Kumaha Ngawétkeun Apel Pikeun Jangka Panjang

 Kumaha Ngawétkeun Apel Pikeun Jangka Panjang

Timothy Ramirez

Ngawétkeun apel téh cara nu hadé pikeun mikaresep apel leuwih lila. Dina postingan ieu, kuring baris ngabagikeun opat métode pelestarian umum, kitu ogé ton gagasan fun séjén anjeun bisa coba pikeun ngagunakeun eta up.

Ngagaduhan overabundance apel di gugur mangrupakeun masalah alus pikeun mibanda!

Tapi lamun tangkal anjeun méré Anjeun leuwih ti bisa Anjeun pake, atawa anjeun indit overboard nyokot eta di dusun (oopss

pikeun manggihan cara goréng pikeun anjeun

Ku sabab eta leuwih hade diajar ngeunaan cara nu beda-beda pikeun ngajaga eta pikeun kanikmatan hareup.

Tempo_ogé: Kumaha Jieun DIY Scented Pine Congcot

Dina pituduh ieu, kuring bakal ngobrol ngeunaan sababaraha métode ngawétkeun apel karesep kuring, jeung méré Anjeun pamanggih séjén pikeun nyieun eta leuwih lila.

Kumaha Pikeun Ngawétkeun pilihan anu pangalusna pikeun Apples

Leuwih lila pikeun ngawétkeun apel Anjeun. . Di handap ieu mangrupakeun cara nu paling umum pikeun nyobaan sangkan awet leuwih lila.

Pangaléngan Apel

Salah sahiji cara nu pang populerna pikeun ngawétkeun apel pikeun jangka panjang nyaéta ku cara ngaléng, kawas nu biasa dilakukeun ku nini.

Éta alus teuing pikeun nyieun pai, crisps, tukang cobbler, atawa ngan saukur dipanaskeun pikeun snack gancang dina usum tiis (sapertos krim haseum dina usum tiis.yum!).

Teu hese, sarta aya loba cara pikeun ngalakukeunana - ti irisan nepi ka keureutan nepi ka sakabeh buah.

Hek, anjeun malah bisa saos apel, mentega apel, jus, cider, jams, jeung jellies ... sebutkeun wae.

Pangaléngan pai apel pikeun keusikan apel Salainna. ku katirisan aranjeunna. Ieu cara nu panggancangna jeung panggampangna, tur sampurna pikeun pamula.

Cukup cuci buah, kupas upami hoyong, teras potong keureut atanapi sapotong.

Teraskeun kana loyang anu dilapis ku kertas parchment, teras bekukeun dugi ka padet.

Pindahkeun kana kantong freezer. Éta bakal tahan dina freezer dugi ka sataun.

Nyiapkeun irisan apel siap beku

Ngeringkeun Apel

Sanaos anjeun henteu gaduh dehidrator tuangeun, anjeun tiasa ngagaringkeun apel pikeun ngawétkeunana engké.

Gampang dilakukeun. Cukup kumbah, miceun bintik-bintik goréng, teras potong irisan ipis.

Geringkeun dina oven dina panas leutik salami 8-12 jam, atanapi nganggo dehidrator upami anjeun gaduh. Barina ogé, sakabéh imah bakal seungit pisan.

Sanggeus garing, anjeun tiasa nempatkeun kana kantong seleting, toples kedap hawa, atanapi wadah anu sami.

Simpen dina pantry salami genep bulan atanapi langkung. Diajar persis cara ngagaringkeun apel step by step di dieu.

Dehidrasi keureut apel

Ferméntasi Apel

Lamun anjeuncukup gagah pikeun nyobaan, fermentasi mangrupikeun pilihan sanés. Pikeun ngagunakeun métode ieu, nutupan irisan seger atawa sakumpulan jeung uyah jeung jeruk nipis, atawa larutan gula-cai.

Terus ngidinan pikeun fermentasi salila sababaraha minggu. Saparantos siap, anjeun tiasa langsung tuang, atanapi disimpen dina kulkas dugi ka tilu bulan.

Pos Terkait: Resep Muffin Apel Sehat Gampang

Tempo_ogé: Lasagna ngebon 101: Kumaha Jieun A Lasagna Kebon

Cara Senang Lain Pikeun Ngawétkeun Apel

Aya sagala rupa cara pikeun ngawétkeun apel. Anjeun tiasa ngadamel saos, bubur pikeun macét sareng jellies, cuka cider, jus, atanapi bahkan alkohol.

