Kumaha Tumuwuh Waxed Amaryllis Bulbs

 Kumaha Tumuwuh Waxed Amaryllis Bulbs

Timothy Ramirez

Botol amaryllis waxed populer di sabudeureun liburan, sarta eta pisan senang ningali aranjeunna mekar tanpa cai atawa taneuh. Dina pituduh anu lengkep ieu, kuring bakal nunjukkeun ka anjeun sadayana anu anjeun peryogikeun ngeunaan kumaha aranjeunna tiasa dianggo, naon anu kudu dilakukeun sareng aranjeunna, sareng masihan anjeun tip pikeun hasil anu pangsaéna.

Sifat pangropéa anu rendah tina bohlam amaryllis lilin ngajantenkeun aranjeunna janten kado anu populer pikeun Natal sareng liburan.

Tapi kumaha aranjeunna tiasa dianggo sareng naha aranjeunna tiasa hirup langkung lami ti hiji mangsa bakal sering naroskeun. Anjeun sadayana ngeunaan kumaha aranjeunna tumuwuh, naon anu kudu dilakukeun sareng aranjeunna saatos mekar, sareng seueur deui.

Naon Dupi Amaryllis Waxed?

Amaryllis lilin nyaéta bohlam anu dilapis lilin hiasan sareng dijual minangka kado salami liburan. Biasana meunang antara 2-3 gagang kembang, nu masing-masing boga nepi ka 4 mekar.

Ampir teu merlukeun perawatan sabab geus pinuh hidrasi, nu lilin nutupan di, jadi maranéhna teu merlukeun cai tambahan pikeun mekar. Ku sabab kitu, aranjeunna sok disebut amaryllis tanpa cai.

Bohlam lilin amaryllis hiasan dina lilin

Naha Aranjeunna Ngalilin Bohlam Amaryllis?

Botol amaryllis lilin didamel sareng dijual salaku kado liburan atanapi Natal anu anjeun tiasa mendakan sacara online atanapi di toko. Anu narikna nyaéta aranjeunna bakal ngahasilkeun kembang anu ageung sareng éndah kalayan ampir teu aya usaha.

Salain éta, lilin tiasa aya dina rupa-rupa warna sarenggaya, nu ngajadikeun eta hiasan hirup geulis tur festive.

Éta henteu merlukeun taneuh atawa pot, jadi saha bisa ngarasakeun bohlam mekar salaku centerpiece nice salila libur. Taya jempol héjo diperlukeun.

Lilin katutupan amaryllis bulbs

Kumaha Amaryllis Tumuwuh dina lilin?

Bangkul ngandung sagala rupa nu dibutuhkeun ku gagang kembang pikeun tumuwuh jeung mekar. Aranjeunna pinuh hidrasi sareng gaduh énergi anu cukup pikeun ngawangun, janten henteu peryogi taneuh atanapi cai.

Lilin ngabantosan nahan kalembaban supados henteu garing sateuacanna, tapi sanés-sanésna ngan ukur hiasan.

Bohlam amaryllis lilin nembé mimiti tumbuh

Sabaraha lami waktosna pikeun mekar Amaryllis?

Biasana teu lila pisan pikeun mekar amaryllis lilin. Éta kedah dibuka antara 3-6 minggu saatos anjeun kéngingkeun, tapi sakapeung langkung gancang atanapi langkung laun.

Lajuna gumantung kana sabaraha cahaya anu ditampi sareng suhu anu disimpen.

Sabaraha Lila Bohlam Amaryllis Waxed?

Sanggeus dibuka, bohlam amaryllis lilinna bisa mekar nepi ka 4 minggu, tapi tutuwuhan bakal tahan leuwih lila.

Biasana hiji gagang bakal mekar sakaligus, tuluy mimiti layu nalika nu saterusna rék muka.

Anjeun bisa motong anu geus béak kira-kira 1 inci di luhur bohlamna><2 ngadorong kembangan nu anyar<2. lis kembang muncul

Kumaha miara AWaxed Amaryllis

Miara amaryllis anu teu aya cai henteu langkung gampang. Aya sababaraha hal anu kedah diémutan upami anjeun hoyong ngaraosan kembang salami mungkin. Tip kuring di handap bakal ngabantosan anjeun suksés.

Naha Anjeun Kudu Nyiram Amaryllis Wax?

Teu kudu nyiraman amaryllis lilin. Bulbs ngandung sakabéh Uap anu diperlukeun, sarta palapis lilin ngajaga aranjeunna tina drying kaluar.

Tempo_ogé: Kumaha Ngawangun Taman Hujan StepByStep

Sifat cai maranéhanana mangrupa bagian badag tina naon ngajadikeun eta jadi effortless ngurusan, sarta misalna hiji kado populér.

