iraha & amp; Kumaha Panén Squash - Nyokot Usum Usum Atawa Squash Usum Panas

 iraha & amp; Kumaha Panén Squash - Nyokot Usum Usum Atawa Squash Usum Panas

Timothy Ramirez

Daptar eusi

Panen squash teu hésé, tapi bisa jadi hésé pikeun nyaho persis iraha bade ngalakukeun eta. Dina postingan ieu, anjeun bakal diajar kumaha carana ngabejaan lamun duanana usum panas jeung usum squash geus siap, waktu pangalusna pikeun nyokot eta, sarta kumaha carana ngalakukeun eta kalawan cara katuhu.

Sanajan léngkah sabenerna panén squash pisan lugas, nangtukeun iraha aranjeunna siap bisa jadi rada nangtang.

Éta nu pangalusna dina waktu jeung tékstur katuhu pikeun meunangkeun eta. Tambih Deui, anjeun kedah milih cara anu leres supados tiasa tahan salami mungkin.

Di handap ieu kuring bakal nunjukkeun anjeun sadayana anu anjeun kedah terang ngeunaan kumaha sareng iraha panén squash anjeun pikeun ngahasilkeun anu paling ageung sareng pangsaéna. Tambih Deui, abdi bakal masihan anjeun sababaraha tips neundeun jeung persiapan ogé.

Iraha Panén squash

Saméméh indit ka rinci ngeunaan persis iraha panén squash, mimitina kuring kudu nunjuk kaluar yén aya dua jenis béda: usum panas jeung usum tiis.

Ieu mangrupa jéntré penting pisan sabab timing nalika aranjeunna siap pisan béda antara dua jenis. Di handap ieu kuring bakal ngajelaskeun masing-masing supados anjeun tiasa metik aranjeunna dina waktos anu pas.

Iraha Panén Labu Usum Panas

Anjeun tiasa panén squash usum panas (sapertos zucchini héjo atanapi koneng, patty pan, scallop, jsb) dina ukuran naon waé, sareng aranjeunna bakal terus ngahasilkeun sapanjang usum.

Tapi éta langkung saé nalika éta alit. Lamun antosan panjang teuing, aranjeunna bakal meunangkacida gedéna, sarta jadi grainy jeung seedy. Diajar sadayana ngeunaan cara melak squash usum panas di dieu.

Iraha Panén Squash Usum Usum

Sabalikna, squashes usum tiis (sapertos butternut, waluh, spaghetti, acorn, delicata, jsb) kedah tetep dina tangkal anggur langkung lami. Biasana siap-siap sakaligus dina usum gugur.

Tungguan dipetik nepi ka tutuwuhan paéh sorangan, atawa pas saméméh ibun teuas kahiji.

Nalika diidinan asak pinuh dina tangkal anggur, éta bakal alus jeung lembut, sarta rasana leuwih amis. Diajar sadayana ngeunaan melak squash usum di dieu.

Summer squash siap panén

Kumaha Anjeun Nyaho Iraha Squash Siap Dipetik?

Kuring yakin anjeun geus bisa nebak ieu ayeuna, tapi squashes usum tiris jeung usum panas masing-masing boga tanda béda yén maranéhna siap dipilih. Hayu urang nempo leuwih deukeut di duanana.

Kumaha Ngabejaan Lamun Summer Squash Siap

Sakumaha kuring disebutkeun di luhur, waktu pangalusna pikeun nyokot variétas usum panas nyaéta nalika aranjeunna leutik tur lembut.

Panén bungbuahan sempit kawas zucchini jeung squash konéng nalika aranjeunna 4-6 "panjang. Ukuran idéal pikeun anu dibuleud, sapertos patty pan atanapi scallop, diaméterna 3-6".

Kumaha Ngabejaan Nalika Usum Squash Siap

Sadaya jinis squash usum tiis kedah tetep dina tangkal anggur dugi aranjeunna parantos asak. Cara pikeun nangtukeun iraha éta siap nyaéta ku ukuran, tékstur, sareng warnana.

Tempo_ogé: Gancang & amp; Resep Zucchini Relish Gampang

Bakal karasa padet, kulit luarna keras,sarta kelir bakal euyeub tur vibrant. Anjeun ogé kedah ngadangu sora anu rada kerung nalika anjeun ngetok sacara hampang.

Labu usum tiris siap dipetik

Cara Panén Labu

Ayeuna anjeun terang kumaha carana terang iraha unggal jinis tos siap, hayu urang tingali sacara saksama kumaha panén squash kanggo hasil anu pangsaéna.

Produksi squash Konéng <1 Maksimum

Produksi squash ku leungeun. Kumaha Nyokot Winter Squash

Malah leuwih penting pikeun panén squash usum bener, atawa maranéhna moal nyimpen ogé. Paké pruners tugas beurat pikeun motong aranjeunna, ninggalkeun 2-4" tina gagang gembleng.

