Kumaha Tumuwuh Thyme Di Imah

 Kumaha Tumuwuh Thyme Di Imah

Timothy Ramirez

Daptar eusi

Menanam thyme henteu sesah sapertos anu anjeun bayangkeun, sareng perawatanna minimal. Dina tulisan ieu, kuring bakal ngajarkeun anjeun sadayana anu anjeun kedah terang pikeun suksés.

thyme anu kuat sareng rendah pangropéa ngajadikeun tambihan anu hadé pikeun kebon naon waé. Henteu ngan ukur tiasa didahar, tapi ogé éndah.

Cukup gampang pikeun para pemula anu pang anyarna pikeun diajar kumaha suksés melak thyme, saatos anjeun ngartos kumaha miarana.

Dina pituduh perawatan pepelakan thyme anu lengkep ieu, kuring parantos ngabagikeun sadayana anu anjeun peryogikeun pikeun ngamimitian melak thyme di bumi.

Belajar ngeunaan panonpoé, pupuk, sareng syarat-syarat pikeun melak thyme. .

Tinjauan Perawatan Tutuwuhan Thyme

Nama Ilmiah 11> > > Kalembaban: > <1 14>
Ngaran Ilmiah: Timus
Klasifikasi: Herb
Kateguhan: zona 3-11
Suhu: 65-85°F
Kembang: > Kembang:
bodas,>> 12> warna pink gumantung kana 12> Cahaya: Sang panonpoe pinuh nepi ka teduh parsial
Cai: Ngidinan taneuh nepi ka garing antara waterings, ulah overwater
Kalembaban: Tujuan umum pangan tutuwuhan di cinyusu jeungAnjeun tiasa nyobian tumuwuh thyme di kebon imah anjeun. Malah saurang pemula bisa ngarasakeun rasa jeung kaayaanana ku tips perawatan anu dibagikeun dina pituduh ieu.

Jieun kebon kadaharan anu anca sarta pohara produktif kalayan salinan buku anjeun Sayuran Vertikal . Éta bakal nunjukkeun anjeun sadayana anu anjeun kedah terang ngeunaan ngembang naon waé jinis pamotongan (kalebet bumbu!) sacara vertikal. Pesen salinan anjeun ayeuna!

Leres langkung seueur ngeunaan buku Sayuran Vertikal abdi di dieu.

Langkung seueur Ngeunaan Kebon Herb

Bagikeun tip anjeun pikeun melak thyme dina bagian koméntar di handap.

usum panas Taneuh: Cepet-draining, taneuh subur Hama umum: Aphids, spider mites, rosemary kumbang

Itu pituin Mediterania, dimana eta thrives dina taneuh kualitas lemah sareng kondisi garing. Ayeuna tumuwuh di loba wewengkon di sakuliah dunya pikeun rasa jeung seungit na seungit.

Aya rupa-rupa thyme, tapi kabeh boga daun leutik pinuh ku minyak nu favored di masak.

Dina usum panas, kembang leutik bodas, pink, atawa lavender warna bisa jadi tutuwuhan, nyieun eta tambahan denok pikeun sagala wewengkon kebon.

Sumur Tutuwuhan

Beda. jenis tutuwuhan thyme. Éta bisa rupa-rupa warna daun jeung kembang, rasa, hardiness, jeung kabiasaan tumuwuh.

Sababaraha leuwih jejeg, sedengkeun nu sejenna mangrupakeun lemah-lemah atawa creeping panutup taneuh.

Kumaha anjeun milih variétas gumantung kana iklim anjeun sarta tujuan pamakéan. Ieu sababaraha anu populér anu anjeun tiasa cobian.

