Kumaha Tumuwuh Bawang Di Imah

 Kumaha Tumuwuh Bawang Di Imah

Timothy Ramirez

Daptar eusi

Menanam bawang di bumi gampang, sareng henteu ngabutuhkeun seueur perawatan langsung. Dina postingan ieu, kuring bakal nunjukkeun ka anjeun sadaya anu anjeun kedah terang supados tiasa suksés.

Bawang mangrupikeun bahan pokok dina kalolobaan resep, anu ngajantenkeun pepelakan anu populer sareng mangpaat pikeun tumbuh di bumi.

Warta anu saé nyaéta aya sababaraha cara pikeun ngalakukeunana, sareng éta saderhana pisan! Malahan anu pemula tiasa melak bawang kalayan naséhat anu ku kuring parantos dibagikeun dina pituduh ieu.

Di handap ieu anjeun bakal mendakan sadayana anu anjeun peryogikeun, ti kumaha sareng dimana melakna, dugi ka miara bawang anjeun sapanjang musim.

Tinjauan Perawatan Gancang Bawang

> sification: > cai: hama mon:
Ngaran Ilmiah: > Sayuran
Ngaran umum: Bawang
Hardiness : Biennial
5>
Kembang: Bodas, wungu, mekar taun kadua
Cahaya: Panonpoe pinuh
Cai: Cahya: Cahya: > 12> Kalembaban: Rata-rata
Pupuk: Pupuk organik saimbang cinyusu-panas
Taneuh: <15,> Rich,><15,> Rich,><15,> Rich,>
Thrips, belatung bawang

Informasi Ngeunaan Tumuwuh Bawang

Bawang, atawa Allium cepa, mangrupa anggota biennial kulawarga Amaryllis. Urang melakna pikeun ngadahar bohlam anu bisa didahar anu ngabentuk luhureun akarna.

Toleransi kana ibun jeung bisa mekar dina rupa-rupa iklim, tapi asalna ti wewengkon sedeng di Asia kidul-kulon.

Variétasi rupa-rupa ti amis nepi ka seukeut pisan rasana, sarta warnana beureum, bodas, jeung konéng. Pucuk sareng bulbs anu teu asak ogé tiasa didahar, sareng sering dianggo salaku bawang hejo atanapi cinyusu.

Rupa-rupa Tutuwuhan Bawang

Toko sembako anjeun sigana ngajualna ngan ukur beureum, koneng, bodas, sareng amis.

Tapi saleresna aya sajumlah ageung bawang anu anjeun tiasa tumbuh. Pilihan anjeun bakal gumantung kana dimana anjeun cicing.

Bawang sénsitip kana lilana poé, jadi éta mangrupakeun ide nu sae pikeun ngarti jenis mana nu pangalusna pikeun wewengkon Anjeun.

  • Poé pondok – Pikeun kebon AS kidul jeung beurang mimitian ti 10-12 jam, coba Beureum Burgundy, Beureum Kréol, Beureum Creole, Bodas2 <12 Bodas Beureum Kréol Bodas. 3>Day-Nétral - Tengah nepi ka tukang kebon nagara kalér bisa milih variétas kawas Cabernet, Gladstone, Talon, atawa Sierra Blanca, nu merlukeun 12-14 jam terangan.
  • Long-dinten - Di wewengkon kalér nu boga poé kalayan 14+ jam cahaya amis, Spar Spanyol, variétas alus kawas Tembok Konéng, Baron Spar, Beureum, Baron, Beureum, variétas kawas Tembok amis, Baron Spar, Beureum. 3>

KumahaBawang tumuwuh?

Bawang tumuwuh jadi umbi berlapis-lapis anu tumuwuh dina luhureun taneuh di antara akar jeung pucuk anu héjo. Pikeun unggal daun, lapisan bohlam kabentuk.

Puncak tumuwuh dina hawa tiis, teras nalika haneut, bohlam mimiti set. Éta bakal mimiti di jero taneuh, sareng lalaunan nyorong kana taneuh nalika aranjeunna dewasa.

Nalika aranjeunna parantos dewasa, puncakna mimiti koneng, teras antukna janten coklat sareng murag.

Sabaraha lami Bawang tiasa tumuh?

Lama lilana bawang tumuwuh ti mimiti melak nepi ka asak gumantung kana kumaha cara ngamimitianana.

Sikina bakal paling lila, ti 3-5 bulan. Ngagunakeun sét (bulbs bawang leutik) atawa cangkok (bundles banded) bisa nyandak antara 2-3 bulan.

Bawang beureum tumuwuh di kebon

Cara Tumuwuh Bawang

Milih lokasi alus kalawan cukup cahaya jeung spasi penting pisan pikeun tumuwuh pepelakan bawang sehat. Ku kituna hayu urang ngobrol ngeunaan kumaha carana manggihan tempat nu sampurna.

