7 Tips Gampang Pikeun Kasuksésan Kompos Usum

 7 Tips Gampang Pikeun Kasuksésan Kompos Usum

Timothy Ramirez

Kompos dina usum tiris senang, sareng éta langkung gampang tibatan anu anjeun bayangkeun. Dina postingan ieu, kuring bakal nunjukkeun ka anjeun sadayana anu anjeun kedah terang ngeunaan kompos usum tiis, kalebet mangpaat, ngajaga kasaimbangan anu leres tina coklat sareng héjo, sareng ngahindarkeun masalah umum.

Kompos usum tiris sigana tangtangan anu ageung. Utamana upami anjeun cicing di daérah anu tiis tiris pisan.

Tapi upami anjeun sapertos kuring, sigana sapertos runtah miceun sadaya tuangeun dapur anu saé, tibatan ngalungkeun kana tong, gelas, atanapi tumpukan anjeun.

Tebak naon? Anjeun teu kudu eureun composting dina usum tiis, sarta éta sabenerna gampang ti anjeun bisa mikir.

Dina pituduh lengkep ieu anjeun bakal diajar ngeunaan kumaha carana nyiapkeun tihang anjeun dina usum gugur, mangpaat kompos usum tiis, sarta sagala nu peryogi kauninga pikeun nuluykeun, sanajan ngaliwatan bulan coldest jeung snowiest taun.

Dupi anjeun Kompos Babak Taun?

Leres! Henteu masalah dimana anjeun cicing, anjeun tiasa kompos sapanjang taun. Upami anjeun dina iklim anu tiis sapertos kuring, maka tumpukan kompos anjeun sigana bakal dormant dina usum tiis (nyaéta beku padet).

Tempo_ogé: Kumaha Cai Bromeliads

Tapi tong hariwang, éta henteu kunanaon. Unggal waktos hawa panas, prosésna dimimitian deui - ngabalukarkeun éfék katirisan jeung thawing nu bakal ngarecah sagalana leuwih gancang.

Mun anjeun cukup untung hirup di iklim hampang, mangka anjeun bisa ngajaga tumpukan kompos anjeun aktip sadayana.usum tiis. Nanging, penting pikeun ngawas tingkat kalembaban supados henteu garing teuing atanapi beueus.

Mangpaat Kompos Usum Usum

Seueur pisan mangpaat kompos dina usum tiis. Kahiji, anjeun bisa tetep ngagunakeun sakabéh scraps tina masak, tinimbang ngalungkeun kana runtah.

Anjeun oge bakal boga sirah mimiti on spring! Dékomposisi bakal leuwih laun salila bulan tiis, sarta bakal eureun kabeh babarengan dina hawa tiis.

Tapi mangpaatna nyaéta sakabéh katirisan jeung thawing mantuan pikeun megatkeun tumpukan kompos handap leuwih gancang lamun cuaca warms up. Masihan anjeun sadayana emas hideung langkung gancang tibatan upami anjeun badé ngantunkeun bulan-bulan anu paling tiis.

Kumaha Ngajaga Kompos Dina Usum Usum

Upami tong kompos anjeun caket sareng bumi anjeun, maka anjeun ngan saukur tiasa ngalungkeun potongan-potongan éta, sapertos anu anjeun lakukeun dina usum panas.

Tapi, upami éta aya di pojok tukangeun halaman bumi anjeun!), (sapertos anjeun henteu resep tuangeun salju di bumi anjeun! hehehehe, abdi oge henteu.

Janten abdi nempatkeun scraps abdi di kompos abdi bulak handapeun tilelep. Lajeng, sanggeus éta pinuh, abdi dump kana 5-galon ember kalawan lids ketat pas nu kuring tetep dina emper kuring. Éta beku di dinya, supados henteu bau.

Anjeun tiasa nempatkeun ember anjeun dina garasi anu henteu dipanaskeun, atanapi bahkan di luar, salami tutupna caket (supaya teu narikrodénsia).

Nalika ember badag pinuh, kuring indit ka kebon pikeun dump sagalana kana bin kompos abdi.

