Kumaha polinate squash ku leungeun pikeun produksi maksimum

 Kumaha polinate squash ku leungeun pikeun produksi maksimum

Timothy Ramirez

Penyerbukan squash ku leungeun gampang, bakal mastikeun ngahasilkeun leuwih luhur, sarta teu butuh loba waktu. Dina postingan ieu, kuring bakal ngajelaskeun naha orok squash anjeun tetep layu, sareng ngabahas prosés nyerbukan kembang kalayan léngkah-léngkah.

Tempo_ogé: Kumaha miara tutuwuhan lancah (Chlorophytum comosum)

Salah sahiji perjuangan pangbadagna anu disanghareupan ku pemula nalika melak sayuran pikeun kahiji kalina nyaéta gaduh pepelakan squash anu séhat anu ageung tapi henteu aya buah.

Atawa parahna, orokna squash, sareng aranjeunna henteu terang. Euweuh nu leuwih frustasi!

Tebak, solusina basajan! Kadang-kadang pepelakan squash anjeun ngan ukur peryogi bantosan sakedik di departemen pembuahan supados ngahasilkeun hasil anu pangsaéna.

Penyerbukan tangan ogé dianggo pikeun sadaya jinis. Janten naha anjeun ngagaduhan variétas squash usum tiris atanapi squash usum panas, kalebet waluh, zucchini, butternut, acorn, spaghetti, gourds, anjeun namina, éta tiasa dilakukeun.

Heck, éta ogé dianggo pikeun melon sareng bonténg, atanapi leres-leres naon waé dina kulawarga Cucurbit! step by step (ulah hariwang, éta gampang pisan).

Naha Orok Squash Kuring Terus Murag?

Saurang pamaca naroskeun ka kuring harita... "Naha orok squash abdi layu sareng ragrag?". Ieu mangrupikeun masalah anu umum, sareng kuring sering ditaroskeun.

Jawabanna sederhana (sareng alhamdulillah.jadi solusina!). Lamun orokna ngaririncik, jadi koneng, mimiti rot, nepi ka ahirna layu atawa gugur, éta alatan kembangna teu diserbukkeun.

Jadi, lamun ieu téh terus kajadian jeung anjeun, mangka waktuna pikeun campur jeung alam jeung nyoba leungeun nyerbukkeun aranjeunna sorangan.

Orok squash robah warna ka warna konéng jeung layu atawa hideung?

Penyerbukan leungeun nyaéta prosés mindahkeun sari tina hiji kembang ka kembang séjén pikeun mastikeun fértilisasi suksés.

Pepelakan squash boga dua jenis kembang: jalu jeung bikang. Serbuk sari ti jalu kudu nyebrangkeun silang jeung betina sangkan buahna mekar.

Kadua jenis kelamin ngahasilkeun nectar pikeun narik lebah jeung pollinator lianna. Ku cara kitu maranéhna bakal mindahkeun sari tina kembang ka kembang nalika ngumpulkeun nectar.

Ieu cara anu idéal. Tapi lamun alam teu ngalakukeun pakasaban, anjeun bisa kalayan gampang mantuan pepelakan Anjeun kaluar ku mindahkeun sari ku leungeun.

Leungeun pollinating kembang squash

Jalu vs bikang Squash Kembang

Kadé ngartos yen ngan bikang bisa ngahasilkeun buah, sarta jalu diwajibkeun pikeun pembuahan.

Dina anjeun kudu nyieun hiji pollination kalawan leungeun-Na, sahenteuna salah sahiji squash pikeun anjeun sorangan. kembang dina tutuwuhan.

Anjeun ogé kudu mastikeun yén anjeun maké jalu pikeun nyerbu bikang. Untungna mah gampang pikeun ngabedakeunana.

Thedua ciri anu ngabédakeun anu gampang ngabédakeunana nyaéta batang jeung tengah kembang.

  • Kembang jalu: Bobot handap jalu panjang jeung ipis. Di tengah-tengah kembangan anjeun bakalan ningali panyambungan anu panjang sareng sempit ditutupan sari (disebut "anther").
  • > 15> Kembang bikang: Bikangna ngagaduhan orok squash anu leutik di handapeun kembang tibatan batang. Puseurna langkung lega, sareng oranyeu di luhur (disebut "stigma"). Ieu ampir kawas kembang mini sorangan.

Baca sakabeh rinci ngeunaan kumaha carana ngabejaan kembang squash bikang vs jalu di dieu.

Kembang squash jalu jeung bikang

Naha Kuring Kudu Nyerbukan Squash Kuring?

Henteu anjeun pasti henteu kedah nyerbukeun squash anjeun. Biasana lebah sareng serangga kebon anu ngabantuan sanésna bakal ngalakukeun éta pikeun urang.

Tapi, sakapeung teu cukup ku serangga mangpaat ieu dina kebon sayuran pikeun ngalaksanakeun padamelan.

