17 Tutuwuhan Panutup Taneuh Pangalusna Anu Tumuwuh Saé Di Tempat Teduh

 17 Tutuwuhan Panutup Taneuh Pangalusna Anu Tumuwuh Saé Di Tempat Teduh

Timothy Ramirez

Daptar eusi

Tutupan taneuh anu ngiuhan ngajadikeun tambahan anu saé pikeun daérah anu cahayana rendah. Naha anjeun milarian hal anu tiasa nyandak lalu lintas anu hampang, atanapi ngan saukur hoyong nutupan taneuh di kebon teduh anjeun, anjeun bakal mendakan seueur pilihan dina daptar ieu.

Tutuwuhan panutup taneuh mangrupikeun cara saderhana pikeun nambihan kaéndahan kebon teduh anjeun. Éta sagampil mangpaatna dina lanskap anu cahayana remen sakumaha dina panonpoe pinuh.

Aya sababaraha pilihan anu saé pisan di luar dinya, sareng éta bakal ngajantenkeun daérah luar anjeun ogé langkung fungsional.

Dina pituduh ieu, anjeun bakal diajar naha panutup taneuh penting pisan pikeun kebon teduh, sareng mendakan langkung seueur ngeunaan jinis-jinis anu pangsaéna anu anjeun tiasa melak.

Naha anjeun peryogi kebon anu langkung teduh tibatan kebon anjeun?<8 bisa ngajawab masalah umum teuing. Ieu sababaraha hal anu pang gunana anu tiasa dilakukeun ku aranjeunna.
  • Jieun jalur alami - Panutup taneuh anu tiasa dijalankeun saé pikeun ngadamel jalan di kebon teduh anjeun. Éta ogé ngalemeskeun sisi-sisina di sabudeureun pavers sareng batu loncatan, ngajantenkeun aranjeunna katingali langkung alami.
  • Tetepkeun jukut - Sakali aranjeunna ngeusian, pepelakan anu padet ieu ngabantosan pikeun nyegah jukut janten mapan ku cara ngajaga cahaya dugi ka aranjeunna sareng nyerep aranjeunna.
  • Erosi, atanapi rungkun anjeun - Nyegah erosi, atanapi di pasir. panutup taneuh bakal ngabantosan nyegaherosi.
  • Ngajaga Uap – Tutuwuhan serbaguna ieu ogé bisa ngalambatkeun évaporasi cai. Éta mantuan nahan Uap dina taneuh leuwih lila, jadi Anjeun moal kudu irigasi sakumaha sering.
  • Leuwih gampang pikeun mulasara ti jukut - Seuseueurna jenis jukut padang rumput hejo teu alus dina cahaya remen, sarta bisa tungtungna jadi mucky, patchy, weedy mess. Panutup taneuh anu mikaresep sahadé tiasa ngagantian anu saé, ngabutuhkeun sakedik cai, sareng langkung gampang dijaga tibatan jukut.
Panutup taneuh thyme creeping dipelak dina jalur anu anjeun tiasa jalankeun

17 Panutup Taneuh Pangsaéna anu Tumuwuh Dina Tempat Teduh

Dina daptar ieu, anjeun bakal mendakan pilihan pangsaéna kuring pikeun panutup taneuh anu pangsaéna. Kotektak teras pilih mana anu paling hadé pikeun kebon sareng iklim anjeun.

1. Creeping Thyme

Lamun Anjeun keur pilari panutup taneuh stepable pikeun jalur rindang, creeping thyme sampurna. Henteu ngan dedaunan anu éndah, éta ditutupan ku kembang wungu atanapi pink leutik dina usum panas.

Hal anu karesep kuring nyaéta bau anu luar biasa. Lamun anjeun leumpang di dinya, ambu wafts ngaliwatan hawa, nyieun seungit wonderfully calming. Tambih Deui, éta tiasa didahar, sareng tiasa dianggo sapertos ramuan biasa.

Tutuwuhan tangguh ieu bakal salamet dina rupa-rupa iklim (zona 4-10), sareng bakal langkung saé di daérah anu terang parsial.

