Janggot Embe Palsu - Kumaha Tumuwuh & amp; Perawatan Pikeun Astilbe

 Janggot Embe Palsu - Kumaha Tumuwuh & amp; Perawatan Pikeun Astilbe

Timothy Ramirez

Daptar eusi

Tumbuh astilbe (alias janggot embe palsu) gampang jeung teu merlukeun perawatan husus. Dina artikel ieu, kuring bakal ngabejaan Anjeun sagalana nu peryogi kauninga, kaasup dimana melak eta, cai, cahya panonpoé, taneuh, pupuk, jeung loba deui!

Kalayan hawana, daun daun jeung kembang ngahalangan, astilbes nyieun tambahan warna-warni pikeun taman taunan rindang.

Ngarasakeun kembangan kembangan jeung perhatian anjeun ti taun ka taun gampang pikeun neuleuman kumaha carana masihan anjeun asih jeung cinta. ve.

Dina pituduh perawatan astilbe ieu, kuring geus ngajawab sagala patarosan dasar para pekebun ngeunaan kumaha tumuwuhna.

Di handap ieu anjeun bakal diajar ngeunaan variétas anu béda-béda, kumaha nyirami, nyéépkeun, sareng prune, sareng kumaha carana mastikeun janggot embe palsu anjeun ngeusi kebon anjeun kalayan mekar unggal taun.

Naon anu katelah Beards Goat, <8beards. spirea palsu, mangrupikeun perennial herbaceous kalayan seueur jinis. Éta mangrupikeun kembang liar anu asli di daérah pagunungan Asia sareng Amérika Kalér.

Unggal taun, daun-daun daun anu héjo sapertos pakis ngahasilkeun bulu-bulu anu jangkung anu jangkungna tiasa ti 10" dugi ka 4'. Kembangna leutik tur loba, nyieun fronds rungkun nu nyarupaan 'janggut'.

Éta dipuja pikeun kelir keuna nu rupa-rupa ti pink lampu mun peach bulak, magénta jero, jeung beureum poék. Kembang seungit narik manuk kolibri,kukupu, jeung lebah.

Rupa-rupa Rupa-rupa Astilbe

Unggal-unggal rupa miboga warna jeung jangkungna anu béda-béda. Untungna, pikeun naon waé jinis astilbe anu anjeun pilih, perawatan dasarna sami.

Di dieu aya sababaraha karesep ti kebon kuring sorangan:

  • Peach Blossom (Astilbe rosea) - Karang bulak tina kembang hawa ieu anca dina awal sareng pertengahan usum panas. Tumuwuh ogé di zona 4-9 dina tempat teduh parsial nepi ka pinuh, tapi ogé leuwih toleran panonpoé ti variétas séjén.
  • Fanal (Astilbe arendsii) - Magénta jero nu ngahalangan tina kembang ampir glow nalika panonpoé pencét aranjeunna dina awal nepi ka pertengahan usum panas. Éta langkung milih tempat teduh pinuh ka parsial dina zona 4-8.
  • Ostrich Plume (Astilbe thunbergii) - The pink hot tina plumes gracefully drooping ngahontal nepi ka 3' dina ngiuhan zona 4-8. Éta geulis lamun intermixed kalawan variétas séjén pikeun nyieun jangkung layered di kebon Anjeun.

Tapi ieu ngan sababaraha loba kelir stunning jadi, upami anjeun hoyong langkung gagasan, pariksa kaluar daptar lengkep ieu pikeun manggihan patandingan sampurna anjeun.

Dua variétas astilbe spirea palsu béda

Astilbe Bloom Time & amp; Seungit

Janggut embe palsu nambihan jangkungna sareng minat visual ka kebon anjeun, tapi henteu sadayana variétas bakal kembangan dina waktos anu sami.

Waktu mekarna ti cinyusu dugi ka usum gugur, janten pastikeun pariksa variétas anu anjeun pilih. Campur aranjeunna, sareng anjeun bakalgaduh sababaraha kembangan sapanjang musim.

Tumuwuh langkung ti hiji variétas ogé cara anu saé pikeun ngagedékeun seungit anu halus, tapi pikaresepeun pisan tina kembang spirea palsu.

