Kumaha Tumuwuh Chamomile Di Imah

 Kumaha Tumuwuh Chamomile Di Imah

Timothy Ramirez

Mekarkeun chamomile henteu sesah sakumaha anu anjeun pikirkeun, sareng peryogi perawatan minimal. Dina postingan ieu kuring bakal nunjukkeun ka anjeun sadayana anu anjeun kedah terang supados tiasa suksés.

Tutuwuhan chamomile pangropéa rendah mangrupikeun tambahan kembangan anu saé pikeun kebon mana waé.

Ieu cocog pikeun pamula, anu hoyong diajar kumaha tumuwuh hal anu gampang sareng éndah.

Tutuwuhan ieu dirarancang pikeun ngajarkeun anjeun sadayana ngeunaan miara pepelakan chamomile ieu, ku kituna saha waé tiasa mikaresep perawatan taneuh anu saé, ku kituna saha waé tiasa mikaresep perawatan anu pangsaéna. panonpoé, jeung cai, ditambah cara prune jeung nyokot kembang pikeun maksimalkeun pungsi poténsi pinuh na.

Tinjauan Perawatan Tutuwuhan Chamomile

puseur konéng, mekar cinyusu nepi ka awal usum gugur Cai: 16>
Ngaran Ilmiah: Matricaria chamomilla
Klasifikasi: Ngaran umum: Chamomile
Hardiness: Tutuwuhan taunan
Suhu: 60-85°F
Cahaya: panonpoe pinuh
Cai: Ngidinan taneuh nepi ka garing antara waterings, ulah overwater
Ngidinan taneuh nepi ka garing antara waterings, ulah overwater
Pupuk: Kadaharan tatangkalan umum dina musim semi jeung usum panas
Taneuh: Cepet-draining, suburtaneuh
Hama umum: Aphids, thrips, mealybugs

Inpormasi Ngeunaan Chamomile

Chamomile nyaéta tutuwuhan kembangan ti kulawarga Asteraceae, anu leuwih umum dipikawanoh salaku kulawarga aster, aster atawa kembang panonpoé di sabudeureun dunya ayeuna. .

Daun-daun héjo ngahasilkeun kembang bodas kawas daisy anu geus dipaké pikeun kaperluan ubar jeung tea salila abad.

Gampang tumuwuh, teuas, pikaresepeun pikeun pollinator, sarta ngahasilkeun seungit kembang pikaresepeun.

Rupa-rupa Tutuwuhan Chamomile

Tutuwuhan chamomile bisa jadi dua jenis utama. Sarat perawatan maranéhanana pisan sarupa, tapi aya sababaraha béda tumuwuhna.

  • Jerman (Matricaria chamomilla) nyaéta taunan self-seeding nu tumuwuh dina batang jangkung, sarta ngahasilkeun loba pisan kembang leutik dina usum panas. Ieu mangrupikeun salah sahiji anu paling sering dianggo pikeun tujuan panén.
  • Romawi (Chamaemelum nobile) mangrupikeun taunan di zona 4-9. Ngahasilkeun kurang kembang, sarta leuwih ilahar dipaké salaku panutup taneuh, ngagantian padang rumput hejo, atawa edging ti keur mekar.

Hardiness

Kadua bentuk chamomile pisan hardy, sarta tumuwuh ogé dina rupa-rupa iklim.

Aranjeunna toléran kana hawa katirisan, luhurna nepi ka 100°F, sarta toleran halodo sakali ngadeg.

Kumaha Tumuwuh Chamomile?

Chamomile Jérman tumuwuh tina akar deet dina batang tegak anu ngahontal 2' kalayan kembang bodas leutik loba pisan di luhur.

Tempo_ogé: Kumaha Nyiapkeun Ranjang Taman Pikeun Melak Sayuran

Ragam Romawi boga daun buluan sarta nyebarkeun ngaliwatan akar rhizomatic. Jangkungna rata-rata antara 3-6" sareng kembang anu langkung ageung.

