Kumaha Nangtayungan Anggur Ti Manuk & amp; Serangga

 Kumaha Nangtayungan Anggur Ti Manuk & amp; Serangga

Timothy Ramirez

Ngajagi buah anggur téh perlu lamun hayang ngarasakeun hasil gawé. Dina tulisan ieu, kuring bakal masihan anjeun seueur tip ngeunaan cara ngajaga anggur tina manuk sareng serangga, sareng nyegah hama ieu ngancurkeun panén anjeun.

Jigana urang sadayana tiasa satuju yén anggur homegrown seger tina tangkal anggur teu tiasa dilawan! Coba tebak, éta sanés ngan ukur ngeunah pikeun urang, manuk sareng serangga ogé resep ka aranjeunna.

Anggur anu tinggaleun dina tangkal anggur anu teu aya panyalindungan tiasa janten pésta pikeun mahluk anu sial, sanés pikeun kulawarga anjeun.

Manuk tiasa janten masalah anu ageung pikeun buah anggur, sareng aranjeunna tiasa gancang ngancurkeun pepelakan anjeun. Henteu ngan éta, tapi aya sababaraha serangga anu ngadahar daun anggur sareng buah ogé.

Bisa pisan frustasi! Tapi tong hariwang, ngajagi anggur gampang dilakukeun, murah, sareng ngan ukur peryogi sakedik waktos sareng usaha anjeun.

Kumaha Ngajagi Anggur Ti Manuk & amp; Serangga

Anjeun henteu kedah ngorbankeun karunia anjeun pikeun hama, anjeun tiasa nyimpen sadayana pikeun diri anjeun, sareng éta henteu sesah. Anjeun ngan ukur kedah milarian metodeu anu pas di kebon anjeun.

Dina pangalaman kuring, cara anu pangsaéna pikeun ngajauhan hama tina buah anggur nyaéta nganggo halangan fisik sapertos panutup atanapi jaring.

Tapi aya seueur metode sanés anu anjeun tiasa cobian, sareng anjeun panginten tiasa mendakan yén ngagunakeun sababaraha di antarana tiasa dianggo anu pangsaéna pikeun anjeun.

<9

Grapestangkal anggur di latar tukang

Ngajagi Anggur Ti Manuk

Alhamdulillah, manuk biasana henteu katarik kana buah anggur dugi ka mimiti asak. Janten, anjeun ngan ukur kedah hariwang pikeun merangan aranjeunna salami sababaraha minggu dina ahir usum panas.

Sanajan kitu, manuk bakal ngahakan sadayana pepelakan anjeun dina sababaraha jam anu pondok, janten tiasa janten perang anu sesah. Ieu sababaraha léngkah pelindung pikeun dicobian…

  • Bagging tandan – Kantong buah anggur anjeun pas mimiti asak. Kantong bolong atanapi organza mangrupikeun anu pangsaéna, pikeun ngamungkinkeun aliran hawa, sareng anjeun tiasa kalayan gampang ningali nalika asak. Tapi anjeun bisa make kantong dahar beurang kertas, atawa mungkus aranjeunna dina potongan lawon tulle. Kantun geser kantong dina klaster, teras dasi atanapi poko di luhur. Ulah make palastik, atawa buahna bisa jadi busuk atawa busuk.
  • Grapevine panutup – Anggoan anggur anu hampang bakal ngajauhan kutu tina daunna, sarta ogé ngajaga kebatna tina didahar ku manuk atawa serangga. Kuring make lawon tulle keur kuring. Éta saé sabab cahayana, sareng ngamungkinkeun hawa, cai, sareng sinar panonpoé dugi ka pepelakan.
  • Jaring Manuk – Jaring manuk umum ngajaga aranjeunna kaluar, sareng anjeun henteu kedah ditunda dugi buah anggur mimiti asak. Sajaba ti éta, éta murah, sarta gampang sadia. Anggo jaring kalayan bukaan anu langkung alit (1/2″ pangsaéna). Dipiceun eta mun anjeun panén ulah jadi kusut dina tendrils tinavines.
  • Pita nyingsieunan - Upami anjeun kantos ka kebon anggur, maka anjeun panginten perhatikeun pita nyingsieunan manuk (disebut ogé pita kilat) anu dianggo pikeun ngajagaan anggur. Kantun gantungkeun di deukeut tangkal anggur, sareng nalika ditiup angin, sora sareng pantulan bakal nyingsieunan manuk.
  • Semprotan panolak manuk – Cara panggampangna anu anjeun tiasa nyobian nyaéta semprotan panolak. Sanaos éta henteu tiasa dianggo nyalira, éta tiasa dianggo saé pikeun ngabantosan usaha anjeun anu sanés. Ngan émut yén anjeun kedah ngalamar deui sacara teratur, khususna saatos hujan ageung.
  • Lonceng angin - Abdi gaduh sora angin leutik anu lucu di tengah pergola kuring. Henteu ngan katingalina saé ngagantung sapertos lampu gantung, sorana matak pikasieuneun manuk, sareng ngabantosan aranjeunna ngajauhan buah anggur kuring.