Tutup kembang astilbe pink cahya

Kumaha Ngarawat Janggut Embe Palsu

Sateuacan urang ngobrolkeun heula ngeunaan miara janggut palsu, sateuacan urang ngarawat beard. aranjeunna. Milih tempat anu leres mangrupikeun bagian anu penting pikeun suksés.

Hardiness

Janggot embe palsu mangrupikeun pepelakan taunan anu tahan banting dina zona 3 dugi ka 9, gumantung kana ragam. Éta toleran pisan kana ibun, sareng paling saé disimpen di luar.

Tempo_ogé: Kumaha Tumuwuh Cucamelons (Melon Beurit) Di Imah

Tutuwuhan kebon bakal salamet usum tiris dina zona hardiness, tapi pot nyayogikeun insulasi anu kirang. Éta gé kudu usum tiis di lokasi sheltered, lajeng dipindahkeun kaluar dina musim semi.

Dimana Tumuwuh Astilbe

Tumuwuh astilbe di tempat rindang di kebon Anjeun, atawa dina pot di emper, sarta maranéhanana baris hirup mangtaun-taun.

Éta téh bener tutuwuhan hardy, low perawatan. Seuseueurna tiasa toleran teduh pinuh, tapi bakal mekar pangsaéna dina kaayaan panonpoé parsial atanapi belang-belang.

Sadayana langkung milih taneuh beueus, sareng ti dinya bakal senang nyebarkeun sacara alami. Janten pasihan aranjeunna rohangan pikeun dilegakeun salami mangtaun-taun.

Tumuwuh janggot embe palsu di kebon tempat teduh kuring

Perawatan Jenggot Embe Palsu & amp; Pitunjuk Tumuwuh

Kalayan tempat kebon anu sampurna dipilih, waktosna pikeun teuleumkana perawatan janggot embe palsu. Di handap ieu anjeun bakal manggihan sagala nu peryogi kauninga ngeunaan kumaha tumuwuh aranjeunna.

Cahya

Sacara umum, astilbes paling hadé di tempat teduh. Seueur variétas bakal mekar di tempat teduh pinuh, sanaos biasana mekar pangsaéna nalika nampi sinar panonpoé parsial atanapi belang-belang.

Kanggo kalolobaanana, sinar panonpoé langsung bakal nyababkeun kaduruk sareng ngagulung daun sareng kembang. Tapi aya sababaraha anu toleran sinar panonpoé pinuh.

Jadi sok parios tag kanggo inpormasi ngeunaan jinis spésifik anjeun sateuacan anjeun milih tempat di buruan anjeun.

Astilbe pink panas anu tumuwuh di kebon abdi

Cai

Penyiraman anu leres mangrupikeun bagian anu penting dina perawatan pepelakan astilbe. Aranjeunna bakal mekar nalika dijaga beueus, khususna dina bulan-bulan anu paling panas dina sataun. Ngidinan taneuh teuing garing bakal ngabalukarkeun pencoklatan, sarta ahirna maot tutuwuhan.

Cai jero lamun taneuh mimiti garing dina beungeut cai. Ulah over-jenuh atawa puddling pikeun période berkepanjangan sanajan, atawa akar bisa jadi rot.

Perhatikeun yén maranéhanana baris garing leuwih gancang dina panonpoé pinuh, jadi Anjeun meureun bakal perlu nyiraman eta leuwih sering.

Pupuk

Henteu kudu ngabuahan tutuwuhan janggot embe palsu urang, tapi cara nu gede pikeun nyorong kembangan anyar <4. pupuk larut pikeun tutuwuhan mekar, atawa cairan séjén kawas tea kompos atawa emulsion laukwatering can atawa sprayer tungtung selang.

Anjeun tiasa top dressing aranjeunna kalayan 1-2" kompos. Pilihan anu saé sanésna nyaéta granul pelepasan lambat, anu tiasa anjeun tambahkeun salami waktos penanaman, atanapi dianggo pikeun ganti baju luhur dina musim semi sareng usum panas.

Fanal beureum janggot embe palsu

Taneuh

Sakumaha anu kuring disebutkeun di luhur, taneuh garing bahaya pikeun perawatan astilbe anu suksés. Jadi tetep dina taneuh beueus-retentive nu beunghar bahan organik.

