Kumaha Winterize Tambak StepByStep

 Kumaha Winterize Tambak StepByStep

Timothy Ramirez

Usum tiis balong kebon téh wajib lamun cicing dina iklim tiis kawas kuring! Dina postingan ieu, kuring bakal nunjukkeun ka anjeun kumaha cara usum tiris lauk balong, pepelakan, pompa sareng curug. Tambih Deui, abdi bakal masihan anjeun léngkah-léngkah pikeun nyiapkeun balong kuring keur usum.

Kuring boga dua balong taman leutik dina harta kuring, duanana mibanda tutuwuhan hardy jeung lauk mas hirup di dinya.

Kuring overwinter boh pepelakan jeung lauk di balong, nu leuwih gampang ti overwintering eta di imah, tapi leuwih hese di imah. kudu miceun lauk hardy jeung tutuwuhan!). Di handap ieu léngkah-léngkah pikeun usum balong kebon tukangeun.

Naha Naha Kuring Ngurangan Tambak Dina Usum Usum?

Jawaban pondokna henteu. Henteu aya alesan pikeun ngocorkeun cai, sareng langkung-langkung waé bakal ngeusian ku hujan sareng salju dina usum tiis.

Jadi, salami anjeun nyandak léngkah-léngkah anu leres di handap ieu pikeun usum tiris balong anjeun, teu aya alesan pikeun ngocorkeun cai dina usum gugur.

Nyiapkeun pikeun usum tiris balong di halaman bumi kuring

Kumaha Cara Ngadamel Tambak pikeun usum tiris ieu

<1 Abdi badé masihan anjeun léngkah-léngkah ieu<1 Teras, dina bagian di handap ieu, kuring bakal ngobrol sacara langkung rinci ngeunaan cara ngabuahan pepelakan balong, pompa sareng lauk usum tiris, sareng ogé masihan anjeun tip pikeun perawatan balong usum tiris ogé.

Lengkah 1: Ngabersihan balong - Ngauraikeun bahan organik, sapertos daun anu murag, ngaleupaskeun.gas beracun nu bisa numpuk dina cai jeung maéhan lauk balong overwintering.

Ku kituna penting pikeun miceun saloba bahan organik tina balong samemeh winterizing eta.

Pikeun ngagampangkeun pangropéa balong taman dina usum gugur, nutupan eta ku jaring balong pikeun mantuan nyegah daun jeung lebu sejenna ragrag kana.

Sanggeus jaring anu miceun eta ngaliwatan skimming, jaring geus rengse. Diajar kumaha ngabersihkeun balong anjeun léngkah-léngkah.

Nyoplokkeun daun samemeh usum balong lauk

Lengkah 2: Prune tutuwuhan balong – Tarik pepelakan balong kaluar tina cai, teras pangkas deui pikeun miceun sadaya daun dugi ka dasar pabrik.

Sapertos anu tiasa ngabahayakeun dina cai, janten bahan ngabahayakeun dina cai, sapertos daun anu ngabahayakeun. pikeun lauk.

Lengkah 3: Tambahkeun baktéri cai tiis - Baktéri mangpaat cai tiis mantuan pikeun ngarecah runtah lauk jeung lebu pikeun ngajaga cai balong beresih jeung jelas salila bulan usum tiis.

Hal ieu mantuan pikeun ngurangan kamungkinan gas toksik numpuk dina caina.

Lengkah 4: Mareuman Pompa salajengna. nd filter.

Kuring ogé nyabut sakabéh bagian anu nempel kaluar luhureun beungeut cai, kaasup pipah curug jeung kantétan cai mancur. Ku cara éta maranéhna moal meunangruksak nalika caina beku dina usum tiis.

Lengkah 5: Pasang tutuwuhan jeung pompa deui - Sanggeus kuring meunang lolobana lebu kaluar tina balong jeung sagalana diberesihkeun, abdi nempatkeun pepelakan jeung pompa dina bagian handap dina bagian jero balong.

Lengkah 6: Tambahkeun hambalan balong apung nu tahan usum tiis abdi Ngambang pamanas balong abdi. 2>

Upami anjeun ngala lauk di balong anjeun, maka penting pisan pikeun ngajaga liang és dina usum tiis.

Oh, sareng upami ieu taun munggaran anjeun gaduh balong, maka anjeun tiasa kéngingkeun kit usum tiris balong sapertos ieu pikeun ngabantosan langkung gampang!

Kumaha Ngadamel Pompa Tambak Usum tiis di handapeun Pompa Kuring <61>Sapertos Pompa Tambak Kuring anu disebatkeun di luhur. Kusabab caina moal katirisan kana dasar balong kuring, éta moal ngarugikeun pompa.

Upami anjeun hoyong, anjeun tiasa nyabut pompa tina balong anjeun sareng ngantunkeunana di basement, garasi atanapi gudang.

Kuring pasti nyarankeun nyabut pompa upami anjeun henteu ngarencanakeun pikeun nyegah cai tina katirisan. Upami teu kitu, upami caina beku lengkep, éta tiasa nyababkeun karusakan parah, atanapi bahkan ngancurkeun pompa.