Dimana Melak Bawang

Bawang boga akar deet, nu ngajadikeun eta idéal pikeun tumuwuh boh dina taneuh atawa wadahna.

Éta ngalakukeun pangalusna kalayan panonpoe pinuh sarta bengong, taneuh well-draining dina lingkungan bébas nalungtik. Éta ogé peryogi seueur rohangan pikeun bulbs ngabentuk.

Pilih kebon anu lega atanapi wadah anu lega pikeun mastikeun rohangan anu cukup.

Tip Pikeun Melak Bawang

Aya sababaraha cara.anjeun tiasa melak bawang. Anjeun tiasa melak awal sareng set dina barisan kalayan jarak minimum 1' di antara aranjeunna.

Atawa anjeun tiasa langsung nyebarkeun klaster 4-8 siki dina barisan jarak 12-18 inci, atanapi ngamimitian di jero ruangan. Diajar persis cara melak sikina di dieu.

Bawang anu anyar dipelak mimiti

Perawatan Tutuwuhan Bawang & amp; Pitunjuk Ngembang

Sawaktos anjeun ngartos perawatan anu leres anu diperyogikeun, ngembang bawang henteu sesah. Dina bagian ieu anjeun bakal mendakan tip anu lengkep ngeunaan cara ngajaga éta mekar.

Cahya panonpoé

Seuseueurna bawang bombay tumbuh pangsaéna sareng 8 jam atanapi langkung panonpoé langsung unggal dinten. Pastikeun iraha waé henteu diiuhan ku pepelakan sanés.

Upami henteu nampi sinar panonpoé anu cekap, éta bakal ngahasilkeun bohlam anu langkung alit, atanapi ngahalangan ngabentuk babarengan.

Bawang konéng ampir asak lengkep

Cai

Kusabab akarna deet, bawang tumuwuh paling saé kalayan Uap anu rata. Tingkat inconsistent bisa ngakibatkeun bulbs leutik. Saeutik teuing cai bisa ngabalukarkeun baut, sarta teuing bisa ngabalukarkeun rot.

Pas inci luhureun taneuh geus garing kaluar, masihan aranjeunna inuman pikeun moised, tapi ulah jenuh eta.

Cara hébat pikeun mantuan ngatur eta nyaeta ku nambahkeun mulch sabudeureun dasar tutuwuhan. Alat ukur kelembaban ogé mangrupikeun alat anu gunana pikeun ngabantosan anjeun leres.

Tulisan Patali: Resep Acar Bawang Bodas Pangalusna

Suhu

Bawang resep suhu anu béda dinakali béda dina siklus kahirupan maranéhanana. Mimiti ngora paling hadé didamel nalika langkung tiis, antara 40-70 ° F.

Pikeun formasi bohlam mimiti, aranjeunna peryogi kahaneutan. Suhu ti 75°F ka luhur téh idéal.

Pupuk

Mimitian bawang Anjeun kaluar katuhu ku pupuk organik saimbang dina waktu penanaman ku cara ngagarap granules slow-release atawa casting cacing kana taneuh.

Lajeng cai ku tea kompos atawa emulsi lauk unggal minggu, sarta top-dressed kalawan granules

<43 sabulan sakali.

<43 Posts sabulan> Kumaha Carana Bawang Bohlam Bawang bodas tumuwuh badag

Taneuh

Bawang bakal tumuwuh pangalusna dina taneuh anu cukup subur, bengong, jeung drainase alus. Nambahkeun kompos organik dina waktos penanaman mangrupikeun cara anu saé pikeun ngajantenkeun aranjeunna bahagia.

Akar anu deet tiasa gampang kaganggu. Ku kituna, ranjang kudu beresih tina batu, iteuk, atawa lebu lianna.

Tutuwuhan ngora teu bisa bersaing jeung jukut pikeun gizi jeung cai, jadi tetep di luhur narik eta. Tapi kudu ati-ati nalika ngurilingan bawang anjeun supados henteu ngaganggu akarna.

Tip Kontrol Hama

Menanam bawang saleresna mangrupikeun strategi anu dianggo ku para pekebun pikeun ngusir hama, sabab seueur serangga sareng sasatoan anu dileungitkeun ku seungitna.

Kusabab ieu, aranjeunna biasana henteu ngagaduhan masalah sareng hama, tapi biasana henteu kaserang kutu. maggots ion dua anu palingumum. Panutup baris bisa nyegah laleur maggot sawawa teu ngendog, sarta sabun inséktisida bisa nyingkirkeun thrips ku sababaraha perlakuan.

Malah anjeun bisa nyieun sorangan ku ngagabungkeun 1 séndok téh sabun cair lembut jeung 1 liter cai.

