Ngawangun Taman nangtung: Tips DIY Pikeun Beginners

 Ngawangun Taman nangtung: Tips DIY Pikeun Beginners

Timothy Ramirez

Ngawangun kebon nangtung nyaéta cara anu pangsaéna pikeun nambihan jangkungna kana bentang anjeun. Tapi aya seueur hal anu kedah dipertimbangkeun nalika ngarancang anjeun nyalira. Dina postingan ieu, kuring bakal nunjukkeun anjeun kumaha cara ngadamel kebon nangtung, sareng masihan anjeun seueur tip desain kebon nangtung DIY anu gampang pikeun ngamimitian anjeun.

Upami anjeun hoyong ngadamel kebon nangtung anjeun nyalira, maka anjeun dina tempat anu leres! Ngebon vertikal geus jadi super populér salila sababaraha taun katukang, sarta nyieun taman nangtung téh jadi loba fun.

Hal favorit abdi ngeunaan tumuwuh vertikal nyaéta yén abdi tiasa make kréatipitas tumuwuh tatangkalan ku cara senang jeung unik. Henteu aya aturan anu keras sareng gancang pikeun ngawangun kebon nangtung, anu hartosna pilihan urang dina dasarna henteu terbatas.

Tapi, aya sababaraha hal anu kedah diperhatoskeun sateuacan anjeun ngamimitian. Di handap ieu kuring bakal nunjukkeun anjeun kumaha cara nyieun kebon nangtung, sareng masihan anjeun seueur tip desain taman nangtung DIY anu saderhana pikeun ngamimitian anjeun.

Kumaha Ngawangun Taman Vertikal

Pikeun ngahindarkeun kasalahan berkebun anu epik, éta ide anu sae pikeun ngadamel rencana sateuacan anjeun ngamimitian ngawangun kebon nangtung.

Anjeun henteu hoyong ngarencanakeun struktur anu gampang-gancang. Kebon nangtung kedah janten tambihan anu saé pikeun bentang tibatan nyeri panon anu teu dihaja.

Anjeun ogé hoyong mastikeun yén pepelakan anjeun bakal tumbuh.Panghadéna, gampang dipanén sareng dijaga, sareng strukturna bakal bolong sampurna sareng ukuran pepelakan anu anjeun pikahoyong.

Tempo_ogé: Kumaha Tumuwuh Timun Vertikal Dina Trellis

Anu paling penting, ulah kaleuleuwihi. Upami anjeun énggal ngebon, teras ngamimitian anu leutik. Tambihkeun hiji atanapi dua struktur ka kebon anjeun heula. Sakali anjeun ngartos, teras anjeun tiasa ngawangun kebon anu langkung nangtung.

Tip Desain Taman Vertikal DIY

Nalika anjeun mimiti mikirkeun sadaya jinis sistem berkebun nangtung sareng dukungan anu anjeun tiasa anggo, éta gampang kajebak dina pikagumbiraeun sareng hilap mikir sacara praktis.

Tapi penting pikeun milih jinis struktur anu anjeun pikahoyong pikeun masing-masing><3 sareng sababaraha gaya anu anjeun pikahoyong pikeun masing-masing kebon. hal-hal penting anu kudu dipertimbangkeun nalika anjeun mendesain kebon nangtung DIY anjeun.

Anjeun tiasa ngawangun taman vertikal dimana waé, bahkan dina atap

Rék Tumuwuh Naon?

Saméméh anjeun bungah jeung buru-buru ngamimitian nyieun kebon nangtung di sakuliah tempat, pikirkeun heula rupa-rupa tatangkalan anu rék dipelak.

Naha anjeun bakal melak kembang atawa sayuran? Naha anjeun hoyong melak pepelakan panjat dina trellises, atanapi bakal pepelakan anu langkung alit dina kebon wadahna nangtung tiasa dianggo langkung saé dina rohangan anjeun?