Oh, sarta lamun anjeun meunang loba salju kawas urang di dieu di Bungbulang, tetep jalan shoveled kana tumpukan kompos anjeun sangkan leuwih gampang leumpang kaluar aya ngaliwatan usum tiis.

Kuring composting usum tiis & Tips. Téhnik

Aya sababaraha tip sareng trik anu kuring diajar salami mangtaun-taun kuring ngadamel kompos dina usum tiis. Ieu sababaraha hal anu pangsaéna anu anjeun tiasa laksanakeun pikeun suksés anu pangsaéna.

1. Cabut Kompos Anu Aya Samemeh Usum Usum Panas

Pikeun ngajaga tong anjeun teu mubadir dina usum tiis, piceun kompos anu siap dianggo dina usum gugur. Ieu bakal mastikeun aya loba rohangan pikeun nambahkeun kabéh bahan anyar dina sababaraha bulan ka hareup.

Gugur mangrupakeun waktu nu sae pikeun nambahkeun kompos kana ranjang kembang Anjeun, atawa pikeun mantuan nyiapkeun kebon sayur Anjeun keur usum.

2. Tumpukan Dina Brown Matter

Mandang usum, kompos sehat, tumpukan kompos séhat (kawas tumpukan bahan héjo, runtah dapur. jsb).

Kusabab lolobana nu bakal ditambahkeun kana tumpukan kompos anjeun salila usum tiris bakal runtah dapur, anjeun kudu nyiapkeun eta dina usum gugur.

Éta hartina tumpukan bahan coklat mimiti. Ku kituna, dump dina sagala daun jeung runtah pakarangan nu bisa diragrag.

Barang-barang ieu bakal ngabantosan insulasi kompos supados tetep aktip dina tiis salami mungkin. Tambih Deui, aranjeunna bakal mastikeun sakabeh bahan héjo anu saimbang ogé datang spring.

Composting scraps dapur kuring dina usum tiis

3. Tetep Tutup Tong Kompos Kabuka Supaya Teu Beku

Upami tempat anjeun cicing beku, éta hadé pikeun ngajaga tutup tong kompos anjeun dina usum tiis.

Upami teu kitu, upami katutupan ku salju sareng és, anjeun moal tiasa mukakeunana. Atanapi anjeun tiasa ngabahayakeun ku cara maksakeun dibuka.

Sabalikna, upami anjeun cicing di iklim baseuh, anjeun tiasa ngalaman masalah sareng tumpukan anjeun keuna. Dina hal ieu, anjeun tiasa ngantepkeun tutupna dihurungkeun, atanapi nutupan ku terpal atanapi anu sami.

Upami anjeun mutuskeun pikeun nutup tutupna, pastikeun pikeun nyikat saatos unggal salju turun, supados henteu nutup beku.

4. Ngawas Tingkat Uap

Ngajaga Uap anu nyukupan pikeun kebon anu henteu aya masalah><4 Tapi teu aya masalah di kebon. , upami cuaca usum tiris anjeun garing pisan atanapi baseuh, maka anjeun kedah perhatikeun tingkat kalembaban tumpukan kompos anjeun.

Moal rusak upami garing teuing, janten anjeun kedah nyiram tumpukan anjeun sacara teratur. Di sisi sabalikna, tumpukan anu tiis sareng beueus tiasa janten bau sareng kotor.

Pikeun ngalereskeun masalah kompos usum tiis anu umum, tutup tumpukan ku terpal, sareng tambahkeun deui.bahan coklat pikeun nyerep kaleuwihan cai.

Ninggalkeun tong kompos kabuka dina usum tiis

5. Tambahkeun Bahan Kompos Anu Tepat Dina Usum Usum

Salami anjeun ngeusian tong anjeun ku bahan coklat dina usum gugur, maka anjeun ngan ukur kedah nambihan bahan héjo kana tumpukan kompos anjeun dina usum tiis.

Sabalikna, anjeun kedah tetep saimbang dina lapisan héjo. Seueur teuing materi hejo bakalan ngajaul, bau busuk.

