Kumaha miara Tutuwuhan Peace Lily

 Kumaha miara Tutuwuhan Peace Lily

Timothy Ramirez

Peace lily mangrupikeun salah sahiji pepelakan jero ruangan anu paling populér pikeun tumuwuh sabab gampang diurus sareng anca.

Dina pituduh perawatan kembang bakung anu lengkep ieu, kuring bakal masihan anjeun seueur inpormasi sareng tip ngeunaan nyiram, cahaya, pupuk, taneuh pot, kembangan, sareng kumaha anjeun tiasa ngajawab patarosan umum pikeun némbak hama anjeun,<8, sareng <8. kembang bakung perdamaian.

Peace lily (Spathiphyllum) nyaéta salah sahiji pepelakan jero ruangan anu paling umum (upami sanés anu paling umum).

Sigana dimana waé anjeun angkat, anjeun ningali kembang lili perdamaian tumbuh salaku pepelakan kantor atanapi di bumi batur. Nya, éta kusabab éta gampang pisan diurus!

Biasana dipasihkeun salaku pepelakan kado simpati, pepelakan jero ruangan anca ieu kalayan kembang bodas sareng daun héjo poék nambihan kahirupan sareng vibrance kana rohangan mana waé.

Tempo_ogé: Cahaya Pikeun Bibit: Nalika nempatkeun bibit dina lampu & amp; Sakumaha

Éta ogé pepelakan anu ngahampura anu seueur mangpaatna. Nambihan éta pikeun ngagampangkeun perawatan pepelakan bakung damai, sareng éta mangrupikeun pepelakan anu idéal anu tiasa ditanam ku saha waé.

Naon Anu dimaksud Tutuwuhan Peace Lily?

Tutuwuhan bakung perdamaian (Spathiphyllum) nyaéta pepelakan jero ruangan tropis anu kasohor kalayan daun anu héjo ageung sareng kembang bodas.

Biasana bahkan sababaraha urang bahkan dugi ka nyebatna ngabosenkeun sareng kaleuleuwihan. Hapunten, tapi kuring kabeneran bogoh ka aranjeunna!

Tutup kembang bakung perdamaian anu ageung

Mangpaat Peace Lily

Lilies PeaceMétode rambatan

Ngabagi pepelakan bakung perdamaian mangrupikeun hiji-hijina cara rambatan. Meulah pepelakan lily damai lumayan gampang, sareng tiasa dilakukeun iraha waé. Tapi panggampangna pikeun ngalakukeunana lamun anjeun geus repotting tutuwuhan.

Pikeun ngabagi tutuwuhan anjeun, piceun tina pot na gently buka kusut akar - taliti misahkeun cabang bakung damai ti rootball utama.

Lamun rootball bener kandel tur padet, mangka anjeun bisa jadi kudu make péso pikeun motong aranjeunna. Pastikeun yén unggal batang individu boga akar, atawa éta moal salamet sorangan.

Tempo_ogé: Kumaha Jieun Kandang Tomat DIY Kokoh Tina Kai

Ngarengsekeun Masalah Umum Peace Lily Masalah

Peace lily perawatan tutuwuhan bisa jadi rada pikasieuneun lamun tutuwuhan Anjeun jadi rewel jeung mimiti ngalaman masalah - sarta anjeun teu nyaho naha.

Seueur masalah umum nyaéta tatangkalan cara ngarespon nanaon nu salah><7 (Sabaraha kitu anjeun salah perhatian ka mobil><7) pikeun eta, jeung lokasi anjeun boga eta tumuwuh. Sanggeus saeutik-saeutik nalungtik, masalahna (atawa kombinasi masalah) sigana bakal jadi atra pisan.

Ieu daptar sababaraha masalah perawatan kembang bakung anu paling umum, sareng tip kumaha ngalereskeunana…

Tips Daun Ngahurungkeun Daun Coklat Atawa Coklat)

Ieu ampir sok disababkeun ku masalah cai. Biasana saeutik teuing atawa loba teuing cai, kurang kalembaban, atawa akumulasi kimia dina taneuh.

Kerak konéng atawa bodas dina luhureun taneuh atawaSabudeureun tepi pot aya tanda-tanda uyah atawa bahan kimia.

