Kumaha Tumuwuh Chives Di Imah

 Kumaha Tumuwuh Chives Di Imah

Timothy Ramirez

Daptar eusi

Menanam kucai senang jeung gampang pisan sabab merlukeun perawatan minimal. Dina postingan ieu, kuring bakal nunjukkeun ka anjeun sadayana anu anjeun kedah terang supados tiasa suksés.

Ngagaduhan kucai anu lezat unggal taun langkung gampang tibatan anu dipikiran ku para pekebun pemula.

Éta henteu peryogi seueur perhatian pikeun mekar, sareng nambihan seueur mangpaat pikeun kebon anjeun.

Panduan ieu bakal ngajarkeun anjeun sadayana anu anjeun kedah terang ngeunaan cara melak kucai. Kéngingkeun naséhat perawatan pepelakan anu penting ngeunaan hal-hal sapertos panonpoé, cai, taneuh, pupuk, pruning, sareng seueur deui.

Tinjauan Perawatan Tutuwuhan Chive

Ngaran Ilmiah: Allium schoenoprasum
Kelas <1: 2> Ngaran umum: Kucai
Hardiness: Zona 3-9
Suhu: 60> 60-70°F > > Wungu atawa bodas, mekar dina ahir musim semi atawa awal usum panas
Cahaya: Sang panonpoe pinuh nepi ka teduh parsial
Cai: Ngidinan taneuh nepi ka garing di antara cai ulah nepi ka garing di antara cai 15> Rata-rata
Pupuk: Kadaharan tatangkalan umum di cinyusu jeung usum panas
Taneuh: Cepet-draining, taneuh subur <13 on flies, thrips

pituduh, malah beginners bisa tumuwuh aranjeunna di kebon maranéhna hasil. Anjeun bakal tiasa ngajaga eta thriving tur ngarasakeun eta taun ka taun.

Upami anjeun hoyong diajar sadayana ngeunaan kumaha tumuwuh salah sahiji pepelakan anjeun nepi tinimbang kaluar, mangka anjeun peryogi buku Vertical Vegetable abdi. Éta bakal nunjukkeun ka anjeun sadaya anu anjeun kedah terang supados gaduh kebon anu saé sareng produktif pisan. Pesen salinan anjeun ayeuna!

Leres langkung seueur ngeunaan buku Sayuran Vertikal abdi di dieu.

Langkung seueur Ngeunaan Kebon Herb

Bagikeun tip anjeun pikeun melak daun bawang dina bagian koméntar di handap.

Inpormasi Ngeunaan Kucai

Kucai (Allium schoenoprasum) mangrupa anggota kulawarga Alliaceae, atawa bawang bombay. Éta pituin Éropa jeung Asia, tapi ayeuna tumuwuh loba pisan di loba bagian dunya, utamana Amérika Kalér.

Daun kerung boga penampilan pisan kawas jukut, sarta ciri rasa bawang hampang nu loba pekebun ngahargaan masakan maranéhanana.

Éta ilaharna tumuwuh henteu leuwih ti 2 'jangkungna, sarta mibanda kembang lavender atawa bodas, gumantung kana tipena béda 19>

. kucai nu bisa dipelak - nu biasa, jeung kucai bawang bodas (Allium tuberosum).

Kucai nu ilahar boga daun tubular, kembangan wungu, jeung rasa bawang. Rupa-rupa bawang bodas leuwih jangkung, kurang tahan tiis, boga daun datar, rasa bawang bodas, sarta ngahasilkeun kembang bodas.

Duaanana geulis, ngeunah, sarta merlukeun perawatan sarta perhatian anu sarua pikeun tumuwuh.

Kembangan bawang bodas bawang bodas di kebon

Hardiness

Bawang héjo mangrupa perennials hardy tiis di zone 3-9. Éta bakal tumuwuh saé dina suhu dugi ka 40 ° F, sareng janten dormant dugi ka usum tiris nalika turun di handap katirisan.

Éta ogé tiasa overwintered di jero ruangan dina wadah, sareng dipindahkeun deui ka luar, atanapi ditanam deui, dina musim semi.

