Nyebarkeun Tips Mulch: pangalusna & amp; Cara panggampangna pikeun iklas Mulch merata

 Nyebarkeun Tips Mulch: pangalusna & amp; Cara panggampangna pikeun iklas Mulch merata

Timothy Ramirez

Nyebarkeun mulch sacara rutin hadé pikeun kebon anjeun, sareng ogé masihan tampilan anu saé. Dina postingan ieu, kuring bakal nyaritakeun ngeunaan mangpaatna, ngawaler sadaya patarosan anjeun, sareng nunjukkeun ka anjeun kumaha léngkah-léngkah neundeun mulch.

Nyebarkeun mulch mangrupikeun tugas pangropéa kebon anu gampang sareng seueur mangpaatna. Ngartos iraha, kumaha, sareng naon jinis nyebarkeun tiasa janten pajeulit pikeun pamula sanaos, sareng aya cara anu salah pikeun ngalakukeunana.

Dina pituduh ieu anjeun bakal mendakan sadaya inpormasi anu anjeun peryogikeun pikeun milih bahan mulch anu pas pikeun tiap kebon anjeun, ditambah kumaha sareng iraha nyebarkeunana leres.

Di handap ieu kuring bakal nunjukkeun anjeun 4 léngkah anu saderhana, ku kituna anjeun tiasa kalayan gampang daptar 4 léngkah anu saderhana, ku kituna anjeun tiasa gampang nyebarkeun 4 léngkah anu leres, ku kituna anjeun tiasa kalayan gampang daptar 4 léngkah anu saderhana, ku kituna anjeun tiasa ngagampangkeun daptar alat anu leres. Mulch Taman Kuring?

Kauntungan utama tina mulching kebon nyaéta kontrol gulma sareng kalembaban. Nambahkeun lapisan kandel dina luhureun taneuh ngahalangan jukut anu aya sareng ngajaga bibitna henteu berkecambah.

Ieu ogé ngabantosan taneuh tetep tiis, sareng ngalambatkeun évaporasi supados tiasa nahan kalembaban anu langkung saé dina usum panas.

Mulching ogé nguntungkeun pepelakan anjeun sabab nambihan gizi kana taneuh nalika rusak. Ieu ngabantuan pikeun ngawangun médium tumuwuh anu beunghar sareng subur anu aranjeunna resep.

Mulch Naon Anu Kedah Dipake Di Kebon Abdi?

Aya seueur jinis mulch anu tiasa dianggokebon Anjeun. Jinis pasti anu anjeun pilih gumantung kana karesep anjeun, sareng jinis ranjang anu anjeun badé dianggo.

Bahan organik, sapertos daun, jarami, atanapi potongan jukut, sayogi di sababaraha yard, sareng cocog pikeun ranjang sayuran atanapi taunan.

Multi kayu atos atanapi serpihan kai, sapertos cedar, pinus, sareng kulitna langkung awet. Éta paling sering dianggo dina landscaping atanapi ranjang taunan.

Sabaraha Sering Anjeun Ngaganti Mulch?

Sabaraha sering anjeun kedah ngagentos mulch gumantung kana jinis anu anjeun anggo. Bahan organik anu hampang ngarecah langkung gancang tibatan kayu atos.

Bahan-bahan organik anu hampang kedah digentos sahenteuna sakali sataun, sareng kadang langkung sering upami gancang terurai.

Mulut kayu kedah disebarkeun unggal 2-3 taun. Sanajan kitu, aranjeunna condong luntur, jadi lamun teu waktuna pikeun ngaganti eta, Anjeun ngan bisa fluff eta up ngagunakeun rake atawa leungeun Anjeun pikeun nyegerkeun katingal a.

Iraha Nyebarkeun Mulch

Patarosan ilahar séjén kuring meunang nyaeta iraha bade nyebarkeun mulch di kebon Anjeun. Musim semi sareng usum gugur mangrupikeun waktos anu saé pikeun ngalakukeunana.

Kuring pribadi langkung resep ngalakukeun éta dina musim semi, supados katingali seger sapanjang usum panas. Upami teu kitu, upami kuring ngantosan dugi ka usum gugur, éta ditutupan ku daun sareng lebu, sareng katingalina luntur saatos usum tiis.

Waktu anu pangsaéna pikeun mulching musim semi nyaéta saatos taneuh parantos ngalembereh, tapi bari masih beueus.

Disarankeun ngantosan dugi pepelakan.geus mimiti tumuwuh sanajan. Upami teu kitu, anjeun tiasa ngahaja ngubur hal anu teu acan muncul.

Upami anjeun henteu dugi ka usum semi, tong hariwang. Anjeun tiasa ngalakukeun éta iraha waé, usum panas dugi ka usum gugur.

Sabaraha Jero Mulch Kudu Disebarkeun?

Mulch kedah disebarkeun jerona 2-4 inci. Naon waé anu kirang ti 2 inci, sareng anjeun moal kéngingkeun panangtayungan gulma.

Di sisi sabalikna, nempatkeun jerona langkung ti 5 inci tiasa nyegah cai dugi ka taneuh, sareng ngubur dasar pepelakan.

