Kumaha Debug Tutuwuhan Saméméh Dibawa ka jero rohangan

 Kumaha Debug Tutuwuhan Saméméh Dibawa ka jero rohangan

Timothy Ramirez

Seueur jalma anu milih nyandak pepelakan jero ruangan nalika usum panas pikeun berjemur dina sinar panonpoé sareng kalembaban… tapi, kumaha anjeun mawa pepelakan ka jero ruangan tanpa serangga!? Dina postingan ieu, kuring bakal nunjukkeun anjeun kumaha cara nyéépkeun pepelakan pikeun usum tiris, léngkah-léngkah.

Usum panas mangrupikeun waktos anu saé pikeun ngembang pepelakan. Tutuwuhan jero rohangan bener-bener nguntungkeun tina ayana di luar pikeun robih, tapi, nalika usum gugur datang sareng waktosna pikeun nyandak pepelakan jero ruangan pikeun usum tiis, hal-hal tiasa janten awon.

Dua hal anu bakal ngabantosan anjeun ngahindarkeun masalah utama pepelakan anjeun engké nyaéta terang iraha nyandak pepelakan jero ruangan, sareng ogé kumaha cara mawa pepelakan ka jero ruangan tanpa kutu.

Penting pikeun mastikeun yén anjeun tiasa ngahindarkeun pepelakan sareng ngarencanakeun sababaraha léngkah pikeun ngahindarkeun pepelakan sareng henteu nyeri. sts jero rohangan.

Iraha Bawa Tutuwuhan ka jero

Salah sahiji patarosan anu paling umum anu kuring kéngingkeun ti pamiarsa nyaéta Iraha kuring kedah nyandak pepelakan kuring ka jero kanggo usum tiis?

Rencanakeun pikeun ngamimitian mawa pepelakan jero ruangan anjeun sababaraha minggu sateuacan cuaca anu langkung tiis muncul dina usum gugur.

Lamun pepelakan jero ruangan tiasa lungsur di luar.

Lamun daunna tiis teuing di tinggalkeun di luar. ll tutuwuhan.

Tambihkeunana, transisi mawa pepelakan luar ka jero bakal langkung kaget upami aranjeunna ditinggalkeun di luar panjang teuing.nalika cuaca mimiti niiskeun dina usum gugur.

Aturan jempol anu saé pikeun nalika nyandak pepelakan jero ruangan pikeun usum tiis sahenteuna dua minggu sateuacan rata-rata tanggal ibun munggaran anjeun.

Bawa pepelakan ka jero ruangan kanggo usum tiis

Tip Pikeun Mawa Tutuwuhan Pikeun Usum Usum tiis

Upami anjeun seueur pepelakan jero ruangan anu tumbuh di luar ruangan, kuring nyarankeun yén anjeun nyandak pepelakan jero ruangan leutik deui. sabtu minggu debugging jeung mindahkeun tutuwuhan deui ka jero tiasa pisan stres sarta nyapekeun pikeun anjeun (jeung teuas dina tonggong anjeun!).

Percanten ka abdi, abdi terang.

Oge, lamun manggihan yén houseplant kabeungkeut pot, repot kana wadahna leuwih badag saméméh mindahkeun jero. Ku cara kitu kakacoan bakal tetep di luar.

Debugging jeung meresihan pepelakan pot samemeh dibawa deui ka jero mangrupakeun lengkah krusial pikeun ngahindarkeun masalah serangga houseplant.

Aphids, mealybugs jeung tipe séjén hama serangga houseplant biasana teu jadi masalah lamun pepelakan jero rohangan pot aya di luar.

Tapi maranéhna bisa gancang kabawa dina mangsa usum tiis><7 lamun infestation badag bisa jadi di jero imah anjeun. bugging Jeung Ngabersihan Houseplants

Kumaha Nga-debug Tutuwuhan Pikeun Bawa Di Dalam Ruangan – Lengkah-demi-Lengkah

Debugging jeung meresihan pepelakan pot samemeh dibawa ka jero keur usum disada harder ti nu sabenerna.

Aya sababaraha léngkah basajan anjeun bisa nyokot pikeun mastikeun houseplants anjeun bébas bugsaméméh mawa eta deui ka jero rohangan di gugur.

(Awas: Ngan make metoda ieu pikeun debug tutuwuhan anu tumuwuh dina pot kalayan liang drainase! Pikeun maranéhanana tanpa liang drainase, tuturkeun tips abdi pikeun debugging tutuwuhan anu badag teuing pikeun soak handap.)

Pasok Diperlukeun:

> Sabun Diperlukeun:>Sabun. tutuwuhan dina cai soapy

Lengkah 1: Eusian bak ku cai soapy - Eusian bak utiliti badag Anjeun ku cai haneut, jeung ember nyeuseuh Anjeun ku cai haneut, jeung tambahkeun sababaraha squirts tina sabun cair hampang ka unggal Anjeun keur ngeusian eta.