Lamun kualitas goréng atawa taneuh keusik, amankeun ku kompos organik jeung saacan deeply sababaraha minggu saméméh penanaman. Kompos ogé bisa ningkatkeun drainase pikeun taneuh liat beurat atawa padet.

Tempo_ogé: Kumaha miara Tutuwuhan Pothos (Ivy Sétan)

Maranéhanana leuwih milih kaayaan taneuh nétral atawa rada asam, nu bisa dipariksa gampang ku kit pH test atawa usik.

Transplanting

Kusabab teu boga akar pisan jero, transplanting astilbe teu teuas. Anjeun tiasa ngabagi aranjeunna unggal sababaraha taun di awal musim semi atanapi usum gugur nalika cuaca tiis.

Pasihan janggot embe palsu anjeun inuman anu saé sababaraha dinten sateuacan cangkok pikeun melonggarkeun akar sareng ngagampangkeun ngagali.

Ngali sabudeureun akar akar supados anjeun tiasa nyabutna tanpa ngaruksak. Lajeng melak deui kana liang anyar, disiapkeun, eusian ku kokotor, sarta masihan eta inuman alus cai.

Astilbe thunbergii manuk onta plume

Pruning

Pruning atawa deadheading astilbe salaku bagian tina rutin perawatan anjeun moal ngadorong kembang anyar, tapi bisa ngajaga.katingalina rapih sareng rapih.

Sanggeus kembangan layu, anjeun tiasa nyabut paku upami anjeun hoyong. Teras potong sakabeh pepelakan dugi ka taneuh saatos daunna maot deui dina usum gugur.

Seueur kebon anu ngantepkeun aranjeunna pikeun kapentingan sapanjang taun. Bulu jangkung garing ku usum tiris, sareng janten tempat wilujeng sumping di halaman salju.

Dina hal ieu, potong paku kembang anu paéh sareng dedaunan deui kana taneuh dina awal musim semi sateuacan pertumbuhan anyar dimimitian.

Tip Kontrol Hama

Abdi bagja ngalaporkeun yén dina 20 taun kuring ngembang astilbe, kuring henteu kantos ngalaman masalah sareng kutu atanapi sato! tutuwuhan, tapi tukang kebon lianna geus ngalaporkeun masalah jeung kelenci jeung kumbang Jepang munching dina daun ngora.

A panolak kelenci alami bisa mantuan anjeun. Coba ngagabungkeun hiji galon cai jeung sababaraha cengkéh bawang bodas ditumbuk, sarta hiji séndok téh unggal sabun cair hampang jeung flakes cabe beureum.

Kutu bisa dikontrol ku taneuh diatomaceous atawa ku leungeun nyokot eta tina tutuwuhan.

Palsu spirea astilbe rosea peach mekar

Astilbe rambatan serowing mungkin pisan

Tips rambatan astilbe. Divisi mangrupikeun cara anu pangsaéna, paling dipercaya pikeun ngabantosan janggot embe palsu anjeun baranahan.

Unggal tilu dugi ka opat taun leres-leres séhat pikeun ngabagi rootball dina usum gugur atanapi awal musim semi pikeun merangsang pertumbuhan anyar sareng ningkat.kembangan.

Unggal tutuwuhan dewasa biasana bisa ngahasilkeun opat nepi ka lima divisi. Éta bisa dipelak langsung, atawa wintered di tempat nu ditangtayungan, sarta transplanted di cinyusu.

FAQs Ngeunaan Kamanusaan sarta Studi Janggot Embe Palsu

Whew, kami geus ngaliwatan loba rinci ngeunaan kumaha carana miara astilbes, tapi anjeun bisa jadi masih gaduh patarosan atanapi dua. Punten parios di handap pikeun ningali naha kuring parantos ngajawab pikeun anjeun. Upami teu kitu, anjeun tiasa naroskeun kana bagian koméntar di handap.

Naha janggot embe palsu sami sareng astilbe?

Enya, janggot embe palsu sami sareng astilbe. Ieu salah sahiji ngaran umum dipaké pikeun sakabéh tutuwuhan di kulawarga Astilbe.