Mindahkeun sari tina jalu ka kembang bikang ku leungeun ngabantosan ngagancangkeun, ngajamin kasuksésan anu langkung saé, panén anu langkung awal, sareng ogé bakal hariwang ngeunaan ieu, upami anjeun hoyong langkung ageung><3 anjeun tiasa nyandak léngkah pikeun narik bug anu bakal ngalakukeun padamelan pikeun anjeun. Diajar kumaha narik langkung seueur lebah ka kebon sayur anjeun di dieu.

Cara Nyerbukan Squash

Gampang ngadamel squash penyerbukan leungeun.kembang, sareng leres-leres henteu peryogi seueur waktos.

Tempo_ogé: Basajan Krim Kéju Buah Dip Resep

Abdi resep ngalakukeunana sababaraha kali saminggu nalika kuring kaluar damel di kebon kuring, tapi anjeun tiasa ngalakukeunana unggal dinten upami anjeun hoyong.

Sadaya anu anjeun kedah laksanakeun nyaéta nyandak sari tina antera jalu, teras nempatkeun kana stigma awéwé.

Éta leres-leres téknis? Nya, tong hariwang, éta henteu langkung gampang, sareng ngan ukur peryogi sababaraha detik.

Kieu pitunjuk léngkah-léngkah…

Lengkah 1: Panggihan kembang bikang - Mimiti anjeun badé milarian sadaya kembang awéwé anu kabuka. Catet naon waé anu teu acan dibuka, teras parios deui énjing.

Kembang squash bikang siap diserbukkeun

Lengkah 2: Teangan kembang jalu - Kembang jalu gampang pisan mendakan sabab biasana paling seueur. Ngan ukur nganggo anu terbuka pikeun tingkat kasuksésan anu pangsaéna.

Kembang squash jalu pinuh ku sari

Lengkah 3: Mindahkeun sari tina jalu ka bikang - Pikeun léngkah ieu, anjeun tiasa nganggo ramo anjeun, sikat cet leutik, swab katun, atanapi jalu sorangan.

Pikeun kuring, metodeu anu paling sederhana, paling bersih, sareng anu paling gampang diandelkeun nyaéta 4>> poll pikeun jalu. Jang ngalampahkeun ieu, cukup cabut salah sahiji jalu, sarta cabut petals ngarah teu meunang di jalan. Teras gosokkeun sari langsung tina antera jalu kana stigma bikang.

Tujuanana pikeun mindahkeun saloba-lobana.sari sabisa. Ku kituna butuh sababaraha detik pikeun tuntas rub eta sabudeureun, noel sakabéh bagian tina stigma.

Ngan pastikeun pisan lembut jeung bikang dina prosés. Tong nyiwit, dipulas, atanapi dirusak ku cara naon waé, atanapi éta tiasa murag tina pepelakan.

Ngagunakeun kembang squash jalu pikeun nyerbukan bikang

Nalika Nyertakeun Squash Leungeun

Anjeun tiasa ngadamel pollinate squash iraha waé beurang, tapi waktos anu pangsaéna nyaéta isuk-isuk saatos embun-embunan. Aranjeunna nutup dugi ka sonten, janten ulah ngantosan dugi ka sonten.

Upami bikangna henteu acan dibuka, teras pariksa deui dina dinten éta, sakapeung sok lambat. Lamun can kabuka nepi ka magrib, teras parios unggal dinten dugi ka buka.

Ulah maksakeun ku cara ngagandong. Anjeun teu hoyong ngarusak aranjeunna, sareng ngalakukeun éta awal teuing tiasa nyababkeun kagagalan. Éta bakal dibuka nalika aranjeunna siap.

Upami anjeun sono, sareng kembangna parantos ditutup, anjeun masih tiasa ngalaksanakeun padamelan. Ngan cabut petals ti jalu, sarta taliti pry buka bikangna pikeun mindahkeun sari.

Postingan Patali: Iraha & Kumaha Panén Squash

FAQ Ngeunaan Penyerbukan Squash

Ayeuna anjeun terang persis kumaha cara nyernakeun pepelakan squash anjeun, hayu atuh ngabahas sababaraha patarosan anu sering muncul. Macangaliwatan daptar ieu tur tingal lamun milik anjeun geus diwaler.

Naha squash perlu pollinated?

Leres, squash kedah diserbukkeun supados pepelakan tiasa ngahasilkeun buah.

Kumaha kuring terang upami squash kuring diserbukkeun?

Anjeun bakal terang yén squash anjeun diserbuki nalika buahna ageung sareng mimiti mekar janten ukuran pinuh.

Upami éta suksés, kembangan bikangna bakal layu sareng layu, ninggalkeun buah orok dina batangna dugi ka dewasa.

Upami teu hasil, dina sababaraha dinten éta orok bakal konéng sareng konéng. Tong hariwang upami teu hasil, cobian deui!

Kembang janten coklat dina squash anu suksés diserbukkeun

Sabaraha lami saatos kembangan squash muncul?

Squashes orok leutik bakal muncul pas kembang bikang tumuwuh dina tutuwuhan. Aranjeunna bakal mimiti dewasa sareng janten ageung dina sadinten atanapi dua dinten saatos pembuahan suksés.

