Kumaha Ngarancang Tata Letak Kebon Sayuran

 Kumaha Ngarancang Tata Letak Kebon Sayuran

Timothy Ramirez

Nyieun perenah kebon sayur teu kudu ribet atawa hésé. Nyandak waktos ngagambar desain anjeun bakal ngagampangkeun kahirupan, percanten ka kuring. Dina postingan ieu, kuring bakal masihan anjeun pitunjuk léngkah-léngkah pikeun ngadesain kebon sayur.

Ngagambar tata letak kebon sayur anjeun sigana sapertos seueur padamelan, tapi leres-leres henteu sesah. Anjeun henteu peryogi program komputer anu mahal, atanapi kaahlian géométri gélo. Heck, anjeun malah teu kudu bisa ngagambar!

Nalika musim semi datang, sarta anjeun leumpang kaluar ka buruan anjeun pakarang jeung sketsa anjeun, anjeun bakal thrilled nu nyandak waktos pikeun ngalakukeunana. Éta ngagampangkeun melak sareng ngembang sayuran!

Kuring diajar palajaran ieu kalayan cara anu susah, sareng kuring henteu hoyong anjeun bajoang sapertos kuring! Ku kituna, abdi bade nunjukkeun kumaha ngarancang kebon sayur, ti scratch.

Lamun nu ngajadikeun palem anjeun kesang, tong hariwang, gambar anjeun teu kudu fancy. Abdi badé nyederhanakeun ieu pikeun anjeun, sareng masihan anjeun petunjuk léngkah-léngkah anu lengkep. Tambih Deui, éta ogé bakal pikaresepeun!

Tempo_ogé: Kumaha Tumuwuh Bawang Di Imah

Naha Anjeun Kudu Ngarancang Kebon Sayuran Anjeun Unggal Taun

Nalika kuring mimiti ngebon, melak sayuran kuring unggal taun pisan stres. Éta sabab kuring ngan ukur angkat ka dinya unggal musim semi, sareng ngamimitian melak barang-barang tanpa rencana.

Moal lami deui kuring bakal kaluar kamar, tapi kuring masih gaduh seueur bibit sésa.Tangtu kuring teu hayang sakabeh bibit (anu kuring orok geus sababaraha bulan) jadi runtah, jadi kuring bakal cramp eta di mana wae kuring bisa manggihan rohangan.

Balukarna, kebon sayur kuring sok overridely. Éta henteu ngan katingali goréng, tapi ogé ngajantenkeun pangropéa sareng panén sesah pisan. Tambih Deui, sayuran claustrophobic abdi ngahasilkeun kirang sabab teu boga cukup rohangan pikeun tumuwuh.

Hésé ogé leres muterkeun pepelakan abdi ti taun ka taun, saprak kuring teu bisa salawasna inget dimana sagalana tumuwuh saméméhna. Puteran pepelakan sesah dina plot sayuran anu alit, sareng ampir teu mungkin upami henteu aya perenah desain.

Euh, kuring kantos ngajantenkeun hal-hal pikeun kuring sorangan! Sarta kuring bajoang jeung ieu mangtaun-taun, nepi ka tungtungna kuring diajar (cara teuas) yén kuring kudu mikir ka hareup.

Jadi ayeuna kuring salawasna sketsa kaluar desain kebon sayur ti payun. Ngalakonan ieu geus robah kaulinan pikeun kuring, sarta kuring moal balik deui ka cara baheula.

Gambar basajan tina desain kebon sayur 2009 kuring

Tempo_ogé: Panyebaran succulents dina usum tiis

Nyiptakeun Tata Letak Kebon Sayuran Anjeun

Samemeh kuring asup kana léngkah lengkep pikeun ngarancang kebon sayur, abdi hoyong ngobrol ngeunaan mangpaat munggaran. Teras kuring bakal masihan anjeun sababaraha tip pikeun ngagampangkeun ngadamel gambar anjeun.