Kembang

Salah sahiji mangpaat ngembang daun bawang nyaéta kembang anu endah pisan. Aranjeunna mekar dina ahir musim semi nepi ka awal usum panas, sareng muncul salaku klaster ungu bulak dina luhureun panjanggagang.

Kembangna henteu ngan pikaresepeun pikeun pollinator, tapi ogé bisa didahar. Éta téh tambahan hébat kana salads, atawa bisa dipaké pikeun infuse hal kawas minyak zaitun atawa mentega.

Kembang kucai ungu geulis

Kumaha Tumuwuh Chives?

Kucai tumuwuh dina gumpalan padet tina beuti leutik handapeun taneuh. Éta ngirimkeun daun anu seungit sapertos tabung anu tiasa dipotong ti musim semi dugi ka usum gugur, atanapi sapanjang taun di daérah anu langkung haneut.

Éta mangrupikeun panyebaran ulang rampant, sareng tiasa gampang nyebarkeun ka kebon anjeun upami henteu dijaga sacara saksama. Diajar kumaha nyimpen siki di dieu.

Kumaha Melak Chives

Sateuacan urang ngarawat pepelakan kucai, hayu urang bahas heula kumaha milih waktos sareng lokasi anu idéal pikeun melakna. Tempat sareng waktos anu pas tiasa ngabédakeun kaséhatan jangka panjangna.

Tempat Tumuwuh Daun Bawang

Kucai tiasa tumbuh dina tingkat cahaya anu béda-béda, tapi langkung milih panonpoé pinuh. Éta tiasa mekar boh dina taneuh sareng wadahna, atanapi bahkan di jero ruangan.

Ieu biasana dianggo salaku tatangkalan jalan atanapi kebon edging pikeun nyiptakeun wates perennial anu héjo, sareng janten panolak hama.

Di mana waé tempatna, aranjeunna peryogi taneuh anu lemes atanapi pot anu aya liang di handapeunna pikeun nyegah rot.

Nalika anjeun tiasa damel di taneuh. telat usum tiris atawa awal musim semi.

Tumbuhna alus dina suhu nepi ka 40°F, tapi bakal mekar.nalika taneuh antara 60-70 ° F. Pariksa ku térmométer taneuh saméméh penanaman.

Bawang bodas nu anyar dipelak beuki gedé

Perawatan Tanaman Bawang & Pitunjuk Ngembang

Ayeuna anjeun terang iraha sareng dimana melakna, hayu urang bahas kumaha melak daun bawang. Nyiptakeun lingkungan anu idéal bakal ngajantenkeun perawatanna rendah pisan.

Cahya panonpoé

Kucai resep 6-8 jam panonpoé pinuh sadinten, tapi ogé tumuwuh saé dina tempat teduh parsial kalayan sakedik 4 jam.

Panas sareng sinar panonpoé anu kaleuleuwihan tiasa nyababkeun scorching. Janten upami anjeun cicing di iklim anu haneut pisan, nyayogikeun tempat teduh dina waktos soré mangrupikeun ide anu saé.

Kembang kucai dina awal usum panas

Cai

Jaga akarna beueus sareng nyayogikeun cai anu konsisten pikeun kasempetan pangsaéna dina pamotongan anu terus-terusan, anu saé.

Kucai bakal tumbuh pangsaéna kalayan nyiram jero, tapi moal tolérkeun taneuh anu garing pisan salami 13 sukuna kalembaban. ” turun. Anjeun bisa jadi kudu mariksa leuwih sering salila gelombang panas pikeun nyegah eta tina drying kaluar.

Mun anjeun bajoang pikeun manggihan kasaimbangan katuhu, hiji alat ukur Uap bisa jadi alat nu gunana pikeun mantuan Anjeun meunangkeun eta pas katuhu.

Suhu

Rentang suhu idéal pikeun chives lega, tapi maranéhna tumuwuh pangalusna lamun éta antara 40-80 ° F kalawan tiis tur tahan tiis pisan <4'00°F. , tapi jadi dormant lamun hawa ngahontal low ekstrim.

Nahaleuwih luhur ti 80 ° F bakal memicu kembangan, sarta panas kaleuleuwihan bisa ngabalukarkeun aranjeunna balik dormant nepi ka tiis deui dina usum gugur.

