Usum Sowing Siki: A QuickStart Guide

 Usum Sowing Siki: A QuickStart Guide

Timothy Ramirez

Menyiram usum tiris senang jeung gampang! Dina pituduh mimiti gancang ieu, kuring nutupan sadayana tina kauntungan sareng iraha ngamimitian, dugi ka pangropéa sareng cangkok. Tambih Deui, kuring bakal masihan anjeun petunjuk léngkah-léngkah anu rinci pikeun nunjukkeun anjeun kumaha cara melak siki dina usum tiis.

Upami anjeun resep melak siki, anjeun pasti kedah nyobian melak usum tiis. Éta cara anu saé pisan pikeun dianggo, sareng bahkan parantos janten panyumbang pikeun sababaraha tukang kebon.

Kalayan metode panyebaran usum tiis, anjeun nempatkeun siki anjeun di luar supados henteu nyéépkeun rohangan di bumi. sorangan di dieu).

Dina pituduh gancang-gancang ieu, kuring bakal nyaritakeun sagala detil anu anjeun peryogi kauninga ngeunaan panyebaran siki usum tiris, sareng masihan pitunjuk léngkah-léngkah ogé.

Naon Dupi Panyebaran Usum Usum?

Penyebaran usum tiris mangrupikeun cara anu pikaresepeun sareng gampang pikeun ngamimitian siki di luar nalika usum tiis. Anjeun melak siki anjeun dina miniatur imah kaca dijieunna tina wadah plastik daur ulang, lajeng nempatkeun eta di luar dina salju jeung tiis tiris.

Sawaktos cuaca mimiti haneut nepi di cinyusu, siki bakal berkecambah dina laju sorangan, kawas di alam. Sora tiis, katuhu? Janten langkung saé…

PatalianTulisan: Metode Ngamimitian Bibit Anu Kedah Dicobian Unggal Tukang Kebon

Mangpaat Sowing Bibit Usum Usum

Kanggo kuring, kauntungan anu paling ageung tina panyebaran usum tiris nyaéta rohangan. Kusabab aranjeunna ka luar, aranjeunna henteu nyandak rohangan di bumi. Leres pisan!

Tapi seueur deui mangpaat BIG anu sanés tina panyebaran usum tiris ogé…

  • Teu kedah mésér peralatan khusus atanapi lampu ngembang
  • Teu kedah disterilisasi baki bibit
  • Teu aya résiko bibit bibit dipareuman, janten sesah dipareuman. di luar
  • Sikina leuwih teuas, sarta leuwih kuat, nu hartina maranéhanana boga tingkat survival jauh leuwih luhur
  • Anjeun bisa ngamimitian melak siki leuwih awal

Iraha Anjeun Bisa Mimitian?

Salah sahiji hal anu kuring resep kana panyebaran usum tiris nyaéta henteu aya jadwal anu anjeun kedah hariwang. Anjeun teu kudu mikir ngeunaan tanggal ibun panungtungan anjeun, atawa waktu penanaman anjeun pikeun nyegah bibit leggy.

Anjeun bisa usum melak siki di luar dina genah anjeun sorangan, sarta iraha wae anjeun boga waktu. Hiji-hijina aturan anu anjeun kedah laksanakeun nyaéta ngadagoan dugi ka suhu beku di dieu pikeun tetep. Diajar persis iraha ngamimitian di dieu.

Cara Nyebarkeun Siki Usum Usum

Menyiram usum tiris gampang. Henteu aya téknik anu mewah, atanapi pangaturan peralatan anu rumit anu diperyogikeun. Anjeun ngan butuh sababaraha suplai pikeun ngamimitian.

Tapi,Aya sababaraha hal anu anjeun kedah ngartos sateuacan anjeun ngamimitian. Janten, mimitina hayu urang ngobrol ngeunaan tilu hal utama anu anjeun peryogikeun… taneuh, wadah, sareng siki.

Taneuh Anu Panghadéna pikeun Dimangpaatkeun

Jenis taneuh anu pangsaéna pikeun dianggo nyaéta taneuh pot anu serbaguna. Kuring ogé geus dipaké siki dimimitian potting campuran, nu gawéna ngan rupa. Tapi éta tiasa rada langkung mahal.

Pastikeun anjeun mésér campuran pot anu berkualitas. Kokotor anu murah beurat teuing, sareng tiasa pinuh ku siki jukut.

Oge, sok nganggo taneuh pot anu seger, steril, sareng ulah nganggo taneuh kebon dina wadah mana waé. Baca ngeunaan taneuh anu pangsaéna pikeun dianggo (sareng mana anu kedah dihindari) di dieu.

