Manuk Paradise Plant perawatan & amp; Tumuwuh Guide

 Manuk Paradise Plant perawatan & amp; Tumuwuh Guide

Timothy Ramirez

Manuk paradise miara tutuwuhan leuwih gampang ti anjeun pikir! Dina tulisan ieu, kuring bakal nunjukkeun anjeun sadayana anu anjeun kedah terang ngeunaan ngembang manuk cendrawasih. Kaasup tips penanaman, perawatan lengkep pikeun cai, pupuk, kembang, taneuh, cahya panonpoé, jeung loba deui!

Dipikawanoh salaku 'ratu houseplants', bird of paradise mangrupakeun tutuwuhan lega adaptable nu ilahar tumuwuh di wewengkon tropis di dunya.

Kembangna unik tur unik. Nyatana, aranjeunna aheng pisan katingalina sigana sapertos pepelakan manuk cendrawasih bakal sesah dirawat.

Sabalikna, melak manuk cendrawasih henteu sesah dina kaayaan anu pas, sareng aranjeunna mangrupikeun pepelakan anu teu dirawat.

Kaéndahan ieu saé pisan di luar dina pot atanapi kebon, sareng tiasa ogé dibawa ka jero ruangan salaku pepelakan jero ruangan. Daun-daun anu ageung sareng khas nambihan gaya anu elegan kana kebon atanapi hiasan bumi mana waé.

Inpormasi Ngeunaan Manuk Cendrawasih

Manuk Cenderawasih (Streilitzia, disebut ogé Kembang Bangau), nyaéta tutuwuhan pituin di Afrika Kidul, tapi anjeun tiasa melakna dina iklim naon waé.

Perennial anu lembut ieu ngagaduhan nami umumna kusabab kembangna anu béda-béda> - Lamun daun jadi coklat, éta bisa disababkeun ku kaduruk ku panon poe, teu cukup kalembaban, kurang cai, atawa bug. Mariksa daun pikeun serangga, pindahkeun pepelakan upami kaduruk ku panon poe, sareng pastikeun nyiram anu leres.

Daun coklat dina pepelakan manuk cendrawasih

Tanya Jawab Manuk Cendrawasih

Di handap ieu kuring bakal ngajawab sababaraha patarosan anu sering ditanyakeun ngeunaan perawatan pepelakan manuk cendrawasih. Upami anjeun henteu mendakan jawaban anjeun di dieu, teras taroskeun dina koméntar di handap, sareng kuring bakal resep ngajawabna gancang-gancang.

Kumaha carana supados manuk cendrawasih kuring mekar?

Pupuk jeung cahya panonpoé mangrupa dua hal utama tutuwuhan manuk cendrawasih perlu mekar. Tutuwuhan wadahna resep kana akar-akar, sareng moal mekar upami potna ageung teuing.

Sabaraha lami manuk cendrawasih tumuwuh?

Manuk cendrawasih nyaéta tutuwuhan anu gancang tumuwuh, tapi butuh waktu 3-5 taun pikeun bibit atawa spésimén leutik bisa tumuwuh nepi ka pinuh, ukuran asak.

Sabaraha cahya panonpoé anu diperlukeun pikeun manuk cendrawasih?

Eta gumantung dimana anjeun cicing. Dina iklim sedeng, manuk cendrawasih ngalakukeun pangalusna di panonpoé pinuh. Di daérah anu panas sareng garing, aranjeunna tumbuh pangsaéna di tempat teduh parsial dimana aranjeunna ditangtayungan tina panonpoé soré anu parah.

Sabaraha sering anjeun kedah nyiram pepelakan manuk cendrawasih?

Tinimbang nyiram otomatis dina jadwal anu disetél, sok pastikeun mariksa taneuh heula pikeun mastikeun éta henteu acan.baseuh.

Tapi sacara umum, manuk cai cendrawasih melak mingguan salila bulan usum panas. Dina usum gugur sareng usum tiris, ngantepkeun taneuh rada garing antara cai.

Tumbuh manuk cendrawasih senang sareng sederhana. The stately tur elegan "ratu houseplants" patut usaha pikeun nambahkeun jangkungna sarta foliage subur ka spasi hirup indoor anjeun, patio, atawa taman. Tambih Deui, kalayan perawatan anu leres, anjeun tiasa ngaraosan kembang anu anca sareng teu biasa salami mangtaun-taun ka hareup!

Langkung seueur Ngeunaan Ngebon Kembang

Bagikeun tips miara pepelakan manuk cendrawasih anjeun di handap.