Kembang

Salah sahiji alesan utama pikeun melak chamomile nyaéta pikeun kembang, anu mangrupikeun bagian tina pepelakan anu ngandung rasa anu paling saé.

Kembangna leutik anu lucu gaduh pusat konéng sareng kelopak bodas, sareng masihan kaluar anu pikaresepeun, kembangan-apel seungit 3>Seueur kembangan-apel anu ditinggalkeun antara musim semi sareng gugur mimiti. dina tutuwuhan cukup lila.

Kuncup kembang mimiti muka dina chamomile

Kumaha Tumuwuh Chamomile

Samemeh urang ngobrol ngeunaan kumaha carana miara eta, mimiti urang kudu ngobrol ngeunaan iraha jeung dimana tumuwuh chamomile. Waktos sareng lokasi anu pas tiasa ngabantosan kembangna.

Dimana Melak Chamomile

Chamomile mekar dina rupa-rupa kaayaan. Éta tiasa toleran panonpoé pinuh ka tempat teduh parsial, sareng seueur jinis taneuh anu béda-béda.

Nangtukeun lokasi anu sampurna bakal gumantung kana rupa-rupa anu anjeun rencanakeun pikeun tumuwuh.

Romawi bakal sumebar, sareng paling hadé dianggo salaku panutup taneuh atanapi edging jalan. Sedengkeun Jérman tumuwuh ogé dina ranjang kebon atawa wadahna.

Iraha Melak Chamomile

Chamomile bisa dipelak di luar pas sagala kasempetan ibun geus kaliwat di cinyusu.

Taneuh idéal.hawa nyaéta 75 ° F, nu anjeun tiasa pariksa ku thermometer usik.

Tumuwuh chamomile dina pot

Chamomile Plant Care & amp; Pitunjuk Ngembang

Ayeuna anjeun gaduh waktos sareng tempat anu idéal pikeun ngembangna, waktosna ngobrol ngeunaan perawatan pepelakan chamomile. Ngajaga lingkungan idéal bakal ngabantuan mekar.

Cahya panonpoé

Chamomile bakal ngahasilkeun paling kembang jeung tumuwuh pangalusna lamun dibere 6-8 jam panonpoe pinuh sapoé.

Dina iklim haneut nu rutin ningali hawa luhureun 85 ° F, panonpoé soré bisa garing kaluar leuwih gancang. Nyadiakeun ngiuhan salila jam-jaman pikeun mantuan tetep cageur.

Cai

Tumbuhan chamomile ngora merlukeun cai rata, konsisten, ngeunaan 1" per minggu. Anggo alat ukur kelembaban pikeun mastikeun yén anjeun masihan éta cukup.

Sanggeus diadegkeun, éta tiasa disiram langkung seueur. Hayu eta tegalan kaluar sababaraha inci handap antara inuman. Dina usum panas, éta peryogi langkung seueur supados garing gancang teuing.

Suhu

Chamomile tiasa toléran dina suhu anu saé pisan, dugi ka 30-100°F. Tapi bakal tumuwuh pangalusna lamun hawa dibasajankeun antara 60-85 ° F.

Panas approaching 90 ° F atawa leuwih bakal stress tutuwuhan jeung ngakibatkeun eta eureun tumuwuh. Nyadiakeun tempat teduh jeung cai leuwih sering dina mangsa eta.

Tutuwuhan chamomile mimiti mekar

Pupuk

Chamomile resep teu dibuahan di loba kasus. Teuing bisa ngabalukarkeuntumuwuh gancang anu bakal ngurangan rasa kembang.

Paling-paling hiji aplikasi pupuk éncér, saimbang dina musim semi jeung usum panas téh kabéh maranéhna gé merlukeun.

Teh kompos atawa emulsion lauk mangrupakeun pilihan cair hébat, atawa anjeun bisa make granules slow-release lamun resep.

