Kumaha Repot Tutuwuhan: Pituduh Gambar Mantuan

 Kumaha Repot Tutuwuhan: Pituduh Gambar Mantuan

Timothy Ramirez

Daptar eusi

Repotting pepelakan jero ruangan téh mangpaat jeung senang. Dina tulisan ieu, anjeun bakal diajar sadayana anu anjeun kedah terang, kalebet kumaha carana terang upami éta kedah di-repotted, iraha sareng sabaraha sering ngalakukeunana, sareng kéngingkeun tip pikeun milih pot sareng taneuh anu pangsaéna. Teras kuring bakal nunjukkeun anjeun kumaha leres-leres ngarépotkeun pepelakan jero ruangan.

Repotting mangpaat, sareng mangrupikeun bagian anu penting pikeun ngembang pepelakan jero ruangan anu séhat sareng bahagia. Tapi anjeun ngan ukur kedah ngalakukeun éta dina waktos anu pas, sareng pikeun alesan anu leres.

Upami hiji-hijina alesan anjeun hoyong repot pepelakan jero ruangan nyaéta nempatkeun kana pepelakan anu langkung saé, atanapi kusabab éta mangrupikeun hal anu anjeun lakukeun unggal taun… muhun, éta alesan anu salah. Kabiasaan ieu tiasa nyababkeun masalah sareng pepelakan jero ruangan anjeun.

Tapi tong hariwang. Saatos maca artikel ieu, anjeun bakal gaduh sadaya inpormasi anu anjeun peryogikeun supados anjeun yakin yén anjeun ngalakukeun éta leres, sareng anjeun bakal terang persis iraha sareng kumaha cara ngarepot pepelakan.

Tempo_ogé: Kumaha Ngabekukeun Timun Ku Cara Anu Bener

Naon Dupi Repotting?

Repotting, atawa "potting up", ngan saukur mindahkeun atawa transplanting tutuwuhan tina hiji wadah ka nu sejen.

Sanajan lolobana houseplants bisa hirup dina wadah nu sarua salila sababaraha taun, aranjeunna antukna bakal jadi akar-beungkeut.

Naon hartina Akar-beungkeut?

Istilah "kabeungkeut akar" (disebut oge "kabeungkeut pot") hartina akar-akar geus tumuwuh nepi ka pinuh ngeusian pot, nyésakeun saeutik rohangan pikeun tumuwuh anyar.

Lamun ieu kajadian,taneuh moal bisa deui nahan kalembaban jeung zat gizi anu diperlukeun tutuwuhan pikeun mekar. Balukarna, kaséhatanana bakal mimiti mudun.

Naha Anjeun Kudu Repot Tutuwuhan Indoor?

Sakali pepelakan jero imah geus kabeungkeut ku pot, mangka enya, biasana kudu di-repot. Tapi, sakumaha anu kuring keuna di luhur, kalolobaanana tiasa cicing dina pot anu sami kanggo waktos anu lami.

Saleresna, aya anu henteu resep repotted, sareng langkung resep kana pot-bound. Jadi leuwih sae pikeun merepot pepelakan jero rohangan ngan lamun diperlukeun, tinimbang ngalakukeun eta dina jadwal set, atawa pikeun tujuan estetika.

Naha Repot Tutuwuhan?

Tutuwuhan imah bakal nguntungkeun tina repotted nalika aranjeunna peryogi. Henteu ngan senang nempatkeun kana wadah anyar anu tiis, tapi aya seueur mangpaat tina repotting pepelakan ogé.

Mindahkeun pepelakan kana wadah anyar masihan aranjeunna langkung seueur rohangan pikeun tumbuh, nyegerkeun taneuh anu basi, ngeusian deui gizi anu leungit, sareng memicu pertumbuhan énggal anu séhat. Ieu kabeh mangpaatna...