Malah anjeun teu kudu nyobaan cai atawa kaleuwihan Uap bisa mungkas bohlam busuk atawa ngabalukarkeun ka molted

Amaryl15

>

. lis Dina Cai

Naha Amaryllis Tanpa Cai Ngabutuhkeun Cahya Panonpoé?

Cahaya mangrupa salah sahiji ti saeutik sarat nu kudu dipikahariwangkeun pikeun bohlam amaryllis waxed Anjeun.

Aranjeunna leuwih milih cahaya caang, tinimbang sinar panonpoé langsung. Upami teu cekap, tangkai tiasa jangkung pisan sareng lega nalika ngahontal éta.

Upami anjeun henteu gaduh setting anu cukup caang, paké lampu tumbuh pikeun nambihan. Upami anjeun hoyong nampilkeunana salaku bagian tina hiasan anjeun, aranjeunna bakal aya sababaraha jam. Pindahkeun deui kana cahaya beurang.

Amaryllis lilin kuring dina jandela anu cerah

Bohlam Amaryllis Lilin Kuring Henteu Ngembang

Lamun amaryllis lilin anjeun henteu tumuwuh, éta tiasa disababkeun ku kakurangan.tina hawa cahaya atanapi tiis.

Pasihan aranjeunna sahenteuna 6 minggu sateuacan anjeun hariwang. Butuh rata-rata antara 4-6 minggu, tapi sakapeung leuwih lila.

Lain kitu coba pindahkeun ka setting nu leuwih haneut jeung caang. Tambahkeun lampu tumuwuh lamun perlu, sarta pastikeun aranjeunna diteundeun antara 70-75 ° F.

Naon Nu Kudu Dipigawe Jeung Waxed Amaryllis Saatos Eta Mekar

Sanggeus kembang layu, lolobana jalma miceun eta jauh. Tapi saleresna tiasa disimpen sareng dianggo deui salami mangtaun-taun ka hareup.

Anjeun ngan ukur kedah nyabut lilin sareng batang kembang tina bohlam, teras nempatkeun kana taneuh biasa supados tiasa akar. Ieu mangrupikeun léngkah-léngkah perawatan khusus anu kedah dilakukeun.

Naha Bohlam Amaryllis Wax tiasa mekar deui?

Sumuhun, amarilis lilin anjeun tiasa mekar deui, gumantung kana kumaha cara ngaturna saatosna.

Dina usum kahiji, tangkai kembang henteu kunanaon, tapi daunna henteu dicabut.

Saparantos mekar, aranjeunna kedah dipelak deui dina pot anu teratur. Kéngingkeun léngkah-léngkah anu pasti pikeun mekar deui di dieu.

Bohlam amaryllis mekar dina lilin

Kumaha Melak Bohlam Amaryllis Wax

Upami anjeun hoyong nyobian melak bohlam amaryllis lilin anjeun pikeun ngajagana, anjeun tiasa ngalakukeun éta saatos kembangna layu.

Pilih wadahna anu henteu langkung ageung tibatan bohlamna.

Simpen di jero rohangannepi ka kasempetan ibun geus kaliwat, sarta miara eta sakumaha anjeun ngalakukeun hiji amaryllis biasa.

Tapi saméméh melak eta anjeun bakal kudu miceun lilin kahiji, sarta kadangkala éta bisa jadi leuwih gampang ngomong ti dipigawé.

Cara Nyabut lilin ti Amaryllis bohlam

Nyoplokkeun lilin ti bulbs amaryllis anjeun bakal kudu miceun lilin kahiji, jeung kadang nu bisa leuwih gampang ngomong ti dipigawé.

Kumaha Cabut lilin ti Amaryllis bohlam

Nyoplokkeun lilin ti bulbs amaryllis anjeun bakal kudu miceun lilin kahiji, jeung kadang nu bisa jadi leuwih gampang ngomong ti dipigawé.

Kumaha Nyabut lilin ti Amaryllis bohlam

Nyoplokkeun lilin ti bulbs amaryllis anjeun bakal kudu miceun lilin ti bulbs amarilis, sarta kadang-kadang bisa cukup basajan, tapi kadang bisa jadi di handap. rink saeutik, nyieun lilin looser sarta gampang pikeun mesek off. Ku kituna, mindeng anjeun bisa ngan gently squeeze eta, nu bakal ngabalukarkeun lilin retak, terus mesek kaluar. Hindarkeun lampu bohlam, teras lalaunan.

Kadang aya liner plastik di handapeun, atanapi nangtung logam di handapeun. Jadi pastikeun pikeun miceun duanana bohlam bohlam.

Nyoplokkeun lilin tina bohlam amaryllis

FAQ

Di dieu kuring geus ngajawab sababaraha patarosan nu paling sering ditanyakeun ngeunaan bohlam amaryllis lilin. Upami milik anjeun teu aya dina daptar, mangga tambahkeun kana bagian koméntar di handap.