6. Panutup Barang Kompos Karek

Sanggeus miceun bahan-bahan anyar kana tong sampah, kuring nutupan sadayana ku salju. Salju nambahan beueus, sarta ogé ngajaga tumpukan éta teu kasampak kawas panon.

Alternatipna, Anjeun bisa nempatkeun kantong atawa tumpukan bahan coklat (daun, lebu pakarangan, jsb) gigireun bin anjeun ngaliwatan usum tiis. Lajeng nutupan runtah dapur ku lapisan coklat pikeun nyumputkeun eta, sarta ogé ngajaga kasaimbangan ditangtoskeun.

Bagi urang anu di wewengkon tiis pisan, Anjeun bisa lapisan kompos ku kardus atawa koran gantina (kusabab tumpukan daun bakal beku padet, sahingga teu mungkin pikeun misahkeun).

Nutupi bahan kompos anyar jeung salju

Tempo_ogé: Kumaha tumuwuh & amp; Ngurus Houseplants Tropis di jero rohangan

7. Tong Coba Ngahurungkeun Tihang Kompos Dina Usum Usum

Upami tumpukan kompos, tong, atanapi tumbler anjeun beku padet nalika usum tiis (sapertos milik kuring), maka tong nyobian ngabalikan.

Usaha anjeun bakal sia-sia, sareng anjeun tiasa ngarusak tong sampah (atanapi tonggong anjeun!).Sagedengeun ti eta, teu kudu dibalikkeun wae.

Upami cukup haneut nepi ka gampil nyampur, teras anjeun tiasa teraskeun sareng masihan sababaraha péngkolan.

Tapi, tong miceun waktos anjeun nyobian ngarecah gumpalan ageung kompos beku. Bakal ngarecah sorangan pas ngalembereh.

Ngaktifkeun deui Numpuk Kompos Usum Usum Anjeun

Sawaktos kompos mimiti ngalembereh dina awal musim semi, kuring ngusahakeun ngarobahna sabisa-bisa pikeun mantuan ngaktifkeun deui. Ngahurungkeunana sacara rutin ogé ngabantosan bahan-bahanna langkung gancang ngarecah.

Tong hariwang upami masih aya sakumpulan beku anu ageung di dinya, ngan ukur péngkolan anu anjeun tiasa, teras tinggalkeun sésana pikeun ngalembereh.

Dina titik ieu, anjeun ogé tiasa nambihan langkung seueur bahan coklat, sapertos daun atanapi jarami, anu ogé bakal ngabantosan tumpukan éta langkung gancang.

Ieu bakal ngirangan tingkat usum hujan atanapi usum tiris. 4>

Tong kompos kuring katutupan ku salju

FAQ Kompos Usum Usum

Masih gaduh patarosan ngeunaan kompos dina usum tiis? Ieu mangrupikeun jawaban anu paling sering kuring naroskeun. Upami anjeun henteu mendakan jawaban di dieu, teras tanyakeun ngeunaan éta dina koméntar di handap.

Naha anjeun tiasa ngamimitian tumpukan kompos dina usum tiis?

Leres, anjeun pasti tiasa ngamimitian tumpukan kompos nalika usum tiis. Ngan inget yen eta bakal nyandak leuwih lila pikeun jadi ngadegkeun, sarta pikeun bahan composting dimimitian ngarecah dina usum tiis-vs- usum panas.

Kumaha anjeun ngaktipkeun kompos dina usum tiis?

Di wewengkon anu hawana hampang, lingkung tumpukan anjeun ku jarami, daun, koran, kardus, atawa salju pikeun ngainsulkeunana. Biasana éta cukup pikeun ngajaga tumpukan kompos aktip sapanjang usum.

Anjeun ogé tiasa nyobian nutupan éta ku lawon anu hampang sareng ambekan, sapertos goni, contona. Ieu bisa mantuan nahan panas sarta Uap.

Tapi, lamun cicing di tempat tiis kawas kuring, kompos anjeun antukna bakal beku padet tur jadi dormant, euweuh urusan naon anjeun ngalakukeun. Tapi éta normal pisan, sareng teu aya anu hariwang.

