap.

Timothy Ramirez

Jeremy Cruz mangrupikeun tukang kebon avid, horticulturalist, sareng panulis berbakat di tukangeun blog anu populer, Meunang Sibuk Berkebun - Berkebun DIY Pikeun Pemula. Kalayan langkung ti dasawarsa pangalaman di lapangan, Jeremy parantos ngasah kaahlian sareng pangaweruhna pikeun janten sora anu dipercaya dina komunitas kebon.Tumuwuh di tegalan, Jeremy ngembangkeun apresiasi anu jero pikeun alam sareng karesep pikeun pepelakan ti umur dini. Ieu fostered gairah anu antukna ngarah manehna ngudag gelar di Hortikultura ti universitas bergengsi. Sapanjang perjalanan akademikna, Jeremy ngagaduhan pamahaman anu kuat ngeunaan sababaraha téknik berkebun, prinsip perawatan pepelakan, sareng prakték sustainable anu ayeuna anjeunna bagikeun ka pamiarsana.Saatos réngsé pendidikanna, Jeremy ngamimitian karir anu nyugemakeun salaku horticulturist profésional, damel di kebon botani anu kasohor sareng perusahaan landscaping. Pangalaman panangan ieu ngungkabkeun anjeunna kana rupa-rupa pepelakan sareng tantangan ngebon, anu salajengna ningkatkeun pamahaman anjeunna ngeunaan karajinan.Motivasi ku kahayangna pikeun demystify ngebon sarta nyieun diaksés pikeun beginners, Jeremy dijieun Get Busy Berkebun. Blog éta janten sumber daya komprehensif anu pinuh ku naséhat praktis, pituduh léngkah-léngkah, sareng tip anu teu ternilai pikeun anu ngamimitian perjalanan ngebon. Gaya tulisan Jeremy pisan pikaresepeun sareng relatable, ngajantenkeun komplekskonsép anu gampang kaampeuh bahkan pikeun anu henteu ngagaduhan pangalaman sateuacana.Kalayan sikap anu ramah sareng gairah asli pikeun ngabagi pangaweruhna, Jeremy parantos ngawangun pengikut anu satia pikeun peminat berkebun anu percanten kana kaahlianana. Ngaliwatan blog na, anjeunna geus mere ilham loba individu pikeun nyambungkeun deui jeung alam, ngokolakeun spasi héjo sorangan, sarta ngalaman kabagjaan tur minuhan nu ngebon brings.Nalika anjeunna henteu ngurus kebon sorangan atanapi nyerat tulisan blog anu pikaresepeun, Jeremy sering tiasa dipendakan di bengkel ngarah sareng nyarios dina konperénsi berkebun, dimana anjeunna masihan hikmahna sareng berinteraksi sareng sasama pencinta pepelakan. Naha anjeunna ngajar pemula kumaha nyebarkeun siki anu munggaran atanapi naroskeun para pekebun anu berpengalaman ngeunaan téknik canggih, dedikasi Jeremy pikeun ngadidik sareng nguatkeun komunitas berkebun bersinar dina unggal aspék karyana.