Kumaha Nguji Pengecambahan Siki Ku Tés Viability Saderhana

 Kumaha Nguji Pengecambahan Siki Ku Tés Viability Saderhana

Timothy Ramirez

Nalika aya sakumpulan sabungkus heubeul anu ngagolér, kumaha anjeun nyaho yén sikina masih kénéh alus? Laksanakeun uji daya tahan siki! Dina postingan ieu kuring bakal nunjukkeun anjeun kumaha cara nguji daya tahan siki nganggo metode uji pengecambahan anu sederhana.

Upami anjeun resep ngembang siki, anjeun terang yén anjeun boro-boro ngagunakeun unggal pakét. Éta hadé pikeun ngawangun gudang, sareng tiasa nyimpenna salami sababaraha taun saatos anjeun ngagaleuhna.

Tempo_ogé: Kumaha miara Angel Wing Begonia

Sanes ngan ukur boros, tapi ogé ngahémat artos! Kuring salawasna boga stash nice ambéh kuring teu kudu meuli eta unggal taun.

Tempo_ogé: Cara Merawat Tangkal Sagu (Cycas revoluta)

Tapi ogé penting pikeun ngarti yén siki teu langgeng. Teu aya cara pikeun terang naha éta masih saé ngan ukur ku ningali éta - anjeun kedah ngalakukeun tés viability bibit.

Sateuacan urang teuleum kana léngkah-léngkah pikeun nguji daya tahan siki anjeun, hayu atuh ngartikeun sababaraha istilah téknis pikeun anjeun…

Naon Hartosna Viability?

Kegiatan siki dina dasarna hartina siki hirup jeung bisa berkecambah jeung tumuwuh jadi tutuwuhan. Lamun hiji siki teu bisa hirup, hartina siki geus paeh jeung moal tumuwuh deui.

Kunaon Siki Sawatara Bisa Layak Jeung Lain Teu?

Muhun, sakapeung siki teu cukup asak pikeun jadi viable sabab dipanén teuing mimiti, atawa meureun dipanén tina tutuwuhan steril, atawa meureun tutuwuhan teu kungsi diserbuki.

Lain kali sabab siki leungiteun.viability kana waktu, sarta loba jenis siki heubeul moal berkecambah.

Nyiapkeun pikeun nguji viability siki kebon

Viability Bibit & amp; Pengecambahan

Kegiatan siki sareng pengecambahan sajalan. Beuki giat hiji siki, beuki luhur laju pengecambahan na.

Hal ieu penting pikeun ngarti sabab urang ngan hayang ngagunakeun siki alus kalawan tingkat pengecambahan tinggi pikeun bibit dimimitian, disebutkeun urang bakal runtah waktu urang (jeung duit) melak siki anu moal pernah tumuwuh.

Sareng ieu naha penting pikeun salawasna nguji viability maranéhanana bibit bibit Sabaraha lami anjeun melak siki kebon <1. Naha Bibit Awét?

Salah sahiji patarosan anu paling sering kuring kéngingkeun ti tukang kebon énggal nyaéta sabaraha lami bibit? . Hanjakalna, teu aya waktos anu ditangtukeun yén siki bakal tahan.

Gantung kana jinis siki, sareng tiasa ogé gumantung kana kumaha disimpenna. Seueur siki tiasa disimpen sababaraha taun, bahkan puluhan taun, sedengkeun anu sanésna ngan ukur tiasa hirup salami hiji atanapi dua taun.

Tapi hiji hal anu pasti, siki henteu langgeng. Warta anu hadé nyaéta anjeun tiasa nganggo tés viability saderhana ieu pikeun jinis bibit kebon anu anjeun pikahoyong.

Kecambahan anduk kertas sareng uji baggie

Naon Tés Viabilitas Bibit?

Tes viability siki (alias tes pengecambahan siki) dasarna ngan ukur hiji cara pikeun nangtukeun naha siki heubeul anjeun bakal tumuwuh ku uji.bibit pikeun pengecambahan.

Ngalakukeun tes viability siki estu hiji-hijina cara anjeun bisa dipercaya bisa ngabejaan lamun siki téh giat.

Éta pohara gampang pikeun ngalakukeunana, sarta hal anu pasti anjeun kudu meunang kana kabiasaan ngalakonan unggal taun lamun anjeun boga siki heubeul, atawa geus ngumpulkeun siki ti kebon Anjeun.