Tutuwuhan anu umurna panjang pisan anu tiasa salamet sareng tetep mekar salami sababaraha dekade.

Hardiness

Manuk cendrawasih tahan banting di zona 9-11, sanaos peryogi panyalindungan ibun nalika usum tiris ekstrim. Sababaraha bisa salamet nepi ka zona 8, tapi bakal maot deui ka taneuh dina hawa katirisan.

Mun anjeun cicing di zona handap, anjeun bisa tumuwuh manuk cendrawasih jero rohangan sapanjang bulan colder taun. Maranehna nyieun tatangkalan imah alus teuing.

Kembang

Kembang-kembang manuk cendrawasih anu awet mangrupa ciri anu paling ngabedakeunana. Aranjeunna geulis, aheng, sarta bisa mekar terus di lingkungan katuhu. Manuk kolibri ogé mikanyaah ka maranéhna.

Kadang-kadang hese mekarna, utamana lamun disimpen di jero rohangan. Dina hal ieu, tuturkeun tips ieu pikeun ngaronjatkeun kasempetan kembangan...

  1. Tetep tutuwuhan tetep snug kalawan akar rada pot-dibeungkeut
  2. Pasihan nyatu cahya panonpoé
  3. Ngabuahan bulanan
  4. Ulah pernah ngantep éta garing
  5. Sabar
<15SabarKembangna>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>> Jenis manuk cendrawasih anu paling akrab nyaeta anu kembang jeruk. Tapi, sabenerna aya sababaraha variétas béda. Ieu sababaraha anu paling umum…
  • Manuk cendrawasih oranyeu (Strelitzia reginae) - Spésiés anu paling dipikanyaho kalayan kembang oranyeu sareng biru. Disebut oge "manuk jeruk", rupa ieu ngahontalJangkungna 3-5 suku, sarta cocog pikeun tumuwuh dina pot atawa di jero rohangan.
  • Mandela's Gold' manuk cendrawasih - Disebut oge 'Kirstenbosch Gold', variétas Strelitzia reginae ieu boga kembang konéng jeung biru. Ieu leuwih langka, sarta tumuwuh nepi ka 4-6ft jangkung.
  • Manuk bodas cendrawasih (Strelitzia nicolai) – Salaku pangbadagna ti spésiés béda, daun badag kawas cau bisa ngahontal jangkungna 20 suku. Disebut oge "Manuk Cendrawasih Raksasa", atawa "manuk bodas", nu ieu boga kembang bodas jeung biru badag nu bisa panjangna 6-12″.

Tutuwuhan cendrawasih bodas raksasa mekar

Tempo_ogé: Katirisan Chives seger Jalan katuhu

Dimana Melak Manuk Cendrawasih

Perennials subtropis ieu gampang tumuwuh di kebon atawa di jero ruangan. Maranehanana baris ngalakonan panghadéna pikeun meulah panonpoe, tempatna ditangtayungan tina angin ribut.

Melak Manuk Cendrawasih Dina Wadah

Sagala jenis manuk cendrawasih bisa dipelak dina pot, asal wadahna cukup gede pikeun maranehna. Kusabab aranjeunna tiasa jangkung pisan, panggihan wadahna kalayan dasar anu lega sareng ageung pikeun nyegahna tibalik.

Tempo_ogé: Ngembang Sayuran: The Ultimate Veggie Garden Guide

Oge, pastikeun wadah anu anjeun pilih ngamungkinkeun saluran pembuangan anu cocog. Ieu penting pisan, sarta bakal mantuan nyegah overwatering.

Pertimbangkeun nempatkeun anjeun dina wadah anu bisa dibawa ka luar dina cuaca haneut, sarta dibawa ka jero salila bulan colder.Sakali suhu di luar sacara konsisten di luhur 50F derajat, éta aman pikeun mindahkeun deui ka luar.

Ngembang Manuk Cendrawasih Di Dalam Ruangan

Sanaos anjeun tiasa sacara gampil melak manuk cendrawasih di jero ruangan salaku pepelakan jero ruangan sapanjang taun, anjeun tiasa langkung hese pikeun mekarkeunana.

Untungna, dedaunan naon waé anu pikaresepeun sareng pikaresepeun. Tapi upami anjeun hoyong kembangan di jero ruangan, teras nempatkeun di luar dina usum panas, sareng bawa deui ka jero pikeun usum tiris.

