Kumaha Ngeraskeun Bibit Sateuacan Transplantasi

 Kumaha Ngeraskeun Bibit Sateuacan Transplantasi

Timothy Ramirez

Daptar eusi

Ngerasan bibit mangrupikeun léngkah penting pikeun suksés tumuwuh siki di jero rohangan, sareng éta salah sahiji anu kantun ku para pekebun énggal. Dina tulisan ieu, kuring bakal ngajelaskeun naon hartosna sareng naha éta penting. Kuring ogé bakal ngabejaan ka maneh iraha bade nempatkeun bibit di luar, sarta némbongkeun Anjeun persis kumaha heuras off bibit, step-demi-step.

Tempo_ogé: Panén Rosemary: iraha & amp; Kumaha Nyokot Daun & amp; Tangkal

Tumuwuh siki di jero téh senang, sarta hal ieu ngamungkinkeun urang pikeun meunangkeun leungeun kotor sababaraha minggu saméméhna ti urang bisa ngamimitian ngali di kebon.

Sanggeus waktuna melak di jero rohangan, Anjeun bisa meuli bibit. !

Tapi anjeun teu bisa ngan saukur nyandak eta ti lingkungan jero rohangan cozy maranéhanana jeung melak eta langsung ka kebon. Anjeun kedah ngerasan heula bibit jero ruangan sateuacan penanaman di luar, sareng ieu mangrupikeun léngkah anu penting.

Tong hariwang, kuring parantos nutupan anjeun. Kuring baris ngajalanan anjeun ngaliwatan hambalan-demi-hambalan pikeun némbongkeun Anjeun persis kumaha hardening bibit di handap.

Kahiji, hayu urang ngajawab sababaraha patarosan umum, kawas naon hardening off, naha éta penting, jeung iraha bibit bisa kaluar.

Naon Hardening tina Bibit?

Hardening off nyaeta prosés penanaman bibit lalaunan pikeun nyiapkeun kebon. Nalika anjeun ngerasan bibit, anjeun bakal nguatkeunana ku cara nyaluyukeun kana kahirupan di luar salami sababaraha dinten.

Transisi bibit tina tumuwuh di jero kadi luar

Naha Bibitna Kudu Dikaraskeun?

Naha urang teu bisa melak bibitna langsung ka kebon? Muhun, bibit anjeun teu biasa ka lingkungan luar kasar.

Pikirkeun. Bibit hirup pisan ditangtayungan di jero imah. Aranjeunna biasa hawa haneut sampurna, cahaya hampang, cai lemah lembut, jeung taneuh beueus konsistén.

Lamun nempatkeun eta langsung kana panonpoé kasar, angin, hujan, jeung hawa fluctuating di luar, aranjeunna meureun bakal ngan shriving tur maot. Eek!

Kadé nyéépkeun waktos lalaunan adaptasi bibit anjeun ka luar, supados cukup kuat pikeun salamet dipelakan di kebon.

Kumaha Pentingna Pengerasan Bibit?

Ngerasan bibit mangrupikeun léngkah anu paling penting anu anjeun kedah lakukeun sateuacan melak bibit di jero ruangan. Seueur tukang kebon anyar anu sono kana léngkah ieu, sareng éta mangrupikeun salah sahiji panyabab anu paling umum anu nyababkeun maotna bibit.

Lamun anjeun henteu ngerasan bibit kalayan leres, panonpoé pinuh tiasa ngaduruk daunna anu lembut, angin anu kuat tiasa ngarecah batangna anu lemah, sareng hujan atanapi hujan es tiasa ngancurkeun aranjeunna.

Naha Abdi Peryogi Pikeun Ngeraskeun<14Selyelys! Ngeraskeun bibit anjeun mangrupikeun léngkah anu penting, sareng anjeun pasti TEU hoyong dilewatan.

Kadang urang sibuk sareng ngarasa rurusuhan dina musim semi dugi ka ngagoda pikeun pondok atanapi bahkan ngalangkungan léngkah ieu.

Tapiulah! Salawasna pastikeun pikeun bener hardening bibit anjeun, disebutkeun sagala waktos Anjeun geus spent babying eta bisa jadi sia sia.

Hardening off tutuwuhan jeung bibit dina dek kuring

Iraha Kuring Kudu Ngamimitian Hardening Bibit?

Anjeun tiasa ngawitan hardening off bibit sakali poé <70F> suhu di luhur rencanana konsistén-150F> 7 poé saméméh rencana. melak bibit anjeun ka kebon anjeun. Panggihan iraha melak bibit ka kebon di dieu.

Cara Ngeraskeun Bibit Lengkah-lengkah

Saméméh mindahkeun bibit ka luar, cabut panutup plastik tina baki siki. Pastikeun yén bibit parantos sababaraha dinten kanggo ngabiasakeun hirup tanpa tutup kubah sateuacan dicabut.

