Kumaha Deadhead Petunias Ku Pinching & amp; Pruning

 Kumaha Deadhead Petunias Ku Pinching & amp; Pruning

Timothy Ramirez

Deadheading petunias penting pikeun ngajaga rungkun jeung kasampak pangalusna maranéhanana. Dina tulisan ieu, kuring bakal nyarioskeun ka anjeun naha sareng iraha ngalakukeunana. Teras kuring bakal nunjukkeun ka anjeun kumaha cara maot petunias ku cara nyiwit sareng pruning, léngkah-léngkah.

Petunias mangrupikeun tambihan anu saé pikeun kebon naon waé, sareng poko pikeun kuring unggal taun. Tapi, maranéhna boga kacenderungan ka kasampak leggy jeung overgrown ku tengah usum panas, nu teu idéal.

Éta sababna penting pisan pikeun deadhead petunias Anjeun rutin. Ngalaksanakeun kabiasaan éta bakal tetep pinuh sareng katutupan ku kembang sapanjang usum panas.

Upami anjeun anyar pikeun pruning pepelakan, tong hariwang, kuring bakal ngajantenkeun ieu gampang pisan pikeun anjeun! Di handap ieu kuring baris némbongkeun Anjeun persis kumaha deadhead petunias ngagunakeun sababaraha téknik basajan - sarta anjeun teu merlukeun sagala parabot fancy pikeun ngalakukeunana.

Naha Anjeun Kudu Deadhead Petunias?

Petunias kudu maot sabab ngadorong kembangna langkung kuat. Sanggeus kembangan jadi coklat sarta garing, tutuwuhan ngagunakeun tanaga pikeun ngahasilkeun siki.

Lamun anjeun miceun kembang paéh jeung polong siki, tutuwuhan bakal bisa ngagunakeun éta énergi pikeun ngahasilkeun leuwih kembang gantina.

Cipit jeung pruning biasa ogé nyegah eta jadi leggy, sarta ngajaga eta pinuh jeung rungkun sapanjang usum panas <4 Toulouseup Petunia> Petunia paéh salila usum panas.<4Toheadhead paéh.

Cipit rutin sarta pruning ogé nyegah eta tina jadi leggy, sarta ngajaga eta pinuh tur rungkun sapanjang usum panas <4 Toulouseup Petunia> Petunia paéh.

Anjeun bakal terang iraha badepetunias deadhead sakali anjeun ningali mekar wilting sarta robah warna ka warna coklat. Nalika kembang munggaran mimiti layu, waktuna pikeun ngamimitian prosés.

Pariksa kembangna sacara teratur, teras cabut kembang anu béak nalika aranjeunna maot deui. Kuring resep ngalakukeun ieu ngeunaan sakali per minggu atawa leuwih. Tapi anjeun tiasa ngalakukeunana sasering anu anjeun peryogikeun supados pepelakan anjeun tetep katingali saé.

Kumaha Cara Maot Petunias Kalayan Nyiwit

Mematikeun petunia ku cara nyiwitna ngan ukur hartosna nganggo ramo anjeun pikeun ngahapus bagian tina batang. Éta saé sabab anjeun henteu peryogi alat-alat naon waé, anu anjeun peryogikeun ngan ukur panangan anjeun.

Aya dua cara pikeun ngalakukeunana: boh ku miceun kembang anu béak, atanapi ku cara nyiwit pucuk suku. Anjeun sigana bakal mendakan yén anjeun kedah nganggo kombinasi duanana téknik.

Nyiwit Kembang Paéh

Kahiji, hayu urang tingali kumaha nyiwit kembang anu paéh. Ieu ngalibatkeun ngan saukur nyeepkeun kembang béak jeung ngamekarkeun pod siki ku ramo, sarta metik eta kaluar.

Lengkah 1: Tangtukeun lokasi kembang béak - Kembang béak (alias: maot atawa maot) biasana luhureun nu anyar. Bakal layu, sakapeung garing sarta coklat, jadi gampang pikeun manggihan nu kudu dipiceun.

Lengkah 2: Ciwit aranjeunna kaluar - Pakem ujung gagang nu aya di handapeun kembang antara jempol jeung telunjuk anjeun, sarta ciwit pikeun nyabut eta.