Coba nyiram ku cai hujan atawa cai anu disaring, ganti ku pupuk organik tinimbang pupuk sintetis.

Daunna ngalelep

Keur nyiraman biasana disababkeun ku cai kaleuleuwihan atawa kurang. Tapi ogé bisa disababkeun ku parobahan dadakan dina suhu, atawa cangkok shock sanggeus repotting.

Cék taneuh, sarta ngan cai lamun geus garing. Pindahkeun pabrik upami aya dina sinar panonpoé langsung, caket sumber panas, atanapi kakeunaan draf tiis. Teras pantau pepelakan dugi ka pulih.

Daun Konéng

Lily damai sareng daun konéng biasana henteu janten perhatian anu ageung. Daun anu lami janten konéng nalika aranjeunna maot, éta normal.

Pangkas daun konéng dugi ka handapeun batang salaku bagian tina perawatan pepelakan bakung perdamaian biasa anjeun.

Bunga bakung Damai Henteu Kembangan

Pangakibat anu paling umum tina kembang bakung damai henteu mekar nyaéta cahaya anu henteu cekap, aranjeunna peryogi cahaya anu terang pikeun kembangan.

Dina mangsa usum semi sareng usum panas, kembangan bakal ngabantosan kembangan anjeun. 8>

Kembang Jadi Coklat

Kembangna sacara alami robah jadi coklat sarta paeh deui lamun geus béak, ieu normal. Kantun prune deui kana pangkal batang kembang.

Kembang Ngahurungkeun Héjo

Ieu normal pikeun kembangna janten héjo nalika umurna dina seueur jinis pepelakan bakung perdamaian. Pangkaskembang hejo kaluar pikeun nyorong kembang bodas anyar seger.

Daun jadi hideung

Lamun daun jadi hideung ngadadak, mangka kamungkinan disababkeun ku katirisan, panas ekstrim, atawa kaduruk ku panon poe.

Sabalikna, lamun coklat mimiti coklat sarta lalaunan maju ka hideung, teras tingali titik kahiji di luhur pikeun manggihan naon anu jadi sabab daun coklat.

1 Daun lili coklat sarta FARM 1 Peduli Damai 1 Tutuwuhan Lily Karapihan > 1 Tutuwuhan Lily Damai bagian ieu, Kuring baris ngajawab sababaraha patarosan pangseringna ditanya kuring meunang ngeunaan perawatan tutuwuhan bakung karapihan. Upami anjeun teu tiasa mendakan jawaban anjeun saatos maca ieu, tinggalkeun koméntar di handap sareng kuring bakal ngajawab pas kuring tiasa.

Naha lilies perdamaian peryogi sinar panonpoé?

Lilies Peace tumuwuh alus dina kaayaan nu caang, sarta bakal sangsara lamun kakeunaan sinar panonpoé langsung. Kitu cenah, maranéhna butuh lampu pikeun tumuwuh pangalusna maranéhanana sarta ngahasilkeun kembang.

Iraha Kembang Lili Damai?

Teu jarang kembangan mekar dina waktos anu béda-béda sapanjang taun, tapi biasana kembangan langkung seueur nalika usum semi sareng usum panas. Tingali "Kumaha Nyiptakeun Kembang Lily Damai" di luhur pikeun diajar langkung seueur.

Sabaraha sering anjeun nyiram kembang lili damai?

Kuring henteu resep masihan jawaban anu pasti pikeun sabaraha sering nyiram sabab gumantung kana kaayaan ngembang. Tinimbang watering on timeline set, Anjeun kedah parios deui unggal sababaraha minggu, sarta cai eta nalikataneuh henteu karasa beueus deui. Tingali bagian "Persyaratan Cai Peace Lily" di luhur pikeun langkung rinci.

Naha pepelakan bakung perdamaian kuring murag?

Aya sababaraha hal anu tiasa nyababkeun pepelakan anjeun murag. Dasarna, éta naon anu aranjeunna laksanakeun nalika aranjeunna henteu bagja.

Panyebab anu paling umum nyaéta kaleuleuwihan atanapi kurang nyiram, repotting, atanapi suhu ekstrim atanapi parobahan lingkungan.

Tingali "Ngarengsekeun Masalah Umum Lily Damai" di luhur pikeun ngabantosan anjeun terang naon anu nyababkeun pepelakan anjeun layu.