Iraha Pareuman Pompa Tambak Pikeun Usum Usum

Upami anjeun cicing di tempat anu usum tiris pisan sapertos kuring, maka langkung saé mareuman pompa balong anjeun sateuacan caina mimiti beku. Upami anjeun badé ngantunkeun pompa dina cai sadayana usum tiris, terasanjeun tiasa ngantunkeunana langkung lami.

Ngan pastikeun pikeun ngawaskeun éta nalika és mimiti ngabentuk di luhur balong. Upami teu kitu, cai tiasa mimiti ngalir dina luhureun és, sareng kaluar tina balong. Sarta anjeun pasti teu hayang ngahaja solokan balong anjeun!

Ngajalankeun Pompa Tambak Dina Usum Usum tiis

Mun anjeun cicing di iklim haneut atawa hampang, mangka anjeun bisa ninggalkeun pompa anjeun ngajalankeun sapanjang usum panjang, atawa ngagunakeun bubbler balong keur usum.

Cai ngalir bakal nyegah balong tina katirisan leuwih dina iklim hampang. tetep aerasi, sarta nyadiakeun cai dina tingkat tiis2>> hawa di panon. Kapastian cai henteu dialihkeun kaluar tina balong kusabab és numpuk.

Postingan Terkait: Usum Hujan Tong Dina 4 Léngkah Gampang

Kumaha Ngajaga Tutuwuhan Tambak Hirup Dina Usum Usum

Tutuwuhan Hardy, sapertos lauk beku, bakal salamet dina usum tiis. Jadi teu kudu hariwang rék dicabut.

Tempo_ogé: Kumaha pikeun ngumpulkeun & amp; Kéngingkeun Bibit Apu

Cukup teukteuk deui daun-daunna tuluy diasupkeun kana balong pangjerona. Tapi pepelakan tropis moal salamet usum tiis di balong, ku kituna maranéhanana kudu dipiceun jeung dipiceun, atawa overwintered di jero rohangan.

Cara Ngajaga Lauk Tambak Dina Usum Usum tiis

Mun anjeun wondering naon anu kudu dipigawé kalayan lauk Tambak dina usum tiis ... nya, éta gumantung kana jenis lauk Anjeun gaduh.

Lauk di balong abdi tiasa lauk mas, jeung maranéhna bisa jadi lauk mas, jeung maranéhna bisa.salamet usum di balong salami caina teu beku lengkep.

Koi ogé lauk balong anu bisa salamet usum tiis, salami caina teu beku sagemblengna. Sanajan kitu, lauk tropis kudu overwintered jero rohangan.

Ngajaga lauk mas dina balong salila usum tiis

Nyimpen Lauk Dina Tambak Salila Usum Usum tiis

Lamun rencana pikeun overwintered lauk di balong lauk backyard Anjeun, mangka anjeun kudu ngajaga caina ti katirisan leuwih.

Ngajaga wewengkon kabuka pikeun asup ka cai, sarta tetep oksigén ngaliwatan cai, sarta tetep oksigén ngaliwatan cai> Nyimpen liang dina és ogé bakal nyegah balong tina katirisan ka handap. Lamun caina beku nepi ka handap, éta bisa maéhan duanana tutuwuhan jeung lauk (jeung meureun pompa ogé).

Cara Ngajaga Tambak Ti katirisan Leuwih

Cai pindah bakal ngajaga balong ti katirisan leuwih salila usum tiis di iklim hampang, jadi Anjeun ngan bisa ninggalkeun pompa Anjeun ngajalankeun.

Tapi lamun anjeun dina sababaraha iklim tiis di Minnesota, anjeun bakal butuh kolam renang di dieu di iklim tiis leuwih tiis, kawas Kuring keur usum tiis. -icer) pikeun ngajaga liang dina és.

Sakapeung dina usum tiris anu ekstrim, balong lauk emas mah bakal beku sanajan ku manaskeun cai balong mah. Éta henteu kunanaon sabab biasana ngan ukur sababaraha dinten sareng liangna bakal dibuka deui.

Pamanas balong ngambang pikeun ngajaga balong tina beku

Winterizing A Tambak Tanpa Lauk

Lamun anjeun teu boga lauk di balong anjeun, mangka anjeun teu kudu salempang ngeunaan ngajaga caina ti katirisan leuwih. Tutuwuhan Hardy kedah salamet.

Tapi, upami anjeun henteu ngarencanakeun nempatkeun manaskeun di dinya, anjeun kedah nyabut pompa balong sareng kotak saringan. Lain lamun balong beku nepi ka handap, éta bisa ngancurkeun pompa Anjeun.

Cara Winterize balong kalawan Curug

Lamun cicing di tempat haneut anjeun bisa ninggalkeun curug ngajalankeun sapanjang usum. Nanging, upami cai leku dina curugna éta tiasa ng nyerung tina cai, sareng gancang solokan balong.

Tempo_ogé: Kumaha Ngadalikeun Hama Taman Alami

<.