Kembangna kudu gampang kaluar, tapiAnjeun bisa jadi kudu ngali kuku ramo Anjeun kana gagang pikeun megatkeun eta.

Kade ulah narik eta sanajan, atawa anjeun bisa ngahaja megatkeun sakabéh cabangna. Éta tiasa rada hipu.

Lengkah 3: Malikan deui sareng kembang anu sanés - Ciwit sésa-sésa kembang anu béak dina dahan anu sami, teras teraskeun ka anu sanés. Malikan deui prosés ieu nepi ka Anjeun geus maot sakabéh kembang layu tina petunia Anjeun.

Tempo_ogé: Kumaha Nyiram Tutuwuhan Succulent Deadheading kembang petunia luntur

Nyiwit Tumuwuh Leggy

Salian miceun kembang béak, éta ogé penting pikeun miceun sagala dahan leggy sacara rutin.

Tempo_ogé: Kumaha Ngadamel Lampu Tumuwuh DIY Gampang Pikeun Bibit

Sawaktos petunias sering maot dina waktuna. Nyiwit bakal ngadorong aranjeunna pikeun brach kaluar, sareng ogé ngamajukeun pepelakan anu langkung séhat.

Lengkah 1: Panggihan tempat anu lega - Batang anu lega nyaéta anu panjang pisan atanapi katingalina bulistir. Teangan dahan mana wae nu teu katingali, nu loba dedaunan paeh, atawa nu ngagantung dina taneuh.

Lengkah 2: Ciwit sirungna – Pake jempol jeung ramo pikeun metik pucuk anyar nu aya di luhureun pucukna. Nuluykeun nyiwit tip nepi ka anjeun meunang sakabéh nu pangpanjangna.

Penting pisan pikeun megatkeun eta, sarta ati-ati ulah ditarik, ngarah teu kahaja megatkeun kaluar sagalana.

Lengkah 3: Malikan deui kalawan leuwih leg batang - Pindahkeunasup ka dahan leggy salajengna, jeung malikan léngkah di luhur. Nuluykeun prosés ieu mingguan sapanjang usum panas pikeun ngajaga tutuwuhan anjeun busy tur pinuh ku kembang.

Nyiwit deui batang petunia leggy

Cara Deadhead Petunias kalawan Pruning

Pinching pisan gancang jeung gampang. Tapi kumargi lengket pisan, seueur para pekebun anu langkung resep ngagunakeun alat tibatan ramo.

Upami ieu anjeun, maka ieu léngkah-léngkah kumaha cara meuntas petunias nganggo sepasang pruner anu seukeut.

Lengkah 1: Milih alat anu leres - Kusabab batang petunia leutik sareng hipu, kuring nyarankeun ngagunakeun pruners atanapi pais anu saé. pakasaban.

Lain kitu, lamun alat nu Anjeun pake gede teuing, Anjeun bisa jadi ngaruksak eta, atawa motong leuwih ti nu dimaksud.

Lengkah 2: Sterilisasi gunting Anjeun – Samemeh make gunting pruning atawa gunting, Anjeun kudu sok sterilize eta kahiji.

Celupkeun kana alkohol salila lima menit, tuluy digosok kana hawa nepi ka garing. Atanapi anjeun tiasa nyeuseuh aranjeunna nganggo sabun sareng cai.

Lengkah 3: Panggihan tempat kembangan anu béak - Pariksa pepelakan, sareng panggihan batang anu ngandung sababaraha kembang béak. Néangan nu geus garing jeung layu.

Sirung petunia nu beuki leubeut

Lengkah 4: Teukteuk batangna – Teukteuk deui sirung sahandapeun kembang béak. Atawa anjeun bisa nyabut nepi ka satengah tina cabang lamun benerleggy.

Lengkah 5: Ulah motong teuing - Nyabut loba teuing dahan sakaligus bisa ngawatesan jumlah kembang, sarta ngahasilkeun tutuwuhan kirang pikaresepeun. Ku kituna ngan motong hiji batang per minggu dina tutuwuhan leutik.

Anu leuwih badag kalayan puluhan cabang bisa tahan pruning beurat. Anjeun tiasa motong deui nepi ka sapuluh dina hiji waktu dina tutuwuhan nu leuwih gede.