Ngagunakeun leungeun kuring pikeun neundeun mulch di sekitar pepelakan

Kumaha Cara anu Leres Iklaskeunana <9 atanapi anu leres. Ngalakukeunana ku cara anu salah mangrupikeun salah sahiji kasalahan anu paling ageung anu dilakukeun ku para pekebun énggal.

Upami anjeun ngagaduhan daérah anu ngan ukur aya taneuh (teu aya pepelakan), maka anjeun henteu kedah hariwang ngeunaan leres atanapi salah. Ngan bubarkeun dina lapisan anu saé, rata.

Tapi, upami anjeun nempatkeun éta di sabudeureun tangkal atanapi pepelakan kebon, maka mulching anu leres penting pisan.

Kasalahan anu paling umum dilakukeun ku jalma nyaéta tumpukan éta dina dasar pepelakan sareng tangkal. Hal ieu kacida goréng pikeun maranéhanana.

Tempo_ogé: Milih Mulch Pangalusna Pikeun Kebon Sayuran

Tutuwuhan sawaréh dikubur batang jeung batang tangkal bisa tungtungna boga masalah utama jeung hama, panyakit, jeung buruk.

Penting pikeun ngajaga mulch jauh tina dasar tutuwuhan bari nyebarkeun eta, jadi loba sirkulasi hawa sabudeureun batang.

Jieun.yakin yén euweuh nu noel batang. Panggampangna pikeun ngalakukeun éta upami anjeun nganggo leungeun anjeun pikeun nyebarkeunana.

Mekarkeun mulch tina pangkal batang pepelakan

Cara Nyebarkeun Mulsa Lengkah-demi-Lengkah

Hadé pisan pikeun nyebarkeun mulch nalika taneuhna beueus tibatan garing, sareng langkung gampang narik jukut. Janten, upami kebon anjeun garing, nyirami ogé wengi sateuacanna.

Peryogikeun:

  • Mulsa

Bagikeun tip anjeun pikeun nyebarkeun mulch dina bagian koméntar di handap.

Tempo_ogé: Kumaha Tumuwuh Basil: Pitunjuk Perawatan Lengkep

Timothy Ramirez

Jeremy Cruz mangrupikeun tukang kebon avid, horticulturalist, sareng panulis berbakat di tukangeun blog anu populer, Meunang Sibuk Berkebun - Berkebun DIY Pikeun Pemula. Kalayan langkung ti dasawarsa pangalaman di lapangan, Jeremy parantos ngasah kaahlian sareng pangaweruhna pikeun janten sora anu dipercaya dina komunitas kebon.Tumuwuh di tegalan, Jeremy ngembangkeun apresiasi anu jero pikeun alam sareng karesep pikeun pepelakan ti umur dini. Ieu fostered gairah anu antukna ngarah manehna ngudag gelar di Hortikultura ti universitas bergengsi. Sapanjang perjalanan akademikna, Jeremy ngagaduhan pamahaman anu kuat ngeunaan sababaraha téknik berkebun, prinsip perawatan pepelakan, sareng prakték sustainable anu ayeuna anjeunna bagikeun ka pamiarsana.Saatos réngsé pendidikanna, Jeremy ngamimitian karir anu nyugemakeun salaku horticulturist profésional, damel di kebon botani anu kasohor sareng perusahaan landscaping. Pangalaman panangan ieu ngungkabkeun anjeunna kana rupa-rupa pepelakan sareng tantangan ngebon, anu salajengna ningkatkeun pamahaman anjeunna ngeunaan karajinan.Motivasi ku kahayangna pikeun demystify ngebon sarta nyieun diaksés pikeun beginners, Jeremy dijieun Get Busy Berkebun. Blog éta janten sumber daya komprehensif anu pinuh ku naséhat praktis, pituduh léngkah-léngkah, sareng tip anu teu ternilai pikeun anu ngamimitian perjalanan ngebon. Gaya tulisan Jeremy pisan pikaresepeun sareng relatable, ngajantenkeun komplekskonsép anu gampang kaampeuh bahkan pikeun anu henteu ngagaduhan pangalaman sateuacana.Kalayan sikap anu ramah sareng gairah asli pikeun ngabagi pangaweruhna, Jeremy parantos ngawangun pengikut anu satia pikeun peminat berkebun anu percanten kana kaahlianana. Ngaliwatan blog na, anjeunna geus mere ilham loba individu pikeun nyambungkeun deui jeung alam, ngokolakeun spasi héjo sorangan, sarta ngalaman kabagjaan tur minuhan nu ngebon brings.Nalika anjeunna henteu ngurus kebon sorangan atanapi nyerat tulisan blog anu pikaresepeun, Jeremy sering tiasa dipendakan di bengkel ngarah sareng nyarios dina konperénsi berkebun, dimana anjeunna masihan hikmahna sareng berinteraksi sareng sasama pencinta pepelakan. Naha anjeunna ngajar pemula kumaha nyebarkeun siki anu munggaran atanapi naroskeun para pekebun anu berpengalaman ngeunaan téknik canggih, dedikasi Jeremy pikeun ngadidik sareng nguatkeun komunitas berkebun bersinar dina unggal aspék karyana.