Kumaha kuring kéngingkeun kembang awéwé langkung seueur dina squash?

Supaya leuwih loba kembang bikang dina tutuwuhan squash anjeun, watering konsisten mangrupakeun konci. Ulah ngantep taneuh nepi ka garing sagemblengna atawa tetep baseuh teuing.

Pupuk alam kawas tea kompos atawa castings cacing, atawa nu dirancang husus pikeun kembangan tutuwuhan oge cara hébat ngadorong leuwih kabentuk.

Pilihan séjén nyaéta tumuwuh leuwih ti hiji tutuwuhan. Ku cara kitu bakal aya akasempetan nu hadé pikeun mekar duanana jalu jeung bikang dina waktos anu sareng.

Naha anjeun peryogi dua pepelakan squash pikeun pollination?

Henteu, anjeun henteu peryogi dua pepelakan squash supados suksés nyerbu aranjeunna. Hiji tutuwuhan téh sagala nu Anjeun butuhkeun.

Tapi, beuki loba nu boga, leuwih hadé kasempetan Anjeun meunang loba kembang jalu jeung bikang, nu ogé baris ngaronjatkeun hasil Anjeun.

Naha sireum nyerbu squash?

Sumuhun, tangtosna, sireum tiasa nyerbu squash. Sanajan kitu, aranjeunna pasti moal pollinators pisan dipercaya. Diajar sadayana ngeunaan sireum kebon di dieu.

Squash pollinating leungeun gampang, teu butuh loba waktu, sarta bakal maksimalkeun pungsi hasil Anjeun. Janten, upami anjeun ningali seueur buah orok ngariut, rot, sareng ragrag, maka waktosna pikeun nyandak masalah kana panangan anjeun nyalira - sacara harfiah.

Langkung seueur ngeunaan Ngembang Sayuran

    Bagikeun tip anjeun pikeun nyernakeun squash tangan dina bagian koméntar di handap> <44

    Timothy Ramirez

    Jeremy Cruz mangrupikeun tukang kebon avid, horticulturalist, sareng panulis berbakat di tukangeun blog anu populer, Meunang Sibuk Berkebun - Berkebun DIY Pikeun Pemula. Kalayan langkung ti dasawarsa pangalaman di lapangan, Jeremy parantos ngasah kaahlian sareng pangaweruhna pikeun janten sora anu dipercaya dina komunitas kebon.Tumuwuh di tegalan, Jeremy ngembangkeun apresiasi anu jero pikeun alam sareng karesep pikeun pepelakan ti umur dini. Ieu fostered gairah anu antukna ngarah manehna ngudag gelar di Hortikultura ti universitas bergengsi. Sapanjang perjalanan akademikna, Jeremy ngagaduhan pamahaman anu kuat ngeunaan sababaraha téknik berkebun, prinsip perawatan pepelakan, sareng prakték sustainable anu ayeuna anjeunna bagikeun ka pamiarsana.Saatos réngsé pendidikanna, Jeremy ngamimitian karir anu nyugemakeun salaku horticulturist profésional, damel di kebon botani anu kasohor sareng perusahaan landscaping. Pangalaman panangan ieu ngungkabkeun anjeunna kana rupa-rupa pepelakan sareng tantangan ngebon, anu salajengna ningkatkeun pamahaman anjeunna ngeunaan karajinan.Motivasi ku kahayangna pikeun demystify ngebon sarta nyieun diaksés pikeun beginners, Jeremy dijieun Get Busy Berkebun. Blog éta janten sumber daya komprehensif anu pinuh ku naséhat praktis, pituduh léngkah-léngkah, sareng tip anu teu ternilai pikeun anu ngamimitian perjalanan ngebon. Gaya tulisan Jeremy pisan pikaresepeun sareng relatable, ngajantenkeun komplekskonsép anu gampang kaampeuh bahkan pikeun anu henteu ngagaduhan pangalaman sateuacana.Kalayan sikap anu ramah sareng gairah asli pikeun ngabagi pangaweruhna, Jeremy parantos ngawangun pengikut anu satia pikeun peminat berkebun anu percanten kana kaahlianana. Ngaliwatan blog na, anjeunna geus mere ilham loba individu pikeun nyambungkeun deui jeung alam, ngokolakeun spasi héjo sorangan, sarta ngalaman kabagjaan tur minuhan nu ngebon brings.Nalika anjeunna henteu ngurus kebon sorangan atanapi nyerat tulisan blog anu pikaresepeun, Jeremy sering tiasa dipendakan di bengkel ngarah sareng nyarios dina konperénsi berkebun, dimana anjeunna masihan hikmahna sareng berinteraksi sareng sasama pencinta pepelakan. Naha anjeunna ngajar pemula kumaha nyebarkeun siki anu munggaran atanapi naroskeun para pekebun anu berpengalaman ngeunaan téknik canggih, dedikasi Jeremy pikeun ngadidik sareng nguatkeun komunitas berkebun bersinar dina unggal aspék karyana.