Pikeun ngagancangkeun, anjeun tiasa nganggo kipas osilasi pikeun ngabantosan nguatkeun bibit. Cukup colokkeun kipas kana timer stop kontak nu sarua jeung lampu tumuwuh anjeun, sarta ngidinan eta niup gently kana bibit salila poé.

Oge, lamun anjeun nembé pot up bibit anjeun, masihan aranjeunna sahenteuna saminggu pikeun cageur saméméh dimimitian prosés hardening off.

Sikina dipindahkeun ka luar ka tempat rindang

Ramalan pengerasan

Semalt. bibit, sareng rencanana pikeun ngamimitian dina dinten cuaca anu hampang. Ogé, leuwih gampang pikeun ngamimitian ieu dina sabtu minggu nalika anjeun di imah beurang.

Lamun iraha wae bibit anjeun mimiti layu,atawa ngahurungkeun coklat, bodas atawa kulawu, teras pindahkeun deui kana tempat teduh langsung. Éta hartosna aranjeunna nuju seueur teuing panonpoé, sareng anjeun kedah ngalambatkeun prosésna.

Tempo_ogé: Kumaha Winterize Taman anjeun dina usum gugur
  • Lengkah 1: Pasang bibit di luar dina tempat anu rindang - Mimitian ku mindahkeun bibit anjeun ka tempat anu rindang sareng ditangtayungan. Pastikeun ogé ngajaga bibit anjeun tina sato anu tiasa ngaganggu atanapi ngahakanana. Emper atawa undak hareup kalawan overhang sampurna pikeun ieu.
  • Lengkah 2: Nangtayungan bibit tina angin, hujan jeung panonpoé - Jaga bibit anjeun ti panonpoé, angin jeung hujan sepanjang waktos pikeun sababaraha poé munggaran. Ku kituna ulah nempatkeun eta kaluar dina poé angin atawa lamun aya badai dina ramalan.
  • Lengkah 3: Bawa eta deui jero rohangan - Rencanakeun ninggalkeun bibit anjeun di luar ngan sababaraha jam dina sababaraha poé kahiji, teras bawa deui ka jero. Pastikeun pikeun nempatkeun deui dina lampu nalika aya di jero.
  • Lengkah 4: Saeutik demi saeutik ngawanohkeun bibit anjeun ka cahya panonpoé - Sanggeus sababaraha poé, mimitian lalaunan ngalaan bibit anjeun ka cahya panonpoé (tetep pepelakan anu mikacinta ngiuhan di tempat teduh sanajan). Hadé pisan mun éta ngamimitian ku ngalaan aranjeunna ka panonpoé isuk-isuk atawa mimiti sore. Hindarkeun panonpoé soré anu kuat, atanapi daunna tiasa kaduruk ku panonpoe.

Laun-laun ngenalkeun bibit ka cahya panonpoé

  • Lengkah 5: Pariksa kalembaban taneuh sababaraha kali sapoé – Taneuh bakal garing leuwih gancang sakalibibit aya di luar, jadi parios aranjeunna sering. Anjeun panginten kedah nyiram aranjeunna langkung ti sakali sapoé. Ngidinan aranjeunna rada garing henteu kunanaon. Tapi ulah nepi ka garing pisan, utamana nepi ka mimiti layu.
  • Lengkah 6: Malikan deui léngkah-léngkah pikeun ngaraskeun bibit salila 5-7 poé – Saban poé anjeun bisa ninggalkeunana saeutik leuwih lila, nepikeun ka cahya panonpoé leuwih unggal poé. Janten ahirna, bibit anjeun bakal aya di luar sadinten sadinten, sareng adaptasi ka panonpoé pinuh.
  • Lengkah 7: Ngalaan bibit kana unsur-unsur (lemes) - Angin sareng hujan saé pisan pikeun bibit anjeun dina waktos ieu. Ku kituna lamun éta breezy, atawa aya sprinkle lampu, ninggalkeun aranjeunna di luar ngarah bisa dipaké pikeun elemen. Ngan pastikeun miceun baki handap bari hujan jadi bibit anjeun teu ngalelepkeun.

Sikina tilelep dina baki sanggeus hujan badag

  • Lengkah 8: Ninggalkeun aranjeunna di luar sapeuting - Sakali bibit anjeun kaluar sapanjang beurang, jeung peuting anjeun bisa kaluar dina suhu luhur 5F peuting. Tapi anjeun tetep hoyong ngajaga aranjeunna tina angin anu kuat, hujan ageung, sareng hujan es. Jadi pastikeun pikeun ngawas ramalan.
  • Lengkah 9: Salawasna ngajaga bibit tina ibun - Sakali aranjeunna hardened off, bibit hardy tiis (kawas pepelakan akar, salad greens, sarta brassicas) tiasa ngadamel ibun hampang. Sanajan kitu, lamuna ibun teuas aya dina ramalan, mangka pangalusna pikeun mindahkeun eta ka jero tinimbang nyokot kasempetan dina leungit maranéhanana.