Ngeusian kendi susu sareng taneuh

Milih Wadah

Aya seueur jinis wadah anu anjeun tiasa dianggo pikeun ngadamel rumah kaca mini anjeun pikeun penanaman usum tiis. Éta tiasa didamel tina barang-barang anu anjeun miceun unggal dinten.

Hal-hal sapertos kendi susu, botol 2 liter, neundeun dahareun réstoran/deli/roti, ember és krim…jsb. Bentuk sareng ukuranana henteu masalah, tapi kedah didamel tina plastik transparan.

Tempo_ogé: 17 Tutuwuhan Minat Usum Pikeun Taman Anjeun

Éta ogé kedah cukup jero pikeun nahan 3-4 inci taneuh di handapeun, sareng cukup jangkung pikeun ngamungkinkeun sababaraha sénti headspace pikeun bibit tumbuh. Baca sadayana ngeunaan cara milih wadah anu pangsaéna di dieu.

Jinis Siki Pikeun Melak

Penting pikeun ngagunakeun jinis siki anu leres, sabab anjeun henteu tiasa nganggo naon waé.Anu panghadéna pikeun melak usum tiris nyaéta pepelakan taunan anu tahan tiis, bumbu sareng sayuran pepelakan tiis, atanapi pepelakan anu taunan di daérah anjeun.

Upami anjeun henteu yakin, pariksa bungkusan siki. Néangan istilah kawas "sowing sorangan", "sow langsung di luar di gugur", "sow langsung luar di awal spring" atawa "stratifikasi tiis".

Konci kawas ieu indikator alus siki anu bakal dianggo ogé pikeun sowing usum. Diajar sadayana ngeunaan cara milih bibit anu pangsaéna pikeun dianggo di dieu.

Pitunjuk Lengkah-demi-Lengkah

Saméméh ngamimitian, pastikeun pikeun ngabersihan wadahna. Anjeun ngan saukur tiasa bilas upami teu aya résidu di jerona.

Lamun kitu, upami kotor, teras pastikeun ngumbah heula. Kieu kumaha carana ngabersihkeun wadahna.

Peryogikeun Suplai:

  1. Wadahna
  2. Bor atawa péso logam heubeul
  3. Sikina

Lengkah 1: Pilih wadahna anjeun - Nyéépkeun wadahna anjeun Nyéépkeun rumah kaca anjeun atanapi nyéépkeun réréncangan anjeun> Butuh sababaraha waktu pikeun nyieun pilihan anu alus, jadi pastikeun pikeun ngamimitian moro pikeun aranjeunna sababaraha minggu saméméh anjeun rencanana pikeun ngamimitian sowing usum tiis.

Rupa-rupa wadahna pikeun pamakéan pikeun sowing usum tiis

Lengkah 2: Nyiapkeun imah kaca mini - Lamun anjeun maké jangkung, wadahna sempit, kawas botol susu 2, liter atawa pain jug kahiji dina satengah jug atawa satengah jug. liang dinahandap pikeun drainase, sarta di luhur pikeun ventilasi. Anggo bor pikeun ngadamel liang, atanapi péso panas pikeun ngalebur kana plastik. Diajar persis kumaha nyiapkeun wadah panyebaran usum tiis di dieu.

Nyieun liang drainase di rumah kaca kendi susu

Lengkah 3: Tambahkeun taneuh – Eusian bagian handap rumah kaca mini anjeun ku 3-4 inci taneuh pot atawa campuran bibit. Lamun taneuhna bener-bener garing, bisa dibasahi heula samemeh melak sikina.

Lengkah 4: Melak siki – Jumlah siki anu anjeun tambahkeun ka unggal wadahna terserah anjeun.

Tapi kuring leuwih milih jarakana saeutik pikeun ngagampangkeun penanaman bibit engke. Upami bibitna kandel teuing, sesah misahkeun bibitna.

Penanaman siki dina wadah panyebaran usum tiris

Lengkah 5: Labél panyebaran usum tiris anjeun - Nalika anjeun melak siki dina usum paéh, anjeun bakal hilap naon anu aya dina wadah ku cinyusu - percanten ka kuring! Janten anjeun pasti hoyong labél aranjeunna.

Aya sababaraha cara anjeun tiasa ngalakukeun éta. Aya anu nyerat dina masking atanapi lakban, sareng anu sanésna nyerat langsung dina luhureun wadahna.

Tapi upami anjeun nganggo spidol permanén di luhur, tulisanna bakal luntur di panonpoé, sareng tiasa henteu kabaca ku cinyusu.

Abdi nyarankeun ngagunakeun pulpén cet kanggo nyerat di luhur. Upami anjeun nganggo pita, lebetkeun kana handapeun wadahna supados tulisanna henteuluntur.