Daftarna terus-terusan, sareng anjeun moal pernah kehabisan resep pikeun dicobian. Di handap ieu aya sababaraha pamanggih cara umum pikeun ngajaga eta leuwih lila.

  • Saus Apel – Henteu ngan éta snack hébat keur ayeuna, tapi bisa beku atawa kaléng pikeun engké (lamun bisa nolak pangjurung pikeun dahar eta sadayana langsung).
Saus apel homemade seger
  • Sambel apel, make eta dina mentega apel, atawa di dinya. salaku beuleum pikeun irisan buah atawa dessert - yum!
  • Keusian pai apel - Lamun anjeun teu boga waktu pikeun Panggang pai di gugur, nyieun keusikan jeung freeze atawa bisa eta keur libur jeung usum usum.
  • apel cider jeung cuka - jadi alus pikeun picking cider jeung cuka. seueur deui.
Nyiptakeun cuka sari apel
  • Apel jelly atanapi jam -Paké salaku glaze pikeun chops babi, oles kana roti bakar atawa roti, atawa dahar eta dina spoonful langsung kaluar tina toples.
  • Jus apel atawa cider – Jieun jus sorangan, atawa coba sababaraha resep fun kawas spiced cider mulled atawa mulled cider.

Sanajan anjeun bisa tahan leuwih lila ti app. Coba éta kabéh, sarta anjeun moal pernah runtah buah tina tangkal anjeun deui.

Selengkapnya Tulisan Ngawétkeun Pangan

Bagikeun cara favorit anjeun pikeun ngawétkeun apel dina bagian koméntar di handap .

Timothy Ramirez

Jeremy Cruz mangrupikeun tukang kebon avid, horticulturalist, sareng panulis berbakat di tukangeun blog anu populer, Meunang Sibuk Berkebun - Berkebun DIY Pikeun Pemula. Kalayan langkung ti dasawarsa pangalaman di lapangan, Jeremy parantos ngasah kaahlian sareng pangaweruhna pikeun janten sora anu dipercaya dina komunitas kebon.Tumuwuh di tegalan, Jeremy ngembangkeun apresiasi anu jero pikeun alam sareng karesep pikeun pepelakan ti umur dini. Ieu fostered gairah anu antukna ngarah manehna ngudag gelar di Hortikultura ti universitas bergengsi. Sapanjang perjalanan akademikna, Jeremy ngagaduhan pamahaman anu kuat ngeunaan sababaraha téknik berkebun, prinsip perawatan pepelakan, sareng prakték sustainable anu ayeuna anjeunna bagikeun ka pamiarsana.Saatos réngsé pendidikanna, Jeremy ngamimitian karir anu nyugemakeun salaku horticulturist profésional, damel di kebon botani anu kasohor sareng perusahaan landscaping. Pangalaman panangan ieu ngungkabkeun anjeunna kana rupa-rupa pepelakan sareng tantangan ngebon, anu salajengna ningkatkeun pamahaman anjeunna ngeunaan karajinan.Motivasi ku kahayangna pikeun demystify ngebon sarta nyieun diaksés pikeun beginners, Jeremy dijieun Get Busy Berkebun. Blog éta janten sumber daya komprehensif anu pinuh ku naséhat praktis, pituduh léngkah-léngkah, sareng tip anu teu ternilai pikeun anu ngamimitian perjalanan ngebon. Gaya tulisan Jeremy pisan pikaresepeun sareng relatable, ngajantenkeun komplekskonsép anu gampang kaampeuh bahkan pikeun anu henteu ngagaduhan pangalaman sateuacana.Kalayan sikap anu ramah sareng gairah asli pikeun ngabagi pangaweruhna, Jeremy parantos ngawangun pengikut anu satia pikeun peminat berkebun anu percanten kana kaahlianana. Ngaliwatan blog na, anjeunna geus mere ilham loba individu pikeun nyambungkeun deui jeung alam, ngokolakeun spasi héjo sorangan, sarta ngalaman kabagjaan tur minuhan nu ngebon brings.Nalika anjeunna henteu ngurus kebon sorangan atanapi nyerat tulisan blog anu pikaresepeun, Jeremy sering tiasa dipendakan di bengkel ngarah sareng nyarios dina konperénsi berkebun, dimana anjeunna masihan hikmahna sareng berinteraksi sareng sasama pencinta pepelakan. Naha anjeunna ngajar pemula kumaha nyebarkeun siki anu munggaran atanapi naroskeun para pekebun anu berpengalaman ngeunaan téknik canggih, dedikasi Jeremy pikeun ngadidik sareng nguatkeun komunitas berkebun bersinar dina unggal aspék karyana.