Katirisan Kacang Héjo Jeung atawa Tanpa Blanching

 Katirisan Kacang Héjo Jeung atawa Tanpa Blanching

Timothy Ramirez

Katirisan kacang héjo téh gancang jeung basajan, sarta cara nu sae pikeun ngajaga eta dina leungeun iraha wae nu diperlukeun.

Ngabogaan overabundance kacang héjo pisan umum pikeun para pekebun dina usum panas, tapi warta alus nyaeta anjeun bisa freeze eta pikeun engké.

Éta téh sababaraha sayuran pangalusna pikeun freeze ku usaha jeung kualitasna minimal sabab aranjeunna ngajaga kualitas maranéhanana dina usaha jeung beku alatan kualitas minimal. <3 <3. Kumaha cara ngabekukeun kacang héjo ti kebon anjeun atanapi toko kelontong ku sababaraha léngkah anu gampang diturutan.

Nyiapkeun Kacang Héjo Pikeun Katirisan

Nyiapkeun kacang héjo pikeun katirisan henteu rumit. Kantun bilas gancang, teras potong tungtung gagangna.

Teras anjeun tiasa ngantepkeun sadayana atanapi dipotong janten potongan-potongan anu langkung alit, gumantung kana karesep anjeun, atanapi kumaha anjeun badé dianggo engké.

Pos Patali: Kumaha Melak Kacang Héjo Di Imah

Naha Anjeun Bisa Ngabekukeun Kahiji?

Warta anu hadé nyaéta anjeun tiasa ngabekukeun kacang héjo tanpa nyaimbangkeun heula, anu bakal ngahémat waktos anjeun langkung seueur.

Tapi tangtosna anjeun tiasa ngabodaskeun upami anjeun resep. Sababaraha urang ngarasa yén éta ngonci dina rasa hadé. Tapi éta sadayana terserah anjeun upami anjeun hoyong nyandak léngkah tambahan.

Kumaha Cara Ngabodaskeun Kacang Héjo Pikeun Ngabekukeunana

Upami anjeun mutuskeun pikeun ngabulakkeun kacang héjo sateuacan beku, kantun leupaskeun.cai nu ngagolak salila 2-3 menit.

Terus geura piceun jeung simpen dina mangkok cai és pikeun nyegah asak-asak.

Tujuanana pikeun panas-panaskeunana, ulah nepi ka masak. Ngalakukeun ieu mantuan pikeun nutup rasa jeung ngabersihan najis tina beungeut kacang héjo.

Cooling blanched kacang héjo saméméh beku

Métode Pikeun katirisan Kacang Héjo

Naha Anjeun hoyong freeze kacang héjo Anjeun sareng atawa tanpa blanching heula, aya sababaraha cara béda nu bisa ngalakukeun hal eta.

Tempo_ogé: Kumaha Masang Sistem Irigasi Netes DIY Pikeun Tutuwuhan Pot<33 sakabeh atawa potong sapotong-potong, teu paduli naha éta blanched atawa atah.

Karugian tina metoda ieu nyaeta aranjeunna bisa mungkas ngahiji atawa nyieun hiji blok badag, nu bisa hese dipisahkeun engké tanpa thawing sakabeh hal munggaran.

Tempo_ogé: Dormant Cyclamen Kamanusaan sarta Studi: iraha, naon anu kudu dipigawé, & amp; Kumaha Ngahirupkeun deui

Flash katirisan

Pikeun nyegah kacang héjo anjeun ti clumping, Anjeun bisa flash beku heula. Butuh waktu saeutik leuwih lila pikeun ngalakukeunana ku cara kieu, tapi bakal ngajaga eta tina lengket babarengan.

Pikeun flash freeze eta, cukup susun kacang héjo anjeun dina lapisan tunggal dina loyang lambar dilapis ku kertas parchment.

Terus nempatkeun eta dina freezer salila 20-30 menit, atawa nepi ka maranehna padet ka rampa, saméméh ngeusian kantong hejo.

Kedipkeun. Suplai Diperlukeun

Di handap ieu daptaralat nu diperlukeun pikeun sakabéh métode ieu. Tapi, gumantung kana prosés anu anjeun pilih pikeun dianggo, anjeun tiasa waé henteu peryogi sadayana.

  • Péso koki anu seukeut
  • Anduk kertas
  • Panci ageung (opsional)
  • Mangkok cai és (opsional)

Bagikeun tip anjeun dina bagian koméntar Bagikeun tip anjeun dina bagian koméntar Di handap ieu. 6>Kumaha Ngabekukeun Kacang Héjo

Ngiriskeun kacang héjo ti kebon anjeun, Pasar Tani, atawa toko sembako téh gancang jeung gampang. Ku ngan sababaraha léngkah, anjeun gé geus siap dina freezer anjeun iraha wae nu peryogi.

