15 Jenis Sistim ngebon nangtung & amp; Ngarojong

 15 Jenis Sistim ngebon nangtung & amp; Ngarojong

Timothy Ramirez

Sistem ngebon vertikal datangna dina ton variasi béda, sarta bisa kasampak endah! Ti obelisk, pergolas sareng arbors, ka kebon menara, tukang kebon témbok, sareng seni hirup, waktosna pikeun ngantepkeun kreativitas urang liar! Dina postingan ieu, kuring bakal ngartikeun jinis-jinis kebon nangtung, nunjukkeun sababaraha conto, sareng ngobrol sakedik ngeunaan masing-masing.

Salah sahiji hal anu paling kuring resep ngeunaan ngembang sacara vertikal nyaéta kuring tiasa kreatif pisan. Sistem ngebon vertikal nambihan struktur sareng kaéndahan kana kebon, sareng masihan seueur karakter.

Tambihkeun éta ngamungkinkeun urang tumbuh di rohangan anu henteu tiasa urang laksanakeun. Nalika anjeun mimiti nganggap sagala jinis kebon nangtung anu anjeun tiasa ciptakeun, éta leres-leres bakal muka panon anjeun kana cara mikir anu énggal.

Warta anu saé nyaéta yén urang henteu ngan ukur nganggo trellises anu pikaboseneun atanapi patok pepelakan! Nalika anjeun maca daptar ieu, pikirkeun kumaha anjeun tiasa ngalebetkeun sistem ngembang nangtung anu unik kana desain kebon anjeun.

Naon Dupi Sistem Berkebun Vertikal?

Singketna, sistem ngebon vertikal bisa dihartikeun salaku sagala jinis pangrojong atawa struktur anu dipaké pikeun tumuwuh tatangkalan luhur jeung kaluar taneuh. Éta datangna dina rupa-rupa wangun jeung ukuran, sarta bisa rupa-rupa wangun.

Jinis Struktur Kebon Vertikal

Aya loba jenis struktur jeung rojongan nu bisa dipaké pikeuntumuwuh tatangkalan vertikal, tur aya loba rohangan pikeun kreativitas. Anjeun tiasa mendakan seueur ide sareng inspirasi ngebon nangtung di dieu.

Sistem ngembang vertikal tiasa diwangun dina taneuh, atanapi nganggo wadah. Éta henteu ngan ukur dugi ka plot kebon ogé! Sistem taman vertikal ogé tiasa ngagantung dina témbok, ngagantung tina balkon, atanapi nangtung dina dek atanapi patio.

Dina bagian ieu, kuring ngabagi jinis kebon nangtung kana dua daptar. Mimiti kuring bakal ngobrol ngeunaan naékna sistem dukungan pepelakan anu anjeun tiasa dianggo pikeun trellising vines. Teras urang bahas wadah kebon nangtung pikeun melak pepelakan di mana waé.

Sistem Penyokong Panjat Pinang

Tunjangan panjat Pinang nyaéta sistem tumuwuh vertikal anu digunakeun pikeun trellising tutuwuhan vining. Seuseueurna tukang kebon nambihan patok atanapi struktur anu pikaboseneun ka kebonna salaku panginten, sareng kaluar tina kabutuhan murni nalika pepelakan tumbuh langkung ageung.

Tapi aranjeunna henteu kedah fungsina murni, sistem pangrojong pepelakan nanjak ogé tiasa éndah.

Pikirkeun aranjeunna salaku potongan arsitéktur di kebon anjeun, tinimbang komponén anu anjeun peryogikeun nalika pepelakan anjeun tumbuh. Ieu daptar pikeun ngabantosan anjeun ngamimitian…

Trellises

Struktur trellis sigana mangrupikeun jinis sistem pangrojong pepelakan anu paling dikenal, sareng aya dina seueur bentuk sareng ukuran anu béda (tina trellis kipas leutik dugi ka struktur anu langkung ageung).

Tapi sacara umum.Diomongkeun, trellis mangrupakeun struktur datar nu bisa jadi freestanding, atawa bisa napel kana hal sejenna, kawas planter, témbok atawa pager.

Postingan Patali: 13 DIY Timun Trellis Gagasan Pikeun Spasi Leutik Atawa Besar

Kotak trellis trellis <0 trellis <0

Trellis anu tumuwuh sorangan>

Arbor nyaeta wangunan anu remen kapanggih di lawang kebon, atawa leuwih luhureun hiji jalur.

Atawa bisa melengkung atawa ngawangun pasagi di luhur, sarta jangkungna sarta rubakna rupa-rupa gumantung kana desain.

Ieu umum pikeun arbors boga kisi-kisi di sisi anu sampurna pikeun climbing tutuwuhan Tépees pikeun nyekel tutuwuhan tepees

Tempo_ogé: Dormant Cyclamen Kamanusaan sarta Studi: iraha, naon anu kudu dipigawé, & amp; Kumaha Ngahirupkeun deui

. anu gampang nyieunna. Éta bisa dijieun hiji hal basajan saperti sababaraha dahan dikumpulkeun ti pakarangan dihijikeun babarengan di luhur kalawan twine.