Metode anu dipikaresep ku kuring pikeun ngalabélan wadah siki anu ditabur usum tiris nyaéta ngagunakeun spidol pepelakan plastik, sareng nyeratna nganggo pensil. Teras kuring nyorong spidol kana taneuh, sareng teu acan kantos salah sahijina layu.

Lengkah 6: Nyirami taneuh - Saatos parantos melak sikina, siram taneuhna sacara saksama, sareng ngantepkeun ka solokan sateuacan dipindahkeun ka luar.

Kuring masihan kuring pancuran lampu sareng sprayer dina tilelep dapur kuring, sabab taneuhna bakal dikumbah atanapi disaluyukeun. Upami taneuhna leres-leres garing, teras cai sababaraha kali supados beueus merata.

Nyiram siki saatos usum tiris ditabur dina kendi susu

Lengkah 7: Pasang tutupna - Rincian pikeun léngkah ieu gumantung kana jinis wadah anu anjeun anggo. Upami tutupna nyeepkeun sareng pas, maka anjeun parantos réngsé.

Upami anjeun nganggo anu jangkung anu kedah dipotong satengah (nyaéta: kendi susu, botol 2 liter… jsb), teras anjeun tiasa nganggo lakban (atanapi pita tugas beurat sanés) pikeun masang tutup deui (tapi tinggalkeun tutupna).

Anjeun tiasa ngasét kana salah sahiji tutupna upami henteu pas. Pastikeun anjeun henteu nutupan bagian wadahna anu transparan, atanapi liang anu anjeun damel deui dina léngkah 2.

Lengkah 8: Pindahkeunana ka luar – Pindahkeun wadahna anu ditabur usum tiris anjeun ka luar ka tempat anu ditangtayungan tina angin gedé, tapi bakal kalembaban sareng panonpoé pinuh.

Upami anjeun gaduh piaraan atanapi murangkalih, nempatkeun wadahna anjeun ka luar.wadahna dina méja, atawa tempat séjén dimana maranéhna bakal kaluar jangkauan.

Lengkah 9: Poho ngeunaan eta nepi ka cinyusu – Sakali maranéhna geus dipindahkeun ka luar, Anjeun bisa lumayan loba poho ngeunaan eta nepi ka spring. Tong hariwang, henteu kunanaon upami aranjeunna katutupan ku salju salami sababaraha bulan. Ngan tinggalkeun waé.

Siki usum tiris ditaburkeun di luar dina salju

Sabaraha lami Siki Usum Disebarkeun Pikeun Tumuwuh?

Sikina bakal mimiti tumuwuh dina laju sorangan, sarta waktuna bisa béda pikeun tiap. Samentara batur moal ngamimitian tumuwuh nepi ka cuaca jadi warmer di cinyusu.

Rata-rata, usum sown siki kuring mimiti germinated dina awal Maret… tapi kuring di Minneapolis zone 4b.

Zona warmer bakal mimiti nempo sprouts jauh leuwih awal. Oh, sareng éta ogé tiasa béda-béda ti taun ka taun, gumantung kana cuaca.

Hal anu paling hadé pikeun dilakukeun nyaéta mastikeun anjeun rutin mariksa tanda-tanda sprouts. Mimitian mariksa aranjeunna nalika cuaca mimiti haneut dina ahir usum tiris / awal musim semi. Siki anu pangkuatna bakal berkecambah heula.

Siki anu ditabur usum tiris tumbuh di cinyusu

Pengawasan & amp; Ngajaga Wadah Anjeun

Hiji-hijina pangropéa anu anjeun kedah laksanakeun dina musim semi nyaéta pikeun mastikeun bibit anjeun henteu panas teuing, sareng taneuh henteu garing.

Éta imah kaca mini tiasa panas pisan di panonpoé, janten.Anjeun bisa jadi kudu curhat aranjeunna langkung. Anjeun tiasa ngusir aranjeunna ku rolling taneuh lidah terbuka, atanapi nyiptakeun liang di luhur. <> Upami kedah ngaungkeun di jero panutup wilt, jempé. Lamun aya kasempetan pikeun hawa katirisan, nutupan bibit anjeun ku lambar atawa simbut sapeuting.

Melak Bibit Ka Kebon

Saatos bibit cukup jangkung tur geus tumuwuh sababaraha sét kahiji maranéhanana daun leres, éta waktuna pikeun melak eta di kebon.

Tahan Hardy dina awal musim semi bisa cangkok. Éta ogé henteu kedah heuras, sabab aranjeunna parantos tumbuh di luar! Anjeun ngan saukur tiasa melak langsung ka kebon.

