Gampang DIY Overhead Sprinkler System Pikeun Irigasi Rumah Tangga

 Gampang DIY Overhead Sprinkler System Pikeun Irigasi Rumah Tangga

Timothy Ramirez

Sistem irigasi rumah kaca ngajantenkeun ngajaga rumah kaca anjeun gancang, ngahémat waktos anjeun. Dina postingan ieu, kuring bakal nunjukkeun anjeun persis kumaha mendesain sareng masang sistem panyiraman rumah kaca overhead DIY anjeun sorangan.

Abdi resep pisan gaduh rumah kaca di halaman bumi. Senang pisan tiasa manjangkeun usum tumuwuh boh dina musim semi sareng usum gugur.

Éta leres-leres ngajantenkeun bédana ageung dina manjangkeun usum ngembang pondok di Minnesota. Sarta eta geus jadi game changer keur kebon sayur kuring!

Tapi, ku sabab cai hujan teu bisa asup ka rumah kaca, éta bisa gancang jadi tugas badag pikeun tetep dina watering.

Ku sabab eta teu lila pikeun kuring sadar yén kuring kudu nyaho kumaha carana nyiram rumah kaca kuring tanpa kudu terus-terusan lug selang kaluar.

Rumah kaca imah kaca urang nu beda

Sistem cai di Overhead DIY

Rumah kaca urang. sistem kaluar aya pikeun diobral, tapi aranjeunna mahal. Tambih Deui, sistem irigasi cai ieu biasana dirancang pikeun dipaké di imah kaca komérsial, lain rumah kaca backyard kawas urang.

Jadi, salaki pisan gunana kuring datang ka hiji gagasan pikeun proyék DIY sistem watering rumah kaca basajan. Anjeunna ngarancang sareng masang sistem sprinkler overhead di rumah kaca kuring pikeun ngagampangkeun kahirupan kuring.

Gampang pisan. Éta ngan ukur nyandak anjeunna sakitar 20 menit pikeun ngawangun sareng masangna. Tambih Deui,pikeun sistem watering rumah kaca DIY, éta geulis murah. Éta bonus tambihan anu ageung!

Hayu atuh, sajauh sistem irigasi rumah kaca, ieu mangrupikeun anu panggampangna anjeun bakal mendakan!

Perlengkapan Irigasi Rumah Tangga Diperlukeun

  • Selang irigasi netes utama (1/2″ poli pipa irigasi netes pola)
  • <1k pipa irigasi tetesan poli) <1k (100 derajat)>
  • 1/2″ poly insert pipe tee panyambungna
  • 1″ panjang 1/2″ sprinkler head risers (anjeun peryogi hiji riser per sprinkler head)
  • Panyambung selang taman (1/2″ 1/2″ keran selang pas)
  • Talype tube ukuran DIY
  • imah Desain Sistem Irigasi

    Éta pajeulit. Tapi, saleresna mah gampang pisan pikeun nangtukeun desain irigasi rumah kaca anu paling cocog pikeun anjeun.

    Unggal sirah sprinkler nyemprot dugi ka 15 suku. Janten, mimitina anjeun kedah ngukur legana rumah kaca anjeun supados terang sabaraha sirah sprinkler anu anjeun peryogikeun.

    Perhatikeun sudut-sudut rumah kaca anjeun anu paling tebih tina sirah sprinkler bakal nampi cai anu sakedik, janten pastikeun semprotan ti unggal sirah sprinkler tumpang tindih pikeun mastikeun cakupan anu lengkep.

    <3 sirah rumah kaca anu tiasa dianggo.
<3 Desain sistem irigasi super saderhana, kami mutuskeun urang ngan saukur ngajalankeun pipa poli utama ka handap balok tengah di luhur pisan.rumah kaca.

Rumah kaca mah panjangna kira-kira 20' lebar 18'. Ku kituna urang ngan butuh tilu hulu sprinkler spasi merata handap puseur pikeun total cakupan.

Mun rumah kaca anjeun leuwih badag batan milik kuring, Anjeun bisa jadi kudu ngaropea desain irigasi rumah kaca anjeun rada.

Hiji gagasan pikeun masang dua sét sprinkler rumah kaca overhead dina saban gigir dina bentuk U, nyambungkeun aranjeunna kalayan 1/2″Steplers imah Panyambungna kalawan 1/2″ poly elbowhouse System <8. 3> Lengkah 1: Angka sabaraha sirah sprinkler anjeun bakal butuh - Kuring geus keuna dina ieu, tapi salaku panginget, 360 derajat shrub sprinkler huluna kami dipaké semprot nepi ka 15 suku.