Pupuk

Chives teu merlukeun loba pupuk pikeun tumuwuh ogé. Malahan, jumlah kaleuwihan bisa ngabalukarkeun tumuwuhna gancang saperti aranjeunna leungit rasa.

Bales samping jeung kompos atawa castings cacing sakali mangsa biasana kabéh gé maranéhna butuh.

Tapi, lamun milik anjeun geus tumuwuh dina wadah anu sarua salila sababaraha taun, nambahkeun pupuk cair éncér kawas tea kompos atawa lauk, pilihan emulsion Organik sabulan sakali

ogé Organitrogenate sabulan sakali. pilihan alus, sarta bisa digarap kana taneuh sakali atawa dua kali sataun.

Taneuh

Kucai henteu pilih-pilih ngeunaan jenis taneuh, tapi maranéhna bisa ngalaman ngaronjat résiko root rot lamun dipelak dina beurat, lokasi draining goréng.

Campur idéal maranéhanana nyaéta well-draining jeung subur, kalawan pH antara 0-7>> 06. Ngaganti pepelakan anu mapan taunan ku kompos atanapi tuang cacing tiasa nyayogikeun gizi anu seueur, sareng ningkatkeun drainase.

Daun bawang dewasa anu tumuwuh di kebon abdi

Pruning

Diajar kumaha prune mangrupikeun léngkah anu penting pikeun ngajaga daun bawang anjeun tetep ajeg, tapi ogé pikeun nyegah kamungkinan sumebarna ka sakuliah kebon anjeun.

Saméméh daunna maot deui di kebon anjeun, sareng sateuacan daunna maot deui saatos kembangan dipareuman, sareng sateuacan daunna maot dina tonggong kembangan.gugur jadi bisa boga mimiti seger di cinyusu.

Pengendalian Hama

Kucai biasana henteu aya masalah sareng hama, rasa sareng seungitna anu kuat tiasa leres-leres dianggo salaku pencegahan. Tapi aya kalana bisa kaserang ku laleur bawang atawa thrips.

Jaga kutu ku cara nargétkeun ku sabun inséktisida. Kuring nyieun sorangan ngagunakeun 1 séndok téh sabun cair hampang dicampurkeun jeung 1 liter cai.

Pengendalian Panyakit

Panyakit anu paling umum anu mangaruhan daun bawang nyaéta rot daun sareng bohlam, atanapi kapang. Duanana ieu mindeng disababkeun ku drainase goréng, overcrowding, atawa prakna watering teu bener.

Amandekeun taneuh beurat kalawan kompos pikeun mantuan ngaronjatkeun drainase. Salawasna cai di deukeut dasar tutuwuhan pikeun nyegah beueus dina daun, atawa cipratan taneuh.

Tempo_ogé: Kumaha miara Tutuwuhan Firestick (Euphorbia tirucalli 'Sticks of Fire')

Pikeun tutuwuhan rame, pruning atawa ngabagi eta bisa ngaronjatkeun aliran hawa jeung kaséhatan sakabéh.

Tips Panén Chives

Panen gampang. Daun chive pangalusna dicokot isuk-isuk, sarta anyar, leuwih lembut boga rasa neneng jeung tékstur paling lembut. Motong dina dasarna, 1-2" luhureun taneuh.

Pikeun mikaresep kembangna, petik nalika karek dibuka jeung wungu caang. Éta bakal leungit rasana sareng janten kayu nalika layu.

Tulisan Terkait: Cara Ngabekukeun Jamu Segar Ti Kebon

Daun Bawang anu anyar dipetik siap didahar

Tips Rambatan Daun Bawang

Kucaibasajan pikeun nyebarkeun tina siki. Kanyataanna, aranjeunna bakal sow sorangan sakuliah kebon Anjeun lamun ditinggalkeun unattended.

Divisi ogé cukup gampang, sarta cara hébat rejuvenate tutuwuhan dewasa. Salawasna nyandak clumps, tinimbang bohlam individu, sarta tackle eta di awal musim semi pikeun masihan aranjeunna nyatu waktu pikeun ngadegkeun deui.