Contona, anjeun panginten lengkungan bakal katingali luar biasa nangtung di lawang kebon anjeun. Tapi upami anjeun henteu kantos melak pepelakan vining pikeun nutupan éta,Éta bisa jadi katingali konyol ngan diuk di dinya kosong.

Kitu ogé, témbok hirup nangtung bisa jadi teu pisan mangpaat lamun anjeun geus boga plot kebon badag kalawan loba spasi pikeun tumuwuh nanaon nu Anjeun hoyongkeun.

Jadi lengkah kahiji nya éta nyieun daptar jenis tutuwuhan rék tumuwuh. Teras anjeun tiasa ngawitan mikir ngeunaan struktur nangtung anu paling hadé pikeun pepelakan khusus éta. Diajar langkung seueur ngeunaan cara milih pepelakan kebon nangtung anu pangsaéna di dieu.

Panempatan

Sawaktos anjeun ngarencanakeun kebon nangtung DIY anjeun, pikirkeun dimana anjeun badé ngawangun éta supados henteu nyababkeun masalah. Contona, wangunan jangkung nu ditempatkeun di tungtung kidul plot kebon bisa jadi ngiuhan sesa kebon.

Tempo_ogé: Iraha Nyokot padang rumput hejo anjeun dina musim semi

Penempatan ogé mangrupa pertimbangan penting pikeun kebon gantung. Pager atawa témbok anu nyanghareup kalér bakal ngiuhan kantong témbok nangtung atawa pigura gambar hirup ngagantung di dinya.

Jadi pastikeun mertimbangkeun paparan panonpoé wewengkon nu Anjeun hoyong ngawangun taman nangtung. Ku cara éta anjeun bakal terang yén bakal aya sinar panonpoé anu nyukupan pikeun pepelakan anjeun, sareng anjeun henteu ngahaja nyiptakeun tempat teduh di bagian kebon anjeun.

Gaya Taman

Hal anu sanés anu kedah dipertimbangkeun nalika anjeun mendesain kebon nangtung DIY nyaéta gaya rohangan kebon anjeun atanapi landscaping. Rojongan nangtung henteu ngan ukur fungsional, tapi ogé unsur hiasan di kebon.

Lamungaya taman anjeun informal tur kasual, lajeng struktur stately kawas arbors atanapi obelisk bisa jadi overbearing. Di sisi sabalikna, tipi rustic dijieunna tina twigs, atawa trellis awi handmade bisa kasampak kagok dina setting taman formal.

Jadi pastikeun mendesain taman nangtung nu bolong jeung gaya spasi anjeun aya. Ku cara éta, aranjeunna pas dina sampurna, sareng nambihan kaéndahan kebon anjeun, tibatan katingali kagok sareng teu tempatna.

Pertimbangkeun gaya kebon anjeun nalika desain kebon nangtung DIY

Proporsi & amp; Skala

Saméméh ngawangun taman nangtung, penting pikeun mikir ngeunaan skala jeung proporsi. Anjeun hoyong mastikeun yén ukuran struktur anu anjeun badé dianggo sabanding sareng ukuran pabrik. Janten, pastikeun anjeun terang sabaraha ageung pepelakan anu bakal tumbuh sateuacan anjeun milih struktur nangtung pikeun éta.

Misalna, ngembang anggur nanjak panjang sapuluh suku dina trellis jangkungna opat suku bakal langkung kuat. Kitu ogé, nempatkeun pepelakan ageung dina kantong témbok nangtung leutik tiasa janten musibah nalika pepelakan ngahontal ukuran pinuh.

Sabalikna, upami anjeun hoyong melak vines climbing leutik anu panjangna ngan ukur sababaraha méter, teras lengkungan taman ageung atanapi arbor bakal langkung ageung.

Salian proporsi dukungan kana ukuran kebon anu anjeun pikahoyong, pikirkeun ngeunaan ukuran kebon DIY anu anjeun pikahoyong.spasi nu aya.

