Kumaha Nyiram Tutuwuhan Kaktus

 Kumaha Nyiram Tutuwuhan Kaktus

Timothy Ramirez

Nyirami pepelakan kaktus tiasa janten perjuangan anu ageung, sareng seueur tukang kebon anu kaleuleuwihan. Baheula Dina tulisan ieu, kuring badé nunjukkeun anjeun salaku nyarios nalika aranjeunna peryogiana peryogi, sareng kumaha sering parios éta cara gampang maéhan anjeun.

DI Diajar iraha sareng kumaha, ditambah tanda-tanda kaleuleuwihan cai.

Syarat Nyiram Kaktus

Sakumaha kuring yakin anjeun parantos terang, kaktus henteu peryogi seueur cai sabab tiasa nyimpen dina daun sareng batangna.

Hal ieu ngamungkinkeun aranjeunna pikeun usum halodo anu berkepanjangan di gurun alam. Kanyataanna, overwatering teh nomer hiji kasalahan tukang kebon.

Teuing bisa ngakibatkeun root rot jeung masalah sejenna. Janten biasana langkung sae upami anjeun kedah ati-ati, sareng masihan aranjeunna sakedik tibatan langkung.

Nyiapkeun nyiram kaktus abdi

Iraha Nyirami Kaktus Anjeun

Kumaha sering kaktus anjeun peryogi cai gumantung kana sababaraha faktor, sapertos waktos taun, suhu, paparan cahaya, sareng seueur deui.

Jadi kuring henteu kantos nyarankeun ngalakukeun éta dina jadwal anu diatur. Lengket kana kalénder biasa mangrupikeun panyabab umum kaleuleuwihan.

Sabalikna, anjeun kedah asup kanaKabiasaan mariksa taneuh pikeun nangtukeun waktu anu pas.

Mariksa naha kaktus abdi peryogi cai

Kumaha carana abdi terang upami kaktus abdi peryogi cai?

Cara pangpangna pikeun mariksa naha kaktus anjeun peryogi cai nyaéta nganggo alat ukur kelembaban anu murah, atanapi ku sentuhan. Taneuhna kedah garing pisan sateuacan nambihan deui.

Upami méterna garing (dina skala 1), atanapi anjeun henteu ngaraos lembab nalika anjeun nempelkeun ramo anjeun sahenteuna 2", maka waktosna nginum.

Tempo_ogé: Pruning Sage Rusia: Pitunjuk StepByStep

Bantalan atanapi tong tiasa mimiti ngariut atanapi keriput, sareng karasa lemes nalika dirampa,> <4 kali cai. Janten mariksa tingkat kalembaban taneuh kedah janten indikator #1 anjeun pikeun terang iraha waktosna.

Ukur méteran uap nunjukkeun kaktus garing

Sabaraha Sering Anjeun Nyiram Kaktus?

Sabaraha sering anjeun nyiram kaktus gumantung kana sababaraha faktor. Naha éta di jero ruangan atanapi di luar, musim anu béda, iklim anjeun, sareng ukuran sareng ragam sadayana mangaruhan sabaraha anu diperyogikeun.

Tempo_ogé: 21 Tutuwuhan Nyucikeun Udara Anjeun Kudu Mibanda Di Imah

Kaktus anu langkung alit bakal garing langkung gancang tibatan anu langkung ageung. Tutuwuhan asak bisa hirup sababaraha bulan atawa leuwih tanpa butuh inuman, sedengkeun nu leutik bakal merlukeun eta leuwih sering.

Éta bakal leungit Uap leuwih gancang dina pot di luar, utamana dina sinar panonpoé langsung. Hujan kalana sering nyatu pikeun anu dipelak dina taneuh.

Éta ogé bakal peryogi langkung seueur dina bulan anu langkung panas, sareng kirang dina usum tiis.

Kumaha carana.Mindeng Nyiram Kaktus Dina Usum Panas

Panas, panonpoe sengit, jeung tumuwuhna aktip hartina lolobana kaktus bakal perlu watered leuwih sering salila usum panas.

Tutuwuhan leutik bakal merlukeun leuwih sering inuman, tapi nu leuwih badag mindeng merlukeun Uap tambahan salila usum panas ogé.

Pendekatan pangalusna nyaéta mariksa taneuh saminggu sakali jeung usum panas pikeun nangtukeun iraha Cactus jeung usum panas saminggu sakali pikeun nangtukeun waktu usum semi jeung usum panas saminggu sakali. tus Dina Usum Usum Usum

Usum tiris mangrupikeun waktos istirahat atanapi semi-dorman pikeun seueur kaktus, janten aranjeunna henteu kedah sering disiram.

Dina bulan-bulan anu paling tiis, normal pikeun anu langkung alit pikeun sababaraha minggu tanpa peryogi inuman. Spésimén anu langkung ageung sering tiasa ngaliwat sapanjang usum tanpa kalembaban tambahan.

