15 Herbal Perennial Pikeun Tumuwuh Di Taman Anjeun

 15 Herbal Perennial Pikeun Tumuwuh Di Taman Anjeun

Timothy Ramirez

Bumbu taunan mangrupikeun tambahan anu saé pikeun kebon naon waé, sareng seueur anu tiasa dipilih. Anjeun malah bisa jadi reuwas uninga yen loba paporit Anjeun bakal tumuwuh deui unggal taun! Dina daptar ieu, anjeun bakal manggihan rupa-rupa pilihan pikeun duanana iklim tiis tur haneut.

Mun anjeun geus kungsi leumpang kaluar ka kebon Anjeun pikeun snip off sababaraha sprigs tina bumbu seger pikeun resep anjeun, mangka anjeun terang kumaha éndah jeung nyugemakeun éta tumuwuh bumbu.

Muhun, malah leuwih alus, sanggeus taunan,> <4 taun nu bakal datang deui. Éta geulis, anjeun tiasa melak aranjeunna pot atawa kebon. Sababaraha malah boga sipat ubar.

Aya ton pilihan dina daptar ieu herba perennial pikeun kebon Anjeun, sarta éta salawasna senang pikeun nyobaan hal anyar!

Naon Dupi Perennial Herb Hartosna?

Kanggo sababaraha urang, éta bisa jadi teu écés naon istilah "herba taunan" hartina. Éta sabab kalolobaan pepelakan ieu dijual salaku taunan di zona anu langkung tiis. Sareng, seueur jalma ngan saukur miceun aranjeunna dina ahir usum.

Tapi sapertos kembang di kebon anjeun, ramuan taunan mangrupikeun spésimén anu tahan usum tiris, sareng bakal uih deui unggal taun.

Heh, anjeun malah tiasa melak seueur di antarana sapanjang taun dina iklim anu langkung haneut, atanapi upami anjeun ngantunkeun usum tiris di jero ruangan di daérah anu langkung tiis. <1lat> Pangalusna: <1 <1lat> <10 bs Pikeun TumuwuhDi jero rohangan

Bumbu Naon anu Tumuwuh Tiap Taun?

Aya loba bumbu anu bakal salamet usum tiis, sarta balik unggal taun. Sababaraha leuwih teuas ti batur, tapi anjeun bisa kaget mun manggihan sababaraha paporit Anjeun dina daptar ieu.

Kateguhan tutuwuhan dina daptar ieu rupa-rupa ti perennials lembut anu pangalusna di iklim haneut, nepi ka bumbu tiis-hardy.

Mun anjeun cicing di iklim haneut, melak variétas tiis-hardy di tempat anu ditangtayungan tina panonpoé pinuh. Upami anjeun cicing di zona anu langkung tiis, anjeun tiasa nyandak variétas anu lembut di jero ruangan nalika usum tiis.

Rukun rosemary leutik di kebon

Daptar Herbal Perennial Pikeun Tumuwuh

Upami anjeun hoyong terang ramuan taunan mana anu tumbuh di kebon anjeun, anjeun bakal mendakan seueur pilihan dina daptar di handap ieu. Kuring geus kaasup zona hardiness pikeun tiap, jadi Anjeun bisa ngahususkeun handap naon nu bakal dianggo pangalusna dimana anjeun cicing.

1. Rosemary

Béda tina bau seungitna, Rosemary tahan halodo. Sanajan bakal nyandak sahadé parsial, éta pangalusna di panonpoé pinuh dimana eta bakal meunang kembang bulao sapanjang taun.

Dipaké salaku rungkun di iklim haneut, éta hadé pikeun wewengkon garing tina sagala zone 7+ taman. Aya loba kagunaan kuliner pikeun eta, sarta raos hébat dina stews na soups. Diajar sadayana ngeunaan ngembang rosemary di dieu.

2. Oregano

Tambahan anu saé pikeun daptar kami, oregano mangrupikeun ramuan tahan tiis anu bakal datang deui unggal taun di zona 4-9.Bisa jadi rada agrésif kitu, jadi nempatkeun eta di tempat dimana anjeun teu kapikiran eta nyokot alih, atawa nyimpen dina pot.

Anjeun bisa ngamimitian eta tina siki, atawa nyokot cuttings tina tutuwuhan ngadegkeun. Panén daun sakumaha anjeun peryogi aranjeunna pikeun masak, freeze aranjeunna, atawa nyimpen eta garing. Diajar sadayana ngeunaan perawatanna di dieu.

3. Chives

Salah sahiji hal pangalusna ngeunaan chives nyaeta aranjeunna tahan tiis, sarta aranjeunna mekar di zona 3-9. Salaku anggota kulawarga bawang, aranjeunna mikanyaah panonpoé.

Éta ogé ngahasilkeun kembang wungu saeutik paling geulis dina musim semi anu dipikacinta ku lebah. Bawang bodas ogé mangrupa bumbu taunan éndah anu kembangna bodas, sarta rasana ngeunah.

Tempo_ogé: Kumaha Nyetél Laras Hujan StepByStep

Éta gampang melakna sorangan, jadi pastikeun pikeun mareuman kembangna pikeun nyegah sumebarna ka sakuliah tempat. Diajar kumaha melakna di dieu.