Oge pastikeun Anjeun nanganan aranjeunna taliti. Ulah mawa eta ku bobot, sarta pernah leupaskeun atawa Tos aranjeunna kana tumpukan. Upami anjeun ngarusak kulit luar anu kandel atanapi batangna, éta kamungkinan bakal rot dina panyimpenan.

Tempo_ogé: Kumaha miara Tutuwuhan Kalanchoe

Tulisan Patali: Cara Ngawétkeun Waluh Ukiran & amp; Tips Supaya Awet

Labu anu karek dipanén ti kebon kuring

Panén Kembang Waluh

Salian ti bungbuahan, anjeun ogé tiasa panén squash.kembangan. Ngan ukur kembang jalu waé, sabab bikangna anu ngahasilkeun buah. Pariksa pituduh ieu pikeun neuleuman bédana antara kembang jalu jeung kembang betina.

Petik kembangna nalika kembangna masih dina bentuk kuncup. Cara anu pangsaéna pikeun ngalakukeun ieu nyaéta ngagunakeun gunting anu presisi pikeun motongna sacaket-caketna kana dasar gagang.

Tulisan Patali: Tumuwuh Labu Vertikal – Sadayana Anu Anjeun Peryogikeun Nyaho

Sabaraha Sering Anjeun Bisa Panén Labu?

Anjeun tiasa panén squash sakumaha sering aranjeunna siap. Variétas usum panas bakal terus ngahasilkeun buah sapanjang usum, dugi ka ibun maéhan aranjeunna. Beuki loba nu dipetik, beuki loba nu meunang.

Jinis usum tiis, biasana asak sakaligus. Kumpulkeun éta boh saatos pepelakan maot deui dina usum gugur, atanapi sateuacan ibun anu munggaran.

Sabaraha squash anu anjeun kéngingkeun per pepelakan?

Jumlah pasti squashes anjeun bakal meunang per tutuwuhan téh hésé diprediksi. Éta gumantung pisan kana rupa-rupa spésifik, cuaca, sareng kumaha séhat tangkal anggur.

Jenis usum panas condong pisan prolifik, kalayan ngahasilkeun anu luhur. Dina babandingan, anjeun biasana teu meunang saloba tina unggal tutuwuhan jeung variétas usum tiis.

Leuwih ti hiji squash dina tutuwuhan

Naon nu kudu jeung squash Sanggeus Panén

Saatos panén squash, Anjeun bisa boh langsung ngadahar squash, atawa nyimpen eta pikeun engké. Duanana jenis anu nikmat dina rupa-rupa resep, atawa ngan saukurdipanggang, digoréng, dipanggang, atawa ditumis.

Hadé pisan mun dahar squash pas bisa, sabab teu disimpen alus. Éta ngan ukur tahan pikeun hiji dugi ka dua minggu dina kulkas.

Sabalikna, jinis usum tiis tiasa tahan 3-5 bulan dina panyimpenan garing upami anjeun ngajaga suhu antara 50-60°F, tapi kedah diubaran heula.

Cara Nyageurkeun Squash Pikeun Panyimpen Jangka Panjang

Samemeh anjeun tiasa nyimpen squash usum tiris heula. Ieu bakal mastikeun aranjeunna tetep saé kanggo waktos anu paling lami, sareng ogé nyegah kabusukan.

Pikeun hasil anu pangsaéna, ulah dikumbah sateuacanna. Upami di luar hujan atanapi baseuh, bawa ka bumi atanapi garasi supados langkung gancang garing. Upami teu kitu, anjeun tiasa ngantepkeun aranjeunna dina panonpoé pikeun nyepetkeun prosésna.

Peryogi ti mana waé ti 10-14 dinten dugi ka cageur sapinuhna. Anjeun bakal terang yén éta siap nalika batangna janten coklat sareng garing.

Anjeun ogé tiasa nguji ku cara mencét kuku ramo kana kulit pikeun mariksa naha éta teuas. Lamun masih lemes, hayu aranjeunna cageur saeutik deui.

Usum squash jeung pegat off batang

FAQs Ngeunaan Panén squash

Di handap aya sababaraha patarosan jalma mindeng ditanya ngeunaan panén squash. Upami anjeun henteu ningali jawaban anjeun dina daptar ieu, mangga taroskeun dina koméntar di handap.

Naha squash tiasa ageung teuing?

Naha squash tiasa ageung teuing atanapi henteu gumantung kana jinisna. Variétas usum panas tiasa ageung teuing upami ditinggalkeundina tangkal anggur geus kaliwat puncakna, sedengkeun jenis usum bakal eureun tumuwuh lamun geus ngahontal ukuran panénna.