Kusabab ieu, kaleuwihan cai mangrupikeun masalah anu ageung dina usum gugur sareng usum tiis. Pikeun ngahindarkeun kaleuleuwihan, hayu aranjeunna langkung garing, sareng sok nganggo alat ukur kelembapan atanapi ramo anjeun pikeun mariksa taneuh.

Kaleuwihan cai nyiram saatos nyiram kaktus

Sabaraha Cai Anu Dibutuhkeun Kaktus?

Hese ngitung jumlah pasti cai anu dibutuhkeun kaktus anjeun. Éta salawasna hadé ngagunakeun kirang ti batan overdo eta.

Pendekatan anu alus nyaéta pikeun cai jero sanggeus media geus garing kaluar sagemblengna.

Jalankeun ngaliwatan wadahna nepi ka taneuh baseuh, tapi teu baseuh atawa jenuh. Pastikeun pikeun ngidinan sakabéh kaleuwihan ka solokan tina liang handap, sarta pernah ninggalkeunpot soak di jerona.

Gejala Overwatering

Kaleuleuwihan cai kaktus bakal ngabalukarkeun root rot, nu bisa gancang maéhan tutuwuhan Anjeun. Aya seueur tanda anu kedah diperhatoskeun anu nunjukkeun yén aranjeunna parantos seueur teuing.

  • Daun, hampang, makuta, atanapi tong anu kaleuleuwihan
  • Tumuwuhna gancang atanapi henteu rata ngadadak
  • Parobihan warna, sapertos koneng atanapi coklat
  • Bintik coklat atanapi hideung bintik-bintik
  • bintik-bintik coklat atanapi hideung
  • <17, bintik-bintik lembek
  • akar atawa batangna ggy
  • Tutuwuhan keur ngariut

Mun anjeun geus mimiti nembongkeun salah sahiji gejala ieu, diajar kumaha carana ngajaga eta tina rotting dieu.

Bintik rot dina kaktus overwatered

Dina Gejala Watering

Percaya éta mungkin atawa henteu, catus sabenerna <20. Éta bakal mimiti nunjukkeun tanda-tanda haus upami ditinggalkeun dina tulang-tulang kanggo lami teuing.

Awas kana indikator umum ieu. Tapi ati-ati sabab seueur ieu ogé mangrupikeun tanda-tanda cai kaleuleuwihan, anu mangrupikeun masalah anu langkung umum.

  • Daun kusut atanapi layu, hampang, atanapi tong
  • Warna kusam atanapi pudar
  • Bintik garing atanapi rapuh
  • Tumuwuhna kaseureud
  • Tumuwuhna kaseureud Tumuwuhna kaseureud Ngajauhan kusam Tumuwuhna seungit >

Cara Nyiram Kaktus

Aya dua cara anu anjeun tiasa lakukeun nalika nyiram kaktus - ti luhur atanapi handap. Kuring geus ngabahas pro jeung kontra duanana di dieu.

Nyiram Kaktus Ti Luhur.

Nyiram kaktus ti luhur mangrupikeun cara anu pangsaéna, sareng anu kuring nyarankeun. Ieu mangrupikeun cara anu saé pikeun mastikeun yén anjeun henteu kaleuleuwihan.

Tuang lalaunan kana medium pot, supados beueus sacara merata sareng saksama. Ulah tuang kana luhureun pepelakan, sabab lamun diuk di dinya lila teuing, éta bisa ngabalukarkeun bintik hideung atanapi rot ujung.

Lamun mimiti ngalir ti handap pot, anjeun geus ditambahkeun cukup. Piceun naon waé anu kaleuleuwihan, sareng ulah ngantepkeunna kulub.

Nyiram kaktus ti luhur

Nyiram di handap Kaktus

Sanaos nyiram di handap tiasa waé pikeun pepelakan kaktus, kuring henteu nyarankeun. Résiko kaleuleuwihan teuing kusabab anjeun teu tiasa terang sabaraha anu diserep ku rootball.

Hiji-hijina waktos kuring bakal ngalakukeun ieu upami pepelakan anjeun dehidrasi parah, sareng taneuh moal nyerep Uap nalika anjeun tuang di luhur.

Pastikeun ngan ukur ngantepkeunana soak cukup lila pikeun mediumna janten beueus dugi ka satengah jalan, sareng henteu pernah beueus dugi ka satengah jalan. Anggo téknik ieu kalayan ati-ati pisan.

FAQ

Di dieu kuring parantos ngajawab sababaraha patarosan anu sering ditaroskeun ngeunaan cara nyiram pepelakan kaktus. Upami milik anjeun teu aya dina daptar mangga tambahkeun kana bagian koméntar di handap.

