Kumaha Propagate Lidah Buaya Ku Divisi

 Kumaha Propagate Lidah Buaya Ku Divisi

Timothy Ramirez

Senang sareng gampang nyebarkeun pepelakan lidah buaya, sareng engké anjeun bakal gaduh seueur orok énggal pikeun dibagikeun sareng réréncangan. Dina postingan ieu, kuring bakal ngobrol ngeunaan metoda anu sanés pikeun ngagén lungsian Bumi, masihan tips Vera, masihan tips kumaha cara pupus, <62. <62. <62> digéré pisan. Nyatana, sabagéan ageung réréncangan sareng kulawarga kuring (malah sababaraha tatangga kuring) gaduh orok ti dinya.

Naha anjeun melak pepelakan lidah buaya salaku pepelakan jero ruangan, atanapi di kebon anjeun, léngkah-léngkah pikeun nyebarkeun lidah buaya sami. Kahiji urang ngobrol saeutik ngeunaan réproduksi lidah buaya.

Kumaha Tutuwuhan Lidah Buaya Reproduksi?

Rambatan lidah buaya bisa dilakukeun ku cara ngabagi, rooting cuttings batang, atawa tumuwuh siki. Cara anu paling gampang sareng paling umum pikeun nyebarkeun lidah buaya nyaéta ku ngabagi.

Tempo_ogé: 21 Tutuwuhan Yayasan Pangalusna Pikeun Hareupeun Imah Anjeun

Ku kituna, dina tulisan ieu, kuring bakal nunjukkeun anjeun kumaha ngabagi pepelakan lidah buaya. Abdi badé nyimpen dua metodeu sanés pikeun dianggo salaku topik tulisan anu bakal datang.

Naon Ari Aloe Vera Pups?

Tumbuhan lidah buaya anyar tumuwuh dina dasar pepelakan, anu disebut anak anjing. Tapi aya sababaraha ngaran umum séjén pikeun anak anjing lidah buaya.

Jadi, anjeun ogé bisa ngadéngé disebut suckers, offshoots,offsets, orok, slips, atawa sakapeung plantlets.

Naon wae nu Anjeun hoyong sebutkeun eta, sanggeus maranéhanana geus dewasa, maranéhanana bisa dipisahkeun tina tutuwuhan jeung pot nepi ka nyieun tutuwuhan anyar.

Saanggeus tutuwuhan orok ieu cukup asak, Anjeun bisa propagate tutuwuhan lidah buaya ku nyoplokkeun orok tina tutuwuhan jeung pot nu

sorangan.

Kalayan perawatan anu leres, henteu lami pepelakan lidah buaya mimiti ngahasilkeun cabangna sorangan. Tutuwuhan heubeul condong ngahasilkeun anak anjing leuwih prolifically ti ngora.

Tapi tutuwuhan ngora lidah buaya bisa ngamimitian tumuwuh pups dina sababaraha taun kahiji. Kuring geus kungsi gaharu leutik ngahasilkeun anak anjing dina saeutik salaku sataun sanggeus melak sorangan.

Bisa ogé leuwih lila ti éta, gumantung kana kaayaan tumuwuh. Pepelakan lidah buaya anu séhat leuwih gampang tumuwuh anak anjing ti batan nu keur bajoang.

Postingan Terkait: Kumaha Nyiram Lidah Buaya

Kumaha Ngaronjatkeun Lidah Buaya

Lamun tutuwuhan anjeun teu acan tumuwuh, tangtu, aya sababaraha hal anu bisa ngadorong anjeun. Kahiji, pastikeun cahayana beuki loba.

Tempo_ogé: Kumaha Milih The Best Duit Tangkal Taneuh

Lamun aya di jero rohangan, pindahkeun ka jandela nu nyanghareup kidul atawa tambahkeun lampu tumuwuh. Anjeun ogé tiasa nyobian nempatkeun éta di luar nalika usum panas pikeun ngadorong orok.

Lamun anjeun ngalakukeun éta, pastikeun pikeun ngabiasakeunana lalaunan ka lokasi panonpoé pinuh ku kituna.eta moal kaduruk ku panon poe (enya, ironis kuring nyaho, tapi tutuwuhan lidah buaya bisa meunang kaduruk ku panon poe!).

Oge, pastikeun eta aya dina pot nu boga liang drainase di handap saméméh mindahkeun ka luar. Émut yén gaharu tumbuh subur dina lalawora, janten pastikeun anjeun henteu nyiram kaleuleuwihan.

Sok taneuhna garing sateuacan disiram deui. Kuring nyiram pepelakan lidah ageung kuring sakali atanapi dua kali dina usum tiris.

Éta ka luar dina usum panas sareng disiram ngan ukur nalika hujan. Jeung tutuwuhan mah meunang anak anjing anyar unggal taun.

Anjeun oge bisa nyobaan masihan pupuk lidah anjeun dina musim semi atawa awal usum panas pikeun ajak anak anjing. Pupuk pepelakan organik tujuan umum bakal dianggo saé.

