Kumaha ngurus bibit & amp; Naon anu kudu dilakukeun saatos aranjeunna bertunas

 Kumaha ngurus bibit & amp; Naon anu kudu dilakukeun saatos aranjeunna bertunas

Timothy Ramirez

Daptar eusi

Menanam bibit téh senang, tapi tetep hirup bisa jadi tangtangan. Dina pituduh perawatan bibit anu lengkep ieu, kuring bakal nunjukkeun ka anjeun sadayana anu anjeun kedah terang ngeunaan cara tumuwuh anu séhat pikeun kebon anjeun.

Membuat bibit anjeun berkecambah mangrupikeun hiji hal, tapi terang naon anu kedah dilakukeun sareng bibit nalika aranjeunna mimiti tumuwuh? Nya, éta mangrupikeun kaulinan bal anu béda.

Tempo_ogé: Kumaha Ka Aman Meuli Supplies Pangaléngan Dipaké & amp; Parabot

Tapi, saatos anjeun diajar sadayana ngeunaan perawatan bibit anu leres, anjeun tiasa kalayan gampang ngajaga aranjeunna mekar. Tambih Deui, anjeun bakal ngarasa yakin yén maranéhna bakal cukup kuat pikeun salamet transisi ka kebon.

Dina pituduh ieu, kuring bakal ngajarkeun anjeun sagalana nu peryogi kauninga ngeunaan tumuwuh bibit. Upami anjeun hoyong ngamimitian ti mimiti, teras kéngingkeun tip pangsaéna kuring ngeunaan cara melak siki di jero rohangan.

Ngembangkeun Bibit Di Dalam Ruangan

Abdi resep melak siki sorangan! Perkara teu sabaraha kali kuring ngalakukeun eta, Kuring salawasna meunang super bungah lamun kuring ningali tanda mimiti kahirupan di trays kuring. Senang pisan!

Tapi sanggeus bungah ningali pucuk munggaran anjeun kaluar tina kokotor ngaleungit, kanyataanana asup jeung anjeun ujug-ujug heran... Duh, bibit kuring tumuwuh! AYEUNA kumaha atuh?!? (gulp)

Entong panik, kuring parantos nutupan anjeun. Teruskeun maca sareng kuring bakal nunjukkeun ka anjeun naon anu kudu dilakukeun sareng bibit saatos mimiti berkecambah.

Bibit anyar teu lami saatos pengecambahan

Pitunjuk Perawatan Bibit

Tumuwuh

Istilah "daun sajati" nuduhkeun salah sahiji anu tumuwuh sanggeus dua daun kahiji. Sigana mah vérsi leutik daun dina tutuwuhan dewasa.

Sabaraha lami bibitna tiasa tumuwuh daun leres?

Éta gumantung kana jinis bibit. Sababaraha bakal ngamimitian tumuwuh daun leres dina sababaraha poé pengecambahan, batur bisa nyandak sababaraha minggu.

Hadé pisan mun éta pariksa pakét siki, atawa nalungtik jenis bibit nu nuju tumuwuh pikeun timing husus.

Kumaha anjeun sangkan bibit anjeun tumuwuh gancang?

Panas, cahaya, jeung pupuk téh tilu cara pikeun ngaronjatkeun vigor bibit, sarta sangkan tumuwuh gancang.

Mun anjeun teu tumuwuh, teras pariksa suhu kamar heula. Upami suhu di handap 65 derajat F, teras cobian ngajaga bibit haneut nganggo manaskeun rohangan atanapi mat panas.

Oge pastikeun anjeun nyayogikeun cahaya sareng pupuk anu cekap pikeun ngabantosan ngagancangkeun kamekaran. Tingali bagian "Cahaya Pikeun Bibit" sareng "Memupuk Bibit Anjeun" di luhur kanggo langkung rinci.

Iraha kuring kedah nyiram bibit?

Siram bibit nalika baki kosong, sareng luhureun taneuh parantos garing. Sanajan kitu, ulah ngantep taneuh nepi ka garing sagemblengna. Baca "Penyiraman Bibit anu Bener" di luhur pikeun langkung rinci.

