Panén Brussel Sprouts - Sadayana Anu Anjeun Kedah Nyaho

 Panén Brussel Sprouts - Sadayana Anu Anjeun Kedah Nyaho

Timothy Ramirez

Panén pucuk brussels leuwih gampang ti anu anjeun bayangkeun, sareng saleresna rada pikaresepeun ogé! Dina postingan ieu, anjeun bakal diajar kumaha carana ngabejaan iraha aranjeunna siap pikeun nyokot, ditambah kuring bakal némbongkeun Anjeun step by step persis cara ngumpulkeun éta, malah masihan anjeun tips pikeun ngagunakeun, sarta nyimpen aranjeunna keur engké.

Naha anjeun kantos ningali tutuwuhan brussels sprouts lucu-looking jeung wondering kumaha anjeun kantos bade panén aranjeunna bener?

Éta leuwih gampang pikeun ngumpulkeun éta?

<3 3> Sabalikna ti cousins ​​engkol maranéhanana anu boga sirah tunggal, sprouts brussels ngabentuk sapanjang stalks jangkung, kalawan sababaraha huluna dina unggal hiji. Nyokotna mah gampang pisan, komo rada kasenangan.

Di handap ieu anjeun bakal diajar sagala ngeunaan panén pucuk brussels. Sabaraha anjeun tiasa ngumpul sakaligus, naha éta bakal tumbuh deui, sareng sabaraha sering anjeun tiasa milih aranjeunna.

Tambihkeun, kuring bakal masihan anjeun tip ngeunaan cara ngagunakeun atanapi nyimpen éta engké. Kuring malah bakal ngajawab sababaraha patarosan anu sering ditaroskeun ku jalma, ku kituna anjeun bakal ngarasa kawas pro dina waktu anu singget.

Iraha Panén Brussel Sprouts

Waktu anu pangsaéna pikeun panén pucuk Brussel nyaéta saatos sababaraha frosts munggaran dina usum gugur. Ngidinan ibun keuna kana pepelakan bakal ngajantenkeun pepelakan anjeun langkung amis sareng langkung seungit.

Penting pisan pikeun ngumpulkeun éta dina waktos anu pas supados aranjeunna gaduh rasa anu paling amis sareng pangsaéna.

Éta pisan tahan banting, sareng tiasa.salamet tina beku, ku kituna anjeun tiasa teras-terasan teras-terasan dugi ka usum tiis.

Tapi, suhu anu langkung tiis bakal ngalambatkeun kamekaran pepelakan. Aranjeunna bakal eureun ngahasilkeun, sarta tiis ekstrim antukna bakal maéhan aranjeunna. Janten pastikeun pikeun narik anu terakhir sateuacan éta kajantenan.

Tapi tangtosna, anjeun tiasa ngalakukeun éta langkung awal ti éta, atanapi upami henteu aya ibun, salami aranjeunna siap angkat.

Pos Terkait: Kumaha Tumuwuh Sprout Brussel Di Kebon Anjeun

<13 pikeun ngabejaan iraha sprouts brussels siap dipetik ku sabaraha badag tur teguh aranjeunna.

Éta geus siap mun geus ngahontal ngeunaan 1 - 1,5 "diaméterna tur tetep teguh. Ieu biasana lumangsung antara 85-110 poé sanggeus penanaman.

Lamun ditinggalkeun dina tutuwuhan panjang teuing, daun dina unggal huluna bakal mimiti muka nepi sarta jadi konéng. Ku kituna, pastikeun pikeun meunang ka aranjeunna saméméh éta dimimitian lumangsung, disebutkeun aranjeunna moal raos sakumaha alus.

Nalika aranjeunna geus siap, maranéhna bakal alus tur kedap, huluna saeutik héjo caang.

15> Brussels sprouts dewasa siap panén

Bagian mana tina Brussel Sprouts Anjeun Panén?

Bagian pucuk brussel anu kudu dipanén nyaéta hulu-hulu leutik anu ngawangun sapanjang batang utama tutuwuhan. Anjeun bakal mendakanana di luhur tempat daunna ngagabung sareng batang.

Tempo_ogé: Kumaha Debug Tutuwuhan Saméméh Dibawa ka jero rohangan

Katingalina mirip sareng kol leutik, sareng bakal langkung ageung.sabab geus dewasa sarta siap didahar.

Warta alusna nyaéta anjeun teu kudu ngali sakabéh pepelakan. Malahan, kuring nyarankeun yén anjeun henteu ngalakukeun éta, sahenteuna heula.

Cabut anu parantos siap, teras tinggalkeun sésana di kebon dugi ka gaduh waktos cekap pikeun dewasa.