Naha lily perdamaian kuring maot?

Panyebab paling umum maotna nyaéta kembang bakung anu kaleuleuwihi. Janten pastikeun pikeun pariksa taneuh sateuacan anjeun nyiram.

Tingali bagian anu disebut "Persyaratan Cai Lily Damai" kanggo petunjuk nyiram anu lengkep. Alesan umum sejenna bisa jadi dying nyaéta kaduruk pupuk, kaduruk ku panon poe, atawa paparan berkepanjangan ka draf panas atawa tiis.

Kumaha anjeun nyimpen hiji dying peace lily?

Éta gumantung kana naon anu nyababkeun éta maot. Hal kahiji anu kudu dipigawé nyaéta mariksa taneuh. Upami baseuh, teras antosan dugi ka garing dugi ka keuna sateuacan disiram deui.

Upami henteu masalah nyiram, teras pariksa daun pikeun tanda-tanda serangga. Pariksa ogé wewengkon tempat pabrik diuk pikeun mastikeun teu aya draf tiis atawa panas, atawa teu meunang teuing cahya panonpoé.

Baca bagian "Ngarengsekeun Masalah Umum Peace Lily" pikeun mantuan Anjeun manggihan naha éta.maot.

Naha tutuwuhan bakung damai téh beracun?

Leres, janten langkung sae pikeun ngajauhkeun anu ieu tina jangkauan piaraan anjeun sareng budak leutik. Tingali bagian "Peace Lily Toxicity" di luhur kanggo langkung rinci.

Bunga bakung damai abdi mekar di cinyusu

Melak pepelakan bakung perdamaian anu pikaresepeun, sareng nguntungkeun. Ayeuna anjeun parantos diajar persis kumaha ngajaga kembang bakung damai, anjeun tiasa kalayan gampang miara pepelakan karesep anjeun. Tambih Deui, anjeun bakal terang naon anu kudu dilakukeun upami aya anu salah. Kuring terang éta tiasa sigana luar biasa, tapi perawatan pepelakan lily damai leres-leres henteu sesah, sareng anjeun bakal ngahambat dina waktos anu lami.

Upami anjeun hoyong diajar sadayana anu kedah terang ngeunaan ngajaga pepelakan jero ruangan anu séhat, maka anjeun peryogi eBook Perawatan Houseplant. Éta bakal nunjukkeun anjeun sadayana anu anjeun kedah terang ngeunaan kumaha ngajaga unggal pepelakan di bumi anjeun mekar. Unduh salinan anjeun ayeuna!

Pituduh Perawatan Tutuwuhan Langkung

Bagikeun tip perawatan pepelakan kembang lili perdamaian anjeun dina bagian koméntar di handap.

Éta sampurna pikeun tumuwuh di jero ruangan salaku pepelakan jero ruangan atanapi pepelakan kantor sabab langkung milih lingkungan anu henteu aya sinar panonpoé langsung. Éta tiasa gampang adaptasi sareng kaayaan ngembang di jero ruangan.

Sanes ngan ukur pepelakan jero ruangan anu gampang-tumuwuh, tapi ogé pepelakan jero ruangan anu ngamurnikeun hawa, leres pisan kan?!

Tambihkeun aranjeunna mangrupikeun salah sahiji pilihan utama kuring pikeun pepelakan kembangan anu pangsaéna! Seueur mangpaat anu saé pikeun hiji pepelakan!

Variétas Peace Lily Béda

Aya seueur jinis Spathiphyllum anu béda-béda, sareng aranjeunna sadayana sami-sami anca.

Ukuranna aya di mana waé ti variétas leutik anu jangkungna ukur sababaraha méter, dugi ka pepelakan lantai ageung anu jangkungna tiasa sababaraha méter, henteu paduli naon waé anu anjeun jaga.

Henteu paduli naon waé pepelakan anu ageung. pikeun sakabéh variétas anu béda.

Peace Lily Toxicity

Salah sahiji patarosan anu sering ditaroskeun ku kuring nyaéta "nyaéta lilies perdamaian beracun". Leres, sadaya bagian tina pepelakan tiasa ngabahayakeun upami didahar. Numutkeun ka aspca.org, kembang lili karapihan ngabahayakeun pikeun ucing sareng anjing.