2. Campanula (Bellflower)

Kawanoh ogé salaku clustered bellflower atawa getih Dane, campanula téh hardy dizona 3-8. Cai mibanda kembang violet anu ngawangun bentuk béntang 5.

Hadéna di tempat teduh parsial, dimana ogé tiasa nampi sinar panonpoé. Sanaos daunna tetep handap, kembangna tiasa 12-18" atanapi langkung jangkung.

3. Irish Moss

Ngaranan Irish Moss sampurna sabab bener-bener katingalina siga lumut lianna. Daunna héjo caang sareng kembangan bodas leutik cocog pikeun dianggo antara pavers batu, atanapi kanggo karpét ranjang rindang.

Pondokna pondok pisan, biasana ngan ukur ngahontal jangkungna maksimal 6" dina gundukan anu kandel sareng subur. Kusabab éta hardy di zona 4-10, paling jalma bisa tumuwuh éta.

Irlandia lukut tumuwuh pangalusna di kebon ngiuhan abdi

4. Sweet Woodruff

Sweet Woodruff nganggo sababaraha ngaran umum, sapertos Our Lady's Lace and Sweetscented Bedstraw. Anu terakhir akurat pisan sabab seungitna seungit.

Sacara téknis ramuan, panutup taneuh anu lucu ieu paling hadé dina sabagian pikeun ngiuhan pinuh. Cahya panonpoé langsung bisa ngaruksak daun pinwheel na, utamana dina iklim warmer.

Tempo_ogé: Alternatif Murah Pikeun Liners kalapa Pikeun Ngagantung Baskets & amp; Pepelakan

Di tallest, éta bakal ngahontal 6-12", sarta hardy di zone 4-8. Gancang pisan pikeun ngeusian rohangan naon waé anu anjeun tempatkeun, janten tempatna di daérah anu anjeun henteu kapikiran pikeun nyandak alih.

5. Bugleweed (Ajuga)

Kalayan dangdaunan anu endah, bugleweed (disebut oge carpet bugle) aya dina rupa-rupa warna. Daunna tiasa wungu, pink, burgundy, caket hideung, héjo, atanapi variegated.

Hardy dina zona 3-9, ajugaprefers sahadé parsial, sarta ngahontal ngeunaan 6" nalika mekar. Pucuk kembang mangrupikeun bagian anu paling jangkung, sareng nambihan warna biru wungu-wungu anu luar biasa dina pertengahan musim semi.

Panutup taneuh Ajuga tiasa dianggo saé pisan dina cahaya redup

6. English Ivy

Populer climbing vine, English Ivy bakal ngarayap sapanjang nutupan taneuh lamun ngantep eta, sarta thrives di tempat teduh.

Dedaunan kandel, padet alus teuing pikeun bintik-bintik masalah dimana tatangkalan séjén hese ngadegkeun.

Éta pangalusna di iklim sedeng, ti zona 5-9. Panonpoé ngan saeutik, tapi bakal kaduruk lamun loba teuing.

7. Periwinkle Umum (Vinca)

Dina ngaranan warna kembangna, periwinkle umum (disebut oge myrtle creeping) tetep pondok, ngan ukur ngahontal 6".

Ieu panutup taneuh anu sampurna pikeun cahaya remen sabab resep kana hawa anu leuwih tiis. Panghadéna di zona 4-8, tapi tiasa salamet sanajan zona 10, salami anjeun tetep di tempat teduh pinuh sareng disiram kalayan saé.

Anggur vinca evergreen dipelak di handapeun tangkal ngiuhan ageung

8. Trifolium (White Clover)

Kalayan kuncup bodas saeutik ditaburkeun diantara clovers tilu-daun, trifolium mangrupakeun pilihan anu saé pikeun jalma-jalma anu hoyong pangropéa rendah dina zona 4-9.

Tempo_ogé: Kumaha garing Basil (5 Cara pangalusna)

Sanaos tiasa nahan panonpoé pinuh dina iklim anu hampang, éta bakal langkung saé di tempat teduh, khususna dina usum panas anu panas pisan. Viola

Dipikawanoh ku kageulisananasalila bulan tiis, violas téh nutupan taneuh anu bakal ngalakukeun bener alus di spot rindang kebon Anjeun.