  • Nyegerkeun taneuh jeung gizi
  • Ngaronjatkeun retensi jeung nyerep cai
  • Méré akar leuwih loba rohangan pikeun tumuwuh
  • Bantuan pikeun nyegah kompaksi taneuh
  • Nyegah pepelakan jadi kabeungkeut pot
  • T nepi ka tumuwuh nu anyar
  • T. 14>

    Kumaha Cara Ngabejaan Lamun Tutuwuhan Perlu Repotting

    Biasana gampang pisan pikeun ngabejaan lamun tutuwuhan perlu repotted. Di dieu tanda telltale kaawas…

    • Aya akar anu kaluar tina liang drainase di handapeun pot
    • Akar tumuwuh dina pola sirkular di jero wadah
    • Caina ngalir langsung ngaliwatan pot, sarta saeutik pisan anu kaserep ku taneuh
    • Panci geus jadi cacad Akarna geus siap kabuka 1 luhur geus siap kabuka. taneuh
    • Tutuwuhan geus jadi top-beurat, sarta terus ragrag leuwih
    • Anjeun kudu cai pepelakan terus-terusan supados henteu drooping
    • Tutuwuhan henteu proporsional leuwih badag batan pot
    • Taneuh terus garing, atawa moal tahan beueus
    • <1 taneuh anu tumuwuh leuwih laun<13
    • taneuh. er ti biasana, atawa geus eureun kabeh babarengan
    Akar tumuwuh dina luhureun taneuh tutuwuhan pot-dibeungkeut

    Mun anjeun masih teu yakin yén tutuwuhan indoor Anjeun perlu repotting, teras balikkeun kana sisi na, sarta gently geser kaluar pot.

    Lamun aya massa padet akar jeung saeutik pisan taneuh di sabudeureun éta sabudeureun akar

    eta hartina di sabudeureun éta akar, atawa akar geus kabeungkeut, éta 4, Al, gently geser kaluar ti pot. Janten, upami éta henteu gampang geser tina pot, sareng sigana macét, éta ogé tanda anu sanés yén éta kabeungkeut ku pot. Rootball anu kabeungkeut dina pepelakan jero ruangan

    Naha anjeun kedah ngarepot pepelakan énggal?

    Henteu, henteu langsung. Pikeun sababaraha alesan, loba jalma mikir kahijiHal anu kedah dilakukeun ku pabrik énggal nyaéta repot éta. Tapi ieu kabiasaan goréng pikeun asup.

    Pikirkeun sagala setrés, hal goréng anu parantos dilalui.

    Ti mimiti hirup dina kaayaan idéal di rumah kaca, pindah ka pusat kebon (dimana aranjeunna henteu salawasna nampi perawatan anu pangsaéna), pindah, deui, ka bumi anjeun.

    Wah, hal goréngna peryogi istirahat di bumi sateuacanna! tting eta.

    Ieu ogé bakal masihan anjeun waktu pikeun neuleuman ngeunaan perawatan idéal eta perlu mekar, quarantine eta pikeun bug, sarta ngawas tanda stress.

    Mun anjeun dying to repot houseplant anyar anjeun kusabab pot binih awon nu asalna di, cukup nyumputkeun eta ku leupaskeun kana pot hias hiasan> di Reps a

    <17 pot cache hiasan> di Reps a <17 pot cache hiasan> Hiding a <17 wadahna awon> Saméméh repotting tutuwuhan naon, éta pangalusna pikeun ngalakukeun panalungtikan saeutik pikeun nempo kumaha ogé éta bakal ngalakukeun. Aya anu henteu resep cangkok, atanapi langkung resep kana pot-dibeungkeut.

    Malah, sababaraha pepelakan kembangan moal nyetél kuncup dugi ka kabeungkeut ku pot.

    Di dieu aya sababaraha tip supados terang iraha sareng sabaraha sering repot, ogé jinis wadah sareng taneuh anu pangsaéna pikeun dianggo…

    Iraha Repot Pepelakan

    Sépson atanapi awal usum panas. Repotting ngarangsang tumuwuhna anyar, nu teu naon rékngalakukeun dina usum gugur jeung usum tiis.