Kumaha anjeun tumuwuh bibit anu kuat?

Sadaya faktor dina pituduh ieu penting pikeun tumuwuh bibit anu kuat. Tapi cahaya anu cekap sareng cekapPenyiraman mangrupikeun hal anu paling penting pikeun ngabantosan aranjeunna mekar.

Naha bibit tiasa terang teuing?

Leres. Upami anjeun ngantepkeun lampu hurung 24 jam sadinten, éta tiasa ngabingungkeun aranjeunna, sareng nyababkeun masalah engké nalika anjeun ngalihkeunana ka luar.

Hadé pisan pikeun nyonto pola sinar panonpoé alami, sareng ngantepkeun waktosna poék unggal dinten.

Sabaraha jam cahaya anu diperyogikeun bibit?

Méré bibit anjeun 12-14 jam cahaya sapoé téh idéal, sarta ngagunakeun timer stop kontak ngajadikeun eta snap.

Iraha kuring kudu ngamimitian bibit?

Geus gumantung kana jenis siki. Turutan parentah dina pakét siki pikeun nangtukeun iraha melakna. Anjeun tiasa diajar sadayana ngeunaan iraha ngamimitian siki di jero rohangan di dieu.

Dimana Kuring Bisa Mésér Bibit?

Anjeun tiasa mendakan bibit pikeun dijual di pusat kebon lokal anjeun dina musim semi sareng usum panas. Pastikeun pikeun balanja awal kanggo pilihan anu pangsaéna, sabab éta tiasa dijual gancang.

Diajar naon anu kudu dilakukeun saatos aranjeunna mimiti tumuwuh, sareng ngajaga aranjeunna hirup sareng séhat téh hésé. Tapi lamun nuturkeun tips perawatan bibit di luhur, éta bakal snap! Henteu ngan ukur bakal salamet dina transisi ka kebon, tapi ogé bakal mekar sapanjang usum panas!

Naha milarian langkung seueur pitulung pikeun ngembang bibit naon waé anu anjeun pikahoyong? Teras anjeun kedah nyandak Kursus Mimitian Bibit online. Éta kursus online anu pikaresepeun, komprehensif, sareng mandiri anu bakal nunjukkeun anjeun kumahagampang tumuwuh kuat, bibit sehat pikeun kebon Anjeun. Ngadaptarkeun sareng ngamimitian ayeuna!

Lain, upami anjeun peryogi sababaraha tip pikeun ngembang bibit di jero, maka eBook Memulai Bibit Di Dalam Ruangan kuring bakal cocog pikeun anjeun! Ieu pituduh gancang-mimiti penanaman siki jero rohangan pikeun beginners.

Teangan malah leuwih mangpaat tur penting suplai cikal dimimitian & amp; alat-alat anu kuring nyarankeun di dieu.

Tinggalkeun koméntar di handap sareng bagikeun perawatan bibit sareng tip ngembang anjeun.

bibit henteu kedah janten perjuangan anu ageung! Kalayan perawatan anu leres, aranjeunna henteu ngan ukur salamet tapi bakal mekar di kebon anjeun.

Tuturkeun pitunjuk ieu pikeun ngurus bibit saatos pengecambahan…

Cahaya Pikeun Bibit

Cahaya mangrupikeun salah sahiji faktor anu paling penting pikeun perawatan bibit, sareng éta sababna kuring daptar heula. Sababaraha bakal tumuwuh OK diuk gigireun jandela cerah, tapi lolobana merlukeun lampu leuwih ti éta.

Anjeun bisa leuwih jéntré ngeunaan cahaya ditangtoskeun pikeun bibit di dieu, tapi kuring geus didaptarkeun sababaraha tips rusuh pikeun anjeun di handap ieu.

  • Iraha ngamimitian make lampu – Anjeun kudu ngahurungkeun lampu tumuwuh pas anjeun ningali bintik héjo mimiti<1 kaluar bintik héjo<1. 20> - Aya seueur pilihan di dieu. Anjeun bisa meuli sistem full-blown, atawa ngan meunang lampu tumuwuh.
  • Jumlah cahaya – Ideally, lampu tumuwuh kudu ngagantung 3-4 inci luhureun bibit sepanjang waktos, sarta dijaga pikeun 12-14 jam sapoé (timer stop kontak murah bener datang dina gunana pikeun ieu! Watering 2.3.2.

