Kumaha Ngabersihan Kebon Di Musim Semi (Kalayan Daptar Pembersih)

 Kumaha Ngabersihan Kebon Di Musim Semi (Kalayan Daptar Pembersih)

Timothy Ramirez

Teu aya ragu ngeunaan éta… musim semi tiasa janten waktos anu luar biasa pikeun para pekebun! Janten, pikeun ngagampangkeun hal-hal, kuring parantos ngahijikeun daptar pariksa kebon musim semi sareng halaman bersih pikeun anjeun.

Tambihkeun kuring bakal nyarioskeun ka anjeun iraha sareng kumaha cara ngabersihkeun kebon anjeun, masihan anjeun seueur tip, sareng bagikeun sababaraha alat karesep kuring anu bakal ngabantosan anjeun ngalaksanakeun padamelan langkung gancang.

Salah sahiji anu kedah dilakukeun pikeun ngabersihkeun kebon di bumi>

Salah sahiji léngkah anu saé pikeun ngabersihan kebon. penampilan, aya loba mangpaat; resep ngurangan poténsial kanggo kasakit sareng merusuari salami bulan kalangkung.

Bigana ngan ukur nyerang jasa kebon kuring, sareng kalebet kebon sareng produkna anjeun.

Tutuwuhan paeh, batang, jeung daun ngarurug ranjang anjeun lain ngan katingali goréng, tapi bisa jadi teu damang. Maranéhna mawa panyakit jeung spora jamur anu bisa ngabalukarkeun masalah gedé dina mangsana.

Sadaya bahan paéh éta ogé nyumputkeun jukut anu tiasa gancang ngarebut upami diantep.

Jadi, éta salawasna hadé pikeun ngalakukeun beberesih musim semi pikeun ngajaga kebon anjeun.bebas panyakit jeung gulma, sarta kasampak pangalusna.

Iraha Ngabersihan Kebon

Tunggu nepi ka temps dina 50sF konsistén saméméh dimimitian spring taman Anjeun beberesih.

Seueur jenis lebah jeung pollinator séjén hibernate dina tutuwuhan batang jeung daun dina usum tiis, sarta moal muncul nepi ka cukup haneut. Anjeun teu hoyong ngahaja maehan aranjeunna ku dimimitian teuing mimiti.

Hadé pisan mun éta antosan nepi ka taneuh geus thawed tur garing saeutik. Upami anjeun mimiti leumpang dina ranjang anjeun nalika taneuhna masih baseuh, éta tiasa nyababkeun kompaksi.

Hal ieu tiasa nyusahkeun pepelakan engké dina waktosna (tambah, anjeun tiasa kaleungitan sapatu dina kokotor…sanés kuring terang naon waé ngeunaan éta).

Postingan Patali: Daftar Panyebaran Houseplant Spring Anjeun <7 Pakarangan

Sapertos tugas naon waé anu ngalibatkeun beberesih di jero rohangan, beberesih di luar tiasa janten tugas utama - khususna upami anjeun gaduh seueur ranjang kebon sapertos kuring. Tapi tong hariwang, anjeun henteu kedah ngarengsekeun sadayana dina sadinten.

Pikeun ngagampangkeun anjeun, di handap ieu kuring ngarobih daptar kana tugas-tugas anu langkung alit anu tiasa anjeun laksanakeun sapanjang musim semi. Luang waktos anjeun sareng laksanakeun daptar pariksa ku anjeun nyalira.

Bahan pepelakan paéh anu kedah dibersihkeun di kebon

Daptar Periksa Ngabersihan Taman Musim Semi

Abdi bakal ngajelaskeun masing-masing item ieu di handap, tapiIeu katingal gancang dina tugas-tugas dina daptar pariksa beberesih ngebon musim semi kuring…

  • Prune shrubs
  • Cabut mulch usum tiris
  • Sikat deui daun dina luhureun pepelakan
  • Tarik naon waé taunan anu maot
  • Cabut pepelakan anu paéh tina ranjang taunan
  • >
  • Ujung ranjang kebon anjeun

Prune shrubs – Awal musim semi nyaéta waktu nu sae pikeun pruning. Éta nyababkeun kamekaran anyar sareng ngabantosan nyegah masalah panyakit. Tapi entong motong rungkun anu mimiti mekar.