Kucai mekar di kebon ramuan perennial campuran

4. Thyme

Sanes ngan teu bau hébat, tapi aya ton variétas milih ti, sarta éta alus teuing pikeun zona 4+. Thyme Inggris mangrupa salah sahiji nu pang populerna pikeun pamakéan kuliner.

Jenis Perancis jeung creeping sarua hardy, sarta bisa dipaké pikeun masak ogé. Henteu pernah nyiram pepelakan anu tahan halodo ieu, sareng éta bakal mekar di kebon anjeun salami mangtaun-taun. Diajar kumaha tumuwuhna di dieu.

5. Echinacea (Purple Coneflower)

Oge katelah coneflower ungu, echinacea thrives di tempat teduh parsial ka panonpoé pinuh.kebon di zona 2+. Kembangna éndah anu narik kukupu sareng nyiruan ka kebon anjeun.

Éta toleran halodo, sareng leres-leres tiasa nyandak panas usum panas. Tapi, pastikeun anjeun nyiram sacara teratur dina mangsa halodo panjang.

6. Lavender

Ramuan perennial super populér ieu tahan di zona 4-8, sareng narik pollinator ka kebon anjeun. Inggris mangrupakeun tipe hardiest, sedengkeun variétas Spanyol sarta Perancis anu pangalusna pikeun iklim warmer.

Sanajan bakal alus teuing di tempat teduh parsial, lokasi panonpoé pinuh bakal mastikeun jumlah maksimum kuncup. Diajar kumaha melak lavender di dieu.

Lavender Perancis mekar di iklim tiis kuring

7. Rue

Ieu lucu zona leutik 5-11 ramuan taunan anu toleran halodo, tur sampurna pikeun wewengkon garing kebon. Rue ogé gaduh bau anu kuat anu tiasa ngabantosan pikeun ngusir serangga anu ngancurkeun.

Éta langkung resep panonpoé pinuh, tapi bakal tolérkeun sahadé parsial. Kawas kalolobaan batur dina daptar ieu, melak rue dina taneuh well-lemes. Anjeun tiasa mareuman kembang supados henteu sumebar.

8. Tarragon

Tutuwuhan kuliner sareng ubar anu populer, tarragon Perancis sareng Rusia anu saé pikeun panonpoe pinuh pikeun ngiuhan parsial dina rupa-rupa zona hardiness (3-8).

Bisa janten sesah pikeun ngajaga, tapi konci pikeun suksés nyaéta taneuh anu drainase. Panén sacara teratur pikeun langkung seueur daun, sareng beku atanapi garing pikeun dianggo engké. Diajar persis kumaha caranatumuwuh di dieu.

9. Sage

Tutuwuhan anu kuat pisan anu paling saé dina panonpoé pinuh, sage kuliner éndah di kebon zona 4-9. Pastikeun anjeun nempatkeun éta di daérah anu ngagaduhan drainase anu saé.

Sanaos éta paling saé dina tempat anu cerah, éta bakal tolérankeun paparan sahadé parsial. Aya sababaraha variétas béda, jadi pastikeun pikeun pariksa hardiness tina tipe nu meuli pikeun mastikeun eta bakal salamet dina iklim Anjeun.

Beda tipe sage dipelak dina ranjang ramuan taunan

10. Lemon Verbena

Rasa lemon anu sengit sareng seungit tina zona ieu 8+ ramuan taunan ngajadikeun éta pilihan anu saé pikeun dianggo dina teas sareng manisan.

Lemon verbena bakal langkung saé dina sinar panonpoé pinuh, tapi ogé saé dina tempat teduh parsial. Éta ogé ngagaduhan sipat ubar. Disebutkeun pikeun ngabantosan nyerna, sareng ningkatkeun kekebalan anjeun.

11. Marjoram

Tambahan anu saé pikeun daptar kami, mekar marjoram narik kukupu sareng serangga anu mangpaat pikeun zona cerah 6+ kebon. Aya ngan hiji tipe bener, tapi anjeun bisa manggihan rupa-rupa variegated loba-kurang umum lamun anjeun untung.

Teu merlukeun loba perawatan, sarta alus teuing pikeun beginners. Pikeun rasa sareng ngahasilkeun anu pangsaéna, panén sateuacan kembangan dibuka. Diajar kumaha tumuwuhna di dieu.

12. Bee Balm (Monarda)

Kalayan kembang anu lucu sareng unik anu aya dina rupa-rupa warna, monarda hirup dugi ka nami umumna, sabab éta mangrupikeun magnet lebah nyata. Pasangkeundi tempat teduh cahaya panonpoe pinuh, sarta bakal mekar mangtaun-taun di zona 4-9.

Anjeun tiasa ngadamel tea nganggo daun balm nyiruan atanapi kembang, anu tiasa ngabantosan ngalawan pilek sareng flu. Éta ogé nyieun kembang potong alus teuing anu bener nangtung kaluar dina susunan.