  • Entong tuang lauk anjeun dina usum tiis. Lauk teu nyerna dahareun kacida alusna lamun éta tiis, sarta nyoco aranjeunna bisa ngeureunkeun nepi killing aranjeunna. Dahar lauk balong dina usum tiris ogé tiasa nyababkeun gas ngabahayakeun kabentuk dina cai nalika tuangeunana terurai. ulahhariwang, lauk hibernasi dina usum tiris sareng henteu peryogi tuang waé.
  • Salju nambihan lapisan insulasi dina manaskeun balong, sareng ngabantosan liang tetep kabuka. Éta ogé ngabantosan cai tetep langkung haneut tibatan upami teu aya salju. Ku kituna ulah salempang ngeunaan miceun salju dina luhureun balong anjeun, ngan pastikeun liang teu dikubur pikeun lila teuing.

Floating manaskeun ngajaga balong kabuka dina usum tiis

Dina pos ieu, kuring némbongkeun Anjeun cara nyiapkeun balong kuring keur usum, sarta masihan anjeun rinci ngeunaan kumaha carana winterize balong jeung tutuwuhan curug, lauk, pompa. Nyiram balong teu hese, tapi penting pikeun ngahindarkeun karusakan kana alat anjeun, sareng ngajaga lauk sareng pepelakan anjeun hirup salami usum tiis.

Saterasna, diajar kumaha ngajaga cai balong sacara alami.

Tips Ngebon Musim Gugur Langkung

Bagikeun sababaraha balong anjeun pikeun ngompa cai usum tiris, atanapi tambahkeun sababaraha tip pikeun ngompa cai usum tiris, atanapi tambahkeun sababaraha balong anjeun pikeun ngompa cai usum tiris, atanapi tambahkeun sababaraha balong anjeun pikeun ngompa cai usum tiris, atanapi tambahkeun sababaraha balong pikeun ngompa cai usum tiris, atanapi tambahkeun sababaraha balong anjeun pikeun ngompa cai usum tiris, atanapi tambahkeun sababaraha tip pikeun ngompa cai usum tiris, atanapi tambahkeun sababaraha tip pikeun ngompa cai dina usum tiris, di handap.

Timothy Ramirez

Jeremy Cruz mangrupikeun tukang kebon avid, horticulturalist, sareng panulis berbakat di tukangeun blog anu populer, Meunang Sibuk Berkebun - Berkebun DIY Pikeun Pemula. Kalayan langkung ti dasawarsa pangalaman di lapangan, Jeremy parantos ngasah kaahlian sareng pangaweruhna pikeun janten sora anu dipercaya dina komunitas kebon.Tumuwuh di tegalan, Jeremy ngembangkeun apresiasi anu jero pikeun alam sareng karesep pikeun pepelakan ti umur dini. Ieu fostered gairah anu antukna ngarah manehna ngudag gelar di Hortikultura ti universitas bergengsi. Sapanjang perjalanan akademikna, Jeremy ngagaduhan pamahaman anu kuat ngeunaan sababaraha téknik berkebun, prinsip perawatan pepelakan, sareng prakték sustainable anu ayeuna anjeunna bagikeun ka pamiarsana.Saatos réngsé pendidikanna, Jeremy ngamimitian karir anu nyugemakeun salaku horticulturist profésional, damel di kebon botani anu kasohor sareng perusahaan landscaping. Pangalaman panangan ieu ngungkabkeun anjeunna kana rupa-rupa pepelakan sareng tantangan ngebon, anu salajengna ningkatkeun pamahaman anjeunna ngeunaan karajinan.Motivasi ku kahayangna pikeun demystify ngebon sarta nyieun diaksés pikeun beginners, Jeremy dijieun Get Busy Berkebun. Blog éta janten sumber daya komprehensif anu pinuh ku naséhat praktis, pituduh léngkah-léngkah, sareng tip anu teu ternilai pikeun anu ngamimitian perjalanan ngebon. Gaya tulisan Jeremy pisan pikaresepeun sareng relatable, ngajantenkeun komplekskonsép anu gampang kaampeuh bahkan pikeun anu henteu ngagaduhan pangalaman sateuacana.Kalayan sikap anu ramah sareng gairah asli pikeun ngabagi pangaweruhna, Jeremy parantos ngawangun pengikut anu satia pikeun peminat berkebun anu percanten kana kaahlianana. Ngaliwatan blog na, anjeunna geus mere ilham loba individu pikeun nyambungkeun deui jeung alam, ngokolakeun spasi héjo sorangan, sarta ngalaman kabagjaan tur minuhan nu ngebon brings.Nalika anjeunna henteu ngurus kebon sorangan atanapi nyerat tulisan blog anu pikaresepeun, Jeremy sering tiasa dipendakan di bengkel ngarah sareng nyarios dina konperénsi berkebun, dimana anjeunna masihan hikmahna sareng berinteraksi sareng sasama pencinta pepelakan. Naha anjeunna ngajar pemula kumaha nyebarkeun siki anu munggaran atanapi naroskeun para pekebun anu berpengalaman ngeunaan téknik canggih, dedikasi Jeremy pikeun ngadidik sareng nguatkeun komunitas berkebun bersinar dina unggal aspék karyana.