Tips Kontrol Panyakit

Sanajan éta biasana henteu matak bahaya, tapi baktéri bisa jadi masalah badag. Paling ilahar jadi ruksak lemes, hawar, jeung mildew downy.

Lamun ningali rot atawa bintik bodas dina bohlam atawa daun, Anjeun bisa mimitian ngubaran eta ku fungisida alam.

Tapi hanjakalna sababaraha kali perlakuan paling mujarab nyaéta narik tutuwuhan nu kapangaruhan sarta ngancurkeun eta saméméh bisa sumebar.

Tips Pikeun Panén Bawang jeung daun bawang leutik <8 <8 tos siap panén nalika daunna tos konéng sareng semu coklat sareng mimiti ragrag.

Buangna sacara lembut supados henteu lecet, anu tiasa nyababkeun rot. Lajeng nempatkeun aranjeunna dina haneut, tempat garing jauh ti sinar panonpoé langsung pikeun ngubaran. Éta gé disimpen salila 6-8 bulan lamun bener diubaran.

Postingan Patali: Cara Nyiapkeun Jam Bawang (Resep & Parentah)

Mangkuk bawang tumuwuh di kebon kuring

Ngarengsekeun Masalah Umum

Bawang bombay cukup basajan pikeun tumuwuh dina hiji mangsa, atawa anjeun bisa jadi cukup basajan pikeun tumuwuh. Ieu mangrupikeun tip pangsaéna pikeun ngarengsekeun sababaraha masalah anu langkung umum.

BohlamPopping Out of Taneuh

Upami bohlam bawang Anjeun némbongan kaluar tina taneuh, éta sabenerna pertanda yén éta tumuwuh.

Sawaktos aranjeunna dewasa, aranjeunna sacara alami mimiti muncul, sareng daun luarna janten kertas. Hindarkeun nutupan aranjeunna nalika aranjeunna ngalakukeun ieu pikeun ngirangan kamungkinan rot.

Bawang nuju Kembangan

Nalika bawang kembangan, biasana masalah nalika ngamimitianana tina set.

Éta kusabab éta biennial anu biasana kembangan dina taun kadua, sareng set sacara téknis dina usum tiris usum tiris, atanapi usum tiris, atanapi panasna <4 <4. gagang kembang.

Panghadé-hadéna mah geura tarik. Bawang kembangan henteu hadé pikeun neundeun, tapi anjeun tiasa langsung dianggo pikeun masak upami anjeun néwakna cukup awal.

Lamun kitu, beuki lila mekar, bohlamna bakal jadi leutik, nepi ka teu bisa didahar sagemblengna.

Kembang bawang di kebon kuring

Bawang Mini Tumuwuh di jero Lain

Dina kaayaan anu jarang> némbongan di jerona

Dina kaayaan anu jarang> némbongan di jero 4> 3 pon kitu. Faktor pamekaran nyababkeun kuncup vegetatif anu hirup dina unggal daun mekar janten pucuk sadayana.

Henteu tiasa dicegah, tapi sanés masalah anu utami. Bawang anjeun masih tiasa didahar sadayana.

Bohlam Rusak Dina Taneuh

Lamun betol Bawang Anjeun Bodas.anu rotting dina taneuh, anjeun dipikaresep kaayaan rot lemes atawa overwatering.

Lemah rot mangrupikeun panyakit anu disababkeun ku taneuh anu henteu tiasa diubaran. Hal pangalusna anu anjeun tiasa laksanakeun nyaéta narik sareng ngancurkeun pepelakan anu kapangaruhan sateuacan nyebarkeun ka batur, teras melakna di tempat sanés taun payun.

FAQ

Di dieu kuring parantos ngajawab sababaraha patarosan anu sering ditaroskeun ngeunaan penanaman bawang. Upami anjeun teu aya dina daptar, mangga tambahkeun kana bagian koméntar di handap.

Sabaraha bawang anu tumbuh tina hiji bohlam?

Anjeun ngan ukur tiasa melak bawang tina hiji bohlam. Ieu mangrupikeun jinis pamotongan hiji-sareng-rengse.

Dupi abdi tiasa motong puncak bawang nalika aranjeunna masih tumuwuh?

Anjeun tiasa motong sababaraha daun héjo pikeun masak nalika bawang masih tumuwuh, tapi ulah nyandak sakabéh luhur, atawa bohlam bakal eureun ngabentuk. Gantina Anjeun bisa motong luhureun sababaraha inci, atawa nyokot 1-2 daun dina hiji waktu.

Naon rusiah tumuwuh bawang?

Rahasia pikeun melak bawang nyaéta nyadiakeun loba sinar panonpoé langsung, melak eta dina taneuh well-draining nalika masih tiis, sarta tetep aranjeunna beueus merata.

​​Naha anjeun bisa melak bawang tina bawang dibeuli toko?