Jadi, upami anjeun milih melakna di bumi sareng anjeun gaduh piaraan atanapi murangkalih, langkung saé pikeun ngajaga éta tina jangkauan. Upami teu kitu, pariksa daptar pepelakan houseplants ramah piaraan abdi.

Tutuwuhan bakung damai tumuwuh di luar keur usum panas

Dupi A Peace Lily Hirup di Luar?

Leres, salami anjeun tetep di tempat teduh sareng ngajaga aranjeunnati tiis anjeun tiasa melak kembang bakung damai anjeun di luar.

Mun anjeun cicing di iklim anu haneut pisan, anjeun malah bakal untung melakna di kebon teduh anjeun.

Anjeun tiasa mindahkeun pepelakan bakung damai ka luar nalika usum panas pikeun masihan dorongan. Sanajan kitu, aranjeunna tiasa pisan finicky.

Jadi pastikeun pikeun mawa eta deui jero rohangan ogé saméméh mimiti meunang tiis luar dina usum gugur. (Jeung siap pikeun aranjeunna droop sarta pout pikeun sababaraha poé sanggeus anjeun mindahkeun aranjeunna deui ka jero.)

Peace Lily Parentah Perawatan

Sanaos aranjeunna touted salaku super gampang-tumuwuh houseplants nu mekar dina ngalalaworakeun, éta lain hartosna maranéhna teu merlukeun perawatan nanaon pisan.

Ngurus tutuwuhan téh cukup penting pikeun ngajaga katengtreman. riving. Kieu kumaha carana miara pepelakan bakung perdamaian.

Cara Nyiptakeun Kembang Lili Damai

Kalayan perawatan bakung damai anu leres, kalolobaanana bakal mekar terus-terusan musim semi dugi ka usum panas. Éta sabagéan anu ngajadikeun éta pepelakan jero ruangan anu populer.

Saparantos mekar, aranjeunna biasana ngagaduhan waktos istirahat (biasana dina usum gugur sareng usum tiis).

Pikeun mekar, aranjeunna peryogi seueur cahaya. Beuki cahayana, beuki mekar. Tapi sing ati-ati, sabab moal tolérkeun sinar panonpoé langsung.

Upami anjeun hoyong kembang, teras lebetkeun kana tempat anu cahayana terang, teu langsung, atanapi tambahkeun pepelakan.cahaya.

Nyoco lili karapihan salila musim semi jeung usum panas ogé mantuan pikeun ngadorong mekar.

Tutuwuhan bakung damai senang jeung kembang bodas anca

Persyaratan Cai Lily Peace

Watering ditangtoskeun mangrupakeun salah sahiji bagian pangpentingna dina perawatan tutuwuhan bakung damai, sarta overwatering nyaeta masalah paling umum anu rada umum di antawisna cai lili

teu resep kana taneuh garing.

7> Lamun poho ngeunaan eta, tutuwuhan anjeun bakal ngantep anjeun terang lamun perlu cai sabab bakal droop (aranjeunna rada ratu drama ku cara éta). Tapi tong hariwang, soak anu saé bakal ngajantenkeun éta muncul deui dina waktos anu lami.

Nanging, sanés ide anu saé pikeun ngantep éta garing dugi ka layu. Kuring weakens tutuwuhan jeung bisa ngabalukarkeun masalah handap garis. Ieu tips kuring ngeunaan kumaha carana nyiram tutuwuhan bakung damai.

Sabaraha sering anjeun kedah nyiram kembang bakung perdamaian?

Nalika nyiram, salah sahiji patarosan anu sering kuring kéngingkeun nyaéta "sabaraha sering kuring nyiram kembang bakung damai?". Ieu mangrupakeun ide nu sae pikeun nyieun jadwal perawatan tutuwuhan bakung damai, tapi teu pernah otomatis cai dumasar kana timeline a.

Éta cara pasti pikeun overwater tutuwuhan Anjeun! Salawasna, salawasna pariksa taneuh pikeun mastikeun eta sabenerna perlu cai heula.

Cék taneuh unggal sababaraha minggu ku nyorong ramo anjeun hiji inci handap. Lamun waktuna nyiram, taneuhna teu matak beueus deui.