Teh kompos ogé pilihan anu saé pikeun dianggo. Anjeun tiasa nganggo tea kompos anu tos didamel, atanapi anjeun tiasa ngagaleuh kantong teh kompos sareng nyiduh nyalira.

Pos Terkait: Cara Nyimpen Lidah Buaya (Daun Atawa Gél)

Aloe Vera Suckers (alias indung)

Tutuwuhan Aloe Vera (alias anak anjing)ProTutuwuhan Aloe Vera (alias anak anjing)ProPro <1 tiasa ngabagi pepelakan lidah buaya iraha waé salami sataun, tapi anjeun kedah ngantosan dugi ka anak anjing cukup dewasa pikeun dipiceun. Cara anu pangsaéna pikeun ngabéjaan yén orok siap dipisahkeun nyaéta mariksa akar pepelakan lidah buaya.

Jang ngalampahkeun éta, geser sacara saksama sakabéh pepelakan kaluar tina pot. Lajeng sikat jauh kokotor nepi ka anjeun tiasa ningali handap pups. Anjeun bakal terang aranjeunna siapdicabut sabab bakal boga akar sorangan.

Cabut nu boga sistim akar sorangan sabab anak anjing gaharu tanpa akar bisa jadi teu bisa hirup sorangan.

Jadi, lamun sakabeh cabangna bener leutik tur Anjeun teu bisa ningali akar nanaon, teras nempatkeun tutuwuhan deui kana pot jeung masihan sababaraha bulan deui pikeun anak anjing tumuwuh

Kumaha Misahkeun Tutuwuhan Lidah Buaya Lengkah-demi-Lengkah

Sawaktos Anjeun geus ditangtukeun yén éta aman pikeun ngamimitian meulah tutuwuhan lidah, mangka waktuna pikeun ngumpulkeun sababaraha suplai.

Tong hariwang, anjeun teu perlu meuli suplai rambatan mahal. Nyatana, sigana anjeun parantos gaduh seueur barang ieu!

Peryogikeun Suplai:

Bagikeun tip anjeun ngeunaan cara nyebarkeun lidah buaya dina bagian koméntar di handap.

Timothy Ramirez

Jeremy Cruz mangrupikeun tukang kebon avid, horticulturalist, sareng panulis berbakat di tukangeun blog anu populer, Meunang Sibuk Berkebun - Berkebun DIY Pikeun Pemula. Kalayan langkung ti dasawarsa pangalaman di lapangan, Jeremy parantos ngasah kaahlian sareng pangaweruhna pikeun janten sora anu dipercaya dina komunitas kebon.Tumuwuh di tegalan, Jeremy ngembangkeun apresiasi anu jero pikeun alam sareng karesep pikeun pepelakan ti umur dini. Ieu fostered gairah anu antukna ngarah manehna ngudag gelar di Hortikultura ti universitas bergengsi. Sapanjang perjalanan akademikna, Jeremy ngagaduhan pamahaman anu kuat ngeunaan sababaraha téknik berkebun, prinsip perawatan pepelakan, sareng prakték sustainable anu ayeuna anjeunna bagikeun ka pamiarsana.Saatos réngsé pendidikanna, Jeremy ngamimitian karir anu nyugemakeun salaku horticulturist profésional, damel di kebon botani anu kasohor sareng perusahaan landscaping. Pangalaman panangan ieu ngungkabkeun anjeunna kana rupa-rupa pepelakan sareng tantangan ngebon, anu salajengna ningkatkeun pamahaman anjeunna ngeunaan karajinan.Motivasi ku kahayangna pikeun demystify ngebon sarta nyieun diaksés pikeun beginners, Jeremy dijieun Get Busy Berkebun. Blog éta janten sumber daya komprehensif anu pinuh ku naséhat praktis, pituduh léngkah-léngkah, sareng tip anu teu ternilai pikeun anu ngamimitian perjalanan ngebon. Gaya tulisan Jeremy pisan pikaresepeun sareng relatable, ngajantenkeun komplekskonsép anu gampang kaampeuh bahkan pikeun anu henteu ngagaduhan pangalaman sateuacana.Kalayan sikap anu ramah sareng gairah asli pikeun ngabagi pangaweruhna, Jeremy parantos ngawangun pengikut anu satia pikeun peminat berkebun anu percanten kana kaahlianana. Ngaliwatan blog na, anjeunna geus mere ilham loba individu pikeun nyambungkeun deui jeung alam, ngokolakeun spasi héjo sorangan, sarta ngalaman kabagjaan tur minuhan nu ngebon brings.Nalika anjeunna henteu ngurus kebon sorangan atanapi nyerat tulisan blog anu pikaresepeun, Jeremy sering tiasa dipendakan di bengkel ngarah sareng nyarios dina konperénsi berkebun, dimana anjeunna masihan hikmahna sareng berinteraksi sareng sasama pencinta pepelakan. Naha anjeunna ngajar pemula kumaha nyebarkeun siki anu munggaran atanapi naroskeun para pekebun anu berpengalaman ngeunaan téknik canggih, dedikasi Jeremy pikeun ngadidik sareng nguatkeun komunitas berkebun bersinar dina unggal aspék karyana.