    Penyiraman anu leres mangrupikeun bagian anu penting pisan pikeun perawatan bibit anu suksés. Bibit peryogi taneuh anu konsisten beueus. Maranehna moal bisa hirup lila tanpa cai, sarta ulah nepi ka diidinan nepi ka garing.

    Nanging, ulah ngantep taneuh jadi baseuh saban waktu. Leungittaneuh ngamajukeun infestasi hama, tumuwuhna kapang dina baki, jeung panyakit nu bisa maéhan bibit Anjeun, kawas damping off. Ieu sababaraha tip pikeun ngabenerkeunana…

    • Kumaha sering nyiram – Anjeun kedah mariksa baki bibit anjeun sababaraha kali sadinten kanggo ningali kumaha beueus taneuh. Nalika lapisan luhur taneuh mimiti garing, éta waktuna pikeun cai. Bakal perlu disiram leuwih sering mun tumuwuh badag.
    • Cara cai – Cara pangalusna pikeun cai nyaeta ku tuang kana baki, lajeng ngidinan taneuh nyerep kana liang drainase. Penyiraman di handap bakal ngabantosan akar nampi seueur Uap, sareng ngahindarkeun ngaganggu atanapi ngagentos bibit anu hipu. Pastikeun buang kaluar wae nu teu kaserep sanggeus 30 menit.
    • Sabaraha cai – Eusian baki ngan cukup pikeun nutupan liang di handapeun sél sangkan maranéhanana bisa nyerep eta.

    A murah Uap taneuh gauge mangrupakeun alat éndah anu bakal mantuan Anjeun masihan bibit Anjeun sampurna cai. Abdi nyarankeun pisan nyandak hiji.

    Nyiram bibit ti handap, sanes luhureun

    Ventilasi Bibit & amp; Aliran hawa

    Patarosan anu biasa kuring kéngingkeun ti pemula nyaéta nalika nyabut kubah kalembaban pikeun bibit. Patarosan anu saé!

    Waktosna pikeun nyabut tutup kubah nalika kalolobaan bibit aya.baki geus mimiti tumuwuh. Tapi leuwih sae pikeun ngalakukeun ieu lalaunan ku ventilating tutupna, tinimbang ngan ngaleupaskeun eta.

    Mimitian ku propping eta muka hiji inci. Lajeng terus propping eta inci sejen atawa leuwih unggal sababaraha poé nepi ka tutupna pareum. Sakali kubah kalembaban pareum, anjeun tiasa ngantunkeunana.

    Aliran hawa ogé penting pikeun ngembang bibit sareng nyegah sababaraha masalah umum (sapertos kapang sareng kaleuleuwihan cai).

    Sawaktos tutupna pareum, kuring resep ngagunakeun kipas osilasi pikeun nyayogikeun ventilasi tambahan, sareng ngabantosan nguatkeunana.

    Kuring tetep kipas stop kontak kuring dicolokkeun kana stop kontak lampu kuring. Kuring nyetel eta dina low sangkan eta muterkeun jeung gently niup kana bibit sapopoe, lajeng otomatis pareum peuting.

    Perhatikeun yén taneuh bisa garing pisan gancang sanggeus anjeun nyabut tutupna, utamana lamun anjeun ngagunakeun kipas angin, jadi Anjeun kudu pariksa tingkat Uap leuwih sering.

    Nyiapkeun pikeun miceun kalembaban kubah pikeun seedling di dinya15>> 15> ventilated> 15. Éta langkung ti hiji bibit anu tumuwuh per sél, teras anjeun kedah ngipiskeunana. Hese pisan pikeun sababaraha urang ngalakukeun ieu, tapi penting pisan.

    Di handap ieu aya sababaraha tip pikeun ngamimitian anjeun, tapi anjeun tiasa diajar kumaha ngipiskeun bibit di dieu.