Pasihan cai anu sae,sarta ngidinan kaleuwihan ka solokan kaluar tina pot saméméh nempatkeun eta deui kana cachepot na atawa baki tutuwuhan. Ulah ngantep pepelakan anjeun caina.

Upami anjeun hariwang ngeunaan nyiram kembang lili damai, kuring nyarankeun nyandak alat ukur kalembaban taneuh pikeun mastikeun yén anjeun masihan pepelakan anjeun jumlah cai anu sampurna.

Jenis cai anu anjeun gunakeun penting!

Nyiram anu leres mangrupikeun bagian penting tina perawatan kembang lili, tapi ogé jinis cai anu penting pisan anu anjeun anggo. Kembang lili anu sénsitip kana bahan kimia anu aya dina cai keran, kalebet uyah, klorin sareng anu sanésna.

Ku kituna langkung saé ngagunakeun cai hujan upami anjeun tiasa. Uyah jeung bahan kimia bisa numpuk dina taneuh ngabalukarkeun masalah kawas tip konéng atawa coklat jeung daun.

Lamun cai hujan teu hiji pilihan, teras pastikeun pikeun ngidinan klorin pikeun ngejat kaluar tina cai keran anjeun ku ninggalkeun eta diuk dina wadahna kabuka salila sahenteuna 24 jam saméméh dipaké dina pabrik, atawa make cai disaring gantina.

Salawasna ogé dina hawa panas atawa sensitipitas cai tiis pisan, sabab eta oge sensitip pisan kana hawa panas atawa tiis. cai.

Tutuwuhan bakung karapihan klasik mekar dina lampu jieunan

Persyaratan Lampu Lily Damai

Upami anjeun hariwang ngeunaan melak pepelakan jero ruangan sabab bumi anjeun henteu nampi seueur cahaya alami, maka ieu mangrupikeun pepelakan anu sampurna pikeun anjeun!

Lilies perdamaian mangrupikeun pepelakan jero ruangan anu cahayana rendah sabab aranjeunnaSabenerna mah teu resep lamun loba teuing cahayana, utamana sinar panonpoé langsung.

Sang panonpoé langsung bakal ngabalukarkeun daun layu, koneng jeung/atawa kaduruk. Ku kituna, jauhkeun eta tina lis jandela iwal éta jandéla nyanghareup kalér.

Tapi, maranéhna butuh lampu pikeun tumuwuh pangalusna maranéhanana, sarta moal ngalakukeun ogé dina kamar poék. Éta ogé moal mekar lamun teu meunang cukup cahaya.

Jadi nempatkeun eta di tempat nu bakal meunang caang, cahaya panonpoe teu langsung. Upami kembang bakung perdamaian anjeun henteu mekar, sareng anjeun henteu tiasa masihan cahaya anu langkung alami, anjeun tiasa nambihan lampu anu tumbuh.

Ngarobih deui Tutuwuhan Lily Damai

Nalika ngémutan deui pepelakan kembang lili perdamaian, émut hiji hal ieu - aranjeunna resep kana pot-bound . Kanyataanna, maranéhna bener teu resep repotted pisan.

Jadi ulah nyieun repotting bagian tina rutin perawatan tutuwuhan bakung damai anjeun! Ngan repot aranjeunna nalika éta mutlak diperlukeun.

Iraha rék repot hiji bakung perdamaian

Spsum nyaéta waktu pangalusna pikeun repot lilies perdamaian, tapi ulah ngan ngalakukeun eta sabab anjeun pikir anjeun kedah. Hiji-hijina waktos Anjeun kedah hariwang ngeunaan repotting kembang bakung perdamaian Anjeun nyaéta nalika eta sagemblengna pot-bound.

Kusabab sababaraha alesan, lamun aya sagala jenis masalah jeung tutuwuhan, insting kahiji jalma kudu repot eta pikeun nyobaan ngalereskeun masalah.

Waktu paling awon repot tutuwuhan téh lamun keur gering. Repotting estu teuas dina tutuwuhan, sarta sababaraha kali aSick peace lily plant moal salamet tina shock transplant.

Kumaha cara repot a peace lily

Nalika geus waktuna anjeun repot peace lily, pastikeun ukuran potna henteu badag teuing. Aranjeunna teu resep gaduh teuing spasi.