Sanajan sacara teknis ngan hardy di zone 7-10, aranjeunna condong reseed sorangan. Ku kituna maranéhna bisa meta kawas perennials di wewengkon séjén.

Teuing sinar panonpoé langsung bakal ngabalukarkeun kembang layu, jadi tetep dina spot belang atawa sawaréh shaded.

10. Lamium (Spotted Dead Nettle)

Kalayan daun-daunna anu caang jeung kembang anu unik, lamium bisa gancang nutupan taneuh dina ranjang kebon anu rindang.

Daun-daunna tetep handap, tapi nalika kembangan tiasa ngahontal 6-12". Éta bisa salamet di zona 3-10, sarta merlukeun parsial pikeun ngiuhan pinuh pikeun ngajaga tina kaduruk kaluar.

Lamium thriving di wewengkon rindang baseuh pakarangan kuring

11. Creeping Liriope (Lilyturf)

Lamun Anjeun keur néangan ngagunakeun panutup taneuh pikeun ngagantian padang rumput hejo di wewengkon sahadé parsial, pariksa kaluar creeping liriope. Daun-daun héjo anu subur katingalina mirip sareng jukut, tapi langkung gampil dijaga.

Daunna héjo-héjo, sareng saé dina zona 4-10. Jangkungna bakal 6-12", sareng anjeunna resep nyebarkeun ka sakumna daérah tempatna dipelakan.

12. Strawberries hias

Upami anjeun hoyong nambihan tékstur sareng minat visual, strawberry hias mangrupikeun pilihan anu pikaresepeun. Sanaos tiasa ngahasilkeun buah anu tiasa didahar, aranjeunna langkung alit tibatan variétas tradisional.

Kusabab ieu dibudidayakeun pikeun daun sareng sanésbuah, aranjeunna henteu peryogi seueur sinar panonpoé. Janten aranjeunna mangrupikeun panutup taneuh anu saé pikeun daérah anu terang di zona 4-8.

Strawberries hias anu tumbuh di kebon anu teduh

13. Kancing Kuningan (Leptinella)

Tutupan taneuh ngiuhan sejen anu boga daun anu bener-bener unik katelah kancing kuningan. Cai mibanda daun leutik kawas fern nu multi-warna wungu poék jeung héjo caang.

Hal ieu hade di zona 5-11, sarta merlukeun taneuh beueus konsistén. Upami anjeun cicing di tempat anu langkung tiis, aranjeunna tiasa ngadamel sinar panonpoé. Tapi dina cuaca panas, maranéhna bakal butuh leuwih ngiuhan.

14. Jenny ngarayap

Disebut oge creeping yellow loosestrife atawa moneywort, creeping Jenny boga daun anu rupa-rupa warna koneng jeung hejo. Ieu méré éfék visual ampir 3D.

Ieu panutup taneuh anu saé pikeun ngiuhan sabab panonpoé panas tiasa ngaduruk daun. Panghadéna di zona 3-8, sareng langkung milih taneuh beueus konsistén.

15. Stonecrops

Kaseueuran jalma nganggap yén stonecrops ngan ukur tiasa dianggo dina panonpoé pinuh. Tapi, aranjeunna ogé tiasa mekar di daérah anu terang. Tutuwuhan toleran halodo ieu saé dina rupa-rupa iklim, ti zona 4-11.

Sanaos seueur variétas anu pondok, kuring nyarankeun Darah Naga. Cai mibanda daun beureum saulas-marun poék nu nangkeup taneuh, sarta katutupan ku kembang pink panas vibrant, sanajan di tempat teduh.

komodo toleran halodo getih stonecrop di tempat teduh

16. Leadwort(Ceratostigma)

Tutupan taneuh serbaguna sejen pikeun wewengkon rindang, leadwort boga daun leutik héjo sarta kembang biru hipu nu muka ahir usum panas.

Éta hardy di zona 6-9, tapi sabaraha cahaya nu diperlukeun gumantung kana iklim Anjeun. Éta henteu saé dina panonpoé anu panas, janten pastikeun masihan seueur tempat anu langkung haneut.