    • Naha bibit kedah diipis? - Kusabab upami henteu aranjeunna bakal mimiti bersaing pikeun cahaya,cai jeung zat gizi. Éta ogé hésé pisan pikeun masihan bibit aliran hawa anu leres nalika aranjeunna seueur pisan.
    • Sabaraha ukuran bibit sateuacan ipis? - Anjeun tiasa ngamimitian sakali bibit anjeun ngagaduhan sababaraha sét daun anu leres. Snip kaluar nu lemah jadi ngan nu kuat nu tinggaleun tumuwuh di unggal sél.
    • Kumaha carana nyokot bibit kuat – Tetep hiji nu katingalina paling sehat sarta paling kompak, sarta ciwit atawa snip kaluar bibit nu leg atawa lemah. Upami aranjeunna sadayana sami, teras pilih salah sahijina pikeun dijaga per sél.
    Ngagunakeun kipas osilasi pikeun tumuwuh bibit anu kuat

    Ngabuahan Bibit Anjeun

    Sakali anjeun mimiti ningali daun leres, waktosna pikeun ngamimitian ngabuahan salaku bagian tina rutin perawatan bibit biasa. Tapi anjeun teu hoyong eupan aranjeunna dosis pinuh pupuk, sabab ngan orok. Tuturkeun tips ieu…

    • Kumaha ngabuahan bibit – Mimitian tuang aranjeunna kalayan dosis lemah pupuk cair ti mimiti (kira-kira 1/4 tina dosis biasa). Lajeng lalaunan ningkatkeun kakuatan dosis nalika aranjeunna tumuwuh badag.
    • Pupuk pangalusna pikeun bibit - Abdi nyarankeun make pupuk alam, organik tinimbang kimia sintétik. Bahan kimia kasohor pikeun ngaduruk bibit, sareng henteu tiasa dianggo sapertos jinis organik.

    Kuring nganggo (sareng nyarankeun pisan) kompos organik.solusi (anjeun oge bisa meuli kantong teh keur brew sorangan) dina sakabéh bibit indoor abdi.

    Kelp cair jeung emulsion lauk oge éndah, sarta bibit kacida mikanyaah aranjeunna… tapi awas yén ieu bisa jadi rada bau lamun dipaké di jero rohangan.

    Sababaraha pupuk pangalusna pikeun bibit tumuwuh

    Bibit nu leuwih gede

    Anjeun. , éta waktuna pikeun ngamimitian pamikiran ngeunaan transisi aranjeunna ka fase salajengna. Kaseueuran bakal langkung saé nalika aranjeunna disimpen dina pot anu langkung ageung, tibatan ditinggalkeun dina sél awal anu alit.

    Éta bakal masihan aranjeunna seueur rohangan pikeun tumuh langkung ageung sateuacan waktosna pikeun mindahkeun éta ka luar sareng ka kebon.

    Nalika Mindahkeun Bibit kana Pot

    Aturan umum nyaéta, sakali bibit naék jangkungna, maka jangkungna na kedah dua kali langkung ageung. Diajar sadayana ngeunaan repotting bibit di dieu.

    Seueur anu tiasa nahan tetep dina wadah leutik salami sababaraha minggu, salami anjeun tetep disiram.

    Tapi, upami langkung ti saminggu atanapi dua minggu sateuacan anjeun tiasa melak éta di kebon, anjeun kedah melak aranjeunna.

    Pilihan anu saé pikeun penanaman>

    janten pilihan anu saé pikeun penanaman. 6>Panci gambut téh populér jeung cukup murah, kuring nyarankeun meuli pot gambut ukuran 3″ atawa pot gambut 4″ pikeun bibit.

    Lamun hariwang.ngeunaan kelestarian gambut, teras kéngingkeun sababaraha anu didamel tina sabut kalapa. Anjeun tiasa nganggo ukuran 2,25" atanapi pot ukuran 3" pikeun bibit. Heck, anjeun malah bisa meuli pot dijieun tina kandang sapi! Wah!

    Tangtos anjeun tiasa nempatkeun kana pot plastik anu tiasa dianggo deui upami anjeun gaduh, pikeun ngahémat artos anjeun.

