Pruning Lavender: Pituduh StepByStep

 Pruning Lavender: Pituduh StepByStep

Timothy Ramirez

Pruning lavender teu hese, tapi hal anu penting pikeun nyaho naon nuju anjeun lakukeun sateuacan Anjeun pikeun nyegah over pruning. Dina postingan ieu, kuring bakal nyarioskeun ka anjeun iraha bade motong deui pepelakan lavender, masihan anjeun seueur tip, sareng nunjukkeun anjeun kumaha leres-leres motong lavender léngkah-léngkah.

Sateuacan urang ngamimitian, abdi hoyong nyebatkeun yén aya sababaraha jinis pepelakan lavender anu béda.

Lavender Inggris mangrupikeun anu paling umum (sareng anu paling tangguh), sareng éta variétas anu kuring tumuwuh. Tapi entong hariwang, dasar-dasar pruning sami pikeun sadaya jinis lavender, boh di kebon atanapi dina pot.

Janten, anjeun tiasa nuturkeun léngkah-léngkah ieu naha anjeun pruning lavender Inggris sapertos kuring, atanapi upami anjeun ngagaduhan lavender Spanyol atanapi Perancis.

Hiji-hijina bédana nyaéta lavender Inggris tiasa ngadamel pruning anu langkung hese dina usum panas tibatan Lavender Perancis atanapi Spanyol kedah dipotong.

<10 Lavender kedah Dipotong deui.<10

Mun anjeun anyar pikeun tumuwuh tutuwuhan lavender, anjeun bisa jadi teu nyaho yén pruning mangrupakeun bagian anu kacida penting tina pangropéa lavender.

Pruning lavender rutin ngajaga eta kasampak alus, nyorong kembangan, sarta nyegah eta jadi woody teuing atawa tumuwuh scraggly tur jarang.

Tapi samemeh Anjeun nyandak pruners anjeun, éta penting pikeun ngarti <7 pruning tutuwuhan Anjeun, sabab leuwih ti pruning anjeun tiasa ngartos kumaha carana cukuran lavender> 7 Pruning anjeun kudu persis. 't salempang, motong deui tutuwuhan lavender teu sakumahaSigana pikasieuneun, sareng anjeun bakal langsung ngaraosan éta!

Tutuwuhan lavender kuring sateuacan pruning di cinyusu

Naon anu Kajadian Upami Anjeun Henteu Pruning Lavender?

Upami anjeun henteu prune lavender, pepelakan tiasa janten kaleuleuwihan, kusut, sareng éta moal mekar sapertos kitu, upami anjeun hoyong, éta leres-leres. kabiasaan motong éta rutin.

Nalika Pikeun Pruning Tutuwuhan Lavender

Idealna, Anjeun kudu prune lavender dua kali sataun - sakali di cinyusu ngan nalika tumuwuhna seger mimiti datang, sarta sakali dina usum panas pas geus rengse mekar.

Prunning usum panas, nu mantuan ngajaga tutuwuhan kasampak alus tur nyorong kembang. ruksakna usum tiis jeung ajak tumuwuhna lavender seger.

Jadi, lamun ngan boga waktu pikeun prune lavender sakali sataun, ngalakukeun hal eta di cinyusu.

Hadé pisan pikeun antosan nepi ka anjeun ningali daun tumuwuh saméméh motong deui tutuwuhan lavender di cinyusu. Ku cara éta, anjeun bakal terang persis dimana anjeun kedah motong.

Ieu biasana hartosna ngantosan dugi ka akhir musim semi atanapi awal usum panas pikeun prune lavender.

Abdi terang tiasa sesah ngantosan lami pisan sateuacan pruning lavender saatos usum tiis, khususna nalika pepelakan katingalina awon. Tapi coba nolak pangjurung pikeun prune awal teuing.

Tungguan tumuwuh anyar saméméh motong deui tutuwuhan lavender dinacinyusu

Pakakas Pikeun Pruning Tutuwuhan Lavender

Pikeun pruning lavender di cinyusu, Anjeun bakal hoyong make snips pruning precision atawa gunting pruning leutik jadi Anjeun gaduh kontrol pinuh jeung nyaho persis dimana Anjeun keur nyieun motong.

Anjeun teu kudu jadi pas jeung motong Anjeun pikeun pruning usum panas jeung make trimming shears, jadi Anjeun bisa nyieun pruninghead gancang, jadi Anjeun bisa nyieun trimming listrik. rungkun lavender dina usum panas.

Penting oge ngagunakeun alat pruning anu bersih sarta seukeut iraha wae anjeun motong pepelakan, jadi pastikeun pikeun ngabersihan jeung ngasah pruners anjeun saméméh dimimitian.

Téhnik Pruning Lavender

Alesan anjeun hoyong antosan nepi ka anjeun ningali daun anyar dina tutuwuhan saméméh trimming lavender di cinyusu, sabab teuing dimana anjeun bakal motong lavender di cinyusu

Téhnik Pruning Lavender

Alesan anjeun hoyong antosan nepi ka anjeun ningali daun anyar dina tutuwuhan saméméh motong lavender di cinyusu teuing. pertumbuhan anyar saméméh dimimitian, atawa goréng - Anjeun bisa jadi leuwih ti pruning tutuwuhan.