Ngajeblag hiji hal jangkung kawas pergola di tengah taman leutik kamungkinan overwhelm rohangan. Bari ngagantungkeun hiji atawa dua pigura gambar hirup leutik di tengah témbok kosong badag bakal kasampak sarua disproportionate.

Paké struktur ukuran bener keur ngawangun taman nangtung sorangan

Samentara Atawa Permanén

Nalika perencanaan taman nangtung DIY Anjeun, pikir ngeunaan kumaha struktur nu anjeun pilih bakal pas kana rencana jangka panjang anjeun sarta arboragol <4 fixtures permanén. . Samentara hal-hal anu leuwih leutik kawas ramping-to atawa a-frame bisa gampang dipindahkeun sanggeus unggal usum ngebon.

Ieu hususna penting pikeun rotasi pamotongan di kebon sayur. Nalika anjeun tiasa ngagerakkeun panyangga nangtung anjeun, éta ngagampangkeun rotasi pamotongan.

Jangkungna

Jangkungna maksimal tangkal anggur anu bakal tumbuh béda-béda gumantung kana jinis pepelakan. Sababaraha vines pondok, ukur tumuwuh sababaraha suku jangkung. vines séjén bisa tumuwuh cukup jangkung pikeun ngahontal puncak tangkal. Atanapi anjeun tiasa melak pepelakan panjat di mana waé di antara dua ekstrim éta.

Jadi pastikeun milih dukungan anu cukup jangkung supados tangkal anggur ngagaduhan seueur rohangan pikeun tumbuh. Kandang kawat leutik atawa trellis kipas bakal cukup pikeun tumuwuh tutuwuhan climbing pondok, tapi vines panjang bakal butuh rojongan leuwih jangkung.

Pertimbangkeun jangkungna tangkal.struktur saméméh nyieun taman nangtung

Kakuatan & amp; Beurat

Salah sahiji hal anu paling penting pikeun dipertimbangkeun nalika ngarancang kebon nangtung DIY anjeun nyaéta kakuatan sareng beurat. Sakali tutuwuhan climbing badag ngahontal kematangan, maranéhna bisa jadi beurat pisan. Ieu hususna leres sayuran anu pinuh ku hasil.

Anjeun teu hoyong dukungan ambruk dina beurat pepelakan vining anu beurat. Janten pastikeun milih struktur anu cukup kuat pikeun nahan beurat pinuh ku pepelakan dewasa.

Beurat ogé penting pikeun dipikiran pikeun kebon gantung. Taneuh dina wadah-wadah ieu bakal beurat pisan upami baseuh.

Jadi pertimbangkeun sabaraha beurat wadahna anjeun saatos dipelakan sareng jenuh cai. Teras pastikeun yén tempat dimana anjeun badé ngagantungkeunana, khususna dina témbok atanapi pager, cukup kuat pikeun ngadukung sadaya beurat tambahan éta.

Pastikeun dukunganna cukup kuat nalika nyiptakeun kebon nangtung

Gampang Panén

Panén biasana langkung gampang dina kebon sayur nangtung, tapi milih jinis dukungan anu salah tiasa ngajantenkeun strukturna langkung rumit, atanapi langkung rumit. ses, bisa nyieun Panén hésé. Struktur kompak ieu ngajaga tangkal anggur dina kluster anu ketat, anu ngajantenkeun langkung sesah mendakan sareng ngahontal buah anu tumbuh di tengah.rojongan.

Struktur jangkung ogé bisa nyieun hésé panén sayuran Anjeun. Ngaluarkeun tangga sakali atanapi dua kali pikeun panén pepelakan sapertos anggur atanapi hops sanés masalah anu ageung. Tapi lugging tangga kaluar ka kebon dina dasar poean teu pisan praktis pikeun sabagéan ageung kebon.