Anjeun hoyong semprot ti unggal huluna tumpang tindih pikeun mastikeun wewengkon mana wae nu aya di imah kaca sprinkler kami

euweuh sprinkler cai. Jarakna kira-kira 6-7 suku pikeun mastikeun loba tumpang tindihna, tapi anjeun bisa spasi aranjeunna kaluar bit leuwih ti éta upami anjeun hoyong.

Greenhouse sprinkler huluna jeung risers

Lengkah 2: Cap hiji tungtung tubing - Ieu panggampangna pikeun nutup hiji tungtung tina poly tubing sirah sprinkler munggaran saméméh masang poly tubing utama. Kantun pasang tutup tungtung kana hiji tungtung pipa sareng anjeun parantos réngsé.

Masang tutup tungtung kana pipa sistem sprinkler

Lengkah 3: Tambahkeun sirah sprinkler kana pipah - Pikeun masang sirah sprinkler, potongtubing ngagunakeun alat motong PVC (anjeun bisa ngagunakeun ragaji motong pipa PVC pikeun motong éta gantina).

Motong poly tubing pikeun sprinklers rumah kaca

Lajeng selapkeun konektor tee pipe kana duanana tungtung tubing nu. Sanggeus éta aman, sekrup salah sahiji risers sirah sprinkler kana konektor tee, terus tambahkeun sirah sprinkler kana luhureun riser.

Masang riser pikeun sirah sprinkler irigasi rumah kaca

Sanggeus nu hiji geus aman, ukur jarak ti sirah sprinkler munggaran ieu ka titik nu salajengna bakal balik. Teras malikan deui léngkah-léngkah ieu pikeun sesa hulu anu anjeun pasang di sapanjang pipa poli.

Masang kepala sprinkler rumah kaca di luhur riser

Lengkah 4: Pasang selang pas kana tungtung pipah - Sanggeus anjeun réngsé masangkeun sadaya sirah sprinkler anu anjeun peryogikeun, anjeun bakal siap masang sirah sprinkler pikeun anjeun. cet selang pas.

Masang selang pas keur DIY rumah kaca sprinkler sistem

Ukur sabaraha lila anjeun peryogi atanapi hoyong tubing on sistem sprinkler overhead anjeun janten. Teras, potong pipa sareng pasang selang pas kana tungtung.

Pastikeun anjeun ngantepkeun seueur panjang dina pipa supados gampang dipasang kana selang kebon anjeun.

Tempo_ogé: Kumaha Ngawangun Arch Kacang Trellis

Lengkah 5: Uji sistem irigasi rumah kaca anjeun - Ayeuna anjeun gaduh sadayana, pastikeun pikeun nguji.pikeun mastikeun yén éta sadayana tiasa dianggo kalayan henteu aya bocor sateuacan dipasang.

Leuwih gampang pikeun ngalereskeun anu bocor nalika anjeun tiasa nempatkeunana dina taneuh, tibatan kedah naék tangga di rumah kaca anjeun pikeun nyobian ngalereskeun anu bocor di luhur engké.

Nguji sprinkler overhead pikeun rumah kaca sateuacan dipasang

Pikeun nguji kebon anjeun. Upami teu aya anu bocor, maka anjeun tiasa angkat.

Tempo_ogé: Rambatan Tutuwuhan Lancah Dina 5 Léngkah Gampang

Sistem irigasi pikeun rumah kaca dihubungkeun kana selang kebon

Upami anjeun mendakan bocor, sababaraha kali anjeun tiasa gampang ngalereskeunana nganggo pita benang pipa. Pita thread pipa mantuan nyieun pas leuwih snug jeung segel hadé dina threads pipa, nulungan nyegah bocor.

Tape thread pipa mantuan sirah sprinkler jeung risers pas pageuh

Lengkah 6: Pasang sistem sprinkler rumah kaca overhead Anjeun - Pigura rumah kaca kuring dijieunna tina pipa sprinkler PVC nu super gampang dipasang dina eta. Urang ngan saukur ngagunakeun zip ties pikeun ngagantelkeun poly tubing kana pigura rumah kaca.

Pamasangan sprinkler rumah kaca overhead anu gampang nganggo zip ties

Upami rumah kaca anjeun dijieun tina kai, anjeun tiasa nganggo 1/2″ tali pipa pikeun ngagantelkeun sistem irigasi rumah kaca anjeun kana pigura.

Gampil pisan! Rengse sareng rengse!

