Kumaha Tumuwuh Tomatillos Di Imah

 Kumaha Tumuwuh Tomatillos Di Imah

Timothy Ramirez

Menanam tomatil cukup gampang, sareng éta sayuran anu pohara produktif.

Dina tulisan ieu anjeun bakal diajar perawatan naon anu kedah disayogikeun ngaliwatan tahapan tumuwuh pepelakan tomat anu béda-béda, ku kituna anjeun tiasa nampi pepelakan anu paling séhat sareng panén anu paling ageung.

Panggihan kumaha melak tomatillo, kumaha kaayaan cahayana, kumaha carana ngabuahan di bumi, sareng seueur deui anu diperyogikeun pikeun penanaman tomat. pituduh perawatan matillo.

Tempo_ogé: Kumaha Ngeraskeun Bibit Sateuacan Transplantasi

Tinjauan Perawatan Tutuwuhan Tomatillo Gancang

Nami Ilmiah: <114> Nami Sayuran: 4> <15 <15 <15 <15 -Rata-rata <15 <15 <15:> Kumbang kutu, kutu daun, slugs, snail, kumbang kentang, leafminers, kumbang bonténg, root knot nematodes
Ngaran Ilmiah: Physalis philadelphica
Klasifikasi: Physalis philadelphica
Klasifikasi: Tomatillo, Méksiko Husk Tomat
Kasarasan: Zona 10-11
Suhu: 60-85°C (15-85°C)> > Low 14> Koneng, mekar usum panas nepi ka usum gugur
Cahaya: Panonpoe pinuh
Cai: Jaga taneuh beueus merata, ulah dileuwihan cai
Pupuk: Pupuk granular fosfor jeung kalium anu luhur cinyusu nepi ka usum gugur
Taneuh: Beunghar, subur, drainase alus

What Is ATutuwuhan tomat?

Tomatillos (Physalis philadelphica) mangrupa anggota nightshade, atawa Solanaceae, kulawarga nu kaasup kebon paporit séjén kawas tomat, peppers, jeung térong.

Éta téh tutuwuhan fruiting kalawan batang tengah kandel, loba cabang, sarta daun héjo lonjong nu tungtung hiji titik.

Gumantung kana variétas luhur atawa tomat tumuwuh leuwih. Tutuwuhan rata-rata jangkungna antara 3-4'.

Kembang konéng tumuwuh jadi héjo, kulit globular nalika diserbuki. Pamustunganana, bungbuahan kawas tomat héjo tumuwuh nepi ka ngeusian husks.

Buahna garing, rada teguh, sarta boga rasa tart-amis nu rada leuwih asam ti tomat.

Tanaman tomatillo dewasa di kebon

Beda Tipe Tomatillos

Aya loba jenis tomatillos pikeun milih pikeun kebon imah anjeun. Éta béda dina kabiasaan tumuwuh sareng warna buah, tapi sadayana variétas meryogikeun perawatan dasar anu sami pikeun mekar.

Tempo_ogé: Kumaha Trellis Kacang polong Di Taman Anjeun

Sababaraha pilihan anu langkung umum nyaéta:

    Bagikeun tip anjeun pikeun melak tomat dina bagian koméntar di handap.

    Timothy Ramirez

    Jeremy Cruz mangrupikeun tukang kebon avid, horticulturalist, sareng panulis berbakat di tukangeun blog anu populer, Meunang Sibuk Berkebun - Berkebun DIY Pikeun Pemula. Kalayan langkung ti dasawarsa pangalaman di lapangan, Jeremy parantos ngasah kaahlian sareng pangaweruhna pikeun janten sora anu dipercaya dina komunitas kebon.Tumuwuh di tegalan, Jeremy ngembangkeun apresiasi anu jero pikeun alam sareng karesep pikeun pepelakan ti umur dini. Ieu fostered gairah anu antukna ngarah manehna ngudag gelar di Hortikultura ti universitas bergengsi. Sapanjang perjalanan akademikna, Jeremy ngagaduhan pamahaman anu kuat ngeunaan sababaraha téknik berkebun, prinsip perawatan pepelakan, sareng prakték sustainable anu ayeuna anjeunna bagikeun ka pamiarsana.Saatos réngsé pendidikanna, Jeremy ngamimitian karir anu nyugemakeun salaku horticulturist profésional, damel di kebon botani anu kasohor sareng perusahaan landscaping. Pangalaman panangan ieu ngungkabkeun anjeunna kana rupa-rupa pepelakan sareng tantangan ngebon, anu salajengna ningkatkeun pamahaman anjeunna ngeunaan karajinan.Motivasi ku kahayangna pikeun demystify ngebon sarta nyieun diaksés pikeun beginners, Jeremy dijieun Get Busy Berkebun. Blog éta janten sumber daya komprehensif anu pinuh ku naséhat praktis, pituduh léngkah-léngkah, sareng tip anu teu ternilai pikeun anu ngamimitian perjalanan ngebon. Gaya tulisan Jeremy pisan pikaresepeun sareng relatable, ngajantenkeun komplekskonsép anu gampang kaampeuh bahkan pikeun anu henteu ngagaduhan pangalaman sateuacana.Kalayan sikap anu ramah sareng gairah asli pikeun ngabagi pangaweruhna, Jeremy parantos ngawangun pengikut anu satia pikeun peminat berkebun anu percanten kana kaahlianana. Ngaliwatan blog na, anjeunna geus mere ilham loba individu pikeun nyambungkeun deui jeung alam, ngokolakeun spasi héjo sorangan, sarta ngalaman kabagjaan tur minuhan nu ngebon brings.Nalika anjeunna henteu ngurus kebon sorangan atanapi nyerat tulisan blog anu pikaresepeun, Jeremy sering tiasa dipendakan di bengkel ngarah sareng nyarios dina konperénsi berkebun, dimana anjeunna masihan hikmahna sareng berinteraksi sareng sasama pencinta pepelakan. Naha anjeunna ngajar pemula kumaha nyebarkeun siki anu munggaran atanapi naroskeun para pekebun anu berpengalaman ngeunaan téknik canggih, dedikasi Jeremy pikeun ngadidik sareng nguatkeun komunitas berkebun bersinar dina unggal aspék karyana.