Tulle dianggo pikeun panutup anggur

Tempo_ogé: Kumaha Tumuwuh Tutuwuhan Oregano Di Imah

Ngalindungan Anggur Ti Serangga

Cara-cara anu didaptarkeun di luhur tiasa dianggo pikeun ngajauhan manuk, tapi daun anggur henteu aya gunana pikeun ngajagaan manuk. Kumbang kawas kumbang Jepang jeung kumbang grapevine bisa salametan dina dedaunan, sarta skeletonize daun pisan gancang.

Untungna, karuksakan ieu biasana ngan kosmetik, sarta jarang pisan hama ieu bakal maéhan tutuwuhan. Tapi, daun-daun anu rosak masih katingali pikasieuneun.

Pikeun ngaminimalkeun karusakan, anjeun tiasa nutupan sadayana anggur ku lawon. Kuring maketulle pikeun nutupan kami jadi bug teu bisa ngaliwatan.

Postingan nu patali: Kumaha cara nutupan grapevines Anjeun

Nutupan Grapevines

Kuring meunang loba patarosan ti pekebun anyar ngeunaan kumaha carana nutupan grapevines. Éta sigana tugas anu mustahil, khususna pikeun tangkal anggur anu ageung.

Jujur, upami pepelakan anjeun ageung, atanapi jangkung pisan, maka nutupan aranjeunna panginten sanés solusi praktis. Tapi, teu salawasna éta hésé, sarta teu butuh loba waktu.

Jaring dipasang dina anggur kuring

Naha Panutup Anggur

Anggur teu bisa asak tina tangkal anggur, maranéhanana kudu tetep dina nepi ka pinuh asak. Masalahna nyaéta, nalika aranjeunna mimiti asak, aranjeunna narik langkung seueur hama.

Nutupan anggur tiasa sesah, tapi kedah diusahakeun supados henteu musnah ku serangga sareng manuk.

Pos Terkait: Cara Nyiptakeun Jeli Anggur Cara Nyiapkeun Jelly Anggur (Resipi & Nepikeun 1)

Anggur urang tumuwuh dina struktur pergola anu jangkung, ku kituna rada hésé nutupanna ku jaring atawa lawon. Di handap ieu léngkah-léngkah pikeun nutupan anggur ku tulle.

Peryogikeun:

  • Patok jangkung (opsional)

Bagikeun tip anjeun pikeun ngajagaan anggur tina hama dina bagian koméntar di handap.

Tempo_ogé: Tips Pikeun Nyiptakeun Taman Ramah Kukupu <3

Timothy Ramirez

Jeremy Cruz mangrupikeun tukang kebon avid, horticulturalist, sareng panulis berbakat di tukangeun blog anu populer, Meunang Sibuk Berkebun - Berkebun DIY Pikeun Pemula. Kalayan langkung ti dasawarsa pangalaman di lapangan, Jeremy parantos ngasah kaahlian sareng pangaweruhna pikeun janten sora anu dipercaya dina komunitas kebon.Tumuwuh di tegalan, Jeremy ngembangkeun apresiasi anu jero pikeun alam sareng karesep pikeun pepelakan ti umur dini. Ieu fostered gairah anu antukna ngarah manehna ngudag gelar di Hortikultura ti universitas bergengsi. Sapanjang perjalanan akademikna, Jeremy ngagaduhan pamahaman anu kuat ngeunaan sababaraha téknik berkebun, prinsip perawatan pepelakan, sareng prakték sustainable anu ayeuna anjeunna bagikeun ka pamiarsana.Saatos réngsé pendidikanna, Jeremy ngamimitian karir anu nyugemakeun salaku horticulturist profésional, damel di kebon botani anu kasohor sareng perusahaan landscaping. Pangalaman panangan ieu ngungkabkeun anjeunna kana rupa-rupa pepelakan sareng tantangan ngebon, anu salajengna ningkatkeun pamahaman anjeunna ngeunaan karajinan.Motivasi ku kahayangna pikeun demystify ngebon sarta nyieun diaksés pikeun beginners, Jeremy dijieun Get Busy Berkebun. Blog éta janten sumber daya komprehensif anu pinuh ku naséhat praktis, pituduh léngkah-léngkah, sareng tip anu teu ternilai pikeun anu ngamimitian perjalanan ngebon. Gaya tulisan Jeremy pisan pikaresepeun sareng relatable, ngajantenkeun komplekskonsép anu gampang kaampeuh bahkan pikeun anu henteu ngagaduhan pangalaman sateuacana.Kalayan sikap anu ramah sareng gairah asli pikeun ngabagi pangaweruhna, Jeremy parantos ngawangun pengikut anu satia pikeun peminat berkebun anu percanten kana kaahlianana. Ngaliwatan blog na, anjeunna geus mere ilham loba individu pikeun nyambungkeun deui jeung alam, ngokolakeun spasi héjo sorangan, sarta ngalaman kabagjaan tur minuhan nu ngebon brings.Nalika anjeunna henteu ngurus kebon sorangan atanapi nyerat tulisan blog anu pikaresepeun, Jeremy sering tiasa dipendakan di bengkel ngarah sareng nyarios dina konperénsi berkebun, dimana anjeunna masihan hikmahna sareng berinteraksi sareng sasama pencinta pepelakan. Naha anjeunna ngajar pemula kumaha nyebarkeun siki anu munggaran atanapi naroskeun para pekebun anu berpengalaman ngeunaan téknik canggih, dedikasi Jeremy pikeun ngadidik sareng nguatkeun komunitas berkebun bersinar dina unggal aspék karyana.