iraha & amp; Kumaha Panén Bawang

 iraha & amp; Kumaha Panén Bawang

Timothy Ramirez

Menas bawang téh gampang, tapi bisa jadi hésé pikeun newbies uninga iraha aranjeunna geus siap. Janten dina postingan ieu, kuring bakal nyarioskeun ka anjeun kumaha cara milih iraha milih bawang pikeun pepelakan anu paling ageung sareng pangsaéna, sareng nunjukkeun anjeun kumaha cara ngalakukeunana.

Salah sahiji hal anu hébat ngeunaan panén bawang nyaéta hésé pisan pikeun salah. Beda sareng seueur sayuran anu sanés, éta mangrupikeun pepelakan anu sabar anu anjeun tiasa nyéépkeun waktos anjeun.

Tapi tangtosna, aya sababaraha hal penting anu kedah diperhatoskeun supados anjeun nampi pepelakan anu pangsaéna sareng séhat. Sareng, upami anjeun leres, anjeun bakal tiasa nyimpen kanggo jangka panjang.

Dina pituduh lengkep ieu, anjeun bakal diajar sadayana anu anjeun kedah terang ngeunaan panén bawang. Kaasup kumaha nangtukeun iraha éta siap, kumaha cara nyokotna anu bener, sarta tips pikeun nyimpenna.

Cara Nyaho Iraha Bawang Geus Siap Panén

Bawang téh bisa didahar iraha waé, sanajan leutikna. Anjeun teu kedah ngantosan dugi aranjeunna "asak" pikeun nyokot éta.

Janten, upami anjeun peryogi resep, kantun metik kaluar tina kebon iraha waé anjeun hoyong.

Sanaos anjeun tiasa narik aranjeunna iraha waé, aya waktos anu pas pikeun panén bawang. Utamana upami anjeun hoyong aranjeunna janten ageung.

Gampang terangkeun nalika aranjeunna siap. Batangna bakal janten coklat, sareng biasana ragrag. Nalika ieu kajantenan, éta hartosna aranjeunna siapditarik.

Tulisan Terkait: Kumaha Melak Bawang di Imah

Bawang tumuwuh di kebon abdi

Nalika Panén Bawang

Waktu anu pangsaéna pikeun metik bawang nyaéta saatos batangna janten coklat sareng murag.

Najan kitu, anjeun peryogi hal-hal anu penting pikeun aranjeunna. Anjeun tiasa ngantepkeunana di kebon dugi ka anjeun siap.

Éta leres-leres ngabantosan ngaleungitkeun setrés tina panén, sabab seueur sayuran sanés anu kedah dipetik pas siap, atanapi tiasa janten goréng.

Tempo_ogé: Kumaha Repot Tutuwuhan: Pituduh Gambar Mantuan

Salami kebon anjeun tetep garing. Lamun loba hujan, atawa taneuhna baseuh, ulah lila teuing metik bawang, atawa bisa jadi ruksak.

Tong hariwang, éta cukup kuat, sarta moal kaganggu ku ibun. Janten anjeun gaduh seueur waktos kanggo narik aranjeunna sadayana sateuacan usum gugur anu tiis.

Postingan Terkait: Kumaha Cara Nyiapkeun Jambon Bawang (Resep & Petunjuk)

Bawang asak siap panén

Naha anjeun tiasa Panén Bawang saatos kembangan?

Kadang-kadang bawang mimiti mekar samemeh batangna jadi coklat. Upami ieu kajantenan, teras tarik anu éta sareng dianggo langsung sabab moal disimpen saé.

Anjeun teu kedah ngantep kembangna kusabab éta bakal nyolong sadayana énergi tina bohlam, janten langkung alit. Hartina moal loba nu didahar.

Cara Panén Bawang

Panén bawang téh sagampangna, ngan saukur narikana tina taneuh. Mariksa masing-masing tina karusakan, teras kés écés pikeun mastikeun yén éta pageuh.

Upami aya anu ruksak atanapi aya tanda-tanda rot, anjeun pasti hoyong nganggo heula, tibatan nyobian nyimpen.

Oge, ati-ati nalika nanganan bawang anu énggal. Tong digodogkeun kana tumpukan, atawa boro-boro ngalungkeun kana ember.

Mishandling kawas kitu bisa nepi ka bruising, nu biasana ngabalukarkeun busuk di gudang leuwih gancang.