Cara Pikeun Dites Viability of Kebon

Siki. dilakukeun nganggo anduk kertas pengecambahan sareng uji baggie. Ieu salah sahiji metodeu nu paling umum pikeun nguji viability siki.

Sprouting siki dina towels kertas baseuh super gampang, sarta teu butuh pisan lila. Tambih Deui, anjeun teu kedah hariwang yén bibit sampel anjeun bakal runtah, sabab anjeun tiasa melak siki anu berkecambah dina anduk kertas.

Pasokan anu Dibutuhkeun Pikeun Uji Handuk Kertas anjeun:

4> Tong hariwang, anjeun henteu peryogi alat uji pengecambahan anu mewah pikeun ieu, anjeun tiasa nganggo barang-barang anu anjeun parantos aya di bumi.
  • >>>>>>>>>>>>>> kantong ukuranana, tapi kantong sandwich ogé dianggo hébat)
  • Anduk kertas
  • Sikina heubeul
  • Cai
  • Tes anduk kertas jeung siki marigold

    Léngkah Pikeun Pengecambahan Paper Towel & amp; Uji Baggie

    Anjeun tiasa nganggo saloba siki anu anjeun pikahoyong pikeun uji siki, tapi kuring nyarankeun ngagunakeun sapuluh conto siki pikeun gampang matematika. Nanging, upami anjeun henteu gaduh seueur siki anu nyéépkeun, maka anjeunbisa make leuwih saeutik siki.

    Tapi kuring moal make kurang ti lima siki disebutkeun yen test viability siki anjeun moal akurat pisan. Kieu kumaha cara berkecambah siki dina anduk kertas sareng uji bagé, léngkah-léngkah…

    Lengkah 1: Nyiapkeun anduk kertas - Hiji atanapi dua anduk kertas baseuh bakal cekap pikeun tés.

    Baseuh anduk kertas, piskeun sakedik teras teundeun kana cai anu beueus (tapi henteu kedah ngeclak kana cai anu beueus)>

    Lengkah 2: Teundeun sampel siki dina anduk kertas baseuh - Henteu aya anu mewah di dieu, anjeun ngan ukur tiasa nempatkeun siki dina luhureun anduk kertas baseuh, ngan pastikeun aranjeunna henteu saling némpél.

    Nguji siki kacang hejo heubeul

    Lengkah 3: Lipetkeun kertas kana anduk kertas, 1 lipet sapinuhna. pencét handap pikeun mastikeun anduk datang dina kontak jeung sikina (jadi teu aya gelembung hawa di dinya).

    Lengkah 4: Label kantong plastik - Paké spidol cet atawa spidol permanén nuliskeun ngaran bibit nu nuju nguji dina baggi (jeung tanggal lamun anjeun ngamimitian tés viability bibit anjeun dina kertas <5G <4tested

    seweled plastik <5G <4 <5G

    seweled plastik dina poé béda). 6> Lengkah 5: Lebetkeun anduk kertas kana kantong - Teundeun anduk kertas beueus anu narilep sareng sikina di jero kantong, teras seleting kantong.

    Lengkah 6: Tambahkeun panas - Pasang tés viability bibit anjeunkantong dina lokasi haneut (kaluar tina sinar panonpoé langsung). Luhureun kulkas, di gigireun liang panas, atawa di luhureun tempat panas mimiti siki bakal jadi tempat anu alus.

    Ayeuna anjeun parantos nyetél tés viability bibit anjeun, tong hilap sababaraha dinten. Teras parios siki unggal sababaraha dinten kanggo ningali upami aya anu berkecambah.

    Biasa tiasa terang upami aya siki anu berkecambah ku ningali karung, tapi sakapeung anjeun kedah nyabut anduk kertas sareng dibuka sacara saksama pikeun mariksa siki.

    > 4> Pengecambahan siki kacang saatos tilu dinten

    Perhatikeun yén sababaraha bibit langkung lami tibatan bibit. Uji coba, ngan ukur butuh sababaraha dinten kanggo siki kacang héjo mimiti berkecambah. Tapi kacang héjo mangrupakeun siki tumuwuh gancang.

    Nguji viability tina siki cabé heubeul

    Siki marigold jeung siki cabé di sisi séjén éta jauh leuwih laun berkecambah, sarta kuring teu ningali tanda-tanda kahirupan nepi ka poé kagenep tina uji viability siki kuring.