Naha kuring kedah menyemprot kaktus ku cai?

Henteu, sanés ide anu saé pikeun menyemprot kaktus ku cai. Aranjeunna gaduh kabutuhan kalembaban anu rendah, sareng kalembaban anu tinggaleunbisa ngabalukarkeun rot jeung panyakit séjénna.

Naha anjeun nyiram kaktus ti luhur atawa handap?

Sacara téknis anjeun tiasa nyiram kaktus ti luhur atanapi handap. Nanging, kuring nyarankeun nyiram top sabab langkung dikendali, sareng anjeun kamungkinan henteu kaleuleuwihan.

Sabaraha sering kuring kedah nyiram kaktus leutik kuring?

Teu aya jadwal sabaraha sering nyiram kaktus leutik. Tapi aranjeunna condong garing langkung gancang tibatan anu langkung ageung, janten parios mingguan, sareng lembabkeun taneuh ngan ukur nalika garing.

Kalayan tip ieu ngeunaan cara nyirami kaktus, bahkan anu pemula tiasa gampang diajar kumaha ngajaga éta séhat sareng subur. Ngan émut kana kasalahan dina sisi handapeun nyiram, sareng anjeun badé angkat.

Upami anjeun hoyong diajar sadayana anu kedah terang ngeunaan ngajaga pepelakan jero ruangan anu séhat, maka anjeun peryogi eBook Houseplant Care. Éta bakal nunjukkeun anjeun sadayana anu anjeun kedah terang ngeunaan kumaha ngajaga unggal pepelakan di bumi anjeun mekar. Unduh salinan anjeun ayeuna!

Langkung seueur Ngeunaan Nyiram Pepelakan

Bagikeun tip anjeun ngeunaan cara nyirami kaktus dina bagian koméntar di handap.

Timothy Ramirez

Jeremy Cruz mangrupikeun tukang kebon avid, horticulturalist, sareng panulis berbakat di tukangeun blog anu populer, Meunang Sibuk Berkebun - Berkebun DIY Pikeun Pemula. Kalayan langkung ti dasawarsa pangalaman di lapangan, Jeremy parantos ngasah kaahlian sareng pangaweruhna pikeun janten sora anu dipercaya dina komunitas kebon.Tumuwuh di tegalan, Jeremy ngembangkeun apresiasi anu jero pikeun alam sareng karesep pikeun pepelakan ti umur dini. Ieu fostered gairah anu antukna ngarah manehna ngudag gelar di Hortikultura ti universitas bergengsi. Sapanjang perjalanan akademikna, Jeremy ngagaduhan pamahaman anu kuat ngeunaan sababaraha téknik berkebun, prinsip perawatan pepelakan, sareng prakték sustainable anu ayeuna anjeunna bagikeun ka pamiarsana.Saatos réngsé pendidikanna, Jeremy ngamimitian karir anu nyugemakeun salaku horticulturist profésional, damel di kebon botani anu kasohor sareng perusahaan landscaping. Pangalaman panangan ieu ngungkabkeun anjeunna kana rupa-rupa pepelakan sareng tantangan ngebon, anu salajengna ningkatkeun pamahaman anjeunna ngeunaan karajinan.Motivasi ku kahayangna pikeun demystify ngebon sarta nyieun diaksés pikeun beginners, Jeremy dijieun Get Busy Berkebun. Blog éta janten sumber daya komprehensif anu pinuh ku naséhat praktis, pituduh léngkah-léngkah, sareng tip anu teu ternilai pikeun anu ngamimitian perjalanan ngebon. Gaya tulisan Jeremy pisan pikaresepeun sareng relatable, ngajantenkeun komplekskonsép anu gampang kaampeuh bahkan pikeun anu henteu ngagaduhan pangalaman sateuacana.Kalayan sikap anu ramah sareng gairah asli pikeun ngabagi pangaweruhna, Jeremy parantos ngawangun pengikut anu satia pikeun peminat berkebun anu percanten kana kaahlianana. Ngaliwatan blog na, anjeunna geus mere ilham loba individu pikeun nyambungkeun deui jeung alam, ngokolakeun spasi héjo sorangan, sarta ngalaman kabagjaan tur minuhan nu ngebon brings.Nalika anjeunna henteu ngurus kebon sorangan atanapi nyerat tulisan blog anu pikaresepeun, Jeremy sering tiasa dipendakan di bengkel ngarah sareng nyarios dina konperénsi berkebun, dimana anjeunna masihan hikmahna sareng berinteraksi sareng sasama pencinta pepelakan. Naha anjeunna ngajar pemula kumaha nyebarkeun siki anu munggaran atanapi naroskeun para pekebun anu berpengalaman ngeunaan téknik canggih, dedikasi Jeremy pikeun ngadidik sareng nguatkeun komunitas berkebun bersinar dina unggal aspék karyana.