Postingan Patali: Resep Acar Bawang Bodas Pangalusna

Kumaha Metik Kaleng

Anjeun tiasa nyokot bawang sakalian anu anjeun pikahoyong. Sakumaha anu dijelaskeun di luhur, éta tiasa didahar dina tahap naon waé, janten anjeun henteu kedah ngantosan batangna murag.

Upami teu kitu, pilih waé nalika batang janten coklat, teras tinggalkeun sésana di kebon supados langkung ageung. Beuki lila anjeun tiasa ngantunkeun aranjeunna, langkung ageung aranjeunna.

Pos Terkait: Kumaha Tumuwuh Bawang tina Siki & amp; Iraha Ngamimitian

Naon Nu Kudu Dipigawe Jeung Bawang Saatos Anjeun Nyokot

Bawang kudu diubaran (garing) salila sababaraha poé saméméh anjeun nyimpen, atawa maranéhna bisa jadi ruksak atawa kapang.

Lamun geus cukup garing, Anjeun saukur tiasa pop eta kaluar tina taneuh, sarta ngantep éta diuk di dinya salila hiji atawa dua poé nepi ka anjeun siap pikeun ngumpulkeun.aranjeunna.

Teras pindahkeun kana garasi atanapi basement garing sababaraha dinten atanapi minggu supados aranjeunna tiasa cageur. Lamun diubaran jeung disimpen bener, bawang bisa tahan salila genep bulan nepi ka sataun.

Ngubaran bawang sanggeus panén

Tips Pikeun Ngubaran Bawang Sanggeus Panén

Pikeun cageur sanggeus panén, Anjeun bisa mawa bawang Anjeun ka jero rohangan. Teras teundeun dina kardus atanapi rak, jarakna supados henteu silih némpél.

Tempo_ogé: Kumaha tumuwuh & amp; Perawatan Tutuwuhan Lidah Buaya

Upami teu aya hujan dina ramalan, anjeun tiasa garing ku panonpoé, anu bakal nyepetkeun prosésna.

Anjeun bakal terang yén éta kapok nalika batangna parantos garing, kulitna ketat, sareng teu aya beueus anu tinggaleun di luhur. Postingan 0>Kumaha Carana Bawang

Ngagaringkeun bawang di panonpoé

Tips Nyimpen Bawang Sanggeus Panén

Sanggeus kapok, Anjeun bisa motong batang jeung akarna, terus disimpen dina peti kai, kotak, atawa rak neundeun. Teras simpen di tempat anu tiis, garing, sareng poék, sapertos pantry atanapi gudang di jero taneuh, kanggo usum tiis.

Pariksa sacara rutin upami aya tanda-tanda rot atanapi bertunas, sareng pastikeun dianggo heula. Éta tiasa salami sababaraha bulan nalika garing leres. Tambang biasana lumangsung nepi ka ngan méméh usum panén salajengna.

Tulisan Patali: Lembar Pelacak Panen Kebon Gratis & amp; Pituduh

FAQs Ngeunaan Panén Bawang

Ayeuna urang geus kaliwat ngeunaan sagalana ngeunaan ngalibounty anjeun, anjeun masih bisa mibanda sababaraha patarosan. Ieu sababaraha hal anu paling umum ngeunaan panén bawang.

Naha anjeun tiasa tuang bawang langsung ti kebon?

Leres, anjeun tiasa tuang bawang langsung ti kebon. Jeung anjeun pasti kudu pikeun sagala nu ditarik saméméh batang browns jeung bends. Tapi kadang bawang nu anyar dipanén teu boga saloba lapisan garing di luar, jadi Anjeun bisa jadi kudu bilas aranjeunna pikeun miceun kokotor tinimbang mesek aranjeunna.

Sabaraha lami Anjeun bisa ninggalkeun bawang dina taneuh?

Bawang-bawang bisa ditinggalkeun dina taneuh salila sababaraha poé samemeh ditarik, asal geus garing. Éta salah sahiji kaunggulan pangalusna maranéhanana! Sanajan kitu, lamun baseuh atawa hujan loba, mangka teu kudu cicing dina taneuh lila pisan, sabab eta leuwih gampang jadi ruksak.

Naon anu lumangsung lamun anjeun teu panén bawang?

Lamun anjeun teu panén bawang, maranéhna bisa jadi mimiti ruksak, utamana lamun taneuh baseuh pisan, atawa maranéhna bakal kembangan. Tapi kadang maranéhna bakal bertunas deui sanggeus periode dormancy. Taneuh garing leuwih gampang pikeun ngawétkeun bohlam nepi ka cinyusu.