Ngarengsekeun Masalah Umum

Chives gampang pisan tumuwuh sakali ngadeg, tapi anjeun bisa ngalaman salah sahiji masalah umum ieu sapanjang hirupna. Paké tips ieu pikeun mantuan meunangkeun deui kana kaayaan cageur.

Chives Ngahurungkeun Konéng

Alesan utama naha chives konéng nyaéta kurangna spasi, cangkok shock, overwatering, atawa umur.

Tutuwuhan rame bakal mimiti yellowing dina ujung, teras pindah ka handap sakabéh daun. Bagikeun atanapi motong aranjeunna pikeun nyiptakeun langkung seueur rohangan. Tutuwuhan heubeul perlu pruning pikeun rejuvenate aranjeunna.

Mun anjeun yellowing sarta wilting bisa jadi baseuh teuing, jadi hayu aranjeunna garing leuwih antara inuman.

Tempo_ogé: Kumaha Nyiram Tutuwuhan Kaktus

Daun Ngahurungkeun Coklat

Daun coklat bisa disababkeun ku panonpoé kaleuleuwihan panas, overwatering, panyakit, atawa tiis.

Nyadiakeun taneuh panas nepi ka ngiuhan nepi ka ngiuhan nepi ka sore. pasihan inuman.

Upami bintik-bintik coklat muncul, aranjeunna tiasa kaserang hawar. Semprot ku fungisida organik pikeun ngabantosan éta, atanapi motong daun anu kapangaruhan gancang sareng miceunaranjeunna.

Pencoklatan ogé lumangsung nalika hawa jadi handap teuing sarta tutuwuhan mimiti buka dormant. Ieu normal, sarta maranéhanana baris tumuwuh deui lamun mimiti haneut nepi di ahir usum atawa awal spring.

Tutuwuhan Ragrag Leuwih

Panyebab umum chives ragrag leuwih nyaéta ayunan suhu, kurangna cahya panonpoé, atawa overcrowding.

Lamun hawa teuing tinggi atawa handap teuing, aranjeunna bisa ragrag samentara. Pasihan pepelakan anu ageung motong anu saé pikeun ngabantosan ningkatkeun aliran hawa, sareng ngarevitalisasi pertumbuhanana.

Upami pepelakan anjeun nampi kirang ti 4 jam cahaya panonpoe sadinten, panginten peryogi lokasi anu langkung cerah pikeun mekar.

Daun Bawang Teu Tumuwuh

Lamun daun bawang anjeun henteu tumuwuh, aranjeunna tiasa dormant, peryogi langkung seueur sinar panonpoé, atanapi aranjeunna henteu cocog sareng cai, bahkan kurang lembab. Panonpoé langsung 4 jam atawa leuwih per poé.

Lamun suhu di luhur atawa di handap kisaran 40-80°F, éta bisa jadi dormant, nu ngabalukarkeun tumuwuhna laun atawa macet.

Layu/Drooping Tutuwuhan

Layu atawa drooping mindeng gejala stres panas, nyiram nu teu bener, a, ngajaga panon, atawa ngajaga panon. kumaha gancangna aranjeunna garing kaluar.

Parios tanda-tanda bug ogé, sareng mimitian ngubaranana langsung upami anjeun mendakan.

FAQ Ngeunaan Tumuwuh Chives

Di dieu kuring parantos ngajawab sababaraha anu sering ditaroskeun.patarosan ngeunaan tumuwuh chives. Upami milik anjeun teu aya dina daptar, mangga tambihan kana bagian koméntar di handap.

Sabaraha lami cacad tumuwuh?

Teu lila pisan tumuwuh kucai, cukup gancang. Butuh waktu kira-kira 60 poé ti mimiti siki nepi ka panén, atawa 30 poé ti mimiti atawa cangkok.

Naha kucai gampang tumuwuh?

Kucai gampang tumuwuh nalika anjeun ngartos kumaha nyiptakeun lingkungan anu idéal. Nyadiakeun panonpoé anu cukup, cai anu konsisten, sareng pruning teratur supados tetep séhat.

Naha kucai resep panonpoé atanapi ngiuhan?

