Cara Merawat Tumbuhan Ara Daun Rebab (Ficus lyrata)

 Cara Merawat Tumbuhan Ara Daun Rebab (Ficus lyrata)

Timothy Ramirez

Daun rebab teu hese tumuwuh, malahan perawatanna gampang pisan. Dina postingan ieu, kuring bakal nunjukkeun ka anjeun sadayana anu anjeun kedah terang supados anjeun tiasa tetep mekar salami sababaraha dekade ka hareup.

Daun rebab rebab mangrupikeun pepelakan anu populer pikeun seueur tukang kebon kusabab daun-daun héjo anu ageung sareng jangkungna anu pikaresepeun.

Sanaos gaduh reputasi anu sesah, bahkan para pemula anu leres tiasa diajar kumaha carana miara pepelakan anu leres. pikeun ngajarkeun sagala hal nu peryogi kauninga ngeunaan kumaha carana ngajaga aranjeunna séhat.

Teangan jenis cahaya, cai, taneuh, jeung pupuk naon maranéhna perlu mekar, ditambah meunang tips tambahan ngeunaan pruning, rambatan, ngungkulan masalah, jeung loba deui.

Rebab Daun Gbr Ikhtisar Perawatan Gancang

<12: merata beueus, ulah overwater
Sciently Sciently>>
Klasifikasi: Tutuwuhan Tropis
Ngaran umum: Gbr Daun Rebab
Kateguhan:
65-85°F
Kembang: N/A
Cahaya: Panonpoe pinuh ka tempat teduh, cahaya caang di jero rohangan
Kalembaban: Tinggi
Pupuk: Tutuwuhan tujuan umumdi handap.
pangan cinyusu-panas Taneuh: Cepet-draining, taneuh subur Hama umum: Thrips, mealybugs, skala, kutu daun Fiddles Kutu putih 3>Tangkal anjir daun rebab (Ficus lyrata) asalna ti Afrika tropis, sarta dingaranan pikeun daun badag anu bentukna jeung ukuranana sarua jeung alat rebab.

Spésimén anu pikaresepeun ieu tiasa ngahontal jangkungna, dugi ka 50' di luar. Éta ogé saé pisan dina peti, tapi biasana ngan ukur jangkungna 10-15' di jero ruangan.

Daun ageung buleud sareng herang, sareng tumbuh tina batang tunggal atanapi dahan pikeun nyiptakeun tangkal pinuh, rungkun dina waktosna.

Béda Jinis Daun Rebab

Aya sababaraha variétas fiddle daun anu béda. Éta kabéh merlukeun perawatan sarta perhatian anu sarua, tapi boga kabiasaan tumuwuhna rada béda.

  • Ficus lyrata 'Suncoast' – Variétas ieu leuwih tahan tiis, sarta ciri daun bentukna jantung.
  • Ficus lyrata 'Compacta' - 4 jenis jangjang ieu rada leutik - Jangkungna rada leutik - Ieu rada leutik>
  • Ficus lyrata ‘Bambino’ – Variétas daun lonjong ieu leuwih kompak kalayan jangkungna asak maksimal 30’.
  • Ficus lyrata variegated – Variétas anu tumuwuh lalaunan ieu mibanda sisi konéng creamy di sabudeureun daun anu héjo. Cinta24 figs daun rebab

    Kembang & amp; Buah

    Sanaos jarang pisan di jero ruangan, daun rebab tiasa ngahasilkeun kembang beureum caang upami dipasihan cahaya sareng kalembaban anu pas.

    Asalna kembang-kembang ieu dipupuk ku tawon anjir pikeun ngahasilkeun buah anu tiasa didahar, sanaos rasa anu teu pikaresepeun.

    Racun

    Geutah dina daun sareng batang daun anjir tiasa ngairitasi nalika ditinggalkeun tina kulit atanapi dicerna.

    Upami teu aya anu tiasa dianggo ku murangkalih. ling atanapi pruning.