Tunggu nepi ka kembangan, atanapi anjeun tiasa motong sadaya kuncup ku teu kahaja. Diajar langkung seueur ngeunaan iraha sareng kumaha prune pepelakan di dieu.

Leupaskeun mulch usum tiris sareng panyalindungan anu sanés - Sakali suhu mimiti haneut, anjeun tiasa nyabut mulch usum tiris anu mungkin anjeun tambahkeun kana pepelakan sénsitip anjeun dina usum gugur kamari.

Anjeun ogé kedah nyabut bungkus goni, layar angin, kerucut pepelakan, atanapi naon waé jinis panangtayungan usum tiris anu sanés><6 pikeun ngabersihkeun leungeun dina usum gugur. daun sabudeureun tutuwuhan

Sikat deui daun kandel - Patarosan umum ngabersihan kebon kuring meunang nyaéta, "Naha anjeun kedah nyabut daun tina ranjang kembang dina musim semi?".

Tong hariwang, anjeun henteu kedah nyabut sadaya daun tina ranjang anjeun; aranjeunna sabenerna bener alus pikeun taneuh. Daun meta salaku lapisan mulch pikeun mantuan ngajaga weeds handap, sarta ogé feed tutuwuhanbari ngaburak-barik.

Cukup kudu disikat deui sakur lapisan daun kandel anu aya dina luhureun pepelakan. Upami anjeun hoyong nambihan mulch, anjeun tiasa nempatkeun éta langsung di luhureun daun.

Tarik taunan anu paéh - Kembang taunan sapertos petunias, begonias, marigolds, geranium sareng komodo snap ngan ukur hirup salami sataun dina iklim anu parah, sareng moal tumbuh deui saatos usum tiis.

Ku kituna, sadayana tina taneuh, anjeun kedah miceun aranjeunna tina taneuh. Diajar kumaha ngabédakeun antara taunan sareng taunan di dieu.

Ngaleungitkeun daun kandel anu nutupan pepelakan kuring di cinyusu

Cabut pertumbuhan anu paéh tina perennials - Prun atanapi cabut daun anu paéh tina perennials sapertos hostas, lilies day, jukut hias, coneflowers sareng sedums> Anjeun kedah ati-ati teuing dina usum semi.

<6 Pastikeun pikeun miceun gugusan daun anu kandel dina luhureun pepelakan supados henteu ngalambatkeun kamekaran énggal.

Jaga nalika motong di sabudeureun dasar pepelakan nalika ngabersihkeun kebon musim semi supados henteu ngahaja neukteuk pertumbuhan anyar.

Oge, ulah usaha teuing pikeun narik daun anu paéh sareng batang tina taneuh. Upami anjeun maksa teuing, anjeun tiasa ngeureunkeun akar anyar atanapi kamekaran dina prosésna. Upami aya résistansi nalika anjeun nyobian narik, teras prune kaluar.

Pruning sabudeureun tumuwuh pepelakan anyar dina awal.cinyusu

Beresihkeun kebon sayur – Cabut sayuran anu paéh anu anjeun teu tiasa ngahapus usum gugur kamari. Coba miceun saloba-lobana lebu jeung akar tutuwuhan sabisa-bisa anjeun ngabersihkeun ranjang sayuran.

Oge, cabut tangkal anggur anu paéh tina trellises sareng pangrojong anu tumuwuh supados katingalina langkung saé nalika tangkal anggur énggal nyandak waktosna tumuh.

Cabut weeds - Musim semi mangrupikeun waktos anu saé pikeun ngamimitian luncat sateuacan ngabersihkeun sareng narik. Sateuacan sadaya pepelakan taunan mimiti ngeusian. Tambih deui, kumargi taneuhna baseuh ku salju ngalembereh, aranjeunna langkung gampang ditarik ogé.

Saatos anjeun parantos nyéépkeun, nutupan taneuh kalayan lapisan mulch anu kandel pikeun ngabantosan gulma énggal teu bertunas.