Sabaraha lami Anjeun Harden Pareum Bibit?

Ngidinan 7-10 poé pikeun pinuh harden bibit, sarta ulah rurusuhan eta. Sakali bibit anjeun aya di luar 24 jam sadinten kanggo sababaraha dinten berturut-turut, aranjeunna parantos keras siap dipelakan di kebon!

Sikina abdi parantos keras sareng siap pikeun cangkok

Ngerasan bibit tiasa sakedik padamelan. Mindahkeun aranjeunna sareng kaluar unggal dinten mangrupikeun tugas, khususna upami anjeun ngagaduhan seueur bibit. Tapi nyéépkeun waktos pikeun ngaraskeun bibit bakal mastikeun yén éta bakal salamet nalika dicangkokkeun ka kebon anjeun.

Upami anjeun parantos siap diajar sagala hal anu anjeun kedah terang ngeunaan cara melak pepelakan karesep anjeun tina siki, teras ngadaptarkeun Kursus Memulai Siki online kuring. Ieu fun, jero, latihan timer paced anu bakal ngajarkeun maneh kumaha tumuwuh tutuwuhan naon rék tina siki! Ngadaptarkeun sareng ngamimitian ayeuna!

Lain, upami anjeun peryogi penyegaran, maka eBook Starting Seeds Indoors mah sampurna! Ieu mangrupikeun pituduh anu gancang anu bakal ngajantenkeun anjeun gancang sareng gancang.

Selengkapnya Tulisan Perawatan Bibit

Bagikeun tip atanapi patarosan anjeun ngeunaan pengerasan bibit dina bagian koméntar di handap.

Timothy Ramirez

Jeremy Cruz mangrupikeun tukang kebon avid, horticulturalist, sareng panulis berbakat di tukangeun blog anu populer, Meunang Sibuk Berkebun - Berkebun DIY Pikeun Pemula. Kalayan langkung ti dasawarsa pangalaman di lapangan, Jeremy parantos ngasah kaahlian sareng pangaweruhna pikeun janten sora anu dipercaya dina komunitas kebon.Tumuwuh di tegalan, Jeremy ngembangkeun apresiasi anu jero pikeun alam sareng karesep pikeun pepelakan ti umur dini. Ieu fostered gairah anu antukna ngarah manehna ngudag gelar di Hortikultura ti universitas bergengsi. Sapanjang perjalanan akademikna, Jeremy ngagaduhan pamahaman anu kuat ngeunaan sababaraha téknik berkebun, prinsip perawatan pepelakan, sareng prakték sustainable anu ayeuna anjeunna bagikeun ka pamiarsana.Saatos réngsé pendidikanna, Jeremy ngamimitian karir anu nyugemakeun salaku horticulturist profésional, damel di kebon botani anu kasohor sareng perusahaan landscaping. Pangalaman panangan ieu ngungkabkeun anjeunna kana rupa-rupa pepelakan sareng tantangan ngebon, anu salajengna ningkatkeun pamahaman anjeunna ngeunaan karajinan.Motivasi ku kahayangna pikeun demystify ngebon sarta nyieun diaksés pikeun beginners, Jeremy dijieun Get Busy Berkebun. Blog éta janten sumber daya komprehensif anu pinuh ku naséhat praktis, pituduh léngkah-léngkah, sareng tip anu teu ternilai pikeun anu ngamimitian perjalanan ngebon. Gaya tulisan Jeremy pisan pikaresepeun sareng relatable, ngajantenkeun komplekskonsép anu gampang kaampeuh bahkan pikeun anu henteu ngagaduhan pangalaman sateuacana.Kalayan sikap anu ramah sareng gairah asli pikeun ngabagi pangaweruhna, Jeremy parantos ngawangun pengikut anu satia pikeun peminat berkebun anu percanten kana kaahlianana. Ngaliwatan blog na, anjeunna geus mere ilham loba individu pikeun nyambungkeun deui jeung alam, ngokolakeun spasi héjo sorangan, sarta ngalaman kabagjaan tur minuhan nu ngebon brings.Nalika anjeunna henteu ngurus kebon sorangan atanapi nyerat tulisan blog anu pikaresepeun, Jeremy sering tiasa dipendakan di bengkel ngarah sareng nyarios dina konperénsi berkebun, dimana anjeunna masihan hikmahna sareng berinteraksi sareng sasama pencinta pepelakan. Naha anjeunna ngajar pemula kumaha nyebarkeun siki anu munggaran atanapi naroskeun para pekebun anu berpengalaman ngeunaan téknik canggih, dedikasi Jeremy pikeun ngadidik sareng nguatkeun komunitas berkebun bersinar dina unggal aspék karyana.