    Kalolobaan siki salila dua minggu mimiti berkecambah dina dua minggu. samemeh nyerah.

    Unggal mariksa siki, pastikeun anduk kertas teu garing. Anjeun moal hoyong anduk kertas garing atanapi bakal mangaruhan hasil uji pengecambahan.

    Upami anduk kertas anjeun katingalina garing, anjeun ngan ukur tiasa nambihan anduk kertas.cai saeutik kana bage pikeun ngabaseuhan deui.

    Lamun keur perencanaan melak siki sampel anjeun, mangka kuring nyarankeun miceun unggal siki nu geus berkecambah sarta melak eta dina taneuh geura-giru.

    Lamun siki sprouted bisa mimiti kapang atawa jadi ruksak lamun ditinggalkeun di jero baggie lila teuing.

    Sampel hejo lamun geus lila teuing. eds Are Good Or Bad

    Paké bagan viability siki ieu pikeun mariksa kumaha alus siki anjeun. Bagan ieu upami anjeun nganggo sapuluh siki pikeun uji viability siki anjeun. Upami teu kitu, anjeun tiasa nyaluyukeun matématika upami anjeun nganggo jumlah siki anu béda.

    Bagan Viabilitas Siki

    10 siki anu berkecambah = 100% giat

    8 siki anu berkecambah = 80% giat

    5 siki anu berkecambah

    5 siki anu berkecambah 1 <50%> 10 siki anu berkecambah

    Anjeun meunang gambar. Janten, saatos anjeun nguji viability bibit kebon, anjeun tiasa ngarencanakeun pikeun ngamimitian langkung seueur siki pikeun ngimbangan viability low tina siki lami.

    Rencana pikeun ngamimitian langkung seueur siki kalayan tingkat pengecambahan anu langkung handap (atanapi tos kaluar sareng mésér siki énggal).

    Contona, upami anjeun kedah melak persentase pengecambahan siki anjeun ngan ukur 50%, anjeun kedah melak 50% tina laju uji pengecambahan bibit. jumlah sén siki anu giat.

    Lamun persentase pengecambahan siki anjeun aya dina kisaran 80-100%, maka anjeun terang kualitas siki anu saé, ku kituna anjeun tiasa melak kirang tina éta.siki.

    Lain kitu, lamun teu hayang ngaco, mangka kuring bakal mertimbangkeun sagala uji pengecambahan siki anu ngahasilkeun kurang ti 50% viability rate siki goréng anu ngan bisa dibuang kaluar.

    Pakét siki heubeul

    Sedengkeun pikeun hasil uji pengecambahan siki heubeul 0 % nyaeta siki hejo 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 1 eds éta 60% giat, sarta siki lada abdi éta 80% giat.

    Hasil geulis alus keur kebat siki heubeul - sarta éta hartina kuring moal kudu meuli siki taun ieu!

    Sanggeus Anjeun rengse ku uji viability siki anjeun, anjeun tiasa melak siki anu berkecambah upami anjeun hoyong. Ngan Kade ulah nepi ka megatkeun akar mana wae nu hipu.

    Postingan nu patali: Tips Pikeun Ngamimitian Siki Di jero rohangan

    Naon nu Kudu Lamun Sikina Teu Bertunas

    Sapertos ceuk kuring di luhur, pastikeun pikeun masihan eta sababaraha minggu pikeun ngidinan siki leuwih laun<5 pikeun nguji viability saméméh bibit. teu berkecambah dina anduk kertas sanggeus 4-6 minggu, atawa siki anu rotting, mangka anjeun bisa boh buang eta siki heubeul, atawa anjeun bisa nyoba nguji bets sejen.

    Lamun anjeun nyoba tumuwuh tipe siki nu langka atawa hésé manggihan, mangka kuring bakal nyoba germinating bets séjén. Anjeun ogé tiasa nganggo metode anduk kertas dina sadaya siki anu anjeun tinggalkeun, teras melak anu mana waé anu berkecambah.

    Upami anjeun resep nyimpen bibit tina bibit.kebon Anjeun, atawa boga stash tina siki heubeul linggih di sabudeureun, cokot waktu pikeun ngalakukeun tés pengecambahan basajan ieu dina eta.