Manuk Cendrawasih Perawatan Tutuwuhan Di Kebon

Lamun anjeun cicing dina iklim anu pas, anjeun tiasa melak perennial evergreen anu éndah ieu di kebon anjeun, atanapi landscaping. Léngkah munggaran pikeun suksés miara pepelakan manuk cendrawasih nyaéta milih situs.

Perlu drainase anu saé, taneuh anu subur, kalembaban anu luhur, sareng suhu anu tetep di luhur 50F derajat. Milih tempat nu meunang Uap biasa, tapi teu dimana taneuh jadi jenuh.

Tutuwuhan manuk cendrawasih tumuwuh di kebon

Cara Tumuwuh Manuk Cendrawasih

Saméméh urang asup kana parentah perawatan tutuwuhan manuk cendrawasih husus, penting pikeun nyaho iraha jeung kumaha melakna. Ieu bakal ngajantenkeun aranjeunna ngamimitian anu pangsaéna.

Iraha Melak

Anjeun tiasa melak manuk cendrawasih iraha waé taun dina iklim sedeng. Tapi, ulah cangkok dina poé panas pisan.

Lamun hayang nyahoWaktu anu idéal pikeun melakna, nya éta dina bulan-bulan anu leuwih tiis tina cinyusu atawa gugur, dina poé mendung atawa hujan.

Tips melak

Pikeun melakna di luar, ngali liang dina taneuh anu lega saméter atawa leuwih, sarta jerona sarua jeung pot. Ulah nyieun liang jero teuing.

Leupaskeun gently rootball, sarta nempatkeun kana liang dina sarua jerona sakumaha dina pot. Ati-ati ulah melak manuk cendrawasih anjeun langkung jero, atanapi kembangna henteu saé.

Eusian liangna ku taneuh, teras mulch di sabudeureun dasar pepelakan pikeun ngajaga beueus. Cai sumur sababaraha poé sanggeus cangkok.

Manuk anyar paradise kuncup kembang

Bird Of Paradise Care & Parentah Ngembang

Sanaos pepelakan anu tangguh ieu tiasa salamet seueur panyalahgunaan sareng teu diabaikan, aranjeunna bakal mekar sareng tumbuh pangsaéna nalika dipasihan kaayaan anu pas. Turutan parentah perawatan tutuwuhan manuk cendrawasih ieu pikeun hasil nu pangsaena.

Cai

Sarat beueus pikeun tumuwuh manuk cendrawasih diantarana nyiram biasa, tapi sok ulah aya taneuh anu jenuh.

Coba nyiram sacara konsisten sapanjang musim semi jeung usum panas pikeun ngajaga taneuh beueus rata. Tapi dina usum gugur sareng usum tiris, ngantepkeun pepelakan anjeun garing di antara nyiram.

Upami anjeun bajoang pikeun leres, kuring nyarankeun nyandak alat ukur kalembaban anu murah pikeun ngabantosan anjeun.

Oge, ati-ati kana sumber cai anjeun. Ulah makecai lemes dina aranjeunna, aranjeunna pisan sénsitip kana jenis ieu uyah. Jadi gantina, make cai hujan suling atawa dikumpulkeun.

Kalembaban

Kusabab asalna tina subtopik, tutuwuhan manuk cendrawasih resep kana kaayaan lembab. Aranjeunna nguntungkeun tina spritzing biasa bari di jero rohangan, nu emulates kaayaan kalembaban luhur habitat asli na.

Di luar maranéhna bakal toléransi kirang kalembaban, tapi hawa garing pisan bisa ngabalukarkeun daun beulah, robah warna ka warna coklat, sarta / atawa curl di tungtung.

Fertilizing

Sanajan pupuk teu biasana diperlukeun pikeun tutuwuhan, sabab kurangna tutuwuhan dina taneuh><4 alesan pikeun tumuwuh di manuk. 3> Éta téh feeders beurat, jadi fertilizing biasa pohara penting pikeun mekar, utamana lamun anjeun boga eta dina peti.

Pikeun hasil pangalusna, tambahkeun granules slow-release kana liang dina waktu penanaman, lajeng top-dressing aranjeunna bulanan ngaliwatan cinyusu jeung usum panas.

Anjeun oge bisa make kadaharan tutuwuhan cair dina eta unggal waktos Anjeun cai. Anggo pupuk anu larut cai pikeun pepelakan kembangan, tea kompos organik, atanapi émulsi lauk cair.