Tempo_ogé: 21 Tutuwuhan Wadahna pangalusna Pikeun Pot ker

Taneuh

Tanah taneuh

Kualitas lemah teuing teu bisa picky, chamomile teu tahan teuing.

Éta leuwih milih campuran keusik, rada subur, jeung draining ogé. Nambahkeun tuang cacing atanapi kompos ka tempat penanaman mangrupikeun cara anu saé pikeun ngamimitianana leres, khususna upami anjeun ngagaduhan taneuh liat anu beurat.

Daun chamomile héjo anu séhat

Pruning

Pangkas deui batang kalayan snips precision bersih dugi ka 4" saatos set kembang munggaran layu. Ieu mantuan nyegah tumuwuhna leggy, sarta nyorong leuwih branching pikeun set kadua mekar.

Metik jeung deadheading kembang dina rutin oge mangpaat. Éta bakal nyegah penanaman deui, sareng ngadorong langkung seueur kuncup anyar pikeun mekar.

Kontrol Hama

Sanaos biasana henteu masalah anu ageung, kutu daun, thrips, sareng mealybug mangrupikeun sababaraha hama anu tiasa anjeun patepang nalika ngembang chamomile.

Ubaranana ku cai alami, atanapi dina cai soap. Kuring nyieun sorangan ku nyampur 1 séndok téh sabun cair hampang jeung 1 liter cai.

Sanajan minyak nimba alam jeung bakal dianggo ogé, jadiati-ati ngeunaan nyemprot kana kembang anu anjeun badé dianggo, sabab éta tiasa mangaruhan rasa.

Kontrol Kasakit

Aya dua panyakit anu paling rentan ka chamomile, kapang bubuk sareng botrytis.

Duanana disababkeun ku kaleuwihan Uap. Cai dina dasarna pikeun nyegah caina dina dangdaunan sareng kembang, sareng ipis pepelakan upami diperyogikeun pikeun ningkatkeun sirkulasi hawa.

Upami anjeun mimiti ningali tanda-tanda panyakit, pangkas daun anu rusak, atanapi rawat nganggo fungisida alami supados henteu sumebar.

Tip Pikeun Panén Chamomile

Waktu anu pangsaéna pikeun panén kembang chamomile

Waktu anu paling hadé pikeun panén kembang ka tukang. stalks jeung nyebarkeun eta kaluar dina tempat tiis nepi ka garing, nu bakal nyieun rasa leuwih potent. Daunna ogé bisa didahar, tapi rasana leuwih pait.

Kembang chamomile siap dipetik

Tips rambatan chamomile

Cara rambatan chamomile gumantung kana variétas. Jenis Romawi bisa dibagi atawa rooted ti cuttings batang dina awal spring.

Chamomile Jerman sacara alami self-seeding. Upami anjeun hoyong aranjeunna tumbuh deui taun payun, ngantepkeun sababaraha kembang kembang tetep dina pabrik sareng garing pinuh. Pepelakan anyar kedah muncul dina musim semi di handap ieu.

Sikina ogé tiasa dikumpulkeun sareng ditanam deui sorangan pikeun ngontrol iraha sareng dimana aranjeunna tumuwuh.

Ngarengsekeun Masalah Umum

Tumuwuh.chamomile nyaeta hands-off di hal nu ilahar, tapi anjeun masih bisa sapatemon salah sahiji masalah ieu leuwih umum kana waktu. Ieu tips pangalusna kuring pikeun meunangkeun deui kana kaséhatan alus.

Tutuwuhan Dupi Bolting / Bade Ka Bibit

Kembang téh alam, sarta umumna wanti, bagian tina siklus hirup chamomile urang. Tapi lamun milik anjeun nyéépkeun gagang anu lega, éta kamungkinan alatan panas kaleuleuwihan.

Sediakeun ngiuhan dina wanci soré upami suhuna rutin di luhur 85°F. Prune leggy batang deui ka 4" pikeun mantuan rejuvenate tumuwuh bushier.