Waktos Nyiapkeun 15 menit Waktu Nyiapkeun 15 menit Waktos 15 menit Waktos Cook Bahan
  • Kacang héjo seger
  • Cai keur ngagolak pikeun blanching (opsional)
  • Mangkuk badag cai és (opsional)

Parentah

  1. Potong tungtung kaluar - Paké tungtung motong anjeun. Anjeun ogé tiasa nyabut tungtung kembangan upami anjeun hoyong.
  2. Kumbah - Teundeun kacang héjo anjeun kana colander teras bilas gancang pikeun ngabersihan lebu.
  3. Potongan (opsional) - Anjeun tiasa motong-motongna janten potongan-potongan anu langkung alit upami anjeun hoyong, tapi anjeun tiasa ngalangkungan léngkah ieu upami anjeun hoyong ngantepkeun sadayana.
  4. Blanchkeun (opsional) - Upami anjeun milih ngabuang sateuacan beku, nempatkeun kacang héjo anjeun dina kulub.cai pikeun 2-3 menit. Leupaskeun aranjeunna sarta geura-giru nempatkeun kana cai és pikeun ngeureunkeun prosés masak.
  5. Eusian kantong - Saméméh ngeusian kantong freezer, tepuk kacang héjo nepi ka garing ku anduk kertas atawa flash-freeze heula salila 20-30 menit pikeun nyegah nempel. Teras pencét gently kaluar hawa sagala saméméh sealing kantong.
  6. Label wadahna - Gunakeun spidol permanén pikeun nulis katerangan jeung tanggal dina kantong, tuluy tumpuk jeung simpen dina freezer pikeun pamakéan hareup.

Catetan

Pikeun nyegah nempel, Anjeun bisa flash-freeze kacang héjo saméméh nempatkeun kana kantong. Kantun nempatkeun dina loyang anu dilapis ku kertas parchment teras bekukeun salami 20-30 menit, atanapi dugi ka karasa padet.

© Gardening® Kategori: Ngawétkeun Pangan

Timothy Ramirez

Jeremy Cruz mangrupikeun tukang kebon avid, horticulturalist, sareng panulis berbakat di tukangeun blog anu populer, Meunang Sibuk Berkebun - Berkebun DIY Pikeun Pemula. Kalayan langkung ti dasawarsa pangalaman di lapangan, Jeremy parantos ngasah kaahlian sareng pangaweruhna pikeun janten sora anu dipercaya dina komunitas kebon.Tumuwuh di tegalan, Jeremy ngembangkeun apresiasi anu jero pikeun alam sareng karesep pikeun pepelakan ti umur dini. Ieu fostered gairah anu antukna ngarah manehna ngudag gelar di Hortikultura ti universitas bergengsi. Sapanjang perjalanan akademikna, Jeremy ngagaduhan pamahaman anu kuat ngeunaan sababaraha téknik berkebun, prinsip perawatan pepelakan, sareng prakték sustainable anu ayeuna anjeunna bagikeun ka pamiarsana.Saatos réngsé pendidikanna, Jeremy ngamimitian karir anu nyugemakeun salaku horticulturist profésional, damel di kebon botani anu kasohor sareng perusahaan landscaping. Pangalaman panangan ieu ngungkabkeun anjeunna kana rupa-rupa pepelakan sareng tantangan ngebon, anu salajengna ningkatkeun pamahaman anjeunna ngeunaan karajinan.Motivasi ku kahayangna pikeun demystify ngebon sarta nyieun diaksés pikeun beginners, Jeremy dijieun Get Busy Berkebun. Blog éta janten sumber daya komprehensif anu pinuh ku naséhat praktis, pituduh léngkah-léngkah, sareng tip anu teu ternilai pikeun anu ngamimitian perjalanan ngebon. Gaya tulisan Jeremy pisan pikaresepeun sareng relatable, ngajantenkeun komplekskonsép anu gampang kaampeuh bahkan pikeun anu henteu ngagaduhan pangalaman sateuacana.Kalayan sikap anu ramah sareng gairah asli pikeun ngabagi pangaweruhna, Jeremy parantos ngawangun pengikut anu satia pikeun peminat berkebun anu percanten kana kaahlianana. Ngaliwatan blog na, anjeunna geus mere ilham loba individu pikeun nyambungkeun deui jeung alam, ngokolakeun spasi héjo sorangan, sarta ngalaman kabagjaan tur minuhan nu ngebon brings.Nalika anjeunna henteu ngurus kebon sorangan atanapi nyerat tulisan blog anu pikaresepeun, Jeremy sering tiasa dipendakan di bengkel ngarah sareng nyarios dina konperénsi berkebun, dimana anjeunna masihan hikmahna sareng berinteraksi sareng sasama pencinta pepelakan. Naha anjeunna ngajar pemula kumaha nyebarkeun siki anu munggaran atanapi naroskeun para pekebun anu berpengalaman ngeunaan téknik canggih, dedikasi Jeremy pikeun ngadidik sareng nguatkeun komunitas berkebun bersinar dina unggal aspék karyana.