Abdi hoyong stress maké sabun cair. Pastikeun teu make sabun nu ngandung degreaser atawa detergents. Éta tiasa ngarusak (atanapi maéhan) pepelakan anu sénsitip.

Tempo_ogé: Kumaha Freeze Waluh Sakumpulan Atawa PureeAnggo sabun cair anu hampang pikeun ngarendam pepelakan

Lengkah 2: Lebetkeun pepelakan kana cai sareng direndam - Pikeun maéhan serangga anu aya dina pepelakan jero ruangan, rendam sadayana pepelakan, pot sareng sadayana, dina bak cai salami 15-20 menit.<76> Sabun anu aya dina taneuh <76>> > Lengkah 3: Daun tutuwuhan beresih anu henteu beuleum - Upami aya daun anu henteu lengkep katutupan ku cai, paké sabun inséktisida organik pikeun ngabersihkeun daun pepelakan anu nempel dina cai.

Resep kuring pikeun sabun inséktisida DIY nyaéta 1 sdm sabun cair hampang per 1 liter cai. Mun anjeun teu hoyong campurAnjeun sorangan, Anjeun bisa meuli sabun inséktisida organik gantina.

Ngabersihan daun tutuwuhan

Tips: Lamun anjeun nempatkeun pepelakan kana cai, daun paéh, bug jeung lebu sejenna bakal ngambang ka luhur. Janten miceun sadaya potongan anu ngambang sateuacan anjeun miceun pepelakan anjeun supados tetep saé sareng bersih.

Kuring nganggo saringan dapur anu lega pikeun nyéépkeun sadaya lebu tina luhureun cai sateuacan miceun pepelakan tina bak.

Leupaskeun lebu anu ngambang pikeun ngajaga pepelakan tetep beresih

Lengkah 4: Cabut pepelakan sareng gosokkeun>sanggeus digosok kana pot anjeun, saatos digosok kaluar tina bak anjeun. pikeun ngabersihkeunana (ieu mah Sikat Bristle Pot Kembang).

Gosok pot pepelakan pikeun ngabersihkeunana

Lengkah 5: Pasihan pepelakan sareng pot anu saé - Saatos ngabersihkeun pepelakan sareng pot anjeun, bilas sadayana pepelakan sareng pot ku selang pikeun ngaleungitkeun sadaya sabun sareng kokotor di jerona

saencan dikumbah. 6: Ngidinan cai nepi ka solokan lengkep – Sisihkeun pepelakan beresih jeung ngidinan sakabeh cai sagemblengna solokan tina pot saméméh mindahkeun pepelakan deui jero rohangan.

Debugging tutuwuhan nepi ka overwinter jero

Lengkah 7: Cabut kabéh daun paéh jeung lebu sejenna ngambang di luhur cai (ngagunakeun saringan dapur trusty nu sejen)

Leupaskeun saringan dapur trusty anjeun

Lengkah 7: Cabut sadaya daun paéh jeung lebu sejenna ngambang dina luhureun cai (ngagunakeun lebu 2 bri.sateuacan nyerep langkung seueur pepelakan

Lengkah 8: Bawa pepelakan anjeun deui ka jero - Ayeuna pepelakan anjeun parantos di-debug sareng sadaya kaleuwihan cai parantos kaluar tina dasar pot, anjeun tiasa mindahkeun deui ka jero.

Sawaktos anjeun parantos disimpen deui ka tempat jero ruangan sareng siap pikeun usum tiris, pastikeun taneuhna garing sateuacan anjeun nyiram deui cai di jero ruangan><3 supados henteu disiram deui.

Mangpaat Ngarendam Tutuwuhan Dina Cai Sabun Pikeun Maéhan Kutu

Tangtosna kauntungan utama ngarendam pepelakan jero ruangan dina cai sabun sateuacan dibawa deui ka jero ruangan nyaéta maéhan sadayana serangga, tapi aya ogé sababaraha kauntungan anu sanés.

Metode ieu pikeun debugging sareng ngabersihkeun pepelakan pot anu saé sabab ayeuna pepelakan jero ruangan anjeun parantos kéngingkeun deui!><7 hartosna anjeun bakal nampi pepelakan jero ruangan anu saé deui!><7 tina nyiram sadaya tatangkalan di jero imah (sakali deui!).

Kauntungan sejenna tina ngarendam pepelakan dina cai nyaéta sadaya daun anu paéh sareng lebu sanésna bakal ngambang ka luhur, sahingga gampang dipiceun.