Tempo_ogé: Kumaha Tumuwuh Peterseli Tina Siki: StepByStepBibit anu ditabur usum tiris siap dicangkokkeun ka kebon

Penyebaran usum tiris mangrupikeun cara anu saé pikeun melak bibit pikeun kebon anjeun unggal taun. Anjeun tiasa ngalakukeunana dina laju anjeun nyalira, sareng aya perawatan minimal. Sareng, kumargi anjeun henteu kedah ngesahkeun bibit usum tiris anu ditaburkeun, éta ogé matak ngagentoskeunana!

Lengkah Salajengna : Upami anjeun hoyong langkung seueur pitulung pikeun diajar kumaha usum sow, cokot salinan Sowing Winter kuring.eBook. Éta bakal janten pituduh penting anjeun anu bakal ngajalanan anjeun dina unggal léngkah prosés sacara rinci.

Upami anjeun hoyong diajar kumaha gampang tumuwuh sadaya pepelakan anjeun tina siki, maka Kursus Mimitian Siki Online bakal cocog pikeun anjeun! Ieu mangrupikeun palatihan online anu jero anu bakal ngajantenkeun anjeun ngalangkungan sadayana anu anjeun kedah terang ngeunaan ngembang sadaya jinis siki, léngkah-léngkah.

Selengkapnya Tulisan Ngeunaan Panyebaran Usum Usum

    Sumberdaya Panyebaran Usum Usum Sejenna

    • wintersown.org
    • Taman 18>
    • Taman Usum Usum Usum Usum Coba
    Forum WS Bagikeun tip atanapi pangalaman anjeun dina bagian koméntar di handap.

    Timothy Ramirez

    Jeremy Cruz mangrupikeun tukang kebon avid, horticulturalist, sareng panulis berbakat di tukangeun blog anu populer, Meunang Sibuk Berkebun - Berkebun DIY Pikeun Pemula. Kalayan langkung ti dasawarsa pangalaman di lapangan, Jeremy parantos ngasah kaahlian sareng pangaweruhna pikeun janten sora anu dipercaya dina komunitas kebon.Tumuwuh di tegalan, Jeremy ngembangkeun apresiasi anu jero pikeun alam sareng karesep pikeun pepelakan ti umur dini. Ieu fostered gairah anu antukna ngarah manehna ngudag gelar di Hortikultura ti universitas bergengsi. Sapanjang perjalanan akademikna, Jeremy ngagaduhan pamahaman anu kuat ngeunaan sababaraha téknik berkebun, prinsip perawatan pepelakan, sareng prakték sustainable anu ayeuna anjeunna bagikeun ka pamiarsana.Saatos réngsé pendidikanna, Jeremy ngamimitian karir anu nyugemakeun salaku horticulturist profésional, damel di kebon botani anu kasohor sareng perusahaan landscaping. Pangalaman panangan ieu ngungkabkeun anjeunna kana rupa-rupa pepelakan sareng tantangan ngebon, anu salajengna ningkatkeun pamahaman anjeunna ngeunaan karajinan.Motivasi ku kahayangna pikeun demystify ngebon sarta nyieun diaksés pikeun beginners, Jeremy dijieun Get Busy Berkebun. Blog éta janten sumber daya komprehensif anu pinuh ku naséhat praktis, pituduh léngkah-léngkah, sareng tip anu teu ternilai pikeun anu ngamimitian perjalanan ngebon. Gaya tulisan Jeremy pisan pikaresepeun sareng relatable, ngajantenkeun komplekskonsép anu gampang kaampeuh bahkan pikeun anu henteu ngagaduhan pangalaman sateuacana.Kalayan sikap anu ramah sareng gairah asli pikeun ngabagi pangaweruhna, Jeremy parantos ngawangun pengikut anu satia pikeun peminat berkebun anu percanten kana kaahlianana. Ngaliwatan blog na, anjeunna geus mere ilham loba individu pikeun nyambungkeun deui jeung alam, ngokolakeun spasi héjo sorangan, sarta ngalaman kabagjaan tur minuhan nu ngebon brings.Nalika anjeunna henteu ngurus kebon sorangan atanapi nyerat tulisan blog anu pikaresepeun, Jeremy sering tiasa dipendakan di bengkel ngarah sareng nyarios dina konperénsi berkebun, dimana anjeunna masihan hikmahna sareng berinteraksi sareng sasama pencinta pepelakan. Naha anjeunna ngajar pemula kumaha nyebarkeun siki anu munggaran atanapi naroskeun para pekebun anu berpengalaman ngeunaan téknik canggih, dedikasi Jeremy pikeun ngadidik sareng nguatkeun komunitas berkebun bersinar dina unggal aspék karyana.