Hadé pisan mun éta ngan ukur hiji nepi ka dua ukuran pot up (misalna: ti 4″ kana 6″ pot; atawa ti 10″ kana 12-14″ pot). Sarta salawasna pastikeun ngagunakeun pot nu boga liang drainase pikeun nyegah overwatering.

Oge, tetep dina pikiran yén éta pisan umum pikeun bakung damai mun droop sanggeus repotting. Janten tong panik!

Ngan rawat sapertos biasa (tapi ulah ngabuahan dugi ka pulih), sareng aranjeunna kedah muncul deui dina waktos anu lami. Diajar langkung seueur ngeunaan repotting houseplants di dieu.

Taneuh Pot Pangsaéna Pikeun Peace Lily

Lilies Peace henteu rewel ngeunaan jenis kokotor aranjeunna dipelak di, jadi taneuh potting tujuan umum bakal dianggo alus teuing.

Tapi taneuh pangalusna pikeun tutuwuhan bakung damai nyaeta taneuh draining gancang. Upami anjeun condong ngaleueut pepelakan, anjeun tiasa nyampur perlit, batu apung, atanapi keusik kasar kana campuran taneuh pikeun ningkatkeun drainase.

Upami anjeun condong ngalalaworakeun pepelakan jero ruangan anjeun, sareng anjeun mendakan yén kembang lili karapihan anjeun terus-terusan drooping, teras tambahkeun sababaraha lukut gambut, vermiculite atanapi sabut kalapa kana taneuh pot. ="" ngajaga="" p="" subur="" taneuh=""> <23 My fertilizers pikeun ngajaga taneuh anu caang. Pikeun Peace Lily

Peace Lilies teu perlu didahar pisanmindeng, sarta ngan kudu dipupuk salila bulan cinyusu jeung usum panas.

Ati pisan ngeunaan jenis pupuk houseplant nu Anjeun pake sanajan, sabab sensitip pisan kana pupuk kimia sintétik.

Maké pupuk kimia kasar atawa over-fertilizing mangrupakeun dua kasalahan badag jalma nyieun kalayan perawatan tutuwuhan bakung damai.

Duaanana bisa ngabalukarkeun masalah utama atawa konéng. Janten langkung saé ngagunakeun pupuk alami pikeun nyegah kaduruk pupuk.

Kuring nyarankeun ngagunakeun pupuk kompos, anu anjeun tiasa kéngingkeun dina bentuk cair atanapi ngagaleuh kantong tèh kompos sareng diseduh nyalira.

Anjeun ogé tiasa masihan pepelakan anjeun semprot daun nganggo tea kompos, ngan ukur nempatkeun kana botol semprot, sareng nyemprot bakal ngabantosan daunna langkung lembab

. jauh!

Kadaharan pepelakan jero ruangan ieu atanapi tujuan umum nyaéta sababaraha pupuk cair organik anu saé anu dipikacinta ku pepelakan jero ruangan, sareng bakal dianggo saé pikeun kembang bakung perdamaian anjeun.

Bagian anu pangsaéna ngeunaan ngagunakeun pupuk pepelakan organik nyaéta anjeun henteu tiasa ngahaja ngabuahan sareng ngaduruk pepelakan bakung perdamaian anu sénsitip anjeun.

Tutuwuhan lily damai leutik mekar

Tutuwuhan lily damai di jero ruangan

Tutuwuhan damai di jero ruangan. ly gaduh masalah sareng bug. Mites lancah mangrupikeun hama anu paling umum anu anjeun gaduh masalah. Kutu Mealy ogé tiasa nyerangkembang lili karapihan, tapi jarang pisan.

Upami anjeun mendakan kutu dina pepelakan anjeun, minyak nimba organik mangrupikeun inséktisida alami anu efektif pisan pikeun ngaleungitkeun jinis hama pepelakan ieu, sareng kuring nyarankeun pisan. Minyak semprot hortikultura ogé dianggo saé pisan.

Semprotan cai sabun ogé saé pikeun ngadalikeun hama sapertos mites lancah. Kuring make campuran 1 sdm sabun cair hampang per 1 liter cai.

Anjeun bisa meuli sabun inséktisida organik lamun teu hayang nyampur sorangan. Diajar sadayana ngeunaan kumaha carana nyingkirkeun serangga imah sacara alami.