Tulisan Patali: 15 Herbal Pikeun Tumuwuh Di Taman Teduh Anjeun

Balem nyiruan mekar di kebon usum panas kuring

13. Usum Gurih

Aya dua jinis gurih: usum tiris sareng usum panas - tapi, tina dua, gurih usum tiris mangrupikeun hiji-hijina ramuan taunan.

Ieu mikanyaah panonpoe pinuh di zona 5-8, tapi tiasa sami-sami dina tempat teduh parsial. Ngajadikeun rungkun wates anu alus tur seungit, sarta kembang wungu leutik anu lucu narik lebah.

14. Anise Hyssop

Kalayan seungit licorice-like, anise hyssop alus teuing pikeun zona 4-9, sarta paku kembang denok narik pollinators ka kebon.

Anjeun bisa make eta dina teas, sarta kembang plant bisa tossed kana salads. Éta tiasa janten panyebaran diri anu agrésif, janten pastikeun pareumkeun aranjeunna nalika kembangan layu pikeun nyegah panyebaran anu teu dihoyongkeun.

15. Mint

Aya seueur variétas mint anu sadayana seungit seungit, tapi pepermin sigana anu pang populerna.

Tempo_ogé: 5 Tugas Taman Ragrag Penting Anjeun Teu Kudu Dilewatan

Mekar dina usum panas, sareng para pollinator resep kana kembang. Éta ngalaksanakeun pangsaéna dina zona 4-8 dina tempat teduh parsial dugi ka kebon panonpoé pinuh.

Seueur pekebun berpengalaman langkung milih ngajaga éta.dina pot sanajan, sabab sagala variétas anu spreaders cukup agrésif.

Tutuwuhan coklat mint kasampak hébat di kebon abdi

Bumbu perennial mangrupakeun tambahan hébat kana taman mana wae. Daptar ieu bakal masihan anjeun seueur ideu anu mana anu bakal dianggo dina iklim anjeun. Janten pilih sababaraha paporit anjeun, sareng ramekeun penanaman.

Selengkapnya Tulisan Kebon Herba

    Naon anu anjeun tambahkeun kana daptar ramuan taunan ieu? Nyaritakeun karesep anjeun dina koméntar di handap.

    Timothy Ramirez

    Jeremy Cruz mangrupikeun tukang kebon avid, horticulturalist, sareng panulis berbakat di tukangeun blog anu populer, Meunang Sibuk Berkebun - Berkebun DIY Pikeun Pemula. Kalayan langkung ti dasawarsa pangalaman di lapangan, Jeremy parantos ngasah kaahlian sareng pangaweruhna pikeun janten sora anu dipercaya dina komunitas kebon.Tumuwuh di tegalan, Jeremy ngembangkeun apresiasi anu jero pikeun alam sareng karesep pikeun pepelakan ti umur dini. Ieu fostered gairah anu antukna ngarah manehna ngudag gelar di Hortikultura ti universitas bergengsi. Sapanjang perjalanan akademikna, Jeremy ngagaduhan pamahaman anu kuat ngeunaan sababaraha téknik berkebun, prinsip perawatan pepelakan, sareng prakték sustainable anu ayeuna anjeunna bagikeun ka pamiarsana.Saatos réngsé pendidikanna, Jeremy ngamimitian karir anu nyugemakeun salaku horticulturist profésional, damel di kebon botani anu kasohor sareng perusahaan landscaping. Pangalaman panangan ieu ngungkabkeun anjeunna kana rupa-rupa pepelakan sareng tantangan ngebon, anu salajengna ningkatkeun pamahaman anjeunna ngeunaan karajinan.Motivasi ku kahayangna pikeun demystify ngebon sarta nyieun diaksés pikeun beginners, Jeremy dijieun Get Busy Berkebun. Blog éta janten sumber daya komprehensif anu pinuh ku naséhat praktis, pituduh léngkah-léngkah, sareng tip anu teu ternilai pikeun anu ngamimitian perjalanan ngebon. Gaya tulisan Jeremy pisan pikaresepeun sareng relatable, ngajantenkeun komplekskonsép anu gampang kaampeuh bahkan pikeun anu henteu ngagaduhan pangalaman sateuacana.Kalayan sikap anu ramah sareng gairah asli pikeun ngabagi pangaweruhna, Jeremy parantos ngawangun pengikut anu satia pikeun peminat berkebun anu percanten kana kaahlianana. Ngaliwatan blog na, anjeunna geus mere ilham loba individu pikeun nyambungkeun deui jeung alam, ngokolakeun spasi héjo sorangan, sarta ngalaman kabagjaan tur minuhan nu ngebon brings.Nalika anjeunna henteu ngurus kebon sorangan atanapi nyerat tulisan blog anu pikaresepeun, Jeremy sering tiasa dipendakan di bengkel ngarah sareng nyarios dina konperénsi berkebun, dimana anjeunna masihan hikmahna sareng berinteraksi sareng sasama pencinta pepelakan. Naha anjeunna ngajar pemula kumaha nyebarkeun siki anu munggaran atanapi naroskeun para pekebun anu berpengalaman ngeunaan téknik canggih, dedikasi Jeremy pikeun ngadidik sareng nguatkeun komunitas berkebun bersinar dina unggal aspék karyana.