Waluh anu badag teuing pikeun dipanén

Naha squash asak tina tangkal anggur sanggeus dipetik?

Leres, squash usum tiris bakal asak tina tangkal anggur saatos dipetik. Nanging, jinis usum panas sacara téknisna henteu asak, sareng tiasa didahar dina ukuran naon waé.

Naha anjeun tiasa milih squash awal teuing?

Sumuhun, anjeun tiasa metik squash teuing mimiti, tapi ngan variétas usum tiis. Jenis usum panas langkung lembut, kirang kentel, sareng rasana langkung amis nalika dipetik awal.

Naha pepelakan squash maot saatos panén?

Henteu, pepelakan squash henteu maot saatos panén. Bakal tetep hirup sapanjang jalan ngaliwatan ibun, atawa nepi ka vine alami maot deui sorangan salaku hawa tiis dina usum gugur.

Panén squash gampang jeung teu butuh loba waktu. Ayeuna anjeun terang iraha sareng kumaha cara ngalakukeunana, anjeun bakal tiasa ngaraosan aranjeunna dina puncak kasegaran unggal waktos.

Upami anjeun hoyong diajar kumaha mangpaatkeun plot anjeun, maka anjeun peryogi Buku Sayuran Vertikal. Éta bakal nunjukkeun ka anjeun sadaya anu anjeun kedah terang ngeunaan ngembang naon waé jinis pamotongan sacara vertikal, sareng kéngingkeun seueur tuangeun anu mungkin tina ranjang ukuran naon waé. Pesen salinan anjeun ayeuna!

Atawa anjeun tiasa diajar langkung seueur ngeunaan buku Sayuran Vertikal abdi di dieu.

Langkung seueur ngeunaan Panén

Bagikeun anjeun tip pikeun panén squash dina bagian koméntardi handap.

Timothy Ramirez

Jeremy Cruz mangrupikeun tukang kebon avid, horticulturalist, sareng panulis berbakat di tukangeun blog anu populer, Meunang Sibuk Berkebun - Berkebun DIY Pikeun Pemula. Kalayan langkung ti dasawarsa pangalaman di lapangan, Jeremy parantos ngasah kaahlian sareng pangaweruhna pikeun janten sora anu dipercaya dina komunitas kebon.Tumuwuh di tegalan, Jeremy ngembangkeun apresiasi anu jero pikeun alam sareng karesep pikeun pepelakan ti umur dini. Ieu fostered gairah anu antukna ngarah manehna ngudag gelar di Hortikultura ti universitas bergengsi. Sapanjang perjalanan akademikna, Jeremy ngagaduhan pamahaman anu kuat ngeunaan sababaraha téknik berkebun, prinsip perawatan pepelakan, sareng prakték sustainable anu ayeuna anjeunna bagikeun ka pamiarsana.Saatos réngsé pendidikanna, Jeremy ngamimitian karir anu nyugemakeun salaku horticulturist profésional, damel di kebon botani anu kasohor sareng perusahaan landscaping. Pangalaman panangan ieu ngungkabkeun anjeunna kana rupa-rupa pepelakan sareng tantangan ngebon, anu salajengna ningkatkeun pamahaman anjeunna ngeunaan karajinan.Motivasi ku kahayangna pikeun demystify ngebon sarta nyieun diaksés pikeun beginners, Jeremy dijieun Get Busy Berkebun. Blog éta janten sumber daya komprehensif anu pinuh ku naséhat praktis, pituduh léngkah-léngkah, sareng tip anu teu ternilai pikeun anu ngamimitian perjalanan ngebon. Gaya tulisan Jeremy pisan pikaresepeun sareng relatable, ngajantenkeun komplekskonsép anu gampang kaampeuh bahkan pikeun anu henteu ngagaduhan pangalaman sateuacana.Kalayan sikap anu ramah sareng gairah asli pikeun ngabagi pangaweruhna, Jeremy parantos ngawangun pengikut anu satia pikeun peminat berkebun anu percanten kana kaahlianana. Ngaliwatan blog na, anjeunna geus mere ilham loba individu pikeun nyambungkeun deui jeung alam, ngokolakeun spasi héjo sorangan, sarta ngalaman kabagjaan tur minuhan nu ngebon brings.Nalika anjeunna henteu ngurus kebon sorangan atanapi nyerat tulisan blog anu pikaresepeun, Jeremy sering tiasa dipendakan di bengkel ngarah sareng nyarios dina konperénsi berkebun, dimana anjeunna masihan hikmahna sareng berinteraksi sareng sasama pencinta pepelakan. Naha anjeunna ngajar pemula kumaha nyebarkeun siki anu munggaran atanapi naroskeun para pekebun anu berpengalaman ngeunaan téknik canggih, dedikasi Jeremy pikeun ngadidik sareng nguatkeun komunitas berkebun bersinar dina unggal aspék karyana.