Pruning Lilies Damai

Pikeun ngajaga pepelakan anjeun katingali saé, anjeun tiasa pangkas salaku bagian tina rutin perawatan perawatan pepelakan bakung perdamaian anjeun.

Memotong pepelakan bakung perdamaian sanés ngan ukur ngabantosan ngajaga penampilan anu saé, tapi ogé ningkatkeun kembangan. Ieu sababaraha tip pikeun cara prune kembang bakung damai…

Ujung sareng ujung daun anu coklat tiasa dileungitkeun ku cara motong aranjeunna dina sudut nuturkeun bentuk alami daun. Daun anu paéh atanapi anu maot tiasa dipangkas dugi ka dasar pepelakan.

Biasana kembang lili damai janten coklat atanapi héjo nalika mimiti maot. Pruning kaluar kembang layu jeung paeh ieu bakal mantuan ngadorong mekar anyar.

Pikeun prune kembang bakung damai, cukup motong gagang sapanjang jalan deui ka dasar batang.

Tutuwuhan lantai bakung damai badag kalayan kembang anca

Peace Lily

Timothy Ramirez

Jeremy Cruz mangrupikeun tukang kebon avid, horticulturalist, sareng panulis berbakat di tukangeun blog anu populer, Meunang Sibuk Berkebun - Berkebun DIY Pikeun Pemula. Kalayan langkung ti dasawarsa pangalaman di lapangan, Jeremy parantos ngasah kaahlian sareng pangaweruhna pikeun janten sora anu dipercaya dina komunitas kebon.Tumuwuh di tegalan, Jeremy ngembangkeun apresiasi anu jero pikeun alam sareng karesep pikeun pepelakan ti umur dini. Ieu fostered gairah anu antukna ngarah manehna ngudag gelar di Hortikultura ti universitas bergengsi. Sapanjang perjalanan akademikna, Jeremy ngagaduhan pamahaman anu kuat ngeunaan sababaraha téknik berkebun, prinsip perawatan pepelakan, sareng prakték sustainable anu ayeuna anjeunna bagikeun ka pamiarsana.Saatos réngsé pendidikanna, Jeremy ngamimitian karir anu nyugemakeun salaku horticulturist profésional, damel di kebon botani anu kasohor sareng perusahaan landscaping. Pangalaman panangan ieu ngungkabkeun anjeunna kana rupa-rupa pepelakan sareng tantangan ngebon, anu salajengna ningkatkeun pamahaman anjeunna ngeunaan karajinan.Motivasi ku kahayangna pikeun demystify ngebon sarta nyieun diaksés pikeun beginners, Jeremy dijieun Get Busy Berkebun. Blog éta janten sumber daya komprehensif anu pinuh ku naséhat praktis, pituduh léngkah-léngkah, sareng tip anu teu ternilai pikeun anu ngamimitian perjalanan ngebon. Gaya tulisan Jeremy pisan pikaresepeun sareng relatable, ngajantenkeun komplekskonsép anu gampang kaampeuh bahkan pikeun anu henteu ngagaduhan pangalaman sateuacana.Kalayan sikap anu ramah sareng gairah asli pikeun ngabagi pangaweruhna, Jeremy parantos ngawangun pengikut anu satia pikeun peminat berkebun anu percanten kana kaahlianana. Ngaliwatan blog na, anjeunna geus mere ilham loba individu pikeun nyambungkeun deui jeung alam, ngokolakeun spasi héjo sorangan, sarta ngalaman kabagjaan tur minuhan nu ngebon brings.Nalika anjeunna henteu ngurus kebon sorangan atanapi nyerat tulisan blog anu pikaresepeun, Jeremy sering tiasa dipendakan di bengkel ngarah sareng nyarios dina konperénsi berkebun, dimana anjeunna masihan hikmahna sareng berinteraksi sareng sasama pencinta pepelakan. Naha anjeunna ngajar pemula kumaha nyebarkeun siki anu munggaran atanapi naroskeun para pekebun anu berpengalaman ngeunaan téknik canggih, dedikasi Jeremy pikeun ngadidik sareng nguatkeun komunitas berkebun bersinar dina unggal aspék karyana.