Panén Rosemary: iraha & amp; Kumaha Nyokot Daun & amp; Tangkal

 Panén Rosemary: iraha & amp; Kumaha Nyokot Daun & amp; Tangkal

Timothy Ramirez

Panen rosemary nyaéta prosés anu gancang sareng gampang pisan. Dina postingan ieu, kuring bakal nunjukkeun anjeun persis iraha sareng kumaha cara milih rosemary tina kebon anjeun pikeun hadiah anu paling ageung sareng pangsaéna.

Teu aya anu sapertos rasa sareng seungit rosemary anu nembé dipanén langsung ti kebon anjeun.

Kusabab éta mangrupikeun jinis pamotongan anu dipotong-sareng-datang-deui. Panungtun, anjeun bakal diajar téknik anu pangsaéna pikeun panén rosemary, sareng kéngingkeun tip ngeunaan naon anu kedah dilakukeun saatosna.

Tempo_ogé: 13 Kembang Taunan Gampang Tumuwuh Tina Siki

Nalika Panén Rosemary

Rosemary mangrupikeun ramuan taunan, ku kituna di seueur iklim anjeun tiasa panén sakedik sapanjang taun, sanaos nalika kembangan.

Tapi éta idéal pikeun usum usum panas sareng usum panas.

Hadé pisan mun tackle isuk-isuk sanggeus embun geus ngejat, tapi saméméh panas panonpoé soré geus nincak.

Postingan Patali: Cara Tumuwuh Rosemary: The Ultimate Guide

Kumaha Pikeun Ngabejaan Nalika Rosemary Geus Siap Melak

Nalika Melak Rosemary Geus Siap Dipetik dina

tips jeung dahan anyar.

Téangan batang héjo fléksibel anu muncul tina dahan anu tos aya pikeun terang iraha éta siap.

Rosemary dewasa siap dipetik

Bagian naon tina Rosemary anu anjeun panén?

Sacara tradisional aya dua bagian tina rosemary anu anjeun tiasa panén, pucuk anyar anu lembut (sprigs) atanapi daun. Tapi sadaya bagian tina pepelakan sacara téknis tiasa didahar.

Daun ngandung paling rasa jeung minyak aromatik, sarta alus keur masak, teh, jeung loba kagunaan sejenna.

Anjeun oge bisa make tips anyar lembut tina batang. Tapi anu langkung sepuh anu tangguh atanapi kayu langkung saé pikeun nyerep barang kalayan rasa atanapi seungit, tibatan tuang.

Tempo_ogé: Kumaha Ngabersihan Pot Terracotta (Dina 3 Léngkah Gampang!)

Malah kembangna tiasa didahar, kalayan rasa anu rada amis. Éta sampurna pikeun ngahias piring atanapi nambihan warna kana salad.

Nanging anjeun kedah museurkeun petik kana batang anu séhat sareng daun anu héjo. Jarum konéng, coklat, atawa garing moal raos pisan.

Postingan Terkait: Menyiram Rosemary Ku Rooting Motong Dina Cai Atawa Taneuh

Daun Rosemary Konéng teu Enak Didahar

Cara Panén Rosemary

Panén Rosemary Sabenerna gancang sarta gampang. Paké tips ieu pikeun meunangkeun pangalusna anjeun sarta hasil pangbadagna kantos.

Cara Panén Rosemary Daun

Pikeun panén daun, Anjeun ngan saukur bisa metik jarum individu langsung tina tutuwuhan sakumaha diperlukeun.

Tapi, paling kebon snip off sprigs pinuh, lajeng strips daun. Luncatkeun ramo anjeun sapanjang batang ti luhur ka handap pikeun nyabut, atanapi ciwit ku ramo anjeun.

Nyokot daun tutuwuhan Rosemary

Cara Mereuk Rosemary PareumTutuwuhan

Metode anu paling populér pikeun panén rosemary nyaéta ku cara motong tip atanapi batang anyar anu lembut.

Paling saé milarian dahan anu panjangna 8" atanapi langkung panjang. Teras kantun neukteuk 2-3" luhurna nganggo pruner presisi anu seukeut sareng steril.