Lirén tuang aranjeunna nalika usum gugur, sareng ulah ngabuahan sadayana dina usum tiis salami periode dormant. Diajar langkung seueur ngeunaan ngabuahan kembang di dieu.

Strelitzia nicolai kembang cendrawasih bodas

Taneuh

Lamun ngeunaan jinis taneuh, manuk cendrawasih.teu riweuh teuing. Tapi aranjeunna bakal ngalakukeun anu pangsaéna dina taneuh anu lemes sareng tiasa dianggo anu ngandung bahan organik anu luhur.

Kedah drainase anu saé, tapi ogé ngajaga beueus. Anjeun tiasa ngarobih taneuh anu goréng kalayan tuang kompos atanapi cacing pikeun nambihan gizi sareng ingetan Uap. Paké campuran kualitas luhur pikeun wadahna.

Repotting

Tutuwuhan manuk cendrawasih bisa hirup dina pot nu sarua salila sababaraha taun. Aranjeunna resep kana pot-dibeungkeut, sarta repotting aranjeunna mindeng teuing bisa ngahambat mekar.

Ngan repot milik anjeun lamun akar tos rengse outgrown pot, kaséhatan pepelakan turun, atawa wadahna geus jadi luhur-beurat teu bisa deui tetep nangtung.

Oge, milih pot nu ngan rada badag batan panungtungan. Sareng émut yén peryogi sataun atanapi langkung pikeun kembangan deui saatos dirobih deui.

Cahya Panonpoé

Manuk cendrawasih tiasa adaptasi sareng sajumlah cahya panonpoé. Dina iklim anu langkung tiis, aranjeunna bakal langkung kuat, sareng mekar langkung saé nalika aranjeunna nampi 6 jam atanapi langkung panonpoé pinuh per dinten. Lamun loba teuing ngiuhan, maranéhna moal kembangan ogé.

Tapi, anjeun kudu ngajaga eta tina panonpoé soré sengit di iklim panas pisan jeung dryer, atawa bisa kaduruk daun. Dina hal ieu, melak eta di wewengkon nu meunang parsial panonpoé isuk-isuk jeung/atawa soré.

Di jero rohangan nempatkeun eta dina cerah nyanghareup jandela kidul, atawa tambahkeun lampu tumuwuh lamun mimiti ngahontal cahya panonpoé. Anjeun teu tiasa masihan teuingcahaya di jero imah.

Kembang manuk jeruk bercahaya di panonpoé

Hama

Tutuwuhan manuk cendrawasih anu séhat gaduh sakedik masalah hama. Éta bisa jadi infested ku mealy bug, skala, sarta mites lancah. Untungna, solusina sami kanggo tilu serangga ieu.

Sacara périodik usap daunna nganggo lap anu direndam ku cai sabun anu éncér (sok nganggo sabun cair anu hampang). Ngabersihan daun nyegah, kitu ogé ngubaran, serangan hampang.

Pikeun serangan anu langkung beurat, anjeun tiasa nganggo minyak nimba, atanapi ngumbah daun ku sabun inséktisida. Uji nyemprot anyar dina sababaraha daun pikeun mastikeun henteu ngabalukarkeun karusakan sateuacan ngarawat sadayana pepelakan.

Mealybug dina daun manuk cendrawasih

Pruning

Ideu anu sae pikeun pangkas pepelakan manuk cendrawasih sacara rutin supados tetep tumbuh sareng katingali saé. Pruning mantuan nyorong tumuwuhna anyar vigorous, sarta ton kembang.

Oge nyegah eta kasampak pabalatak, sarta cleans up kembang maot atawa ruksak daun. Potong daun-daun anu teu damang upami diperyogikeun, teras potong kembang dugi ka dasarna saatos layu.

Tips Rambatan Manuk Cendrawasih

Aya dua cara pikeun nyebarkeun manuk Cenderawasih, boh ku cara ngabagi atanapi ku cara melak bibit. Pikeun ngabagi, anjeun tiasa ngabagi rootball, atanapi cabut pucuk samping sareng pot.

Nalika kembangna diserbukkeun, siki bakal ngabentuk.Kumpulkeun siki jeung cabut lapisan dagingna samemeh ditebarkeun langsung atawa disimpen.

Ngarengsekeun Masalah Umum Burung Cendrawasih

Bagian anu paling hese dina perawatan tutuwuhan manuk cendrawasih nyaéta nalika aya anu salah, sareng anjeun henteu terang kumaha carana ngalereskeunana. Janten, dina bagian ieu, kuring bakal ngabantosan anjeun ngabéréskeun sababaraha masalah anu paling umum anjeun gaduh sareng anjeun.