Naha janggot embe invasif?

Henteu, tutuwuhan janggot embe palsu teu dianggap spésiés invasif.

Naha janggot embe palsu nyebar?

Leres, janggot embe palsu bakal nyebarkeun lalaunan sapanjang taun. Lila-lila, éta bakal ngeusian rohangan kebonna ku daun-daun héjo anu hejo sareng kembang anu jangkung.

Naha anjeun kedah ngabuahan janggot embe?

Leres, anjeun tiasa ngabuahan pepelakan janggot embe unggal taun nalika musim semi sareng usum panas. Sanaos tuang aranjeunna henteu leres-leres diperyogikeun, éta bakal nyorong kembang sareng dedaunan anu pangsaéna.

Astilbes gampang diurus, sareng sampurna pikeun daérah kebon anu rindang. Kantun tuturkeun pitunjuk ngembang di luhur, sareng janggot embe palsu anjeun bakal mekar mangtaun-taun ka hareup.

Langkung Ngeunaan KembangNgebon

Bagikeun tips anjeun pikeun tumuwuh janggot embe palsu astilbe dina bagian koméntar di handap.

Timothy Ramirez

Jeremy Cruz mangrupikeun tukang kebon avid, horticulturalist, sareng panulis berbakat di tukangeun blog anu populer, Meunang Sibuk Berkebun - Berkebun DIY Pikeun Pemula. Kalayan langkung ti dasawarsa pangalaman di lapangan, Jeremy parantos ngasah kaahlian sareng pangaweruhna pikeun janten sora anu dipercaya dina komunitas kebon.Tumuwuh di tegalan, Jeremy ngembangkeun apresiasi anu jero pikeun alam sareng karesep pikeun pepelakan ti umur dini. Ieu fostered gairah anu antukna ngarah manehna ngudag gelar di Hortikultura ti universitas bergengsi. Sapanjang perjalanan akademikna, Jeremy ngagaduhan pamahaman anu kuat ngeunaan sababaraha téknik berkebun, prinsip perawatan pepelakan, sareng prakték sustainable anu ayeuna anjeunna bagikeun ka pamiarsana.Saatos réngsé pendidikanna, Jeremy ngamimitian karir anu nyugemakeun salaku horticulturist profésional, damel di kebon botani anu kasohor sareng perusahaan landscaping. Pangalaman panangan ieu ngungkabkeun anjeunna kana rupa-rupa pepelakan sareng tantangan ngebon, anu salajengna ningkatkeun pamahaman anjeunna ngeunaan karajinan.Motivasi ku kahayangna pikeun demystify ngebon sarta nyieun diaksés pikeun beginners, Jeremy dijieun Get Busy Berkebun. Blog éta janten sumber daya komprehensif anu pinuh ku naséhat praktis, pituduh léngkah-léngkah, sareng tip anu teu ternilai pikeun anu ngamimitian perjalanan ngebon. Gaya tulisan Jeremy pisan pikaresepeun sareng relatable, ngajantenkeun komplekskonsép anu gampang kaampeuh bahkan pikeun anu henteu ngagaduhan pangalaman sateuacana.Kalayan sikap anu ramah sareng gairah asli pikeun ngabagi pangaweruhna, Jeremy parantos ngawangun pengikut anu satia pikeun peminat berkebun anu percanten kana kaahlianana. Ngaliwatan blog na, anjeunna geus mere ilham loba individu pikeun nyambungkeun deui jeung alam, ngokolakeun spasi héjo sorangan, sarta ngalaman kabagjaan tur minuhan nu ngebon brings.Nalika anjeunna henteu ngurus kebon sorangan atanapi nyerat tulisan blog anu pikaresepeun, Jeremy sering tiasa dipendakan di bengkel ngarah sareng nyarios dina konperénsi berkebun, dimana anjeunna masihan hikmahna sareng berinteraksi sareng sasama pencinta pepelakan. Naha anjeunna ngajar pemula kumaha nyebarkeun siki anu munggaran atanapi naroskeun para pekebun anu berpengalaman ngeunaan téknik canggih, dedikasi Jeremy pikeun ngadidik sareng nguatkeun komunitas berkebun bersinar dina unggal aspék karyana.