Pikirkeun betah panén nalika ngawangun taman nangtung

Ngarancang taman nangtung DIY teu hese, sarta éta fun datang nepi ka rencana. Tapi aya sababaraha hal anu kedah dipertimbangkeun sateuacan ngawangun kebon nangtung. Naon waé anu anjeun mutuskeun pikeun nyiptakeun, émut pikeun ngamimitian anu leutik supados anjeun henteu kabeuratan.

Upami anjeun resep diajar ngawangun kebon sayur nangtung, maka buku Sayuran Vertikal anyar kuring sampurna pikeun anjeun! Ieu bakal ngajarkeun anjeun kumaha carana ngadamel kebon sayur nangtung, ditambah aya ampir dua belasan proyék step-by-step anjeun tiasa ngawangun pikeun kebon anjeun sorangan.

Lewih jéntré ngeunaan buku Vertical Vegetables anyar abdi di dieu.

Lengkep Ngeunaan Vertical Gardening

    Bagikeun tips desain taman vertikal DIY anjeun dina bagian koméntar

    Di handap!

    Timothy Ramirez

    Jeremy Cruz mangrupikeun tukang kebon avid, horticulturalist, sareng panulis berbakat di tukangeun blog anu populer, Meunang Sibuk Berkebun - Berkebun DIY Pikeun Pemula. Kalayan langkung ti dasawarsa pangalaman di lapangan, Jeremy parantos ngasah kaahlian sareng pangaweruhna pikeun janten sora anu dipercaya dina komunitas kebon.Tumuwuh di tegalan, Jeremy ngembangkeun apresiasi anu jero pikeun alam sareng karesep pikeun pepelakan ti umur dini. Ieu fostered gairah anu antukna ngarah manehna ngudag gelar di Hortikultura ti universitas bergengsi. Sapanjang perjalanan akademikna, Jeremy ngagaduhan pamahaman anu kuat ngeunaan sababaraha téknik berkebun, prinsip perawatan pepelakan, sareng prakték sustainable anu ayeuna anjeunna bagikeun ka pamiarsana.Saatos réngsé pendidikanna, Jeremy ngamimitian karir anu nyugemakeun salaku horticulturist profésional, damel di kebon botani anu kasohor sareng perusahaan landscaping. Pangalaman panangan ieu ngungkabkeun anjeunna kana rupa-rupa pepelakan sareng tantangan ngebon, anu salajengna ningkatkeun pamahaman anjeunna ngeunaan karajinan.Motivasi ku kahayangna pikeun demystify ngebon sarta nyieun diaksés pikeun beginners, Jeremy dijieun Get Busy Berkebun. Blog éta janten sumber daya komprehensif anu pinuh ku naséhat praktis, pituduh léngkah-léngkah, sareng tip anu teu ternilai pikeun anu ngamimitian perjalanan ngebon. Gaya tulisan Jeremy pisan pikaresepeun sareng relatable, ngajantenkeun komplekskonsép anu gampang kaampeuh bahkan pikeun anu henteu ngagaduhan pangalaman sateuacana.Kalayan sikap anu ramah sareng gairah asli pikeun ngabagi pangaweruhna, Jeremy parantos ngawangun pengikut anu satia pikeun peminat berkebun anu percanten kana kaahlianana. Ngaliwatan blog na, anjeunna geus mere ilham loba individu pikeun nyambungkeun deui jeung alam, ngokolakeun spasi héjo sorangan, sarta ngalaman kabagjaan tur minuhan nu ngebon brings.Nalika anjeunna henteu ngurus kebon sorangan atanapi nyerat tulisan blog anu pikaresepeun, Jeremy sering tiasa dipendakan di bengkel ngarah sareng nyarios dina konperénsi berkebun, dimana anjeunna masihan hikmahna sareng berinteraksi sareng sasama pencinta pepelakan. Naha anjeunna ngajar pemula kumaha nyebarkeun siki anu munggaran atanapi naroskeun para pekebun anu berpengalaman ngeunaan téknik canggih, dedikasi Jeremy pikeun ngadidik sareng nguatkeun komunitas berkebun bersinar dina unggal aspék karyana.