Kucai resep panonpoe pinuh, tapi ogé bisa tumuwuh ogé di tempat teduh parsial. Upami anjeun cicing di tempat anu suhuna sering ngaleuwihan 80°F, pasihan teduh parsial dina soré.

Naha kucai ngalobaan?

Leres, daun kucai tiasa ngalobaan cukup agrésif ku cara ngareseed sorangan. Pikeun nyegah hal ieu, pareum kembang pas mimiti layu.

Naha kucai taunan atawa taunan?

Kucai mangrupikeun pepelakan taunan dina zona 3-9. Éta bakal dormant nalika hawa tiris, tapi bakal tumbuh deui nalika panas deui dina musim semi.

Naha anjeun kedah ngantepkeun kembang kucai?

Anjeun tiasa ngantep kembang kucai upami anjeun hoyong, éta henteu ngarobih rasana. Kembangna éndah, pikaresepeun pikeun pollinator, sareng tiasa didahar. Anjeun tiasa motong deui nalika aranjeunna diudar pikeun nyegah reseeding, upami hoyong.

Kalayan sadaya tips perawatan tutuwuhan chive dibagikeun dina ieu

Timothy Ramirez

Jeremy Cruz mangrupikeun tukang kebon avid, horticulturalist, sareng panulis berbakat di tukangeun blog anu populer, Meunang Sibuk Berkebun - Berkebun DIY Pikeun Pemula. Kalayan langkung ti dasawarsa pangalaman di lapangan, Jeremy parantos ngasah kaahlian sareng pangaweruhna pikeun janten sora anu dipercaya dina komunitas kebon.Tumuwuh di tegalan, Jeremy ngembangkeun apresiasi anu jero pikeun alam sareng karesep pikeun pepelakan ti umur dini. Ieu fostered gairah anu antukna ngarah manehna ngudag gelar di Hortikultura ti universitas bergengsi. Sapanjang perjalanan akademikna, Jeremy ngagaduhan pamahaman anu kuat ngeunaan sababaraha téknik berkebun, prinsip perawatan pepelakan, sareng prakték sustainable anu ayeuna anjeunna bagikeun ka pamiarsana.Saatos réngsé pendidikanna, Jeremy ngamimitian karir anu nyugemakeun salaku horticulturist profésional, damel di kebon botani anu kasohor sareng perusahaan landscaping. Pangalaman panangan ieu ngungkabkeun anjeunna kana rupa-rupa pepelakan sareng tantangan ngebon, anu salajengna ningkatkeun pamahaman anjeunna ngeunaan karajinan.Motivasi ku kahayangna pikeun demystify ngebon sarta nyieun diaksés pikeun beginners, Jeremy dijieun Get Busy Berkebun. Blog éta janten sumber daya komprehensif anu pinuh ku naséhat praktis, pituduh léngkah-léngkah, sareng tip anu teu ternilai pikeun anu ngamimitian perjalanan ngebon. Gaya tulisan Jeremy pisan pikaresepeun sareng relatable, ngajantenkeun komplekskonsép anu gampang kaampeuh bahkan pikeun anu henteu ngagaduhan pangalaman sateuacana.Kalayan sikap anu ramah sareng gairah asli pikeun ngabagi pangaweruhna, Jeremy parantos ngawangun pengikut anu satia pikeun peminat berkebun anu percanten kana kaahlianana. Ngaliwatan blog na, anjeunna geus mere ilham loba individu pikeun nyambungkeun deui jeung alam, ngokolakeun spasi héjo sorangan, sarta ngalaman kabagjaan tur minuhan nu ngebon brings.Nalika anjeunna henteu ngurus kebon sorangan atanapi nyerat tulisan blog anu pikaresepeun, Jeremy sering tiasa dipendakan di bengkel ngarah sareng nyarios dina konperénsi berkebun, dimana anjeunna masihan hikmahna sareng berinteraksi sareng sasama pencinta pepelakan. Naha anjeunna ngajar pemula kumaha nyebarkeun siki anu munggaran atanapi naroskeun para pekebun anu berpengalaman ngeunaan téknik canggih, dedikasi Jeremy pikeun ngadidik sareng nguatkeun komunitas berkebun bersinar dina unggal aspék karyana.