Tepi kebon ranjang pikeun ngaleungitkeun jukut - Jukut anu teu aya dina usum panas. 7>

Musim semi mangrupikeun waktos anu pas pikeun tepi ranjang anjeun pikeun ngabersihan sareng nyabut jukut anu nyasar. Saatos lebu sareng jukut dibersihkeun, jukut langkung gampang katingali. Éta ogé gampang dicabut, sabab taneuhna baseuh.

Edging kebon kuring dina musim semi pikeun ngabersihan jukut

Spring Yard Clean Up Daptar pariksa

Salian pikeun meresihan kebon, aya sababaraha pancén ngabersihan pakarangan cinyusu anjeun kedah ngalakukeun ogé.

Tempo_ogé: Kumaha Tumuwuh Timun Vertikal Dina Trellis

Ieu daptar tugas anu gancang, sareng tugas-tugas sanés.tips lengkep jeung parentah di handap ieu…

  • Angkat sabudeureun padang rumput hejo
  • Pangkas tatangkalan Anjeun
  • Nyeuseuh parabot patio
  • Sapu dek, patio jeung emper

Rumput bersih-bersih – Nyokot sagala dahan nu geus paeh, cabut dahan sejenna, piceun demula nu sejenna>

Kuring nyaho éta pikabitaeun pikeun meunangkeun padang rumput hejo rake kaluar pas salju ngalembereh. Tapi leuwih sae pikeun ngadagoan rake jukut nepi ka taneuh geus thawed tur garing saeutik, sarta padang rumput hejo anjeun mimiti kaluar tina dormancy.

Tempo_ogé: 40+ Sayuran ShadeGrowing pangsaéna

Pruning tangkal - Lamun Anjeun kudu motong sababaraha tangkal di pakarangan anjeun, biasana waktu pangalusna pikeun ngalakukeun hal eta lamun tangkal masih dormancy.

Tapi anjeun kudu nedunan sababaraha jenis tangkal. Sacara umum, leuwih sae pikeun ngadagoan prune buah atawa tangkal kembangan nepi ka sanggeus aranjeunna rengse mekar.

Pruning tangkal kuring di awal spring

Nyeuseuh parabot patio Anjeun - Naha parabot patio Anjeun méakkeun usum di luar atawa di gudang, masihan eta gancang bilas ku selang.<7h>

Cabut cai kueh dina sabun. Anjeun teu hoyong aya tamu kaduga diuk dina parabot patio kotor.

Sapu dek, patio, jeung emper - Ieu gélo sabaraha lebu bisa ngumpulkeun dina dek, patio, sarta porches dina mangsa. Janten kaluar sapu sareng ngabersihan tumpukan daunjeung lebu lianna di juru jeung crevices.

Alat Pikeun Spring beberesih Taman Anjeun

Aya loba parabot hébat nu bakal nyieun pakasaban spring taman beberesih leuwih gampang jeung gancang. Ieu sababaraha paporit kuring…

  • Gunting Kebon - Kusabab pruning mangrupikeun bagian anu ageung pikeun ngarapihkeun kebon anjeun dina musim semi, anjeun pasti peryogi gunting anu saé. Salawasna pastikeun aranjeunna beresih jeung seukeut samemeh ngamimitian.
  • Heavy-duty hand pruners – Gunting biasa anu gede pikeun kalolobaan pakasaban. Tapi pruners leungeun tugas beurat ieu dirancang sangkan motong ngaliwatan batang kandel jeung dahan effortless.
  • Loppers pikeun dahan kandel jeung batang – Kuring pernah terang kuring diperlukeun sapasang loppers dugi I diusahakeun aranjeunna. Alat anu luar biasa ieu ngagampangkeun pikeun motong akar anu kandel, atanapi dahan tangkal sareng semak sapertos mentega!
  • Garuk leungeun - Alat anu gunana ieu dianggo pikeun ngaleungitkeun daun sareng lebu sanés di sakuriling pepelakan sareng batang. Garu panangan hususna kapaké nalika anjeun ngabersihkeun pepelakan anu biang atanapi duri.
  • Alat panyumputan - Ieu mangrupikeun alat anu licin anu anjeun henteu terang yén anjeun peryogikeun dugi ka gaduh! Weeder Cobrahead jeung ragaji hook duanana gede pikeun ngali taneuh, sarta gancang sarta gampang uprooting jukut jeung jukut.
  • Gunting pager hirup - Alat sejen alus pikeun mibanda salakuanjeun damel ka cinyusu ngabersihan kebon anjeun sapasang gunting pager hirup. Maranehna gancang-gancang neukteuk tangkal-tangkal anu paéh, atawa ngabentuk rungkun anu teu diatur.