Lengkah 6: Ulang rutin – Lamun pangropéa mingguan teu hiji pilihan pikeun anjeun, rencanana pikeun deadheading lolobana tutuwuhan petunia Anjeun kira satengahna ngaliwatan usum panas.

Nuju ahir Juli atawa awal Agustus cabut kabéh kembangan nu geus spent, Petunia nu geus pareum, sarta motong deui sagala kembang petunia <9 leggy Petunia anu maot. tunias That Don’t Need Deadheading

Teu sakabeh tipe petunias kudu deadheaded. Aya hibrida anyar ayeuna anu ngabersihkeun diri sareng henteu peryogi perawatan (atanapi sahenteuna henteu langkung seueur).

Tanyakeun ka pusat kebon lokal anjeun upami aranjeunna ngagaduhan variétas petunia anu ngabersihkeun diri, atanapi tingali detil dina tag pepelakan.

Petunias deadheading mangrupikeun cara anu saé pikeun ngajaga kembangan sareng mekar sapanjang usum. Upami anjeun bosen ku petunias anjeun katingalina kaleuleuwihan sareng kusut dina pertengahan usum panas, teras ciwit!

Langkung seueur ngeunaan Pruning Tutuwuhan

Béjakeun tip pangsaéna anjeun pikeun petunia maot dina bagian koméntar di handap.

Timothy Ramirez

Jeremy Cruz mangrupikeun tukang kebon avid, horticulturalist, sareng panulis berbakat di tukangeun blog anu populer, Meunang Sibuk Berkebun - Berkebun DIY Pikeun Pemula. Kalayan langkung ti dasawarsa pangalaman di lapangan, Jeremy parantos ngasah kaahlian sareng pangaweruhna pikeun janten sora anu dipercaya dina komunitas kebon.Tumuwuh di tegalan, Jeremy ngembangkeun apresiasi anu jero pikeun alam sareng karesep pikeun pepelakan ti umur dini. Ieu fostered gairah anu antukna ngarah manehna ngudag gelar di Hortikultura ti universitas bergengsi. Sapanjang perjalanan akademikna, Jeremy ngagaduhan pamahaman anu kuat ngeunaan sababaraha téknik berkebun, prinsip perawatan pepelakan, sareng prakték sustainable anu ayeuna anjeunna bagikeun ka pamiarsana.Saatos réngsé pendidikanna, Jeremy ngamimitian karir anu nyugemakeun salaku horticulturist profésional, damel di kebon botani anu kasohor sareng perusahaan landscaping. Pangalaman panangan ieu ngungkabkeun anjeunna kana rupa-rupa pepelakan sareng tantangan ngebon, anu salajengna ningkatkeun pamahaman anjeunna ngeunaan karajinan.Motivasi ku kahayangna pikeun demystify ngebon sarta nyieun diaksés pikeun beginners, Jeremy dijieun Get Busy Berkebun. Blog éta janten sumber daya komprehensif anu pinuh ku naséhat praktis, pituduh léngkah-léngkah, sareng tip anu teu ternilai pikeun anu ngamimitian perjalanan ngebon. Gaya tulisan Jeremy pisan pikaresepeun sareng relatable, ngajantenkeun komplekskonsép anu gampang kaampeuh bahkan pikeun anu henteu ngagaduhan pangalaman sateuacana.Kalayan sikap anu ramah sareng gairah asli pikeun ngabagi pangaweruhna, Jeremy parantos ngawangun pengikut anu satia pikeun peminat berkebun anu percanten kana kaahlianana. Ngaliwatan blog na, anjeunna geus mere ilham loba individu pikeun nyambungkeun deui jeung alam, ngokolakeun spasi héjo sorangan, sarta ngalaman kabagjaan tur minuhan nu ngebon brings.Nalika anjeunna henteu ngurus kebon sorangan atanapi nyerat tulisan blog anu pikaresepeun, Jeremy sering tiasa dipendakan di bengkel ngarah sareng nyarios dina konperénsi berkebun, dimana anjeunna masihan hikmahna sareng berinteraksi sareng sasama pencinta pepelakan. Naha anjeunna ngajar pemula kumaha nyebarkeun siki anu munggaran atanapi naroskeun para pekebun anu berpengalaman ngeunaan téknik canggih, dedikasi Jeremy pikeun ngadidik sareng nguatkeun komunitas berkebun bersinar dina unggal aspék karyana.