    Mindahkeun bibit kana pot anu langkung ageung

    Nyiapkeun Bibit Pikeun Penanaman di Luar

    Mengerasan mangrupikeun léngkah perawatan bibit anu penting anu seueur anu kantun. Tapi, lamun melak bibit ti imah langsung ka kebon, meureun bakal layu jeung paeh (eek!).

    Sikina anu tumuwuh di jero rohangan butuh waktu pikeun ngabiasakeun diri di luar saméméh dipelak ka kebon. Ku kituna ulah skip hambalan ieu!

    Sawaktos cuaca warms di cinyusu (di luhur 50 derajat F), nempatkeun bibit anjeun di luar di lokasi rindang salila sababaraha jam unggal poe. Éta kudu ditangtayungan tina panonpoe, angin jeung hujan badag.

    Laun-laun kakeunaan panonpoé salila sababaraha poé. Émut yén taneuh bakal garing langkung gancang di luar, sareng bibit kedah disiram langkung ti sakali sadinten, janten parios rutin.

    Nalika cuaca cukup haneut, éta tiasa ditinggalkeun di luar sapeuting. Diajar persis kumaha ngerasan bibit step-by-step di dieu.

    Ngeraskeun bibit saméméh penanaman kana kebon

    Iraha Melak Bibit ka Kebon Anjeun

    Ok, jadiAnjeun parantos ngartos léngkah-léngkah perawatan bibit ieu, sareng anjeun tiasa ngajaga orok anjeun tetep hirup. Éta Heboh! Ayeuna anjeun panginten panginten iraha anjeun kedah nempatkeun kana taneuh.

    Tutuwuhan hawa tiis sapertos brokoli, kembang engkol, wortel, lobak, peterseli, sayuran berdaun (sapertos apu) sareng anu sanésna tiasa nahan ibun hampang tiasa dipelak saatos 2-4 minggu sateuacan rata-rata tanggal ibun terakhir anjeun.

    Tempo_ogé: Mangpaat Ngebon Vertikal

    Cuaca haneut, bibit tomat, bonténg, tomat, sareng tomat. dipelak ka kebon nepi ka sanggeus sagala kasempetan ibun leungit.

    Mun anjeun teu nyaho rata-rata tanggal ibun panungtungan anjeun, pariksa ku puseur kebon lokal. Kéngingkeun langkung seueur rinci ngeunaan kumaha carana terang iraha melak bibit ka kebon di dieu.

    Ngarengsekeun Masalah Perawatan Bibit Umum

    Sawaktos anjeun parantos paham, anjeun bakal mendakan yén éta henteu sesah ngembang bibit. Tapi tiasa pisan frustasi nalika aranjeunna mimiti ngalaman masalah, sareng anjeun henteu terang kunaon.

    Janten pikeun ngabantosan anjeun terang, ieu mangrupikeun sababaraha masalah perawatan bibit anu paling umum, sareng panyababna…

    Bibit Leggy

    Ieu mangrupikeun masalah anu paling ageung dina ngembang bibit di jero ruangan, sareng éta kajadian nalika bibitna tumbuh langkung saé, sareng gantung. . Teras antepkeun dihurungkeun salami 12-14 jam sadinten.

    Bibit Dengdekkeun, Manjang,Atanapi Tumuwuh Gigireun

    Cahya anu henteu cekap mangrupikeun panyabab utama, tapi ogé tiasa kajantenan upami lampu henteu diposisikan leres.

    Upami anjeun nyobian melak bibit dina jandela, teras tambahkeun lampu pepelakan. Upami anjeun parantos gaduh lampu, teras pindahkeun supados langsung aya di luhur bibit.

    Bibit Paeh Saatos Bertunas

    Upami bibit anjeun maot teu lami saatos tumbuh, éta kamungkinan kusabab hawar bibit.

    Ieu mangrupikeun panyakit anu nyababkeun anu disebut "damping off", anu maéhan bibit. Hiji-hijina jalan pikeun nyegah ieu nyaéta pikeun ngabasmi baki siki anjeun sateuacan dianggo deui.