Taman musim semi ngabersihkeun penting pikeun ngajaga ranjang anjeun sehat sarta éndah. Ieu bisa jadi rada overwhelming, tapi nyokot waktos pikeun ngalakukeunana bakal nyieun pangropéa usum panas leuwih gampang.

Selengkapnya Tips beberesih Taman

Bagikeun spring Anjeun tips beberesih taman dina bagian komentar di handap.

Timothy Ramirez

Jeremy Cruz mangrupikeun tukang kebon avid, horticulturalist, sareng panulis berbakat di tukangeun blog anu populer, Meunang Sibuk Berkebun - Berkebun DIY Pikeun Pemula. Kalayan langkung ti dasawarsa pangalaman di lapangan, Jeremy parantos ngasah kaahlian sareng pangaweruhna pikeun janten sora anu dipercaya dina komunitas kebon.Tumuwuh di tegalan, Jeremy ngembangkeun apresiasi anu jero pikeun alam sareng karesep pikeun pepelakan ti umur dini. Ieu fostered gairah anu antukna ngarah manehna ngudag gelar di Hortikultura ti universitas bergengsi. Sapanjang perjalanan akademikna, Jeremy ngagaduhan pamahaman anu kuat ngeunaan sababaraha téknik berkebun, prinsip perawatan pepelakan, sareng prakték sustainable anu ayeuna anjeunna bagikeun ka pamiarsana.Saatos réngsé pendidikanna, Jeremy ngamimitian karir anu nyugemakeun salaku horticulturist profésional, damel di kebon botani anu kasohor sareng perusahaan landscaping. Pangalaman panangan ieu ngungkabkeun anjeunna kana rupa-rupa pepelakan sareng tantangan ngebon, anu salajengna ningkatkeun pamahaman anjeunna ngeunaan karajinan.Motivasi ku kahayangna pikeun demystify ngebon sarta nyieun diaksés pikeun beginners, Jeremy dijieun Get Busy Berkebun. Blog éta janten sumber daya komprehensif anu pinuh ku naséhat praktis, pituduh léngkah-léngkah, sareng tip anu teu ternilai pikeun anu ngamimitian perjalanan ngebon. Gaya tulisan Jeremy pisan pikaresepeun sareng relatable, ngajantenkeun komplekskonsép anu gampang kaampeuh bahkan pikeun anu henteu ngagaduhan pangalaman sateuacana.Kalayan sikap anu ramah sareng gairah asli pikeun ngabagi pangaweruhna, Jeremy parantos ngawangun pengikut anu satia pikeun peminat berkebun anu percanten kana kaahlianana. Ngaliwatan blog na, anjeunna geus mere ilham loba individu pikeun nyambungkeun deui jeung alam, ngokolakeun spasi héjo sorangan, sarta ngalaman kabagjaan tur minuhan nu ngebon brings.Nalika anjeunna henteu ngurus kebon sorangan atanapi nyerat tulisan blog anu pikaresepeun, Jeremy sering tiasa dipendakan di bengkel ngarah sareng nyarios dina konperénsi berkebun, dimana anjeunna masihan hikmahna sareng berinteraksi sareng sasama pencinta pepelakan. Naha anjeunna ngajar pemula kumaha nyebarkeun siki anu munggaran atanapi naroskeun para pekebun anu berpengalaman ngeunaan téknik canggih, dedikasi Jeremy pikeun ngadidik sareng nguatkeun komunitas berkebun bersinar dina unggal aspék karyana.