    Anjeun tiasa mendakan langkung seueur inpormasi ngeunaan pepelakan beracun sareng henteu beracun dina situs wéb ASPCA.

    Tutuwuhan anjir daun rebab anu super séhat

    Cara Tumuwuh Gbr Daun Rebab

    Sateuacan urang teuleum rinci ngeunaan miara daun anjir rebab, mimitina urang kedah ngobrol ngeunaan tempat tumuwuhna. Milih lokasi anu pas mangrupikeun konci pikeun kaséhatan anu tahan lama sareng tetep.

    Hardiness

    Tangkal anjir daun rebab sanes pepelakan anu tahan banting. Éta ngan ukur tiasa hirup di luar di zona 10+ dimana suhu henteu turun di handap 35 ° F.

    Éta sénsitip pisan kana turun naek suhu, sareng bakal lungsur daun atanapi koneng nalika hawa tiis najong.

    Dimana Tumuwuh Ficus lyrata

    Jangkungna poténsial daun rebab nalika tumbuh di luar rohangan. Dina iklim anu cukup haneut, aranjeunna tiasa janten tangkal anu ageung pisan sareng daunna.

    Upami anjeun hoyong ngawatesan ukuranana, anjeunbisa nempatkeun eta dina wadah luar tinimbang dina taneuh.

    Éta ogé bisa mekar di jero rohangan salila sababaraha taun dina wadah badag kalawan drainase alus tur loba cahaya.

    Tapi, parobahan lingkungan ngadadak bisa shock sarta stress aranjeunna. Ku kituna leuwih sae pikeun nyimpen eta di jero buleud taun tinimbang mindahkeun aranjeunna ka luar keur usum panas.

    Tangkal anjir daun rebab badag tumuwuh dina pot

    Rebab Daun Gbr Care & amp; Pitunjuk Ngembang

    Ayeuna anjeun gaduh ide dimana melakna, hayu urang ngobrol ngeunaan cara miara Ficus lyrata. Tip ieu bakal ngabantosan anjeun ngaraosan daun anu ageung salami mangtaun-taun ka hareup.

    Tempo_ogé: Cara Merawat Palem Ucing (Chamaedorea cataractarum)

    Cahya

    Ukuran daun daun rebab meryogikeun seueur cahaya pikeun ngajaga warna sareng kamekaran. Di jero ruangan, tempatna langsung di gigireun jandela anu nampi cahaya 12 jam sadinten, atanapi tambahkeun cahaya anu tumbuh.

    Di luar ruangan, aranjeunna resep panonpoé, sanaos sinar langsung dina bagian anu paling panas dina soré tiasa ngaduruk daun.

    Lila-lila, aranjeunna tiasa diaklimasi ka lokasi panonpoé pinuh. Tapi leuwih sae pikeun ngalakukeun ieu lalaunan ku cara ningkatkeun paparan salila sababaraha minggu pikeun nyegah kaduruk ku panon poe.

    Cai

    Ficus lyrata boga kabutuhan cai rata, tapi spésimén badag bisa nungtut alatan ukuranana. Tetep beueus merata, tapi ulah ngantep eta ku suku baseuh lila teuing.

    Hindarkeun ngantep sakabeh pot garing sagemblengna. Gantina cai nalika luhureun 2-3" taneuh garing. A gauge Uap tiasamantuan pikeun meunangkeun eta katuhu.

    Nalika waktuna, pasihan aranjeunna inuman jero nepi ka cai bocor kaluar tina liang handap. Pastikeun pikeun ngosongkeun kaleuleuwihan.

    Kalembaban

    Ieu mangrupikeun pepelakan anu resep kalembaban, langkung milih lingkungan anu tingkatna sakitar 65% upami mungkin.

    Tempo_ogé: Kumaha Mawa Tutuwuhan Kaluar Dormancy

    Di jero rohangan ieu peryogi anjeun nambihan ku nambihan Uap. Jalankeun humidifier leutik caket dieu, atanapi sering halimun. Anjeun tiasa nganggo meteran jero ruangan pikeun ngawaskeunana.