Henteu, Anjeun teu bisa melak bawang asak tina bawang dibeuli toko. Tapi anjeun tiasa melak pucuk anu tiasa didahar atanapi bawang héjo tina bagian handap atanapi bulbs anu bertunas, salami akarna masih napel.

Bulan naon anu pangsaéna pikeunmelak bawang?

Bulan anu pangsaéna pikeun melak bawang gumantung kana iklim dimana anjeun cicing. Melak aranjeunna 1-2 minggu saméméh tanggal ibun panungtungan anjeun, nalika taneuh geus bisa dipake, sarta hawa anu luhur 40 ° F.

Bawang gampang tumuwuh di lingkungan katuhu, sarta teu merlukeun loba perawatan. Ayeuna anjeun terang kumaha nyayogikeun panonpoé, cai, sareng sarat anu sanés, anjeun bakal tiasa ngokolakeun karesep anjeun langsung di bumi.

Tempo_ogé: Kumaha pikeun ngawétkeun & amp; Nyimpen peterseli seger

Upami anjeun hoyong diajar kumaha gaduh kebon sayuran nangtung anu produktif pisan, anjeun peryogi salinan buku abdi Sayuran Vertikal . Éta bakal nunjukkeun anjeun sadayana anu anjeun kedah terang ngeunaan ngamimitian sareng miara plot anjeun, sareng anjeun bakal nampi 23 léngkah-léngkah proyék anu anjeun tiasa ngawangun! Pesen salinan anjeun ayeuna.

Leres langkung seueur ngeunaan buku Sayuran Vertikal abdi di dieu.

Langkung seueur Ngeunaan Ngebon Sayur

Bagikeun tip anjeun pikeun melak bawang dina bagian koméntar di handap.

Tempo_ogé: Kumaha Jieun Sup Kentang Sehat (Resep)

Timothy Ramirez

Jeremy Cruz mangrupikeun tukang kebon avid, horticulturalist, sareng panulis berbakat di tukangeun blog anu populer, Meunang Sibuk Berkebun - Berkebun DIY Pikeun Pemula. Kalayan langkung ti dasawarsa pangalaman di lapangan, Jeremy parantos ngasah kaahlian sareng pangaweruhna pikeun janten sora anu dipercaya dina komunitas kebon.Tumuwuh di tegalan, Jeremy ngembangkeun apresiasi anu jero pikeun alam sareng karesep pikeun pepelakan ti umur dini. Ieu fostered gairah anu antukna ngarah manehna ngudag gelar di Hortikultura ti universitas bergengsi. Sapanjang perjalanan akademikna, Jeremy ngagaduhan pamahaman anu kuat ngeunaan sababaraha téknik berkebun, prinsip perawatan pepelakan, sareng prakték sustainable anu ayeuna anjeunna bagikeun ka pamiarsana.Saatos réngsé pendidikanna, Jeremy ngamimitian karir anu nyugemakeun salaku horticulturist profésional, damel di kebon botani anu kasohor sareng perusahaan landscaping. Pangalaman panangan ieu ngungkabkeun anjeunna kana rupa-rupa pepelakan sareng tantangan ngebon, anu salajengna ningkatkeun pamahaman anjeunna ngeunaan karajinan.Motivasi ku kahayangna pikeun demystify ngebon sarta nyieun diaksés pikeun beginners, Jeremy dijieun Get Busy Berkebun. Blog éta janten sumber daya komprehensif anu pinuh ku naséhat praktis, pituduh léngkah-léngkah, sareng tip anu teu ternilai pikeun anu ngamimitian perjalanan ngebon. Gaya tulisan Jeremy pisan pikaresepeun sareng relatable, ngajantenkeun komplekskonsép anu gampang kaampeuh bahkan pikeun anu henteu ngagaduhan pangalaman sateuacana.Kalayan sikap anu ramah sareng gairah asli pikeun ngabagi pangaweruhna, Jeremy parantos ngawangun pengikut anu satia pikeun peminat berkebun anu percanten kana kaahlianana. Ngaliwatan blog na, anjeunna geus mere ilham loba individu pikeun nyambungkeun deui jeung alam, ngokolakeun spasi héjo sorangan, sarta ngalaman kabagjaan tur minuhan nu ngebon brings.Nalika anjeunna henteu ngurus kebon sorangan atanapi nyerat tulisan blog anu pikaresepeun, Jeremy sering tiasa dipendakan di bengkel ngarah sareng nyarios dina konperénsi berkebun, dimana anjeunna masihan hikmahna sareng berinteraksi sareng sasama pencinta pepelakan. Naha anjeunna ngajar pemula kumaha nyebarkeun siki anu munggaran atanapi naroskeun para pekebun anu berpengalaman ngeunaan téknik canggih, dedikasi Jeremy pikeun ngadidik sareng nguatkeun komunitas berkebun bersinar dina unggal aspék karyana.