Atawa tipi bisa jadi wangunan leuwih permanén nu bisa dijieun tina hal-hal kawas patok taman tugas beurat, logam atawa kai.

Pergolas

Leuwih badag ti arbors, pergolas anu biasa dipaké pikeun ngiuhan taman<3. sareng pergola mangrupikeun struktur anu sami, sareng sering ngan ukur bédana nyaéta ukuranana.

Pergolas ageung cocog pikeun nambihan privasi pikeun tempat linggih, atanapi nyiptakeun kamar leutik di kebon anjeun.

Pergolas mangrupikeun trellis anu ageung pisan.Sistem

Lengkungan

Lengkungan di kebon tiasa ngawujud arbor atanapi pergola, atanapi tiasa janten unsur arsitéktur nyalira.

Tempo_ogé: Kumaha Tumuwuh Jamu Di Imah

Lengkungan ageung sering dianggo pikeun nyieun torowongan atanapi jalur anu rindang di kebon.

Lengkungan leutik tiasa dianggo dina kebon sayur, sareng ngagandakeun pepelakan di handapeun kebon sayur, sareng ngagandakeun pepelakan di handapeun lahan leutik. 1> Tulisan Terkait: Kumaha Ngadamel Lengkungan Teralis Panel Sapi

Lengkungan mangrupikeun struktur kebon nangtung anu saé

Obelisk

Obelisk nyaéta sistem tumuwuh nangtung anu bentukna piramida anu ngagaduhan opat sisi, sareng sacara tradisional aya di kebon formal.

Poé-poé anu bentukna buleud atanapi bujur. Éta bisa dijieun tina sagala jenis bahan, kaasup kai, logam atawa plastik. Atawa malah dijieun tina bahan rustic kawas twigs na grapevines.

Obelisk mangrupakeun tipe fancy struktur trellis

Kandang

Kandang tutuwuhan mindeng sirkular atawa pasagi, sarta bisa rupa-rupa pajeulitna ti kandang tomat kawat leutik, nepi ka kandang kayu tugas beurat-tugas.

Kandang bisa jadi hiji hal anu saderhana ti kebon hayam atawa kawat dihijikeun babarengan. di tungtung.

Pos nu patali: Kumaha Nyiptakeun Kandang Tomat DIY anu kokoh

Kandang téh sistem pangrojong tutuwuhan populér

A-frame & amp; Lean-tos

A-frames sareng lean-tos basajanwangunan anu gampang dijieun tina kai, twine atawa pagar taman logam.

Ampir sarua, tapi hiji-bingkai ngawangun kawas V inverted, dimana lean-ka leans ka hiji sisi.

Vertical Wadahna Sistem Taman

Candak ngebon wadahna tradisional ka jangkung anyar sakabeh ku ngagabungkeun jeung ngebon nangtung. Nalika anjeun nyampur dua metode ieu, anjeun tiasa nyiptakeun sababaraha sistem kebon nangtung anu pikaresepeun sareng teu biasa.

Naha anjeun badé ngahias témbok kosong atanapi pager anu pikaboseneun di buruan anjeun, atanapi anjeun hoyong nambihan sababaraha seni hirup anu terang sareng unik kana balkon anjeun, dek atanapi patio, tukang kebon nangtung mangrupikeun jawabanna!

Kebon Menara

Témbongkeun Kebon Menara anu sederhana. Kebon munara tiasa naon waé tina struktur jangkung anu didamel tina kai, pager logam atanapi plastik.

Éta tiasa saderhana sapertos sababaraha kebon atanapi pot anu ditumpuk, atanapi anjeun tiasa mésér sistem penanaman nangtung komersil anu langkung saé.

Kebon Gantung

Kebon gantung tiasa naon waé tina sababaraha pot atanapi karanjang anu digantungkeun tina balkon><4 tiasa digantung tina balkon anu langkung rumit. pot kembang dina pager, napel dina témbok, pager, atawa struktur gantung nangtung lianna.

Panci gantung nyieun tipe unik tina sistem taman nangtung

Sistem Tembok Hirup

Tembok hirup geus jadi pisancara populér pikeun tumuwuh ton tipena béda tutuwuhan. Sistem ngebon nangtung ieu hususna saé pikeun anu ngagaduhan rohangan ngembang anu alit.

Anjeun tiasa ngamimitian ku anu leutik sapertos sababaraha kantong témbok, atanapi ngawangun témbok hirup anu langkung ageung upami anjeun gaduh rohangan. Heck, anjeun malah bisa ngawangun témbok hirup di jero rohangan!

Bingkai Gambar Seni Hirup

Pigura gambar hirup téh trend badag séjén poé ieu, sarta salah sahiji karesep kuring! Bingkai gambar henteu deui ngan ukur pikeun nampilkeun poto-poto anu dipikacinta atanapi karya seni karesep urang.