Spring pruning jauh leuwih tepat pakasaban ti pruning lavender dina usum panas. Nalika motong deui lavender dina usum panas, anjeun tiasa difokuskeun ngabentuk pepelakan, tinimbang hariwang ngeunaan persis dimana masing-masing dipotong.

Hiji hal anu penting pikeun diémutan nalika anjeun pruning lavender nyaéta henteu pernah motong batang kayu handapeun daun.

Sok pastikeun ninggalkeun sababaraha daun héjo seger dina sakabéh batang. Batang anu dipotong ogétebih moal tumuwuh deui.

Pos Patali: Kumaha Ngeringkeun Lavender Ti Kebon Anjeun

Kumaha Prune Lavender Dina Musim Semi

Saméméh Anjeun ngamimitian motong deui tutuwuhan lavender, cokot katingal deukeut tutuwuhan Anjeun pikeun mastikeun aya loba tumuwuh anyar. Upami henteu, teras pasihan waktos sakedik deui pikeun tumuh.

Upami anjeun ningali seueur kamekaran seger dina pepelakan, maka éta aman pikeun ngamimitian pruning.

Kieu léngkah-léngkah pikeun motong pepelakan lavender dina musim semi…

Tempo_ogé: Kumaha Bisa Beets

Lengkah 1: Panggihan daun anyar anu seger dina sirung - Pikeun terang dimana masing-masing daunna tumbuh, milari tempat anu énggal><7 dimana dahan anyar bakal dipotong. bakal ka arah handap bobot, jadi taliti mindahkeun sagala lebu atawa cabang séjén kaluar tina jalan dugi ka manggihan eta. Pucuk daun anu anyar rapuh pisan sareng tiasa gampang pegat upami diurus.

Tempo_ogé: Kumaha Ngadesain Tata Ruang Taman Hujan

Upami aya sakumpulan daun anyar anu kerek di luhureun batang, panggihan tempat dimana tumuwuhna seger anu kandel mimiti nyingkirkeun sadaya bintik-bintik di luhur. Ieu bakal masihan anjeun pepelakan anu langkung lengkep, sareng ngajaga lavender anjeun henteu janten kayu teuing.

Teangan daun anyar sateuacan motong deui pepelakan lavender

Lengkah 2: Prune lavender tepat di luhur pertumbuhan anyar - Potong batang anu lami dugi ka luhureun pucuk anu énggal. Ati-ati nalika anjeun motong supados henteu ngahaja neukteuk atanapi megat daun anu anyar.

CobaJieun motong sacaket mungkin ka kuncup daun anyar. Upami anjeun ngantepkeun batang anu paéh panjang teuing, anjeun tiasa ningali aranjeunna nempel sapanjang usum panas, anu henteu katingali saé pisan.

Ngan émut sok prune lavender luhureun daun. Ulah motong lavender deui kana kai di handapeun sakabéh tumuwuhna, sabab lavender moal tumuwuh deui tina kai heubeul.

Teukteukan deui lavender ngan luhureun daun anyar

Lengkah 3: Cut Nyak Dien dahan mana wae nu maot - Anjeun tiasa motong sagala dahan maot sagala jalan ka handap pikeun nyabut eta.

Tapi, abdi bakal pisan ngadesek anjeun neukteuk off, utamana lamun lavender neukteuk dahan saméméh anjeun pruning. Lavender tiasa lambat pisan pikeun ngamimitian di cinyusu. Janten anjeun tiasa mendakan yén dahan anu katingalina pareum dina awal musim semi tiasa tumbuh dina usum panas.

Janten, pikeun ngahindarkeun langkung seueur pruning lavender, kuring nyarankeun ngantunkeun dahan anu anjeun teu yakin dina pepelakan dugi ka waktosna pikeun pruning usum panas.

Upami can aya pertumbuhanana dina waktos éta, éta aman pikeun nyarios yén éta maot, sareng anjeun tiasa ngahapus. Tumuwuh paéh bisa aman dipangkas tina tutuwuhan iraha wae sapanjang taun.

Postingan Patali: Kumaha Tumuwuh Lavender Tina Siki & amp; Iraha Melak

Tumuwuh anyar saatos pruning lavender

Tips Pikeun Pruning Lavender Dina Usum Panas

Sakumaha anu kuring disebutkeun di luhur, motong deui lavender dina usum panas sagemblengna pilihan. Usum panaspruning hadé pikeun ngabentuk tutuwuhan lavender, ngajaga aranjeunna pinuh sarta kompak, sarta mantuan pikeun ngalambatkeun tumuwuhna woody.

Tambihkeun, motong deui tutuwuhan lavender dina usum panas sanggeus aranjeunna rengse mekar kamungkinan bakal masihan anjeun kembang leuwih.