Mangpaat Mibanda Sketsa Kustom

Kuring parantos nyentuh sababaraha mangpaat dina carita kuring di luhur, tapi kuring hoyong daptar aranjeunna.Di dieu pikeun anjeun ogé.

Jadi, bisi anjeun teu yakin naha anjeun kudu nyieun desain kebon sayur, ieu mangpaat pikeun mantuan sway anjeun…

  • Leuwih gampang pikeun ngitung sabaraha tutuwuhan nu peryogi - Tanpa desain kebon sayur, hese nangtukeun sabaraha bibit atawa tutuwuhan anjeun bakal butuh. Janten, nalika anjeun ngagaduhan seueur sésa dina waktos penanaman (sapertos kuring baheula), anjeun bakal ngagoda sayuran anjeun langkung seueur.
  • Nyegah masalah hama sareng panyakit - Penanaman kaleuleuwihan henteu ngan ukur ngajantenkeun plot sayuran anjeun kirang produktif, éta ogé resep bencana. Lamun sayuran teu boga cukup spasi, éta mangrupa uleman pikeun bug jeung panyakit pikeun nyekel, sarta nyebarkeun gancang ka tutuwuhan lianna.
  • Relieves stress Anjeun - Ngarancang kebon sayur Anjeun sateuacanna teu ngan nyokot stress kaluar penanaman, tapi panén jeung perawatan ogé. Nalika anjeun masihan diri anjeun seueur rohangan pikeun damel, anjeun bakal gampang tiasa ningali sareng ngahontal sadayana.

Plotting tata letak kebon sayuran abdi

  • Ngamungkinkeun pikeun nyimpen catetan anu saé - Nyimpen sketsa anjeun mangrupikeun cara anu saé pikeun ngalacak patch sayuran anjeun, sareng kumaha sadayana dilakukeun. Tambih Deui, éta pikaresepeun pikeun ningali deui sketsa anjeun ti jaman baheula, sareng ningali sabaraha éta sadayana robih salami mangtaun-taun.
  • Nyederhanakeun rotasi pamotongan - Ngajaga sadayana éta.gambar perenah taman heubeul ogé ngajadikeun eta loba gampang muterkeun pepelakan Anjeun. Ku cara éta, anjeun bakal tiasa gancang ningali dimana sadayana ngembang dina taun-taun sateuacana, sareng damel rotasi pamotongan langsung kana tata perenah desain anjeun.
  • Hasilna kebon anu katingali langkung saé, langkung produktif - Nyiptakeun tata perenah bakal mastikeun yén anjeun masihan sadayana seueur rohangan pikeun tumbuh, nyababkeun kebon sayuran anu langkung éndah sareng subur17,><36Juggies kedah émut kebon sayuran anjeun!><36Juggiest. Janten tuangkeun sacangkir kopi (atanapi sagelas anggur, ehem), linggih, genah, sareng hayu urang angkat.

    Ngarancang kebon sayur kedah santai

    Tip Pikeun Ngagambar Tata Taman Sayuran

    Tong hariwang, nyiptakeun tata letak kebon sayur anjeun henteu sesah sigana. Anjeun teu peryogi software anu mewah, atanapi gelar dina desain kebon bumi.

    Malah anjeun henteu peryogi kertas grafik atanapi kamampuan artistik naon waé (sanaos éta ngabantosan upami anjeun tiasa maca tulisan anjeun nyalira, haha!).

    Pariksa sketsa kebon sayur ieu kuring sareng salaki ngagambar dinten sanés bari ngantosan tuangeun di réstoran. Leres, éta mangrupikeun serbet koktail.

    Sketsa kebon sayur gancang dina serbet koktail

    Tangtosna, upami anjeun gaduh pikiran téknis, anjeun tiasa narik kertas grafik, teras damel ngukur, ngitung, sareng ngagambar sadayana kana skala.

    Kuringpernah dipaké pikeun ngalakukeun ieu, tapi tungtungna kuring coba eta sanggeus urang nambahkeun ranjang diangkat kana kebon sayur urang sababaraha taun ka tukang.