    Bibit Konéng

    Panyebab utama nyaéta kaleuwihan cai. Pastikeun yén taneuh henteu beueus, sareng ngantepkeun bagian luhurna rada garing di antara nyiram.

    Sikina Leutik, Atawa Henteu Tumuwuh

    Tumuwuhna bibit tiasa ngalambatkeun nalika hawa tiis teuing di kamar, upami aranjeunna disiram langkung atanapi kirang, atanapi upami aranjeunna henteu kéngingkeun pupuk anu cekap.<76>Pupuk langkung seueur di dieu.<76 Bibit séhat tumuwuh di jero rohangan

    FAQ Perawatan Bibit

    Dina bagian ieu, kuring bakal ngajawab patarosan anu paling sering ditaroskeun ngeunaan ngembang bibit. Upami saatos maca pituduh ieu sareng FAQ ieu anjeun masih henteu mendakan jawaban kana patarosan anjeun, teras tanyakeun dina koméntar di handap.

    Naon ari daun leres?

Timothy Ramirez

Jeremy Cruz mangrupikeun tukang kebon avid, horticulturalist, sareng panulis berbakat di tukangeun blog anu populer, Meunang Sibuk Berkebun - Berkebun DIY Pikeun Pemula. Kalayan langkung ti dasawarsa pangalaman di lapangan, Jeremy parantos ngasah kaahlian sareng pangaweruhna pikeun janten sora anu dipercaya dina komunitas kebon.Tumuwuh di tegalan, Jeremy ngembangkeun apresiasi anu jero pikeun alam sareng karesep pikeun pepelakan ti umur dini. Ieu fostered gairah anu antukna ngarah manehna ngudag gelar di Hortikultura ti universitas bergengsi. Sapanjang perjalanan akademikna, Jeremy ngagaduhan pamahaman anu kuat ngeunaan sababaraha téknik berkebun, prinsip perawatan pepelakan, sareng prakték sustainable anu ayeuna anjeunna bagikeun ka pamiarsana.Saatos réngsé pendidikanna, Jeremy ngamimitian karir anu nyugemakeun salaku horticulturist profésional, damel di kebon botani anu kasohor sareng perusahaan landscaping. Pangalaman panangan ieu ngungkabkeun anjeunna kana rupa-rupa pepelakan sareng tantangan ngebon, anu salajengna ningkatkeun pamahaman anjeunna ngeunaan karajinan.Motivasi ku kahayangna pikeun demystify ngebon sarta nyieun diaksés pikeun beginners, Jeremy dijieun Get Busy Berkebun. Blog éta janten sumber daya komprehensif anu pinuh ku naséhat praktis, pituduh léngkah-léngkah, sareng tip anu teu ternilai pikeun anu ngamimitian perjalanan ngebon. Gaya tulisan Jeremy pisan pikaresepeun sareng relatable, ngajantenkeun komplekskonsép anu gampang kaampeuh bahkan pikeun anu henteu ngagaduhan pangalaman sateuacana.Kalayan sikap anu ramah sareng gairah asli pikeun ngabagi pangaweruhna, Jeremy parantos ngawangun pengikut anu satia pikeun peminat berkebun anu percanten kana kaahlianana. Ngaliwatan blog na, anjeunna geus mere ilham loba individu pikeun nyambungkeun deui jeung alam, ngokolakeun spasi héjo sorangan, sarta ngalaman kabagjaan tur minuhan nu ngebon brings.Nalika anjeunna henteu ngurus kebon sorangan atanapi nyerat tulisan blog anu pikaresepeun, Jeremy sering tiasa dipendakan di bengkel ngarah sareng nyarios dina konperénsi berkebun, dimana anjeunna masihan hikmahna sareng berinteraksi sareng sasama pencinta pepelakan. Naha anjeunna ngajar pemula kumaha nyebarkeun siki anu munggaran atanapi naroskeun para pekebun anu berpengalaman ngeunaan téknik canggih, dedikasi Jeremy pikeun ngadidik sareng nguatkeun komunitas berkebun bersinar dina unggal aspék karyana.