  • thyme umum (Thymus vulgaris) – Sok disebut taman atawa Inggris thyme, variétas ieu paling ilahar dipaké pikeun masak. Tumuwuh nepi ka 1' jangkung, tahan ka zona 4, sarta mibanda kembang bodas atawa wungu.
  • Lemon thyme - Thepenampilan, hardiness, sarta tumuwuhna sarupa pisan jeung thyme umum, tapi mibanda aroma jeung rasa lemon béda.
  • Jerman thyme – Variétas ieu pisan tiis Hardy jeung tahan ibun, sarta mibanda rasa kuat nu ogé dipikacinta keur masak.
><22 Ieu daun balsam-héjo on
    ><22. Variétas tegak boga seungit jeruk, tapi ngan tahan ka zona 5.
  • Caraway Thyme - Jenis ieu boga daun sempit, héjo bulak, kembang pink, jeung tumuwuhna nyebar anu hardy di zona 4-8.
creeping di thyme thyme tatangkalan hardiness pisan creeping dina thyme thyme taneuh pisan. tiis Hardy, bisa salamet hawa handap ka -30 ° F sarta masih tumuwuh deui di cinyusu. Anjeun tiasa mendakan variétas anu cocog sareng zona 3-11.

Tapi henteu saé dina iklim anu baseuh pisan, sareng dampness usum tiris langkung dipikaresep maéhan éta tibatan suhu.

Kumaha Tumuwuh Thyme?

Tyme boga daun héjo leutik nu tumuwuh sapanjang batang kai, nu bertunas ti deet, nyebarkeun akar.

Sababaraha variétas bisa tumuwuh leuwih tegak, sedengkeun nu sejenna boga kacenderungan pikeun nyebarkeun, atawa 'ngarayap' sapanjang taneuh.

Tutuwuhan thyme dewasa siap panén

Kumaha tumuwuh Thyme mun urang kudu kumaha carana tumuwuh nepi ka mana,> <8 <8 thyme. Milih waktos anu pangsaéna dina taun sareng lokasi mangrupikeun konci pikeunkaséhatan lila-langgeng na.

Dimana Melak Thyme

Anjeun boga loba pilihan lamun datang ka tempat tumuwuh thyme. Bisa mekar dina taneuh kualitas goréng atawa malah kerikil.

Tempo_ogé: Squash Vine Borer Control - Kumaha Nyabut Éta Alami

Paké di kebon, wadahna, salaku alternatip pikeun padang rumput hejo anjeun, salaku filler antara batu paving, atawa pikeun garis walkways.

Pikeun milih tempat sampurna, hal anu penting pikeun ngarti kabiasaan jeung hardiness tina rupa-rupa nu Anjeun gaduh.

Contona, jenis taneuh-nutup leuwih alus, creeping. Pindahkeun ka jero ruangan kanggo usum tiris.

Tempo_ogé: Panyebaran Peperomia Dina Cai atanapi Taneuh

Iraha Melak Thyme

Waktu anu paling cocog pikeun melak thyme nyaéta nalika taneuh parantos haneut dugi ka 70 ° F di cinyusu.

Biasana sakitar 2-3 minggu saatos tanggal ibun terakhir, sareng anjeun tiasa mariksa éta kalayan gampang ku térmométer taneuh.

Tumbuhan Thyme di luar ruangan Pitunjuk Ngembang

Ayeuna anjeun terang iraha sareng dimana melak éta, waktosna pikeun ngobrol ngeunaan kumaha cara nyayogikeun perawatan anu pangsaéna. Nyiptakeun lingkungan anu idéal tiasa ngajantenkeun penanaman thyme sacara hands-off.

Cahya panonpoé

Tim tiasa tumbuh saé dina panonpoé pinuh atanapi teduh parsial, salami nampi sahenteuna 6 jam sadinten. Éta moal kembangan seueur sareng pertumbuhanana bakal langkung laun dina lingkungan anu teduh.

Nalika dipasihan 10+ jam sinar panonpoé langsung bakal langkung seungit kusabab paningkatan minyak daun.

Cai

Paling seungit.hal anu penting pikeun nginget teu overwater thyme, sakumaha ieu téh killer nomer hiji maranéhanana. Éta tahan pisan ka halodo, sareng tumbuh subur di lingkungan anu garing.

Upami anjeun cicing di iklim baseuh, anjeun panginten hoyong disimpen dina pot supados anjeun tiasa ngalihkeun ka daérah anu ditangtayungan, khususna dina usum tiis.