Ngajalankeun sprinkler rumah kaca overhead kami

GampangSistem Penyiraman Sendiri Rumah Kaca

Ayeuna sistem irigasi rumah kaca DIY anjeun sorangan dipasang, naha henteu nyandak saléngkah deui sareng jantenkeun sistem irigasi otomatis?

Éta gampang pisan nganggo timer nyiram kebon dasar! Sakali sadayana dipasang di rumah kaca, kuring ngan saukur nyolokkeun selang kebon kana timer, nyetél, sareng hilap deui.

Upami anjeun hoyong nganggo spigot pikeun langkung ti hiji selang, anjeun tiasa nganggo pamisah selang taman anu sederhana.

Sistem irigasi rumah kaca otomatis kuring

Saatos nyetél sistem irigasi rumah kaca anjeun, kuring yakin yén sistem irigasi rumah kaca anjeun cekap pikeun sadayana. yén anjeun kudu nyaluyukeun timer sanggeus sababaraha poé ngajalankeun sprinklers otomatis Anjeun, atawa salaku tutuwuhan Anjeun mimiti tumuwuh leuwih badag.

Sistim sprinkler overhead DIY kami pikeun irigasi rumah kaca

Sanggeus sistem irigasi rumah kaca anjeun hooked nepi ka timer irigasi otomatis, watering rumah kaca janten sagemblengna hirup

Jeung chore. Janten. loba. Langkung gampang! Hiji-hijina hal anu kedah dilakukeun, woohoo!

Ahhh, langkung saé tibatan kedah nyiram sprinkler kebon, sareng mindahkeun sababaraha kali pikeun liputan lengkep.

Sistem nyiram rumah kaca komersil mahal pisan kanggo mésér, sareng nyiram rumah kaca sacara manual mangrupikeun nyeri total dina jarahan.

Ieu.Sistem sprinkler DIY gampang dipasang, ditambah pisan énténg, sareng henteu ngabeuratkeun rumah kaca pisan.

Sistem panyiraman overhead rumah kaca DIY murah kami leres-leres nyalametkeun dinten, sareng éta ngajantenkeun rumah kaca kuring langkung saé!

Seueur Tulisan Berkebun Usum Tiis

    <12Daya sistem halaman bumi anjeun sorangan?>

    <14. Bagikeun tip sareng ideu anjeun dina bagian koméntar di handap.

    Nyitak Parentah

    Sistem Sprinkler Rumah Kaca Overhead DIY Gampang

    Sistem sprinkler rumah kaca DIY ieu gampang didamel ngan ukur sababaraha jam, sareng ngabutuhkeun alat anu minimal.

    Bahan-bahan dasarna <1″>

    tubing irigasi netes)
  • Pinuh (360 derajat) pola semprot sirah sprinkler semak
  • 1/2" poly insert pipe tee panyambungna
  • 1" panjang 1/2" sprinkler sirah risers (anjeun peryogi hiji riser per sprinkler sirah) <1″ 1″ / 1″ Panyambung sprinkler 10> <1″ 1>
  • Tutup tungtung pipa poli
  • Pita benang pipa (opsional, ngabantosan ngadamel segel anu langkung saé dina utas sirah sprinkler)
  • Timer nyiram taman (opsional, diperyogikeun pikeun ngajadikeun otomatis sistem cai anjeun)
  • Pemisah selang taman (opsional, tiasa dianggo upami anjeun hoyong ngaitkeun 1 spigot atanapi pipa anu sanés)

Alat

  • Pipa PVC motong ragaji atawa alat motong PVC (pikeun motong poly tubing)
  • Pita ukur

Parentah

    1. Teangan sabaraha hulu anjeun bakal butuh - Semprotan ti unggal huluna kudu tumpang tindih pikeun mastikeun sakabeh wewengkon rumah kaca meunang watered. Sirah sprinkler anu kami nganggo semprot dugi ka 15 suku dina bunderan 360.

      Ku kituna kami jarakna kira-kira 6-7 suku pikeun mastikeun seueur tumpang tindihna, tapi anjeun tiasa nyéépkeunana sakedik langkung ti éta upami anjeun hoyong.

    2. Tutup hiji tungtung pipa - Panggampangna pikeun nutupan ujung pipa utama sateuacan masang sprink. Jang ngalampahkeun ieu, cukup pop cap kana hiji tungtung tubing.
    3. Tambahkeun huluna sprinkler - Potong tubing maké alat motong PVC, atawa make ragaji PVC.

      Selapkeun konektor tee pipe kana kadua tungtung tubing. Screw salah sahiji sprinkler risers kana konektor majalengka. Lajeng nambahkeun sirah sprinkler kana luhureun riser.