Kumaha Panén Brussel Sprouts

Ayeuna anjeun ngartos iraha panén pucuk Brussel, hayu urang tingali langkung caket. Aya dua cara pikeun metikna - sarta duanana mibanda mangpaatna sorangan.

Metik Tunas Individu

Cara anu paling populér pikeun panén pucuk brussel nyaéta pikeun megatkeun atawa motong masing-masing tina sirungna. Ku cara éta, anjeun tiasa ngantepkeun pepelakan dina taneuh supados teras ngahasilkeun langkung seueur pikeun anjeun.

Kusabab sadaya hulu anu kabentuk sapanjang batang henteu biasana dewasa dina waktos anu sami, anjeun kedah ngumpulkeun aranjeunna nalika parantos siap.

Tingali heula anu aya di handap. Paling dipikaresep, éta bakal leuwih badag batan nu di luhur, nu hartina maranéhna bakal siap dahar leuwih gancang.

Pikeun miceun nu geus siap, taliti cabut unggal sirah individu tina tutuwuhan dina tempat nu napel na batang utama.

Sababaraha kali Anjeun bisa megatkeun eta ngan saukur. Tapi pikeun hasil nu pangsaena, potong eta make sapasang pruners seukeut atawa péso.

Tugas ieu biasana leuwih gampang mun anjeun ngaleupaskeun badag.Daun anu aya di handapeun masing-masing heula.

Pastikeun ngantepkeun sakumna pepelakan dina taneuh supados tetep tumbuh sésa-sésa leutik anu masih aya di luhur.

Bertunas Brussel anu anyar dipetik ti kebon kuring

Panén Sadaya Pepelakan

Upami sadayana pucuk brussels dina waktos anu sami, maka bibit tumbuh dina waktos anu sami. bisa panén sakabéh pepelakan.

Kuring manggihan leuwih gampang pikeun narik sakabeh hal kaluar tina taneuh, tinimbang nyoba motong teuas, batang kandel. Akarna henteu jero pisan, jadi gampang dicabut.

Saatos anjeun narik pepelakan, cabut sadaya daun sapanjang batang utama heula. Anjeun tiasa nyimpen sayuran anu pangleutikna sareng paling lembut pikeun masak atanapi ngagoreng upami anjeun hoyong, éta ngeunah.

Sawaktos anjeun nyabut sadaya daun, anjeun tiasa ningali yén sababaraha huluna di luhur masih leutik. Tong hariwang, aranjeunna tiasa didahar dina ukuran naon waé. Janten pastikeun anjeun milih sadayana anu henteu dewasa ogé.

Tangkai pinuh ku bertunas brussels saatos panén

Sabaraha Sering Anjeun Bisa Panén Brussel Sprouts

Anjeun tiasa panén Bertunas Brussel sasering anu diperlukeun, aranjeunna bakal tetep ngahasilkeun leuwih dina luhureun gagang sabab meunang a3>Lamun anjeun bisa hirup di iklim haneut nepi ka haneut <4. lt (kembang).

Jalma nu cicing di wewengkon nu leuwih tiisngan bakal bisa ngarasakeun eta nepi ka tutuwuhan tiwas ku suhu katirisan.

Hiji panén tina brussels sprouts siap didahar

Naon anu kudu dipigawé jeung Freshly dipetik Brussel Sprouts

Aya loba hal anu bisa Anjeun pigawé kalayan anjeun nembé dipetik brussels sprouts. Sapertos naon waé anu aya di kebon, rasana luar biasa nalika anjeun masak langsung saatos dibawa ka jero.

Cara-cara anu paling kuring resep pikeun nyiapkeun nyaéta ngukus, dipanggang, atanapi digoreng. Sok sanajan kuring masak jeung daging babi pikeun saréat husus, éta alus pisan babarengan!

Lamun hayang disimpen jeung masak engke, simpen dina kulkas dina laci crisper sacara bébas ditutupan ku bungkus plastik-aman dahareun. Éta bakal tahan sakitar saminggu dina kulkas.

Anjeun ogé tiasa nyimpen dina freezer kanggo waktos anu langkung lami. Ngan blanch aranjeunna pikeun 3 menit sarta nempatkeun kana kantong plastik resealable freezer-aman saméméh nempatkeun aranjeunna dina freezer. Éta bakal tahan sakitar genep bulan dina freezer.

FAQ Ngeunaan Panén Brussel Sprouts

Sanaos prosés panén Brussel Sprouts cukup basajan, anjeun masih gaduh patarosan. Ieu mangrupikeun jawaban anu paling umum anu ditaroskeun ku jalma.

Dimana kuring milarian pucuk brussel dina pepelakan?

Téangan pucuk brussels sapanjang batang utama tutuwuhan. Éta ayana ngan luhureun batang jeung daun sendi, katuhudi tempat kaluar daun samping tina gagang utama.