Paké méter kelembaban pikeun mastikeun anjeun henteu kaleuleuwihan, atanapi antosan dugi ka garing sababaraha inci>

Suhu idéal pikeun inuman saencan 19 séntiméter jerona.

Suhu idéal pikeun tumuwuh saacan 19 inci. thyme antara 65-85 ° F.

Seueur variétas anu tahan tiis pisan sareng bakal salamet dugi ka -30 ° F. Tapi éta bakal eureun tumuwuh, maot deui, sarta jadi dormant lamun suhu katirisan diatur.

Dina cuaca panas pisan, taneuh leuwih gampang garing gancang, sarta bisa merlukeun cai leuwih sering. Tapi sok parios yén éta leres-leres peryogina.

Pupuk

Tyme tiasa tumbuh saé dina taneuh anu kualitasna goréng, sareng henteu peryogi seueur gizi tambahan.

Pikeun pepelakan jero taneuh, ganti baju kompos atanapi tuang cacing di cinyusu ngan ukur aranjeunna peryogi.

Pakan pepelakan anu kandel 1-2 kali sataun. Atanapi nganggo cairan sapertos tea kompos atanapi émulsi lauk supados tetep séhat.

Tutuwuhan thyme lemon variegated konéng sareng héjo

Taneuh

Hal anu paling penting pikeun nginget ngeunaan melak thyme nyaéta yén éta moal tolérkeun suku baseuh pikeun lila. Jadi taneuhPerlit, keusik kasar, atawa batu apung téh idéal. Upami anjeun ngamimitian ku anu beurat, dumasar kana taneuh liat, amandemen saé pikeun ningkatkeun drainase sateuacan penanaman.

Pruning

Pruning konsisten ti musim semi nepi ka usum gugur ngamajukeun cabang, ngadorong tumuwuhna langkung lengkep, sareng ngabantosan nyegah kayu. Paké snips seukeut pikeun neukteuk dahan atawa sprigs.

Ieu ogé mangrupakeun ide nu sae pikeun motong deui dina usum panas sanggeus kembangan pikeun ngamajukeun tumuwuh anyar ogé saméméh éta dormant dina usum tiis.

Pengendalian Hama

Seungit thyme umumna ngajaga eta leupas tina lolobana hama. Kembangna malah pikaresepeun pikeun serangga mangpaat sapertos nyiruan sareng kukupu.

Tapi kadang-kadang tiasa kapangaruhan ku aphids, spider mites, atanapi kumbang rosemary.

Petik kumbang ageung atanapi nganggo sabun inséktisida pikeun ngubaran serangga. Kuring nyieun sorangan ku cara nyampur 1 séndok téh sabun cair hampang jeung 1 liter cai.

Control Kasakit

Panyakit langka pikeun tutuwuhan thyme dijaga alus. Aranjeunna paling rentan ka bentuk rot atanapi jamur anu disababkeun ku kaleuwihan Uap.

Simpen aranjeunna dipangkas, sareng cai ngan ukur upami diperyogikeun di deukeut dasar pepelakan pikeun nyegah Uap atanapi taneuh cipratan.

Ubaran panyakit jamur ti mimiti ku semprotan fungisida organik pikeun hasil anu pangsaéna.

Tip Pikeun Panén 8><3ngaliwatan gugur. Dina iklim anu langkung haneut, éta ogé tiasa dipetik salami usum tiis.

Anjeun tiasa ngawitan nyandak sprigs pas pepelakan jangkungna 6-8". Tapi ulah nyandak leuwih ti ⅓ tina total ukuranana dina hiji waktu, pikeun ngidinan pikeun ngeusian deui.

Hadé pisan mun éta panén isuk-isuk, sanggeus embun geus garing maké gunting precision atanapi pruners tip mikro.

Timi anyar dipetik siap didahar

Tips rambatan Thyme

Thyme henteu konsisten tumuwuh tina seuseueurna. Cara panyebaran anu paling dipercaya nyaéta ku cara motong atanapi ngabagi.