Naha kuring kedah nutupan tumpukan kompos dina usum tiis?

Henteu kedah nutupan kompos anjeun dina usum tiis. Sanajan kitu, nutupan eta bisa mantuan ngajaga Uap jeung panas dina, jadi bakal tetep aktip leuwih lila.

Nu nutupan eta oge bakal ngagampangkeun ngajaga tihang teu jenuh cai, atawa drying kaluar gancang teuing di iklim hampang.

Composting dina usum tiis senang jeung gampang. Henteu masalah dimana anjeun cicing, anjeun tiasa nganggo bin atanapi numpuk anjeun salami sataun kanggo ngirangan runtah, sareng teras-terasan ngadamel emas hideung anu saé pikeun ranjang kebon anjeun.

Langkung seueur Ngeunaan Taneuh Taman

Bagikeun tip atanapi naséhat kompos usum tiis anjeun dina bagian koméntar di handap.

Timothy Ramirez

Jeremy Cruz mangrupikeun tukang kebon avid, horticulturalist, sareng panulis berbakat di tukangeun blog anu populer, Meunang Sibuk Berkebun - Berkebun DIY Pikeun Pemula. Kalayan langkung ti dasawarsa pangalaman di lapangan, Jeremy parantos ngasah kaahlian sareng pangaweruhna pikeun janten sora anu dipercaya dina komunitas kebon.Tumuwuh di tegalan, Jeremy ngembangkeun apresiasi anu jero pikeun alam sareng karesep pikeun pepelakan ti umur dini. Ieu fostered gairah anu antukna ngarah manehna ngudag gelar di Hortikultura ti universitas bergengsi. Sapanjang perjalanan akademikna, Jeremy ngagaduhan pamahaman anu kuat ngeunaan sababaraha téknik berkebun, prinsip perawatan pepelakan, sareng prakték sustainable anu ayeuna anjeunna bagikeun ka pamiarsana.Saatos réngsé pendidikanna, Jeremy ngamimitian karir anu nyugemakeun salaku horticulturist profésional, damel di kebon botani anu kasohor sareng perusahaan landscaping. Pangalaman panangan ieu ngungkabkeun anjeunna kana rupa-rupa pepelakan sareng tantangan ngebon, anu salajengna ningkatkeun pamahaman anjeunna ngeunaan karajinan.Motivasi ku kahayangna pikeun demystify ngebon sarta nyieun diaksés pikeun beginners, Jeremy dijieun Get Busy Berkebun. Blog éta janten sumber daya komprehensif anu pinuh ku naséhat praktis, pituduh léngkah-léngkah, sareng tip anu teu ternilai pikeun anu ngamimitian perjalanan ngebon. Gaya tulisan Jeremy pisan pikaresepeun sareng relatable, ngajantenkeun komplekskonsép anu gampang kaampeuh bahkan pikeun anu henteu ngagaduhan pangalaman sateuacana.Kalayan sikap anu ramah sareng gairah asli pikeun ngabagi pangaweruhna, Jeremy parantos ngawangun pengikut anu satia pikeun peminat berkebun anu percanten kana kaahlianana. Ngaliwatan blog na, anjeunna geus mere ilham loba individu pikeun nyambungkeun deui jeung alam, ngokolakeun spasi héjo sorangan, sarta ngalaman kabagjaan tur minuhan nu ngebon brings.Nalika anjeunna henteu ngurus kebon sorangan atanapi nyerat tulisan blog anu pikaresepeun, Jeremy sering tiasa dipendakan di bengkel ngarah sareng nyarios dina konperénsi berkebun, dimana anjeunna masihan hikmahna sareng berinteraksi sareng sasama pencinta pepelakan. Naha anjeunna ngajar pemula kumaha nyebarkeun siki anu munggaran atanapi naroskeun para pekebun anu berpengalaman ngeunaan téknik canggih, dedikasi Jeremy pikeun ngadidik sareng nguatkeun komunitas berkebun bersinar dina unggal aspék karyana.