Anjeun kedah tingali naon anu katingali sapertos kol orok leutik. Inget, nu di handap sigana bakal leuwih badag batan nu di luhur, jadi pilih nu panggedena di antarana.

Brussels sprouts leutik mimiti ngabentuk dina gagang

Sabaraha kali anjeun bisa nyokot eta?

Jumlah kali anjeun tiasa metik pucuk brussels gumantung kana kumaha kinerja pabrik anjeun, sareng kumaha tiis atanapi haneutna di daérah anjeun.

Tempo_ogé: 11 Herbal Gampang Tumuwuh Di Kebon Anjeun

Warta anu saé nyaéta, salami pabrik anjeun ngahasilkeun huluna anyar, anjeun tiasa teras-terasan metikna.

Malah, anjeun tiasa teras-terasan ngaraosan aranjeunna terus-terusan dugi ka suhu beku, atanapi éta bakal maot. ?

Leres, pucuk brussels bakal tumuwuh deui dina iklim anu langkung haneut sanajan anjeun motong. Sabalikna, aranjeunna kembangan sareng netepkeun siki.

Panén pucuk brussel langkung gampang tibatan anu anjeun bayangkeun. Aranjeunna senang noyod, sarta bakal tetep ngahasilkeun leuwih sarta leuwih deui. Sakali anjeun terang kumaha gampangna pikeun ngumpulkeun éta, anjeun bakal hoyong nempatkeun langkung seueur di kebon anjeun taun payun.

Selengkapnya Tulisan Panén

Bagikeun tip anjeun ngeunaan cara panén pucuk brussel dina bagian koméntar di handap.

Timothy Ramirez

Jeremy Cruz mangrupikeun tukang kebon avid, horticulturalist, sareng panulis berbakat di tukangeun blog anu populer, Meunang Sibuk Berkebun - Berkebun DIY Pikeun Pemula. Kalayan langkung ti dasawarsa pangalaman di lapangan, Jeremy parantos ngasah kaahlian sareng pangaweruhna pikeun janten sora anu dipercaya dina komunitas kebon.Tumuwuh di tegalan, Jeremy ngembangkeun apresiasi anu jero pikeun alam sareng karesep pikeun pepelakan ti umur dini. Ieu fostered gairah anu antukna ngarah manehna ngudag gelar di Hortikultura ti universitas bergengsi. Sapanjang perjalanan akademikna, Jeremy ngagaduhan pamahaman anu kuat ngeunaan sababaraha téknik berkebun, prinsip perawatan pepelakan, sareng prakték sustainable anu ayeuna anjeunna bagikeun ka pamiarsana.Saatos réngsé pendidikanna, Jeremy ngamimitian karir anu nyugemakeun salaku horticulturist profésional, damel di kebon botani anu kasohor sareng perusahaan landscaping. Pangalaman panangan ieu ngungkabkeun anjeunna kana rupa-rupa pepelakan sareng tantangan ngebon, anu salajengna ningkatkeun pamahaman anjeunna ngeunaan karajinan.Motivasi ku kahayangna pikeun demystify ngebon sarta nyieun diaksés pikeun beginners, Jeremy dijieun Get Busy Berkebun. Blog éta janten sumber daya komprehensif anu pinuh ku naséhat praktis, pituduh léngkah-léngkah, sareng tip anu teu ternilai pikeun anu ngamimitian perjalanan ngebon. Gaya tulisan Jeremy pisan pikaresepeun sareng relatable, ngajantenkeun komplekskonsép anu gampang kaampeuh bahkan pikeun anu henteu ngagaduhan pangalaman sateuacana.Kalayan sikap anu ramah sareng gairah asli pikeun ngabagi pangaweruhna, Jeremy parantos ngawangun pengikut anu satia pikeun peminat berkebun anu percanten kana kaahlianana. Ngaliwatan blog na, anjeunna geus mere ilham loba individu pikeun nyambungkeun deui jeung alam, ngokolakeun spasi héjo sorangan, sarta ngalaman kabagjaan tur minuhan nu ngebon brings.Nalika anjeunna henteu ngurus kebon sorangan atanapi nyerat tulisan blog anu pikaresepeun, Jeremy sering tiasa dipendakan di bengkel ngarah sareng nyarios dina konperénsi berkebun, dimana anjeunna masihan hikmahna sareng berinteraksi sareng sasama pencinta pepelakan. Naha anjeunna ngajar pemula kumaha nyebarkeun siki anu munggaran atanapi naroskeun para pekebun anu berpengalaman ngeunaan téknik canggih, dedikasi Jeremy pikeun ngadidik sareng nguatkeun komunitas berkebun bersinar dina unggal aspék karyana.