Daun Ngahurungkeun Coklat

Daun chamomile coklat biasana gejala watering atawa panyakit teu bener. Tutuwuhan anyar peryogi kalembaban anu konsisten, tapi henteu resep kana taneuh beueus.

Sawaktos anjeun ningali pertumbuhan anyar, ngantepkeun taneuh garing sababaraha sénti di antara inuman, tapi henteu dugi ka titik dimana pepelakan mimiti drooping. Alat ukur kelembaban tiasa ngabantosan anjeun leres.

Botrytis ogé tiasa nyababkeun pencoklatan daun. Ngubaran éta kalayan fungisida pikeun nyegah panyebaran, sareng motong daun anu kapangaruhan. Upami langkung parah, musnahkeun pepelakan anu katépaan supados henteu nyebar ka batur.

Chamomile Teu Tumuwuh

Upami chamomile anjeun henteu tumuwuh, éta tiasa disababkeun ku kurangna cahaya atanapi suhu anu ekstrim.

Panghadéna salami 6-8 jam panonpoé pinuh unggal dinten. Saeutik teuing bakal ngabalukarkeun tumuwuhna stunting atawa kurang kembangan.

Panas anu nepi ka luhurna.100 ° F bakal ngeureunkeun tumuwuhna sarta garing kaluar. Pasihan tempat ngiuhan sareng cai anu langkung sering pikeun ngabantosanana dina soré.

Tiis di handap 65°F ogé bakal ngalambatkeunana, sareng suhu di handap 30°F bakal ngeureunkeunana lengkep.

Daun Konéng

Kuningan tiasa disababkeun ku sababaraha hal, utamina cai kaleuleuwihan, kakurangan gizi, panyakit, atanapi hama>taneuh. Cai di deukeut akar pikeun ngahindarkeun kaleuwihan Uap dina daun ogé.

Parios hama, teras rawat langsung. Upami teu aya masalah ieu, taneuh tiasa kakurangan gizi. Nambahkeun dosis pupuk saimbang pikeun mantuan rejuvenate eta.

Daun konéng dina tutuwuhan chamomile

FAQs Ngeunaan Tumuwuh Chamomile

Di dieu kuring geus ngajawab sababaraha patarosan paling ilahar ditanya ngeunaan perawatan tutuwuhan chamomile. Upami milik anjeun teu aya dina daptar, mangga tambihan kana bagian koméntar di handap.

Naha chamomile gampang tumuwuh?

Chamomile gampang tumuwuh sabab tahan ka halodo jeung bisa adaptasi jeung rupa-rupa taneuh, suhu, boh panonpoe jeung sahadé parsial.

Sabaraha lila chamomile tumuwuh?

Kamomil biasana butuh waktu 60-65 poé pikeun tumuwuh ti siki nepi ka panén. Ieu tiasa turun-tumurun gumantung kana perawatan, lingkungan, sareng jinis anjeun.

Naha chamomile tumbuh deui unggal taun?

Roman chamomile mangrupakeun taunan anu bakal tumuwuhbalik unggal taun ti rhizomes jero taneuh. Chamomile Jérman henteu tumuwuh deui tina pepelakan anu sami, tapi tiasa melak sorangan sareng ngahasilkeun pepelakan énggal dina musim semi salajengna.

Dimana chamomile tumuwuh pangsaéna?

Chamomile tumuwuh pangalusna dina taneuh drainase sumur jeung wewengkon nu narima sahenteuna 6 jam sinar panonpoé langsung.

Chamomile leuwih milih panonpoé atawa ngiuhan?

Chamomile resep panonpoé pinuh iwal mun cicing di iklim haneut nu rutin narima hawa leuwih luhur ti 85 ° F. Di daérah-daérah éta, éta langkung milih ngiuhan parsial dina soré.

Kalayan tip perawatan dina pituduh ieu gampang pikeun ningali kumaha saderhana ngembang chamomile, bahkan pikeun pamula. Kalayan cahaya anu cukup sareng nyiram kadang-kadang, éta mangrupikeun pepelakan anu pangropéa anu rendah sareng éndah pikeun dilebetkeun kana kebon anjeun.