Motong sprig rosemary seger

Cara Panén Rosemary Sateuacan Usum Usum

Rosemary bakal salamet usum tiis di iklim anu langkung haneut. Tapi lamun anjeun ngalaman hawa katirisan anjeun bakal kudu panén sésana saméméh tiis maéhan éta.

Anjeun boh bisa narik sakabeh tutuwuhan jeung ngumpulkeun sakabeh daun jeung lembut batang. Atanapi, anjeun tiasa motong sadaya jalan deui ka taneuh upami anjeun mendakan éta langkung gampang.

Postingan Patali: Pruning Rosemary Pikeun Ngamajukeun Tumuwuh & amp; Ngahasilkeun leuwih badag

Sabaraha sering Anjeun tiasa Panén Rosemary?

Sabaraha sering anjeun panén Rosemary gumantung kana sabaraha anjeun nyandak dina hiji waktu, sarta ukuran tutuwuhan anjeun.

Lamun anjeun snipping ngan hiji sprig ka ditu ka dieu atawa ngan nyokot sababaraha daun, mangka anjeun bisa ngalakukeun eta saloba diperlukeun.

Tapi ulah nyokot leuwih ti ⅓ tina total ukuran tutuwuhan dina hiji waktu. Peryogi waktos kanggo pulih saatos panén ageung.

Rosemary dipanén ti kebon abdi

Naon anu kudu dilakukeun sareng Rosemary anu énggal-énggal

Rosémary anu énggal-énggal tiasa dinikmati langsung ku cara motong daun atanapi tuang sadayana sprigs kana saos.

Simpen sésa-sésa dina wadah gelas atanapi kulkas leutik.Tetep motong tungtung ngan bieu submerged dina cai bersih, sarta eta bisa lepas nepi ka 2 minggu. Atawa, prosés pikeun neundeun jangka panjang ku cara ngagaringkeun atawa katirisan.

Nyeuseuh Rosemary Samemeh Digunakeun

Ideu nu sae pikeun bilas Rosemary Anjeun nu karek dipanén saméméh dipaké pikeun nyeuseuh sagala serangga atawa kokotor.

Teundeun sprigs dina colander handapeun cai ngocor jeung gently spinner, atawa pake 4 harves my salad bilas ku anduk. t

FAQs Ngeunaan Panén Rosemary

Di dieu kuring geus ngajawab sababaraha patarosan paling ilahar ditanya ngeunaan kumaha carana panén Rosemary. Upami milik anjeun teu aya dina daptar, mangga tambahkeun kana bagian koméntar di handap.

Kumaha anjeun panén rosemary supados tetep mekar?

Cara pangalusna pikeun panén rosemary sangkan tetep tumuwuh nyaéta motong sababaraha batang mingguan pikeun ngadorong pucuk anyar seger. Tapi ulah dipiceun leuwih ti ⅓ tutuwuhan dina hiji waktu.

Kumaha anjeun panén Rosemary tanpa maéhan tutuwuhan?

Pikeun panén rosemary anjeun tanpa maéhan pepelakan, sok nganggo pruner anu seukeut pikeun nyabut batang tinimbang narik atanapi narik dahan. Ogé, ulah miceun leuwih ti ⅓ tina total ukuran dina hiji waktu, atawa bisa jadi teu bisa cageur deui.

Dupi anjeun panén rosemary sanggeus kembangan?

Leres, anjeun tiasa panén rosemary saatos kembangan. Rasa sareng tékstur henteu robih nalika mekar sapertos pepelakan anu sanés.

Dupi anjeun tiasa nganggoRosemary langsung tina tutuwuhan?

Leres, anjeun tiasa nganggo rosemary langsung tina pepelakan. Tapi éta idéal pikeun masihan eta gancang bilas saméméh consuming, utamana pikeun dahan anu low ka taneuh.

Naon cara pangalusna pikeun panén Rosemary?

Cara pangalusna pikeun panén rosemary nyaéta ku cara maké pruners seukeut pikeun snip 2-3" sprigs tina batang héjo lembut.

Dupi anjeun ngadahar kembang rosemary?