Keratan tiasa akar dina taneuh dina ahir musim semi atanapi awal usum panas, sateuacan pepelakan mimiti kembangan.

Divisi paling hadé ditangtayungan dina ahir usum tiris atanapi awal musim semi, nalika kamekaran anyar parantos muncul. Beulah pepelakan dewasa unggal 2-3 taun pikeun nyegerkeun deui sareng nyegah tumuwuhna kayu kaleuleuwihan.

Ngarengsekeun Masalah Umum

Tumuwuh thyme gampang, sanajan pikeun pemula, tapi anjeun masih tiasa ngalaman hiji atanapi dua masalah salami sababaraha taun. Paké tips ieu pikeun mantuan balikkeun deui kaséhatan Anjeun.

Daun Konéng

Akar rot disababkeun ku kaleuwihan Uap nyaéta cukang lantaran paling umum daun thyme yellowing, tapi bisa jadi kakurangan nitrogén atawa bug.

Pastikeun taneuh lemes drainase, sarta ngan cai lamun geus garing sahenteuna 1″ handap. Upami teu kitu, laksanakeun uji taneuh kanggo ningali gizi naon anu leungit.

Mite lancah tiasangabalukarkeun konéng dina bentuk bintik dina daun. Éta anu paling hadé dirawat kalayan semprot inséktisida atanapi minyak nimba.

Daun Ngahurungkeun Coklat

Alesan anu paling umum sabab daun thyme janten coklat nyaéta kusabab panyiraman atanapi umur anu henteu leres.

Akar rot atanapi panyakit jamur anu disababkeun ku taneuh baseuh bakal nyababkeun layu sareng coklat, tapi dehidrasi parah

éta ogé tiasa garing kalayan normal. s jeung ngahurungkeun coklat. Bagikeun aranjeunna unggal sababaraha taun sarta prune rutin pikeun nyegah ieu kajadian.

Thyme Tutuwuhan maot

thyme paling sering maot alatan root rot ti overwatering, tapi ogé bisa jadi alatan umur, kurangna cahya panonpoé, atawa pupuk overuse.

Paké alat ukur Uap pikeun ngalereskeun eta leres, ulah make pupuk kimiawi leuwih ti 4 kali sataun. Upami éta nampi kirang ti 4 jam sinar panonpoé langsung per dinten, éta tiasa ngalaman setrés. Atawa, bisa waé maot ti sepuh, rata-rata umurna ngan ukur opat taun.

Tutuwuhan Ngaleut / Badé Siki

Normal pisan pikeun thyme kembangan, atawa baud, dina usum panas. Éta mangrupikeun bagian alami tina siklus kahirupan, sareng éta henteu ngarobih rasa.

Anjeun tiasa ngalambatkeun mekar ku cara ngiuhan dina waktos anu paling panas.

Tapi kembangna geulis pisan, pikaresepeun pikeun pollinator, sareng bahkan tiasa didahar, janten seueur tukang kebon.antepkeun.

Kembang thyme ungu muda anu éndah

FAQs Ngeunaan Tumuwuh Thyme

Di dieu kuring geus ngajawab sababaraha patarosan nu ilahar ditanya ngeunaan tumuwuh thyme. Upami milik anjeun teu aya dina daptar, mangga tambihan kana bagian koméntar di handap.

Naha sesah ngembang thyme?

Tyme moal hésé tumuwuh lamun anjeun ngartos kumaha miara eta. Merlukeun loba panonpoé, suhu haneut, taneuh well-draining, sarta cai jarang mekar.

Sabaraha lami thyme tumuwuh?

Tyme tiasa nyandak 70 dinten atanapi langkung kanggo dewasa tina pepelakan ngora, sanaos sababaraha variétas bakal siap langkung lami, atanapi anu sanésna tiasa langkung lami.

Naha thyme bakal tumbuh deui unggal taun?

