Kumaha Tumuwuh Basil Ti Siki Ditambah Penanaman & amp; Tips perawatan

 Kumaha Tumuwuh Basil Ti Siki Ditambah Penanaman & amp; Tips perawatan

Timothy Ramirez

Menanam kemangi tina siki cukup gampang dilakukeun, khususna upami anjeun terang sadaya rahasia pikeun suksés! Dina postingan ieu, kuring bakal nunjukkeun anjeun sadayana anu anjeun kedah terang ngeunaan cara melak siki basil, léngkah-léngkah.

Basil mangrupikeun salah sahiji bumbu karesep kuring, sareng kuring melak sababaraha variétas di kebon kuring unggal taun. Sigana mah bakal hésé tumuwuh tina siki, tapi sabenerna geulis darn gampang!

Ieu pituduh lengkep pikeun tumuwuh Basil tina siki, sarta ngawengku sagalana ti mimiti nepi ka rengse! Kaasup metodeu anu pangsaéna pikeun dianggo sareng iraha ngamimitian.

Tambihkeun anjeun bakal mendakan petunjuk penanaman léngkah-léngkah, waktos pengecambahan anu diperkirakeun, idéntifikasi sareng perawatan bibit, transplanting ka kebon anjeun, ngalereskeun masalah umum, patarosan, sareng seueur deui!

Ngembang Basil Ti Siki

Bagian anu pangsaéna nyaéta, upami anjeun badé ngamimitian ngembang basil, anjeun bakalan diajar kumaha cara tumuwuh! Léngkah-léngkah anu digariskeun dina pituduh ieu dianggo pikeun sadaya jinis.

Jinis Siki Basil Pikeun Tumuwuh

Gampang melak basil tina siki, sareng aya seueur variétas pikeun dipilih. Sababaraha karesep pribadi kuring nyaéta Genovese, lemon basil, daun ageung Italia, basil Thailand, sareng daun wungu.

Warna sareng rasa tiasa béda-béda antara variétas anu béda, tapi petunjuk penanaman siki sami pikeun sadayana!

Tempo_ogé: Kumaha Panén Daun Lavender & amp; kembangBéda jinis pakét siki basil

Naon Siki Basil.Mirip?

Biji kemangi lumayan leutik, tapi henteu leutik pisan. Wangunna lonjong, teuas tapi hampang pisan, sarta warnana bisa rupa-rupa ti coklat poék nepi ka hideung.

Siki Basil dina leungeun kuring

Métode Ngamimitian Siki Basil Disarankeun

Jalma anu cicing di iklim haneut tiasa melak siki Basil langsung ka kebonna dina awal musim semi. Tapi, siki butuh taneuh anu haneut supados tiasa berkecambah.

Jadi, upami anjeun cicing di iklim anu tiis sapertos kuring, langkung sae pikeun ngamimitianana di jero ruangan, tibatan melak langsung di luar atanapi melak usum tiris.

Iraha Melak Bibit Basil

Anjeun kedah ngarencanakeun pikeun ngamimitian di jero ruangan 6-8 minggu sateuacan rata-rata tanggal ibun terakhir anjeun. Waktu pastina bakal gumantung kana dimana anjeun cicing.

Di dieu di zone 4b, rata-rata tanggal ibun panungtungan urang nyaéta 15 Méi. Janten, kuring ngamimitian siki basil di jero rohangan dina ahir Maret.

Upami anjeun cicing dina iklim anu haneut, anjeun tiasa melak aranjeunna di luar kebon anjeun 1-2 minggu saatos ibun terakhir, nalika suhu taneuhna haneut.

Pos Terkait: Kumaha Cara Nyebarkeun Basil - A Step By Step> Guide Basil> Step by Step leres pisan gampang pisan melak basil tina siki, aya sababaraha léngkah anu anjeun tiasa laksanakeun pikeun mastikeun siki anjeun bakal berkecambah.

Dina bagian ieu, kuring bakal ngobrol ngeunaan cara nyiapkeun siki, teras nunjukkeun anjeun kumaha cara melakna léngkah-léngkah.