    Inget, siki teu langgeng, jadi leuwih hade pikeun nguji viability siki kebon pikeun mastikeun Anjeun teu runtah waktu jeung duit melak siki goréng.

    Peryogi bantuan deui Upami anjeun bosen nyobian terang kumaha cara melak siki ku percobaan sareng kasalahan, maka Kursus Mimitian Bibit Online kuring kanggo anjeun! Kursus online komprehensif ieu bakal ngajarkeun anjeun sadayana anu anjeun kedah terang ngeunaan ngembang naon waé anu anjeun pikahoyong tina siki. Ngeureunkeun miceunan waktos sareng artos, sareng tungtungna diajar kumaha carana melak siki anjeun. Ngadaptarkeun kursus ayeuna!

    Atawa, meureun anjeun badé ngamimitian usum tumuwuh di jero rohangan? eBook My Starting Seeds Indoors bakal sampurna pikeun anjeun. Ieu mangrupikeun pituduh gancang-gancang anu bakal ngajantenkeun anjeun ngamimitian di jero ruangan.

    Leuwih seueur Tulisan Mimitian Siki

    Naha anjeun nganggo metode uji pengecambahan siki anu béda pikeun nguji daya tahan siki kebon? Ninggalkeun koméntar di handap sareng bagikeun pangalaman anjeun.

    Timothy Ramirez

    Jeremy Cruz mangrupikeun tukang kebon avid, horticulturalist, sareng panulis berbakat di tukangeun blog anu populer, Meunang Sibuk Berkebun - Berkebun DIY Pikeun Pemula. Kalayan langkung ti dasawarsa pangalaman di lapangan, Jeremy parantos ngasah kaahlian sareng pangaweruhna pikeun janten sora anu dipercaya dina komunitas kebon.Tumuwuh di tegalan, Jeremy ngembangkeun apresiasi anu jero pikeun alam sareng karesep pikeun pepelakan ti umur dini. Ieu fostered gairah anu antukna ngarah manehna ngudag gelar di Hortikultura ti universitas bergengsi. Sapanjang perjalanan akademikna, Jeremy ngagaduhan pamahaman anu kuat ngeunaan sababaraha téknik berkebun, prinsip perawatan pepelakan, sareng prakték sustainable anu ayeuna anjeunna bagikeun ka pamiarsana.Saatos réngsé pendidikanna, Jeremy ngamimitian karir anu nyugemakeun salaku horticulturist profésional, damel di kebon botani anu kasohor sareng perusahaan landscaping. Pangalaman panangan ieu ngungkabkeun anjeunna kana rupa-rupa pepelakan sareng tantangan ngebon, anu salajengna ningkatkeun pamahaman anjeunna ngeunaan karajinan.Motivasi ku kahayangna pikeun demystify ngebon sarta nyieun diaksés pikeun beginners, Jeremy dijieun Get Busy Berkebun. Blog éta janten sumber daya komprehensif anu pinuh ku naséhat praktis, pituduh léngkah-léngkah, sareng tip anu teu ternilai pikeun anu ngamimitian perjalanan ngebon. Gaya tulisan Jeremy pisan pikaresepeun sareng relatable, ngajantenkeun komplekskonsép anu gampang kaampeuh bahkan pikeun anu henteu ngagaduhan pangalaman sateuacana.Kalayan sikap anu ramah sareng gairah asli pikeun ngabagi pangaweruhna, Jeremy parantos ngawangun pengikut anu satia pikeun peminat berkebun anu percanten kana kaahlianana. Ngaliwatan blog na, anjeunna geus mere ilham loba individu pikeun nyambungkeun deui jeung alam, ngokolakeun spasi héjo sorangan, sarta ngalaman kabagjaan tur minuhan nu ngebon brings.Nalika anjeunna henteu ngurus kebon sorangan atanapi nyerat tulisan blog anu pikaresepeun, Jeremy sering tiasa dipendakan di bengkel ngarah sareng nyarios dina konperénsi berkebun, dimana anjeunna masihan hikmahna sareng berinteraksi sareng sasama pencinta pepelakan. Naha anjeunna ngajar pemula kumaha nyebarkeun siki anu munggaran atanapi naroskeun para pekebun anu berpengalaman ngeunaan téknik canggih, dedikasi Jeremy pikeun ngadidik sareng nguatkeun komunitas berkebun bersinar dina unggal aspék karyana.