Pepelakan anjeun sareng potna bakal katingali beresih ogé, sigana langkung bersih tibatan anu kantos. Karasa pisan mun boga tatangkalan anu beresih, katingalina séhat, tur hadé pikeun pepelakan ogé!

Tapi antosan, kumaha upami pepelakan jero ruangan anu ageung teuing teu tiasa dilebetkeun kana bak pikeun soak?

Soaking.tutuwuhan pot pikeun maéhan bug

Debugging Houseplants nu badag teuing pikeun soak

Soaking houseplants dina cai soapy hadé pikeun leutik nepi ka sedeng pot ukuran tutuwuhan, tapi kuring boga sababaraha nu teuing badag pikeun metoda ieu. Janten, gantina kuring nganggo vérsi anu dirobih…

Kuring ngumbah daun pepelakan sareng batang tina sakumna pepelakan nganggo cai sabun (nganggo sabun cair anu hampang anu sami anu kuring dianggo pikeun ngarendam pepelakan), teras bilas ku selang kebon.

Sawaktos daunna beresih, kuring disemprot sadayana pepelakan ku minyak nimba. (sababaraha pepelakan jero ruangan langkung sénsitip tibatan anu sanés, janten pastikeun pikeun nguji naon waé jinis semprot dina sababaraha daun sateuacan nyemprot sadayana pepelakan)

Debugging pepelakan jero ruangan anu ageung teuing pikeun soak

Tip Pikeun Ngadalikeun Hama Tutuwuhan Rumah Tangga

Perhatikeun yén sanajan anjeun ngalangkungan sadaya léngkah pikeun nga-debug sareng ngabersihkeun pepelakan jero ruangan. Utamana hésé sabab bisa hirup sababaraha bulan tanpa tutuwuhan inang, sarta nyumput dina retakan leutik sarta crevices.

Jadi, lamun manggihan sagala bug tutuwuhan sanggeus mawa houseplants ka jero keur usum, Anjeun bisa menyemprot tutuwuhan infested kalawan solusi minyak Neem, atawa coba pre-dicampur minyak hortikultura organik.

Tutuwuhan konéng sarta fungus non-toksik dina stakes non-toksik.

Abdinyarankeun ngagunakeun produk alam ieu pikeun maéhan serangga tutuwuhan sabab gawéna leuwih hade tinimbang nu sintétik.

Tambihkeunana, kuring yakin anjeun henteu hoyong menyemprot péstisida kimiawi anu beracun di bumi anjeun. Pikeun leuwih jéntré, baca ngeunaan ubar imah kontrol hama alam kuring pikeun houseplants.

Bawa tutuwuhan outdoor jero rohangan

FAQs

Dina bagian ieu, kuring bakal ngajawab sababaraha patarosan nu paling ilahar ditanya kuring meunang ngeunaan debugging tutuwuhan saméméh mawa eta deui ka jero. Upami anjeun henteu mendakan jawaban kana patarosan anjeun, teras tanyakeun dina bagian koméntar di handap

Dupi abdi tiasa nganggo sabun Fajar atanapi Gading pikeun ngarendam pepelakan kuring?

Abdi pribadi teu acan kantos nganggo sabun Fajar kanggo nyeuseup pepelakan, tapi kapungkur parantos sukses sareng Gading. Tapi anjeun kedah ati-ati sabab merek ieu tiasa ngandung detergent, sareng sababaraha ogé ngandung degreaser. Detergents jeung degreaser bisa ngarugikeun, atawa malah maéhan, tutuwuhan sénsitip.

Kuring make jeung nyarankeun Dr. Bronner Baby Mild, nu teu boga aditif. Kitu cenah, kuring kantos nguping ti pamiarsa anu parantos nganggo merek sanés tanpa masalah.

Tapi jawaban kuring pikeun patarosan ieu salawasna sami. Naha anjeun naroskeun ngeunaan Gading atanapi Fajar (atanapi merek anu sanés)… anjeun kedah nguji jinis sabun naon waé dina pepelakan anjeun sateuacan direndam, pikeun mastikeun henteu aya karusakan.

Naha metode ieu bakal maéhan serangga sareng endog dina taneuh?

Leres, ngarendam pepelakan anjeun dina cai sabunkudu maéhan sagala bug atawa endog anu hirup dina taneuh ogé. Kadang-kadang aya kantong hawa dina taneuh dimana maranéhna bisa salamet sanajan.

Jadi lamun anjeun prihatin, teras soak aranjeunna saeutik deui. Ogé, ketok gently pot sanggeus rengse bubbling pikeun nyobaan ngaleupaskeun hawa tambahan nu trapped di dinya.

Kumaha anjeun debug tutuwuhan nu aya dina pot tanpa liang drainase?