      Lamun nu hiji geus aman, ukur jarak ti sirah kahiji ieu ka tempat nu hiji salajengna bakal indit. Teras malikan deui léngkah-léngkah ieu pikeun masang sirah sésa sapanjang panjang pipa poli.

    4. Pasang pas selang - Ukur sabaraha lila anjeun peryogi pipa, teras potong panjangna, teras pasangkeun selang keran pas kana tungtung.

      Pastikeun anjeun nyésakeun seueur panjang dina pipa supados langkung seueur.Gampang dipasangkeun kana selang kebon anjeun.

    5. Uji sistem anjeun - Kantun sekrup kantétan selang kana selang kebon anjeun, teras hurungkeun.

      Upami anjeun mendakan sababaraha bocor, sababaraha kali anjeun tiasa gampang ngalereskeunana ku pita benang pipa. Kantun cabut sirah bocor, bungkus sababaraha pita kana riser, teras pasangkeun deui sirah kana pita.

    6. Pasang sistem sprinkler anjeun - Upami rumah kaca anjeun didamel tina sababaraha jinis pipa (kami didamel tina pipa PVC), teras anjeun tiasa nganggo beungkeut zip pikeun ngagantelkeun pipa poli / pipa anjeun ka luar. sistem irigasi kana pigura.

Catetan

Pastikeun pikeun nguji sistem sprinkler pikeun aya bocor sateuacan dipasang di rumah kaca anjeun. Langkung gampang pikeun ngalereskeun bocor nalika sistemna ngagolér dina taneuh tibatan nalika éta ngagantung di luhur.

<152 Gardening Gardening®

Timothy Ramirez

Jeremy Cruz mangrupikeun tukang kebon avid, horticulturalist, sareng panulis berbakat di tukangeun blog anu populer, Meunang Sibuk Berkebun - Berkebun DIY Pikeun Pemula. Kalayan langkung ti dasawarsa pangalaman di lapangan, Jeremy parantos ngasah kaahlian sareng pangaweruhna pikeun janten sora anu dipercaya dina komunitas kebon.Tumuwuh di tegalan, Jeremy ngembangkeun apresiasi anu jero pikeun alam sareng karesep pikeun pepelakan ti umur dini. Ieu fostered gairah anu antukna ngarah manehna ngudag gelar di Hortikultura ti universitas bergengsi. Sapanjang perjalanan akademikna, Jeremy ngagaduhan pamahaman anu kuat ngeunaan sababaraha téknik berkebun, prinsip perawatan pepelakan, sareng prakték sustainable anu ayeuna anjeunna bagikeun ka pamiarsana.Saatos réngsé pendidikanna, Jeremy ngamimitian karir anu nyugemakeun salaku horticulturist profésional, damel di kebon botani anu kasohor sareng perusahaan landscaping. Pangalaman panangan ieu ngungkabkeun anjeunna kana rupa-rupa pepelakan sareng tantangan ngebon, anu salajengna ningkatkeun pamahaman anjeunna ngeunaan karajinan.Motivasi ku kahayangna pikeun demystify ngebon sarta nyieun diaksés pikeun beginners, Jeremy dijieun Get Busy Berkebun. Blog éta janten sumber daya komprehensif anu pinuh ku naséhat praktis, pituduh léngkah-léngkah, sareng tip anu teu ternilai pikeun anu ngamimitian perjalanan ngebon. Gaya tulisan Jeremy pisan pikaresepeun sareng relatable, ngajantenkeun komplekskonsép anu gampang kaampeuh bahkan pikeun anu henteu ngagaduhan pangalaman sateuacana.Kalayan sikap anu ramah sareng gairah asli pikeun ngabagi pangaweruhna, Jeremy parantos ngawangun pengikut anu satia pikeun peminat berkebun anu percanten kana kaahlianana. Ngaliwatan blog na, anjeunna geus mere ilham loba individu pikeun nyambungkeun deui jeung alam, ngokolakeun spasi héjo sorangan, sarta ngalaman kabagjaan tur minuhan nu ngebon brings.Nalika anjeunna henteu ngurus kebon sorangan atanapi nyerat tulisan blog anu pikaresepeun, Jeremy sering tiasa dipendakan di bengkel ngarah sareng nyarios dina konperénsi berkebun, dimana anjeunna masihan hikmahna sareng berinteraksi sareng sasama pencinta pepelakan. Naha anjeunna ngajar pemula kumaha nyebarkeun siki anu munggaran atanapi naroskeun para pekebun anu berpengalaman ngeunaan téknik canggih, dedikasi Jeremy pikeun ngadidik sareng nguatkeun komunitas berkebun bersinar dina unggal aspék karyana.