Anjeun tiasa melak pigura gambar leutik pikeun digantung dina témbok atanapi pager, atanapi nyiptakeun karya seni hirup anu langkung ageung pikeun ditampilkeun dina easel di kebon anjeun.

Pigura gambar anu nangtung mandiri nyaéta sistem penanaman vertikal anu pikaresepeun

Kebon Vértikal Berdiri bebas3> nyaéta taman vertikal anu nangtung mandiri <10 <10. taneuh.

Sistem tumuwuh ieu ngagunakeun pinter pot jeung planters pikeun nyieun kebon nangtung nu teu merlukeun sagala spasi kebon sama sekali. Kebon freestanding sampurna pikeun tumuwuh di tempat kawas dek, patio atawa malah dina luhureun hateup!

Sistem ngebon nangtung téh éndah pikeun nambahkeun flair kana spasi tumuwuh anjeun, sarta aya kitu loba pilihan fun! Janten pastikeun nyandak sababaraha waktos pikeun mikir ngeunaan sistem ngembang vertikal mana anu anjeun tiasa dianggo pikeun ngajantenkeun kebon anjeun katingali endah.

Upamianjeun bungah jeung hayang leuwih jéntré ngeunaan cara tumuwuh dahareun sorangan vertikal, mangka buku anyar kuring Sayuran Vertikal ngan naon nu peryogi! Di jerona, anjeun bakal diajar sadayana anu anjeun kedah terang ngeunaan ngembang tuangeun karesep anjeun sacara vertikal. Tambih Deui, kuring nunjukkeun ka anjeun kumaha cara ngawangun ampir dua lusin sistem kebon vertikal DIY!

Leres langkung seueur ngeunaan buku Sayuran Vertikal anyar kuring di dieu.

Langkung seueur Ngeunaan Berkebun Vertikal

Bejakeun ka kami ngeunaan sistem kebon vertikal karesep anjeun, atanapi jinis kebon vertikal anu anjeun damel dina koméntar

di handap.

Timothy Ramirez

Jeremy Cruz mangrupikeun tukang kebon avid, horticulturalist, sareng panulis berbakat di tukangeun blog anu populer, Meunang Sibuk Berkebun - Berkebun DIY Pikeun Pemula. Kalayan langkung ti dasawarsa pangalaman di lapangan, Jeremy parantos ngasah kaahlian sareng pangaweruhna pikeun janten sora anu dipercaya dina komunitas kebon.Tumuwuh di tegalan, Jeremy ngembangkeun apresiasi anu jero pikeun alam sareng karesep pikeun pepelakan ti umur dini. Ieu fostered gairah anu antukna ngarah manehna ngudag gelar di Hortikultura ti universitas bergengsi. Sapanjang perjalanan akademikna, Jeremy ngagaduhan pamahaman anu kuat ngeunaan sababaraha téknik berkebun, prinsip perawatan pepelakan, sareng prakték sustainable anu ayeuna anjeunna bagikeun ka pamiarsana.Saatos réngsé pendidikanna, Jeremy ngamimitian karir anu nyugemakeun salaku horticulturist profésional, damel di kebon botani anu kasohor sareng perusahaan landscaping. Pangalaman panangan ieu ngungkabkeun anjeunna kana rupa-rupa pepelakan sareng tantangan ngebon, anu salajengna ningkatkeun pamahaman anjeunna ngeunaan karajinan.Motivasi ku kahayangna pikeun demystify ngebon sarta nyieun diaksés pikeun beginners, Jeremy dijieun Get Busy Berkebun. Blog éta janten sumber daya komprehensif anu pinuh ku naséhat praktis, pituduh léngkah-léngkah, sareng tip anu teu ternilai pikeun anu ngamimitian perjalanan ngebon. Gaya tulisan Jeremy pisan pikaresepeun sareng relatable, ngajantenkeun komplekskonsép anu gampang kaampeuh bahkan pikeun anu henteu ngagaduhan pangalaman sateuacana.Kalayan sikap anu ramah sareng gairah asli pikeun ngabagi pangaweruhna, Jeremy parantos ngawangun pengikut anu satia pikeun peminat berkebun anu percanten kana kaahlianana. Ngaliwatan blog na, anjeunna geus mere ilham loba individu pikeun nyambungkeun deui jeung alam, ngokolakeun spasi héjo sorangan, sarta ngalaman kabagjaan tur minuhan nu ngebon brings.Nalika anjeunna henteu ngurus kebon sorangan atanapi nyerat tulisan blog anu pikaresepeun, Jeremy sering tiasa dipendakan di bengkel ngarah sareng nyarios dina konperénsi berkebun, dimana anjeunna masihan hikmahna sareng berinteraksi sareng sasama pencinta pepelakan. Naha anjeunna ngajar pemula kumaha nyebarkeun siki anu munggaran atanapi naroskeun para pekebun anu berpengalaman ngeunaan téknik canggih, dedikasi Jeremy pikeun ngadidik sareng nguatkeun komunitas berkebun bersinar dina unggal aspék karyana.