Pikeun nyéépkeun pepelakan anu aya dina pot tanpa liang solokan anjeun tiasa nyeuseuh daun ku cai sabun atanapi sabun inséktisida sareng bilas saatosna. Teras anjeun tiasa menyemprot daun ku minyak nimba. Tapi salawasna pastikeun pikeun nguji perlakuan ieu dina sababaraha daun saméméh nyemprot sakabeh tutuwuhan.

Debugging tutuwuhan pot saméméh mawa eta deui ka jero rohangan mangrupa lengkah munggaran kritis dina pencegahan hama tutuwuhan indoor.

Metoda ieu soaking houseplants dina cai soapy pikeun nyingkirkeun bug bisa dipake gede pikeun kalolobaan jenis tutuwuhan, sarta bakal mantuan pikeun mastikeun Anjeun mawa tutuwuhan outdoor jero tanpa bug.

Percanten ka kuring, dimimitian usum panjang houseplants off kalawan leuwih gampang pikeun perawatan tutuwuhan jero rohangan jadi leuwih gampang! Tapi, upami anjeun kajantenan ku infestasi, teras diajar kumaha carana nyingkirkeun serangga houseplant di dieu.

Upami anjeun milari bantosan langkung seueur ngeunaan cara ngajaga serangga tina pepelakan, eBook Pengendalian Hama Houseplant abdi mangrupikeun pituduh penting pikeun ngabantosan anjeun nga-debug pepelakan jero ruangan anjeun pikeun hadé! Ngundeursalinan anjeun dinten ieu!

Tempo_ogé: Kumaha miara Vine Kentang Hias

Selengkapnya Tulisan Ngeunaan Houseplant Pengendalian Hama

Kumaha anjeun debug tutuwuhan saméméh mawa eta keur usum? Bagikeun tip anjeun dina bagian koméntar di handap.

Timothy Ramirez

Jeremy Cruz mangrupikeun tukang kebon avid, horticulturalist, sareng panulis berbakat di tukangeun blog anu populer, Meunang Sibuk Berkebun - Berkebun DIY Pikeun Pemula. Kalayan langkung ti dasawarsa pangalaman di lapangan, Jeremy parantos ngasah kaahlian sareng pangaweruhna pikeun janten sora anu dipercaya dina komunitas kebon.Tumuwuh di tegalan, Jeremy ngembangkeun apresiasi anu jero pikeun alam sareng karesep pikeun pepelakan ti umur dini. Ieu fostered gairah anu antukna ngarah manehna ngudag gelar di Hortikultura ti universitas bergengsi. Sapanjang perjalanan akademikna, Jeremy ngagaduhan pamahaman anu kuat ngeunaan sababaraha téknik berkebun, prinsip perawatan pepelakan, sareng prakték sustainable anu ayeuna anjeunna bagikeun ka pamiarsana.Saatos réngsé pendidikanna, Jeremy ngamimitian karir anu nyugemakeun salaku horticulturist profésional, damel di kebon botani anu kasohor sareng perusahaan landscaping. Pangalaman panangan ieu ngungkabkeun anjeunna kana rupa-rupa pepelakan sareng tantangan ngebon, anu salajengna ningkatkeun pamahaman anjeunna ngeunaan karajinan.Motivasi ku kahayangna pikeun demystify ngebon sarta nyieun diaksés pikeun beginners, Jeremy dijieun Get Busy Berkebun. Blog éta janten sumber daya komprehensif anu pinuh ku naséhat praktis, pituduh léngkah-léngkah, sareng tip anu teu ternilai pikeun anu ngamimitian perjalanan ngebon. Gaya tulisan Jeremy pisan pikaresepeun sareng relatable, ngajantenkeun komplekskonsép anu gampang kaampeuh bahkan pikeun anu henteu ngagaduhan pangalaman sateuacana.Kalayan sikap anu ramah sareng gairah asli pikeun ngabagi pangaweruhna, Jeremy parantos ngawangun pengikut anu satia pikeun peminat berkebun anu percanten kana kaahlianana. Ngaliwatan blog na, anjeunna geus mere ilham loba individu pikeun nyambungkeun deui jeung alam, ngokolakeun spasi héjo sorangan, sarta ngalaman kabagjaan tur minuhan nu ngebon brings.Nalika anjeunna henteu ngurus kebon sorangan atanapi nyerat tulisan blog anu pikaresepeun, Jeremy sering tiasa dipendakan di bengkel ngarah sareng nyarios dina konperénsi berkebun, dimana anjeunna masihan hikmahna sareng berinteraksi sareng sasama pencinta pepelakan. Naha anjeunna ngajar pemula kumaha nyebarkeun siki anu munggaran atanapi naroskeun para pekebun anu berpengalaman ngeunaan téknik canggih, dedikasi Jeremy pikeun ngadidik sareng nguatkeun komunitas berkebun bersinar dina unggal aspék karyana.