Tyme bakal tumuwuh deui unggal taun salami taneuh henteu kaleuleuwihan beueus sapanjang usum. Éta tiasa tahan dina suhu anu handap pisan, sababaraha variétas bahkan dugi ka zona 3.

Dimana pepelakan thyme tumbuh pangsaéna?

Tumbuhan thyme bakal tumuwuh pangalusna kalayan taneuh well-draining di panonpoé pinuh. Éta peryogi sahenteuna 6 jam paparan langsung sadinten, sareng teu tiasa tolérkeun suku baseuh atanapi beueus salami lami.

Naha pepelakan thyme peryogi panonpoé atanapi ngiuhan?

Tumbuhan thyme bakal mekar di panonpoé pinuh, tapi bisa tumuwuh ogé di tempat teduh parsial kalawan saeutikna 6 jam cahya panonpoé sapoé. Ngiuhan bakal ngirangan jumlah daun sareng kembang, sareng tiasa ngirangan umur sadayana.

Ayeuna anjeun terang kumaha pangropéana rendah,

Timothy Ramirez

Jeremy Cruz mangrupikeun tukang kebon avid, horticulturalist, sareng panulis berbakat di tukangeun blog anu populer, Meunang Sibuk Berkebun - Berkebun DIY Pikeun Pemula. Kalayan langkung ti dasawarsa pangalaman di lapangan, Jeremy parantos ngasah kaahlian sareng pangaweruhna pikeun janten sora anu dipercaya dina komunitas kebon.Tumuwuh di tegalan, Jeremy ngembangkeun apresiasi anu jero pikeun alam sareng karesep pikeun pepelakan ti umur dini. Ieu fostered gairah anu antukna ngarah manehna ngudag gelar di Hortikultura ti universitas bergengsi. Sapanjang perjalanan akademikna, Jeremy ngagaduhan pamahaman anu kuat ngeunaan sababaraha téknik berkebun, prinsip perawatan pepelakan, sareng prakték sustainable anu ayeuna anjeunna bagikeun ka pamiarsana.Saatos réngsé pendidikanna, Jeremy ngamimitian karir anu nyugemakeun salaku horticulturist profésional, damel di kebon botani anu kasohor sareng perusahaan landscaping. Pangalaman panangan ieu ngungkabkeun anjeunna kana rupa-rupa pepelakan sareng tantangan ngebon, anu salajengna ningkatkeun pamahaman anjeunna ngeunaan karajinan.Motivasi ku kahayangna pikeun demystify ngebon sarta nyieun diaksés pikeun beginners, Jeremy dijieun Get Busy Berkebun. Blog éta janten sumber daya komprehensif anu pinuh ku naséhat praktis, pituduh léngkah-léngkah, sareng tip anu teu ternilai pikeun anu ngamimitian perjalanan ngebon. Gaya tulisan Jeremy pisan pikaresepeun sareng relatable, ngajantenkeun komplekskonsép anu gampang kaampeuh bahkan pikeun anu henteu ngagaduhan pangalaman sateuacana.Kalayan sikap anu ramah sareng gairah asli pikeun ngabagi pangaweruhna, Jeremy parantos ngawangun pengikut anu satia pikeun peminat berkebun anu percanten kana kaahlianana. Ngaliwatan blog na, anjeunna geus mere ilham loba individu pikeun nyambungkeun deui jeung alam, ngokolakeun spasi héjo sorangan, sarta ngalaman kabagjaan tur minuhan nu ngebon brings.Nalika anjeunna henteu ngurus kebon sorangan atanapi nyerat tulisan blog anu pikaresepeun, Jeremy sering tiasa dipendakan di bengkel ngarah sareng nyarios dina konperénsi berkebun, dimana anjeunna masihan hikmahna sareng berinteraksi sareng sasama pencinta pepelakan. Naha anjeunna ngajar pemula kumaha nyebarkeun siki anu munggaran atanapi naroskeun para pekebun anu berpengalaman ngeunaan téknik canggih, dedikasi Jeremy pikeun ngadidik sareng nguatkeun komunitas berkebun bersinar dina unggal aspék karyana.