Saatos pabrik rengse mekar dina usum panas, motong deui 1/3 nepi ka 1/2 tina tangkal anyar

Anjeun kudu ati-ati mun neukteuk cabang anyar, jadi ati-ati ulah nepi ka gugup nu anyar. potong deui nu jauh, mangka anjeun bisa coba deadheading lavender gantina. Pikeun deadhead lavender, cukup miceun sakabéh paku kembang paéh, motong aranjeunna handap ka luhureun cabang utama.

Lamun hayang tumuwuh leuwih tutuwuhan, pastikeun tetep sababaraha cuttings lavender anjeun ti pruning usum panas Anjeun. Ngembangkeun lavender tina keratan téh senang jeung gampang!

Mun anjeun resep nyobian éta, ieu tutorial kuring ngeunaan kumaha carana tumuwuh lavender tina cuttings.

Tutuwuhan lavender kuring sanggeus spring pruning

Kadé pikeun meunangkeun kana kabiasaan motong deui tutuwuhan lavender dina rutin. Upami anjeun henteu pernah prune lavender, pepelakan bakal tumuwuh jadi Woody jeung scraggly kasampak, nu teu pisan geulis.

Pruning lavender teu ngan ngaleungitkeun tumuwuhna maot awon, tapi ogé mantuan pikeun memicu tumuwuhna bushy, sarta méré Anjeun ton kembang ogé.

Ayeuna anjeun nyaho persis kumaha jeung iraha prune lavender, hirup tutuwuhan anjeun bakal hirup panjang tur cageur. Sareng anjeun bakal tiasa nikmati sadayana étaSeungitna bau kembang lavender taun ka taun.

Salajengna, diajar persis kumaha cara melak lavender dina pituduh perawatan tutuwuhan lavender anu lengkep!

Bacaan Disarankeun

Lengkep Tulisan Ngeunaan Pruning Tutuwuhan

Kumaha anjeun prune lavender? Bagikeun tip anjeun pikeun pruning lavender dina bagian koméntar di handap.

Timothy Ramirez

Jeremy Cruz mangrupikeun tukang kebon avid, horticulturalist, sareng panulis berbakat di tukangeun blog anu populer, Meunang Sibuk Berkebun - Berkebun DIY Pikeun Pemula. Kalayan langkung ti dasawarsa pangalaman di lapangan, Jeremy parantos ngasah kaahlian sareng pangaweruhna pikeun janten sora anu dipercaya dina komunitas kebon.Tumuwuh di tegalan, Jeremy ngembangkeun apresiasi anu jero pikeun alam sareng karesep pikeun pepelakan ti umur dini. Ieu fostered gairah anu antukna ngarah manehna ngudag gelar di Hortikultura ti universitas bergengsi. Sapanjang perjalanan akademikna, Jeremy ngagaduhan pamahaman anu kuat ngeunaan sababaraha téknik berkebun, prinsip perawatan pepelakan, sareng prakték sustainable anu ayeuna anjeunna bagikeun ka pamiarsana.Saatos réngsé pendidikanna, Jeremy ngamimitian karir anu nyugemakeun salaku horticulturist profésional, damel di kebon botani anu kasohor sareng perusahaan landscaping. Pangalaman panangan ieu ngungkabkeun anjeunna kana rupa-rupa pepelakan sareng tantangan ngebon, anu salajengna ningkatkeun pamahaman anjeunna ngeunaan karajinan.Motivasi ku kahayangna pikeun demystify ngebon sarta nyieun diaksés pikeun beginners, Jeremy dijieun Get Busy Berkebun. Blog éta janten sumber daya komprehensif anu pinuh ku naséhat praktis, pituduh léngkah-léngkah, sareng tip anu teu ternilai pikeun anu ngamimitian perjalanan ngebon. Gaya tulisan Jeremy pisan pikaresepeun sareng relatable, ngajantenkeun komplekskonsép anu gampang kaampeuh bahkan pikeun anu henteu ngagaduhan pangalaman sateuacana.Kalayan sikap anu ramah sareng gairah asli pikeun ngabagi pangaweruhna, Jeremy parantos ngawangun pengikut anu satia pikeun peminat berkebun anu percanten kana kaahlianana. Ngaliwatan blog na, anjeunna geus mere ilham loba individu pikeun nyambungkeun deui jeung alam, ngokolakeun spasi héjo sorangan, sarta ngalaman kabagjaan tur minuhan nu ngebon brings.Nalika anjeunna henteu ngurus kebon sorangan atanapi nyerat tulisan blog anu pikaresepeun, Jeremy sering tiasa dipendakan di bengkel ngarah sareng nyarios dina konperénsi berkebun, dimana anjeunna masihan hikmahna sareng berinteraksi sareng sasama pencinta pepelakan. Naha anjeunna ngajar pemula kumaha nyebarkeun siki anu munggaran atanapi naroskeun para pekebun anu berpengalaman ngeunaan téknik canggih, dedikasi Jeremy pikeun ngadidik sareng nguatkeun komunitas berkebun bersinar dina unggal aspék karyana.