    Tutup daun Ficus lyrata anu séhat

    Suhu

    Sanaos buah ara daun rebab tiasa toléran suhu dugi ka 35°F, aranjeunna langkung milih kisaran antara 65-85°F.

    Cuaca panas henteu sering ngaganggu aranjeunna dina waktos anu langkung lami, sanaos hawa panas henteu langkung sering. izer

    Kembangna anu gancang hartosna daun rebab bakal paling bagja kalayan tuang anu konsisten salaku bagian tina rutin perawatan rutin anjeun.

    Larapkeun pupuk cair organik anu éncér sapertos tea kompos, atanapi pepelakan pepelakan jero ruangan sakali unggal dua minggu ti musim semi dugi ka usum gugur. taneuh pikeun daun rebab anjir mangrupakeun campuran gancang-draining kalawan pH antara 6,5-7. Anjeun tiasa mariksa éta kalayan gampang ku méter usik.

    Adun porous tiasa dianggo saé. Atanapi, anjeun tiasa ngadamel nyalira ku ngagabungkeun 1 bagian taneuh pot biasa, 1 bagian kompos, sareng 2 bagian.babakan pinus.

    Daun anjir leutik tumuwuh jeung tutuwuhan lianna

    Repotting

    Kalayan perawatan ditangtoskeun, tangkal anjir daun rebab bisa tumuwuh kacida gancangna sarta bisa jadi kudu repotting unggal 1-2 taun.

    Nalika akar mimiti némbongan tina liang drainase, atawa tumuwuh slows, éta tanda ukuranana leuwih badag batan 3>>> 4 Pindahkeun kana wadahna leuwih badag batan ayeuna. hiji di cinyusu. Tanam deui dina jero anu sami, sareng ngarepkeun sababaraha daun ragrag atanapi drooping nalika aranjeunna pulih.

    Pikeun ngawatesan tumuwuhna Ficus lyrata anu kabeungkeut pot, paké deui wadahna anu ayeuna ku nyegerkeun taneuh sareng motong sababaraha akar.

    Pruning

    Pruning mangrupikeun bagian anu penting pikeun ngajaga sareng ngajaga ukuran daun anjir. Éta ogé aman pikeun nyabut daun anu garing atanapi ruksak upami diperyogikeun.

    Anjeun tiasa nganggo pruner anu seukeut sareng steril pikeun motong daun sareng bahkan pertumbuhanana. Hindarkeun nyandak langkung ti 10% tina total daun dina hiji waktos.

    Anjeun ogé tiasa ngaluhuran pepelakan pikeun ngaremajakeun deui sareng ngadorong cabang. Puncak anu dipangkas éta bisa di-root pikeun nyieun tangkal anyar.

    Tips Nyegah Hama

    Daun fiddle bisa kaserang ku loba hama umum kayaning thrips, mealybugs, skala, kutu daun, jeung whiteflies.

    Hadé pisan mun anjeun ngamimitian ngubaran bug langsung lamun ningali eta. Anjeun tiasa nerapkeun alkohol gosok langsung ka serangga nganggo swab kapas pikeun maéhan aranjeunna nalika kontak.

    Atawa, nganggo inséktisida.nyemprot pikeun ngumbah daun. Kuring nyieun sorangan ku ngagabungkeun 1 séndok téh sabun cair hampang jeung 1 liter cai. Minyak nimba ogé hadé pikeun kontrol jangka panjang.

    Tips Rambatan Daun Rebab

    Sanaos tiasa dipelak tina siki, kalolobaan pekebun bumi nyebarkeun buah ara daun rebab ku cara motong batang.

    Éta salah paham umum yén daun tiasa disebarkeun, tapi hanjakalna henteu leres. Bisa jadi akar, tapi moal tumuwuh jadi tangkal anyar.

    Sabalikna, cokot potongan batang kayu anu sahenteuna hiji titik daun. Celupkeun kana hormon rooting teras lebetkeun kana taneuh atanapi cai.