  • Batang pegat - Teu jarang gagang jangkung pegat dina badai atanapi angin gedé. Kantun prune gagang anu rusak tina pepelakan upami diperyogikeun, sareng pertimbangkeun ngalihkeunana ka lokasi anu langkung ditangtayungan.
  • Daun beulah – Ieu sering pisan di daérah angin, atanapi nalika aya badai anu kuat. Kurangna kalembaban sareng cai ogé nyababkeun umum. Pindahkeun pepelakan ka tempat anu bakal ditangtayungan tina angin, pangkas daun anu rosak pisan, sareng pastikeun pepelakan nampi seueur cai.
  • Daun ngagulung – Paling sering disababkeun ku kakurangan cai, daun ogé tiasa ngagulung dina kalembaban anu handap. Pastikeun aranjeunna cukup cai, taneuh teu kudu garing sagemblengna.
  • Teu kembangan – Dina tutuwuhan mapan, ieu bisa disababkeun ku watering salah, kurang pupuk, atawa teuing ngiuhan. Najan kitu, butuh sababaraha taun pikeun manuk cendrawasih anyar mekar, jadi Anjeun bisa jadi ngan perlu masihan deui waktu.
  • Daun robah warna ka warna.

Timothy Ramirez

Jeremy Cruz mangrupikeun tukang kebon avid, horticulturalist, sareng panulis berbakat di tukangeun blog anu populer, Meunang Sibuk Berkebun - Berkebun DIY Pikeun Pemula. Kalayan langkung ti dasawarsa pangalaman di lapangan, Jeremy parantos ngasah kaahlian sareng pangaweruhna pikeun janten sora anu dipercaya dina komunitas kebon.Tumuwuh di tegalan, Jeremy ngembangkeun apresiasi anu jero pikeun alam sareng karesep pikeun pepelakan ti umur dini. Ieu fostered gairah anu antukna ngarah manehna ngudag gelar di Hortikultura ti universitas bergengsi. Sapanjang perjalanan akademikna, Jeremy ngagaduhan pamahaman anu kuat ngeunaan sababaraha téknik berkebun, prinsip perawatan pepelakan, sareng prakték sustainable anu ayeuna anjeunna bagikeun ka pamiarsana.Saatos réngsé pendidikanna, Jeremy ngamimitian karir anu nyugemakeun salaku horticulturist profésional, damel di kebon botani anu kasohor sareng perusahaan landscaping. Pangalaman panangan ieu ngungkabkeun anjeunna kana rupa-rupa pepelakan sareng tantangan ngebon, anu salajengna ningkatkeun pamahaman anjeunna ngeunaan karajinan.Motivasi ku kahayangna pikeun demystify ngebon sarta nyieun diaksés pikeun beginners, Jeremy dijieun Get Busy Berkebun. Blog éta janten sumber daya komprehensif anu pinuh ku naséhat praktis, pituduh léngkah-léngkah, sareng tip anu teu ternilai pikeun anu ngamimitian perjalanan ngebon. Gaya tulisan Jeremy pisan pikaresepeun sareng relatable, ngajantenkeun komplekskonsép anu gampang kaampeuh bahkan pikeun anu henteu ngagaduhan pangalaman sateuacana.Kalayan sikap anu ramah sareng gairah asli pikeun ngabagi pangaweruhna, Jeremy parantos ngawangun pengikut anu satia pikeun peminat berkebun anu percanten kana kaahlianana. Ngaliwatan blog na, anjeunna geus mere ilham loba individu pikeun nyambungkeun deui jeung alam, ngokolakeun spasi héjo sorangan, sarta ngalaman kabagjaan tur minuhan nu ngebon brings.Nalika anjeunna henteu ngurus kebon sorangan atanapi nyerat tulisan blog anu pikaresepeun, Jeremy sering tiasa dipendakan di bengkel ngarah sareng nyarios dina konperénsi berkebun, dimana anjeunna masihan hikmahna sareng berinteraksi sareng sasama pencinta pepelakan. Naha anjeunna ngajar pemula kumaha nyebarkeun siki anu munggaran atanapi naroskeun para pekebun anu berpengalaman ngeunaan téknik canggih, dedikasi Jeremy pikeun ngadidik sareng nguatkeun komunitas berkebun bersinar dina unggal aspék karyana.