Upami anjeun hoyong diajar kumaha mangpaatkeun rohangan anjeun sareng kéngingkeun seueur tuangeun bumi sabisa-bisa, maka buku Sayuran Vertikal abdi sampurna! Éta bakal ngajarkeun anjeun sadayana anu anjeun kedah terang, gaduh seueur poto inspiratif anu anca, sareng 23 proyék DIY anu anjeun tiasa ngawangun pikeun kebon anjeun nyalira. Pesen salinan anjeun ayeuna!

Leres langkung seueur ngeunaan buku Sayuran Vertikal abdi di dieu.

Langkung seueur Ngeunaan Kebon Herb

Bagikeun tip anjeun pikeun melak chamomile dina bagian koméntar di handap.

Timothy Ramirez

Jeremy Cruz mangrupikeun tukang kebon avid, horticulturalist, sareng panulis berbakat di tukangeun blog anu populer, Meunang Sibuk Berkebun - Berkebun DIY Pikeun Pemula. Kalayan langkung ti dasawarsa pangalaman di lapangan, Jeremy parantos ngasah kaahlian sareng pangaweruhna pikeun janten sora anu dipercaya dina komunitas kebon.Tumuwuh di tegalan, Jeremy ngembangkeun apresiasi anu jero pikeun alam sareng karesep pikeun pepelakan ti umur dini. Ieu fostered gairah anu antukna ngarah manehna ngudag gelar di Hortikultura ti universitas bergengsi. Sapanjang perjalanan akademikna, Jeremy ngagaduhan pamahaman anu kuat ngeunaan sababaraha téknik berkebun, prinsip perawatan pepelakan, sareng prakték sustainable anu ayeuna anjeunna bagikeun ka pamiarsana.Saatos réngsé pendidikanna, Jeremy ngamimitian karir anu nyugemakeun salaku horticulturist profésional, damel di kebon botani anu kasohor sareng perusahaan landscaping. Pangalaman panangan ieu ngungkabkeun anjeunna kana rupa-rupa pepelakan sareng tantangan ngebon, anu salajengna ningkatkeun pamahaman anjeunna ngeunaan karajinan.Motivasi ku kahayangna pikeun demystify ngebon sarta nyieun diaksés pikeun beginners, Jeremy dijieun Get Busy Berkebun. Blog éta janten sumber daya komprehensif anu pinuh ku naséhat praktis, pituduh léngkah-léngkah, sareng tip anu teu ternilai pikeun anu ngamimitian perjalanan ngebon. Gaya tulisan Jeremy pisan pikaresepeun sareng relatable, ngajantenkeun komplekskonsép anu gampang kaampeuh bahkan pikeun anu henteu ngagaduhan pangalaman sateuacana.Kalayan sikap anu ramah sareng gairah asli pikeun ngabagi pangaweruhna, Jeremy parantos ngawangun pengikut anu satia pikeun peminat berkebun anu percanten kana kaahlianana. Ngaliwatan blog na, anjeunna geus mere ilham loba individu pikeun nyambungkeun deui jeung alam, ngokolakeun spasi héjo sorangan, sarta ngalaman kabagjaan tur minuhan nu ngebon brings.Nalika anjeunna henteu ngurus kebon sorangan atanapi nyerat tulisan blog anu pikaresepeun, Jeremy sering tiasa dipendakan di bengkel ngarah sareng nyarios dina konperénsi berkebun, dimana anjeunna masihan hikmahna sareng berinteraksi sareng sasama pencinta pepelakan. Naha anjeunna ngajar pemula kumaha nyebarkeun siki anu munggaran atanapi naroskeun para pekebun anu berpengalaman ngeunaan téknik canggih, dedikasi Jeremy pikeun ngadidik sareng nguatkeun komunitas berkebun bersinar dina unggal aspék karyana.