    Éta dijieun maké kertas grafik super gampang, sabab lolobana ranjang téh rectangular, sarta ukuranana sarua. Ayeuna kuring boga témplat desain nu bisa dipaké unggal taun.

    Ieu gambar munggaran kuring maké kertas grafik. (Punten entong intimidasi, éta serius nyandak kuring taun dugi ka titik ieu!)

    Gambar tata letak kebon sayur 2013 kuring

    Kumaha Ngarancang Taman Sayuran Lengkah-demi-Lengkah

    Sapertos anu kuring disebutkeun di luhur, anjeun henteu peryogi anu khusus pikeun nyiptakeun gambar anjeun. Ngan pensil jeung sababaraha kertas. Oh, sareng anjeun ogé hoyong nyandak pamupus anu saé.

    Peryogikeun Persediaan:

    • Kertas (atanapi kertas grafik upami anjeun hoyong nyobian éta)

    Bagikeun tip anjeun pikeun ngagambar desain kebon sayur di halaman koméntar di koméntar di handap ieu.

Timothy Ramirez

Jeremy Cruz mangrupikeun tukang kebon avid, horticulturalist, sareng panulis berbakat di tukangeun blog anu populer, Meunang Sibuk Berkebun - Berkebun DIY Pikeun Pemula. Kalayan langkung ti dasawarsa pangalaman di lapangan, Jeremy parantos ngasah kaahlian sareng pangaweruhna pikeun janten sora anu dipercaya dina komunitas kebon.Tumuwuh di tegalan, Jeremy ngembangkeun apresiasi anu jero pikeun alam sareng karesep pikeun pepelakan ti umur dini. Ieu fostered gairah anu antukna ngarah manehna ngudag gelar di Hortikultura ti universitas bergengsi. Sapanjang perjalanan akademikna, Jeremy ngagaduhan pamahaman anu kuat ngeunaan sababaraha téknik berkebun, prinsip perawatan pepelakan, sareng prakték sustainable anu ayeuna anjeunna bagikeun ka pamiarsana.Saatos réngsé pendidikanna, Jeremy ngamimitian karir anu nyugemakeun salaku horticulturist profésional, damel di kebon botani anu kasohor sareng perusahaan landscaping. Pangalaman panangan ieu ngungkabkeun anjeunna kana rupa-rupa pepelakan sareng tantangan ngebon, anu salajengna ningkatkeun pamahaman anjeunna ngeunaan karajinan.Motivasi ku kahayangna pikeun demystify ngebon sarta nyieun diaksés pikeun beginners, Jeremy dijieun Get Busy Berkebun. Blog éta janten sumber daya komprehensif anu pinuh ku naséhat praktis, pituduh léngkah-léngkah, sareng tip anu teu ternilai pikeun anu ngamimitian perjalanan ngebon. Gaya tulisan Jeremy pisan pikaresepeun sareng relatable, ngajantenkeun komplekskonsép anu gampang kaampeuh bahkan pikeun anu henteu ngagaduhan pangalaman sateuacana.Kalayan sikap anu ramah sareng gairah asli pikeun ngabagi pangaweruhna, Jeremy parantos ngawangun pengikut anu satia pikeun peminat berkebun anu percanten kana kaahlianana. Ngaliwatan blog na, anjeunna geus mere ilham loba individu pikeun nyambungkeun deui jeung alam, ngokolakeun spasi héjo sorangan, sarta ngalaman kabagjaan tur minuhan nu ngebon brings.Nalika anjeunna henteu ngurus kebon sorangan atanapi nyerat tulisan blog anu pikaresepeun, Jeremy sering tiasa dipendakan di bengkel ngarah sareng nyarios dina konperénsi berkebun, dimana anjeunna masihan hikmahna sareng berinteraksi sareng sasama pencinta pepelakan. Naha anjeunna ngajar pemula kumaha nyebarkeun siki anu munggaran atanapi naroskeun para pekebun anu berpengalaman ngeunaan téknik canggih, dedikasi Jeremy pikeun ngadidik sareng nguatkeun komunitas berkebun bersinar dina unggal aspék karyana.