Nyiapkeun Pikeun Melak

Anjeun henteu peryogi.pikeun ngalakukeun naon waé khusus pikeun nyiapkeun siki basil pikeun penanaman. Tapi soaking aranjeunna dina cai haneut sapeuting bakal masihan aranjeunna mimiti sirah alus, sarta mantuan pikeun nyepetkeun pengecambahan.

Cara Melak Siki Basil Lengkah-demi-Lengkah

Warta alus nyaéta yén anjeun teu merlukeun sagala parabot fancy tumuwuh Basil tina siki. Upami anjeun kantos ngadamel siki sateuacana, maka sigana anjeun parantos gaduh sadayana anu anjeun peryogikeun.

Pasok Diperyogikeun:

  • Siki anu tos dibasahi mimiti taneuh atanapi pelet gambut
  • Sikina
  • Cai

Bagikeun koméntar anjeun tina basil Bagikeun koméntar anjeun di handap>

Tempo_ogé: Pengendalian Hama Alami Pikeun Pepelakan Rumah Tangga… Ucapkeun NO Pikeun Péstisida Beracun!

Timothy Ramirez

Jeremy Cruz mangrupikeun tukang kebon avid, horticulturalist, sareng panulis berbakat di tukangeun blog anu populer, Meunang Sibuk Berkebun - Berkebun DIY Pikeun Pemula. Kalayan langkung ti dasawarsa pangalaman di lapangan, Jeremy parantos ngasah kaahlian sareng pangaweruhna pikeun janten sora anu dipercaya dina komunitas kebon.Tumuwuh di tegalan, Jeremy ngembangkeun apresiasi anu jero pikeun alam sareng karesep pikeun pepelakan ti umur dini. Ieu fostered gairah anu antukna ngarah manehna ngudag gelar di Hortikultura ti universitas bergengsi. Sapanjang perjalanan akademikna, Jeremy ngagaduhan pamahaman anu kuat ngeunaan sababaraha téknik berkebun, prinsip perawatan pepelakan, sareng prakték sustainable anu ayeuna anjeunna bagikeun ka pamiarsana.Saatos réngsé pendidikanna, Jeremy ngamimitian karir anu nyugemakeun salaku horticulturist profésional, damel di kebon botani anu kasohor sareng perusahaan landscaping. Pangalaman panangan ieu ngungkabkeun anjeunna kana rupa-rupa pepelakan sareng tantangan ngebon, anu salajengna ningkatkeun pamahaman anjeunna ngeunaan karajinan.Motivasi ku kahayangna pikeun demystify ngebon sarta nyieun diaksés pikeun beginners, Jeremy dijieun Get Busy Berkebun. Blog éta janten sumber daya komprehensif anu pinuh ku naséhat praktis, pituduh léngkah-léngkah, sareng tip anu teu ternilai pikeun anu ngamimitian perjalanan ngebon. Gaya tulisan Jeremy pisan pikaresepeun sareng relatable, ngajantenkeun komplekskonsép anu gampang kaampeuh bahkan pikeun anu henteu ngagaduhan pangalaman sateuacana.Kalayan sikap anu ramah sareng gairah asli pikeun ngabagi pangaweruhna, Jeremy parantos ngawangun pengikut anu satia pikeun peminat berkebun anu percanten kana kaahlianana. Ngaliwatan blog na, anjeunna geus mere ilham loba individu pikeun nyambungkeun deui jeung alam, ngokolakeun spasi héjo sorangan, sarta ngalaman kabagjaan tur minuhan nu ngebon brings.Nalika anjeunna henteu ngurus kebon sorangan atanapi nyerat tulisan blog anu pikaresepeun, Jeremy sering tiasa dipendakan di bengkel ngarah sareng nyarios dina konperénsi berkebun, dimana anjeunna masihan hikmahna sareng berinteraksi sareng sasama pencinta pepelakan. Naha anjeunna ngajar pemula kumaha nyebarkeun siki anu munggaran atanapi naroskeun para pekebun anu berpengalaman ngeunaan téknik canggih, dedikasi Jeremy pikeun ngadidik sareng nguatkeun komunitas berkebun bersinar dina unggal aspék karyana.