    Tutuwuhan anjir daun rebab orok

    Ngarengsekeun Masalah Perawatan Umum

    Buah ara daun rebab ngagaduhan reputasi hese diurus. Upami anjeun ngalaman masalah ieu salami mangtaun-taun, tip kuring tiasa ngabantosan anjeun ngabalikeun deui kana kaayaan anu saé.

    Daun Ngaronjat Coklat

    Daun coklat tiasa disababkeun ku cai anu teu konsisten, parobahan suhu, kalembaban anu handap, atanapi parobahan lingkungan.

    Daun rebab sénsitip kana ayunan suhu anu ngadadak tina hawa anu ngadadak hawa anu nyéépkeun> 3 taneuh anu konsisten. isture, tapi ulah ngantep eta jadi baseuh atawa tulang-garing. Upami hawa di bumi anjeun garing, teras tambahkeun ku humidifier.

    Daun Konéng

    Daun konéng biasana disababkeun ku kaleuwihan cai, kakurangan gizi, atanapi kakurangan cahaya.

    Henteu pernah.tinggalkeun dina taneuh beueus, sabab bisa ngabalukarkeun akar jadi ruksak anu bakal konéng daun.

    Éta ogé feeders beurat, utamana dina wadahna, jadi ngabuahan aranjeunna bulanan ti cinyusu nepi ka gugur.

    Nyadiakeun cukup cahaya oge masalah umum. Upami anjeun henteu tiasa nempatkeun éta langsung di gigireun jandela anu nampi panonpoé sadinten, tambahkeun lampu anu tumbuh.

    Bintik-bintik coklat

    Bintik coklat paling sering disababkeun ku kalembaban anu handap, kaduruk ku panon poe, atanapi hama. Pariksa bug sareng rawat naon waé anu anjeun tingali langsung.

    Upami aranjeunna kakeunaan sinar panonpoé langsung soré di luar, pindahkeun ka tempat anu langkung rindang sareng masihan aranjeunna langkung waktos pikeun adaptasi sareng lokasi paparan lengkep.

    Daunna ngalelep

    Daun anu ngalelep, daun anu leuleus mangrupikeun tanda haus. Pariksa taneuh sareng masihan aranjeunna inuman anu jero, solokan sadaya kaleuwihan tina pot. Daunna kedah némbongan deui nalika kalembaban deui.

    Tapi drooping ogé tiasa disababkeun ku parobahan lingkungan, sapertos kirang cahaya, kalembaban anu handap, atanapi dipindah-pindahkeun.

    Pepelakan anu nembe direpotisasi tiasa ngalaman kejutan anu nyababkeun drooping samentawis ogé. Ieu normal, jadi ngan masihan aranjeunna waktos cageur.

    FAQs Ngeunaan Rebab Daun Gbr

    Di dieu kuring geus ngajawab sababaraha patarosan nu ilahar ditanya ngeunaan miara daun anjir rebab. Upami anjeun henteu kadaptar, mangga tambihan kana bagian koméntar di handap.

    Naha tangkal anjir daun rebab hese dirawat?

    Rebabtangkal anjir daun boga reputasi anu teuas pikeun miara sabab sensitip pisan kana watering bener, suhu, jeung parobahan lingkungan. Tapi lamun nyaho kumaha carana nyadiakeun naon maranéhna butuh, maranéhna bisa kalayan gampang tumuwuh.

    Cara anu panghadéna pikeun ngagedékeun daun anjir anjeun nyaéta kalayan nyayogikeun seueur cahaya, cai anu konsisten, sareng pakan bulanan kalayan pupuk organik.

    Sabaraha lami daun anjir rebab tiasa tumuh?

    Daun rebab teu lila pisan pikeun tumuwuh dina kaayaan anu pas. Dina lingkungan anu idéal anjeun tiasa ningali 2-3' pertumbuhan per taun.

    Naha daun rebab mangrupikeun pepelakan jero ruangan anu saé?

    Daun fiddle mangrupakeun pepelakan jero ruangan anu saé salami aranjeunna nampi seueur cahaya, kalembaban, sareng gizi.