17. Mazus

Upami anjeun milarian anu peryogi perawatan minimal, mazus sampurna. Kembang anu luar biasa unik muncul dina pertengahan usum panas, sareng gaduh bintik coklat dina dua sisi kelopak.

Hal ieu paling saé dina zona 5-8 sareng tetep pondok, ngan ukur ngahontal 6". Éta tiasa ngadamel langkung seueur panonpoé dina tempat anu langkung tiis, tapi henteu tiasa nyandak panas anu ekstrim. Janten pasihan tempat teduh dina waktos anu paling panas.

Tutupan taneuh cocog pikeun nambihan minat visual sareng tékstur kana kebon teduh anjeun. Henteu masalah dimana anjeun cicing, daptar ieu bakal masihan anjeun sababaraha pilihan.

Bacaan Disarankeun

Langkung Ngeunaan Ngebon Shade

Béjakeun ka kami pepelakan panutup taneuh karesep anjeun dina koméntar di handap!

Timothy Ramirez

Jeremy Cruz mangrupikeun tukang kebon avid, horticulturalist, sareng panulis berbakat di tukangeun blog anu populer, Meunang Sibuk Berkebun - Berkebun DIY Pikeun Pemula. Kalayan langkung ti dasawarsa pangalaman di lapangan, Jeremy parantos ngasah kaahlian sareng pangaweruhna pikeun janten sora anu dipercaya dina komunitas kebon.Tumuwuh di tegalan, Jeremy ngembangkeun apresiasi anu jero pikeun alam sareng karesep pikeun pepelakan ti umur dini. Ieu fostered gairah anu antukna ngarah manehna ngudag gelar di Hortikultura ti universitas bergengsi. Sapanjang perjalanan akademikna, Jeremy ngagaduhan pamahaman anu kuat ngeunaan sababaraha téknik berkebun, prinsip perawatan pepelakan, sareng prakték sustainable anu ayeuna anjeunna bagikeun ka pamiarsana.Saatos réngsé pendidikanna, Jeremy ngamimitian karir anu nyugemakeun salaku horticulturist profésional, damel di kebon botani anu kasohor sareng perusahaan landscaping. Pangalaman panangan ieu ngungkabkeun anjeunna kana rupa-rupa pepelakan sareng tantangan ngebon, anu salajengna ningkatkeun pamahaman anjeunna ngeunaan karajinan.Motivasi ku kahayangna pikeun demystify ngebon sarta nyieun diaksés pikeun beginners, Jeremy dijieun Get Busy Berkebun. Blog éta janten sumber daya komprehensif anu pinuh ku naséhat praktis, pituduh léngkah-léngkah, sareng tip anu teu ternilai pikeun anu ngamimitian perjalanan ngebon. Gaya tulisan Jeremy pisan pikaresepeun sareng relatable, ngajantenkeun komplekskonsép anu gampang kaampeuh bahkan pikeun anu henteu ngagaduhan pangalaman sateuacana.Kalayan sikap anu ramah sareng gairah asli pikeun ngabagi pangaweruhna, Jeremy parantos ngawangun pengikut anu satia pikeun peminat berkebun anu percanten kana kaahlianana. Ngaliwatan blog na, anjeunna geus mere ilham loba individu pikeun nyambungkeun deui jeung alam, ngokolakeun spasi héjo sorangan, sarta ngalaman kabagjaan tur minuhan nu ngebon brings.Nalika anjeunna henteu ngurus kebon sorangan atanapi nyerat tulisan blog anu pikaresepeun, Jeremy sering tiasa dipendakan di bengkel ngarah sareng nyarios dina konperénsi berkebun, dimana anjeunna masihan hikmahna sareng berinteraksi sareng sasama pencinta pepelakan. Naha anjeunna ngajar pemula kumaha nyebarkeun siki anu munggaran atanapi naroskeun para pekebun anu berpengalaman ngeunaan téknik canggih, dedikasi Jeremy pikeun ngadidik sareng nguatkeun komunitas berkebun bersinar dina unggal aspék karyana.