    Tapi inget, ngan repot aranjeunna nalika maranéhna butuh. Sarta ulah pernah repot tutuwuhan anu gering atawa maot, atawa nu boga infestation kutu, atawa anjeun bisa maéhan éta.

    Repotting pepelakan jero rohangan pikeun alesan murni éstétika oge pernah mangrupakeun ide nu sae.

    Tempo_ogé: Kumaha Tiasa Waluh

    Sabaraha Mindeng Repot Tutuwuhan

    Sacara umum, lolobana houseplants henteu perlu repotted di luar salila usum panas pisan

    Sabaraha sering Repot Tutuwuhan di luar. ster, sarta bakal perlu repotted leuwih sering.

    Loba bisa happily hirup dina wadah anu sarua salila sababaraha taun tanpa masalah nanaon.

    Jadi, tinimbang otomatis repotting houseplants sacara rutin, perhatikeun tanda-tanda yén maranéhna sabenerna butuh eta.

    Milih The Best Pot

    Nalika repotting houseplants nu aslina,> milih hiji-hijina conto nu leuwih badag

    > 4. ″ nepi ka ukuran 6″, tapi henteu nepi ka ukuran 10″. Kuring ogé nyarankeun ngagunakeun pot anu aya liang drainase, sabab mantuan nyegah overwatering.

    Lamun condong cai teuing, teras nganggo planter terracotta polos. Liat mantuan nyabut beueus tina taneuh supados langkung gancang garing.

    Sabalikna, upami anjeun hilap nyiram pepelakan jero ruangan, teras nganggo anu disegel, diglaz, atanapi didamel tina plastik.

    Sateuacan nganggo deui wadah anu aya pepelakan anu béda di jerona, jieunpasti digosok ku sabun sareng cai. Ieu mangrupikeun léngkah anu penting anu penting pisan pikeun nyegah panyebaran panyakit atanapi kutu.

    Sikat bulu pot kembang kuring cocog pikeun tugas ieu (katambah lucu ogé!). Upami anjeun nganggo wadah anu didamel tina taneuh liat atanapi plastik anu keras, anjeun tiasa nempatkeun éta dina rak luhureun mesin cuci piring anjeun pikeun ngabasmi.

    Pot anu aya drainase anu pas pikeun pepelakan jero ruangan

    Cara Nyegah Taneuh Ti Rubuh Tina Pot

    Sababaraha jalma henteu resep ngagunakeun pot anu aya liang drainase sabab hariwang taneuhna bakal ragrag. Nya, aya solusi anu gampang pisan pikeun éta!

    Pikeun ngajaga taneuh, bari tetep ngantepkeun cai kaluar, nutupan liang dina pot nganggo jaring drainase, atanapi nganggo sapotong bahan layar atanapi lawon bentang.

    Nutupan liang drainase di handapeun pot supados taneuh tetep aya

    Taneuh Pangsaéna Pikeun Repotting Houseplant>Anjeun tiasa nganggo taneuh pikeun pepelakan jero ruangan umum

    <3. Tapi émut yén sababaraha tiasa meryogikeun jinis campuran anu béda, atanapi medium ngembang khusus.

    Misalna, anggrek ngabutuhkeun campuran pot anggrek, sareng succulents langkung milih campuran pot keusik anu gancang nyerep.

    Upami anjeun henteu yakin kana naon anu anjeun gunakeun, langkung saé milarian media pot khusus anu disarankeun pikeun pepelakan jero ruangan anjeun.<43><3Dina campuran pot anu seger. Upami aya kokotor anu tinggaleundina pot heubeul, éta rupa mun dump nu kana planter anyar. Tapi entong nganggo deui taneuh tina hiji pepelakan jero ruangan ka anu sanés.