Leres, anjeun tiasa tuang kembang rosemary. Aranjeunna rada amis, tapi gaduh rasa sareng ambu anu sami sareng daun sareng batang.

Panén rosemary henteu langkung gampang. Ayeuna anjeun terang téknik sareng waktos taun anu pangsaéna, anjeun bakal tiasa ngaraosan karunia anu paling ageung, sareng rasa sareng seungit anu pangsaéna.

Upami anjeun hoyong diajar kumaha melak sadaya pepelakan anjeun sacara vertikal, kalebet jamu, maka anjeun peryogi salinan buku Sayuran Vertikal abdi. Éta bakal nunjukkeun anjeun sadayana anu anjeun kedah terang pikeun gaduh plot anu saé sareng fungsional, kalayan 23 proyék unik anu anjeun tiasa ngawangun nyalira! Pesen salinan anjeun ayeuna!

Lebih seueur ngeunaan buku Sayuran Vertikal abdi di dieu.

Lengkep Ngeunaan Panén

Bagikeun tip anjeun pikeun panén rosemary dina koméntar di handap.

Timothy Ramirez

Jeremy Cruz mangrupikeun tukang kebon avid, horticulturalist, sareng panulis berbakat di tukangeun blog anu populer, Meunang Sibuk Berkebun - Berkebun DIY Pikeun Pemula. Kalayan langkung ti dasawarsa pangalaman di lapangan, Jeremy parantos ngasah kaahlian sareng pangaweruhna pikeun janten sora anu dipercaya dina komunitas kebon.Tumuwuh di tegalan, Jeremy ngembangkeun apresiasi anu jero pikeun alam sareng karesep pikeun pepelakan ti umur dini. Ieu fostered gairah anu antukna ngarah manehna ngudag gelar di Hortikultura ti universitas bergengsi. Sapanjang perjalanan akademikna, Jeremy ngagaduhan pamahaman anu kuat ngeunaan sababaraha téknik berkebun, prinsip perawatan pepelakan, sareng prakték sustainable anu ayeuna anjeunna bagikeun ka pamiarsana.Saatos réngsé pendidikanna, Jeremy ngamimitian karir anu nyugemakeun salaku horticulturist profésional, damel di kebon botani anu kasohor sareng perusahaan landscaping. Pangalaman panangan ieu ngungkabkeun anjeunna kana rupa-rupa pepelakan sareng tantangan ngebon, anu salajengna ningkatkeun pamahaman anjeunna ngeunaan karajinan.Motivasi ku kahayangna pikeun demystify ngebon sarta nyieun diaksés pikeun beginners, Jeremy dijieun Get Busy Berkebun. Blog éta janten sumber daya komprehensif anu pinuh ku naséhat praktis, pituduh léngkah-léngkah, sareng tip anu teu ternilai pikeun anu ngamimitian perjalanan ngebon. Gaya tulisan Jeremy pisan pikaresepeun sareng relatable, ngajantenkeun komplekskonsép anu gampang kaampeuh bahkan pikeun anu henteu ngagaduhan pangalaman sateuacana.Kalayan sikap anu ramah sareng gairah asli pikeun ngabagi pangaweruhna, Jeremy parantos ngawangun pengikut anu satia pikeun peminat berkebun anu percanten kana kaahlianana. Ngaliwatan blog na, anjeunna geus mere ilham loba individu pikeun nyambungkeun deui jeung alam, ngokolakeun spasi héjo sorangan, sarta ngalaman kabagjaan tur minuhan nu ngebon brings.Nalika anjeunna henteu ngurus kebon sorangan atanapi nyerat tulisan blog anu pikaresepeun, Jeremy sering tiasa dipendakan di bengkel ngarah sareng nyarios dina konperénsi berkebun, dimana anjeunna masihan hikmahna sareng berinteraksi sareng sasama pencinta pepelakan. Naha anjeunna ngajar pemula kumaha nyebarkeun siki anu munggaran atanapi naroskeun para pekebun anu berpengalaman ngeunaan téknik canggih, dedikasi Jeremy pikeun ngadidik sareng nguatkeun komunitas berkebun bersinar dina unggal aspék karyana.