Naha anjeun panén bawang saméméh kembangan?

Leres, anjeun kedah panén bawang sateuacan kembangan. Upami teu kitu, kembangan bakal nyolong gizi tina bohlam, janten alit sareng tangguh, sareng ahirna bakal teu tiasa didahar.

Naha anjeun kedah ngagaringkeun bawang saatos panén?

Anjeun kudubawang garing sanggeus panén upami Anjeun hoyong nyimpen eta pikeun jangka panjang. Upami teu kitu, upami anjeun badé tuang langsung, henteu kedah garing heula.

Sabaraha bawang anu anjeun kéngingkeun tina hiji pepelakan?

Anjeun ngan bakal meunang hiji bawang ukuran pinuh per tutuwuhan. Tapi sakapeung anjeun tiasa bertunas bagian handap saatos motong, anu bakal ngahasilkeun sababaraha sayuran anu enak.

Ayeuna anjeun ahli panén bawang! Tambih Deui, anjeun terang persis kumaha nanganan aranjeunna kanggo dianggo langsung, atanapi nyiapkeun aranjeunna pikeun neundeun jangka panjang. Nyaho iraha kudu mecut bawang bakal mastikeun anjeun bakal boga pamotongan panggedena, healthiest mungkin.

Selengkapnya Tulisan Ngeunaan Panén

    Bagikeun tips anjeun pikeun panén bawang dina komentar di handap.

    Timothy Ramirez

    Jeremy Cruz mangrupikeun tukang kebon avid, horticulturalist, sareng panulis berbakat di tukangeun blog anu populer, Meunang Sibuk Berkebun - Berkebun DIY Pikeun Pemula. Kalayan langkung ti dasawarsa pangalaman di lapangan, Jeremy parantos ngasah kaahlian sareng pangaweruhna pikeun janten sora anu dipercaya dina komunitas kebon.Tumuwuh di tegalan, Jeremy ngembangkeun apresiasi anu jero pikeun alam sareng karesep pikeun pepelakan ti umur dini. Ieu fostered gairah anu antukna ngarah manehna ngudag gelar di Hortikultura ti universitas bergengsi. Sapanjang perjalanan akademikna, Jeremy ngagaduhan pamahaman anu kuat ngeunaan sababaraha téknik berkebun, prinsip perawatan pepelakan, sareng prakték sustainable anu ayeuna anjeunna bagikeun ka pamiarsana.Saatos réngsé pendidikanna, Jeremy ngamimitian karir anu nyugemakeun salaku horticulturist profésional, damel di kebon botani anu kasohor sareng perusahaan landscaping. Pangalaman panangan ieu ngungkabkeun anjeunna kana rupa-rupa pepelakan sareng tantangan ngebon, anu salajengna ningkatkeun pamahaman anjeunna ngeunaan karajinan.Motivasi ku kahayangna pikeun demystify ngebon sarta nyieun diaksés pikeun beginners, Jeremy dijieun Get Busy Berkebun. Blog éta janten sumber daya komprehensif anu pinuh ku naséhat praktis, pituduh léngkah-léngkah, sareng tip anu teu ternilai pikeun anu ngamimitian perjalanan ngebon. Gaya tulisan Jeremy pisan pikaresepeun sareng relatable, ngajantenkeun komplekskonsép anu gampang kaampeuh bahkan pikeun anu henteu ngagaduhan pangalaman sateuacana.Kalayan sikap anu ramah sareng gairah asli pikeun ngabagi pangaweruhna, Jeremy parantos ngawangun pengikut anu satia pikeun peminat berkebun anu percanten kana kaahlianana. Ngaliwatan blog na, anjeunna geus mere ilham loba individu pikeun nyambungkeun deui jeung alam, ngokolakeun spasi héjo sorangan, sarta ngalaman kabagjaan tur minuhan nu ngebon brings.Nalika anjeunna henteu ngurus kebon sorangan atanapi nyerat tulisan blog anu pikaresepeun, Jeremy sering tiasa dipendakan di bengkel ngarah sareng nyarios dina konperénsi berkebun, dimana anjeunna masihan hikmahna sareng berinteraksi sareng sasama pencinta pepelakan. Naha anjeunna ngajar pemula kumaha nyebarkeun siki anu munggaran atanapi naroskeun para pekebun anu berpengalaman ngeunaan téknik canggih, dedikasi Jeremy pikeun ngadidik sareng nguatkeun komunitas berkebun bersinar dina unggal aspék karyana.