    Ayeuna anjeun terang naon anu diperyogikeun pikeun melak Ficus lyrata, anjeun tiasa yakin nambihan salah sahiji pepelakan anu luhur ieu kana koleksi anjeun. Turutan tips perawatan tutuwuhan anjir daun rebab ieu pikeun mantuan aranjeunna mekar.

    Upami anjeun hoyong diajar sadayana anu kedah terang ngeunaan ngajaga pepelakan jero ruangan anu séhat, maka anjeun peryogi eBook Perawatan Rumah Tangga. Éta bakal nunjukkeun anjeun sadayana anu anjeun kedah terang ngeunaan kumaha ngajaga unggal pepelakan di bumi anjeun mekar. Unduh salinan anjeun ayeuna!

    Lebih Pitunjuk Perawatan Houseplant

    Bagikeun tip miara daun rebab anjeun dina bagian koméntar

Timothy Ramirez

Jeremy Cruz mangrupikeun tukang kebon avid, horticulturalist, sareng panulis berbakat di tukangeun blog anu populer, Meunang Sibuk Berkebun - Berkebun DIY Pikeun Pemula. Kalayan langkung ti dasawarsa pangalaman di lapangan, Jeremy parantos ngasah kaahlian sareng pangaweruhna pikeun janten sora anu dipercaya dina komunitas kebon.Tumuwuh di tegalan, Jeremy ngembangkeun apresiasi anu jero pikeun alam sareng karesep pikeun pepelakan ti umur dini. Ieu fostered gairah anu antukna ngarah manehna ngudag gelar di Hortikultura ti universitas bergengsi. Sapanjang perjalanan akademikna, Jeremy ngagaduhan pamahaman anu kuat ngeunaan sababaraha téknik berkebun, prinsip perawatan pepelakan, sareng prakték sustainable anu ayeuna anjeunna bagikeun ka pamiarsana.Saatos réngsé pendidikanna, Jeremy ngamimitian karir anu nyugemakeun salaku horticulturist profésional, damel di kebon botani anu kasohor sareng perusahaan landscaping. Pangalaman panangan ieu ngungkabkeun anjeunna kana rupa-rupa pepelakan sareng tantangan ngebon, anu salajengna ningkatkeun pamahaman anjeunna ngeunaan karajinan.Motivasi ku kahayangna pikeun demystify ngebon sarta nyieun diaksés pikeun beginners, Jeremy dijieun Get Busy Berkebun. Blog éta janten sumber daya komprehensif anu pinuh ku naséhat praktis, pituduh léngkah-léngkah, sareng tip anu teu ternilai pikeun anu ngamimitian perjalanan ngebon. Gaya tulisan Jeremy pisan pikaresepeun sareng relatable, ngajantenkeun komplekskonsép anu gampang kaampeuh bahkan pikeun anu henteu ngagaduhan pangalaman sateuacana.Kalayan sikap anu ramah sareng gairah asli pikeun ngabagi pangaweruhna, Jeremy parantos ngawangun pengikut anu satia pikeun peminat berkebun anu percanten kana kaahlianana. Ngaliwatan blog na, anjeunna geus mere ilham loba individu pikeun nyambungkeun deui jeung alam, ngokolakeun spasi héjo sorangan, sarta ngalaman kabagjaan tur minuhan nu ngebon brings.Nalika anjeunna henteu ngurus kebon sorangan atanapi nyerat tulisan blog anu pikaresepeun, Jeremy sering tiasa dipendakan di bengkel ngarah sareng nyarios dina konperénsi berkebun, dimana anjeunna masihan hikmahna sareng berinteraksi sareng sasama pencinta pepelakan. Naha anjeunna ngajar pemula kumaha nyebarkeun siki anu munggaran atanapi naroskeun para pekebun anu berpengalaman ngeunaan téknik canggih, dedikasi Jeremy pikeun ngadidik sareng nguatkeun komunitas berkebun bersinar dina unggal aspék karyana.