    Ogé, pepelakan jero ruangan anjeun bakal tumbuh pangsaéna dina campuran pot anu kualitasna saé tibatan kokotor anu murah, janten henteu ngirangan biaya di dieu.

    Jeung, henteu pernah nganggo taneuh kebon pikeun pot pepelakan jero ruangan. Diajar kumaha nyieun taneuh imah imah DIY di dieu.

    Kumaha Repot Tutuwuhan Lengkah-demi-Lengkah

    Sawaktos Anjeun nangtukeun yen houseplant Anjeun perlu repotted, éta mangrupakeun ide nu sae pikeun nyiraman hiji atawa dua poé saméméh rencana pikeun repot eta.

    Hal ieu bakal ngagampangkeun ngaleupaskeun tina pot, sarta mantuan pikeun ngurangan résiko cangkok

  • Nepi ka handap>

Bagikeun tips anjeun pikeun repotting pepelakan jero ruangan dina bagian koméntar di handap.

Timothy Ramirez

Jeremy Cruz mangrupikeun tukang kebon avid, horticulturalist, sareng panulis berbakat di tukangeun blog anu populer, Meunang Sibuk Berkebun - Berkebun DIY Pikeun Pemula. Kalayan langkung ti dasawarsa pangalaman di lapangan, Jeremy parantos ngasah kaahlian sareng pangaweruhna pikeun janten sora anu dipercaya dina komunitas kebon.Tumuwuh di tegalan, Jeremy ngembangkeun apresiasi anu jero pikeun alam sareng karesep pikeun pepelakan ti umur dini. Ieu fostered gairah anu antukna ngarah manehna ngudag gelar di Hortikultura ti universitas bergengsi. Sapanjang perjalanan akademikna, Jeremy ngagaduhan pamahaman anu kuat ngeunaan sababaraha téknik berkebun, prinsip perawatan pepelakan, sareng prakték sustainable anu ayeuna anjeunna bagikeun ka pamiarsana.Saatos réngsé pendidikanna, Jeremy ngamimitian karir anu nyugemakeun salaku horticulturist profésional, damel di kebon botani anu kasohor sareng perusahaan landscaping. Pangalaman panangan ieu ngungkabkeun anjeunna kana rupa-rupa pepelakan sareng tantangan ngebon, anu salajengna ningkatkeun pamahaman anjeunna ngeunaan karajinan.Motivasi ku kahayangna pikeun demystify ngebon sarta nyieun diaksés pikeun beginners, Jeremy dijieun Get Busy Berkebun. Blog éta janten sumber daya komprehensif anu pinuh ku naséhat praktis, pituduh léngkah-léngkah, sareng tip anu teu ternilai pikeun anu ngamimitian perjalanan ngebon. Gaya tulisan Jeremy pisan pikaresepeun sareng relatable, ngajantenkeun komplekskonsép anu gampang kaampeuh bahkan pikeun anu henteu ngagaduhan pangalaman sateuacana.Kalayan sikap anu ramah sareng gairah asli pikeun ngabagi pangaweruhna, Jeremy parantos ngawangun pengikut anu satia pikeun peminat berkebun anu percanten kana kaahlianana. Ngaliwatan blog na, anjeunna geus mere ilham loba individu pikeun nyambungkeun deui jeung alam, ngokolakeun spasi héjo sorangan, sarta ngalaman kabagjaan tur minuhan nu ngebon brings.Nalika anjeunna henteu ngurus kebon sorangan atanapi nyerat tulisan blog anu pikaresepeun, Jeremy sering tiasa dipendakan di bengkel ngarah sareng nyarios dina konperénsi berkebun, dimana anjeunna masihan hikmahna sareng berinteraksi sareng sasama pencinta pepelakan. Naha anjeunna ngajar pemula kumaha nyebarkeun siki anu munggaran atanapi naroskeun para pekebun anu berpengalaman ngeunaan téknik canggih, dedikasi Jeremy pikeun ngadidik sareng nguatkeun komunitas berkebun bersinar dina unggal aspék karyana.