Tempo_ogé: Kumaha & amp; Nalika Panén Daun Basil

Naha anjeun tiasa nyimpen amaryllis lilin?

Leres, anjeun tiasa nyimpen amaryllis lilin salami aranjeunna disimpen dina pot sareng dirawat leres saatos mekar.

Sabaraha sering anjeun nyiram amaryllis lilin?

Anjeun teu kedah nyiram amaryllis lilin, éta sababna disebut "tanpa cai". The bulbs ngandung sakabéh Uap aranjeunna kedahtumuwuh sarta mekar.

Naha bohlam amaryllis lilin tiasa dianggo deui?

Leres, bohlam amaryllis wax tiasa dianggo deui. Kantun miceun lilin sareng tuang kana wadah anu rada ageung tibatan bohlam.

Naha anjeun tiasa melak bohlam amaryllis anu lilin?

Leres, anjeun tiasa melak bohlam amaryllis lilin. Sakali lilin dicabut, anjeun tiasa melakna dina taneuh pot biasa atanapi di luar kebon.

Botol amaryllis lilin mangrupikeun kado anu saé pikeun liburan. Kalayan tip dina pituduh ieu anjeun bakal tiasa ngaraosan mekar dina taun kahiji, sareng berpotensi pikeun seueur deui.

Upami anjeun hoyong diajar sadayana anu kedah terang ngeunaan ngajaga pepelakan jero ruangan anu séhat, maka anjeun peryogi eBook Perawatan Houseplant. Éta bakal nunjukkeun anjeun sadayana anu anjeun kedah terang ngeunaan kumaha ngajaga unggal pepelakan di bumi anjeun mekar. Unduh salinan anjeun ayeuna!

Langkung seueur Ngeunaan Perawatan Houseplant

Bagikeun tip anjeun ngeunaan miara amaryllis lilin dina bagian koméntar di handap.

Timothy Ramirez

Jeremy Cruz mangrupikeun tukang kebon avid, horticulturalist, sareng panulis berbakat di tukangeun blog anu populer, Meunang Sibuk Berkebun - Berkebun DIY Pikeun Pemula. Kalayan langkung ti dasawarsa pangalaman di lapangan, Jeremy parantos ngasah kaahlian sareng pangaweruhna pikeun janten sora anu dipercaya dina komunitas kebon.Tumuwuh di tegalan, Jeremy ngembangkeun apresiasi anu jero pikeun alam sareng karesep pikeun pepelakan ti umur dini. Ieu fostered gairah anu antukna ngarah manehna ngudag gelar di Hortikultura ti universitas bergengsi. Sapanjang perjalanan akademikna, Jeremy ngagaduhan pamahaman anu kuat ngeunaan sababaraha téknik berkebun, prinsip perawatan pepelakan, sareng prakték sustainable anu ayeuna anjeunna bagikeun ka pamiarsana.Saatos réngsé pendidikanna, Jeremy ngamimitian karir anu nyugemakeun salaku horticulturist profésional, damel di kebon botani anu kasohor sareng perusahaan landscaping. Pangalaman panangan ieu ngungkabkeun anjeunna kana rupa-rupa pepelakan sareng tantangan ngebon, anu salajengna ningkatkeun pamahaman anjeunna ngeunaan karajinan.Motivasi ku kahayangna pikeun demystify ngebon sarta nyieun diaksés pikeun beginners, Jeremy dijieun Get Busy Berkebun. Blog éta janten sumber daya komprehensif anu pinuh ku naséhat praktis, pituduh léngkah-léngkah, sareng tip anu teu ternilai pikeun anu ngamimitian perjalanan ngebon. Gaya tulisan Jeremy pisan pikaresepeun sareng relatable, ngajantenkeun komplekskonsép anu gampang kaampeuh bahkan pikeun anu henteu ngagaduhan pangalaman sateuacana.Kalayan sikap anu ramah sareng gairah asli pikeun ngabagi pangaweruhna, Jeremy parantos ngawangun pengikut anu satia pikeun peminat berkebun anu percanten kana kaahlianana. Ngaliwatan blog na, anjeunna geus mere ilham loba individu pikeun nyambungkeun deui jeung alam, ngokolakeun spasi héjo sorangan, sarta ngalaman kabagjaan tur minuhan nu ngebon brings.Nalika anjeunna henteu ngurus kebon sorangan atanapi nyerat tulisan blog anu pikaresepeun, Jeremy sering tiasa dipendakan di bengkel ngarah sareng nyarios dina konperénsi berkebun, dimana anjeunna masihan hikmahna sareng berinteraksi sareng sasama pencinta pepelakan. Naha anjeunna ngajar pemula kumaha nyebarkeun siki anu munggaran atanapi naroskeun para pekebun anu berpengalaman ngeunaan téknik canggih, dedikasi Jeremy pikeun ngadidik sareng nguatkeun komunitas berkebun bersinar dina unggal aspék karyana.