Kumaha Milih Taneuh Tutuwuhan Oray Pangalusna

 Kumaha Milih Taneuh Tutuwuhan Oray Pangalusna

Timothy Ramirez

Ngagunakeun taneuh anu pas pikeun pepelakan oray penting pisan. Janten dina postingan ieu, kuring bakal nyarioskeun ka anjeun sadayana anu anjeun kedah terang, kalebet jinis anu pangsaéna, sipat naon anu kedah dipilarian, sareng kuring ogé bakal masihan anjeun resep kuring supados anjeun tiasa nyampur sorangan.

Milih taneuh anu pangsaéna pikeun pepelakan oray mangrupikeun bagian anu ageung pikeun ngajaga aranjeunna séhat. Jenis anu salah tiasa nyababkeun seueur masalah, atanapi malah maéhan aranjeunna.

Tuntunan ieu nyertakeun sadayana anu anjeun kedah terang ngeunaan jinis taneuh anu peryogi pepelakan oray pikeun mekar.

Tempo_ogé: Kumaha carana nyabut spider mites dina houseplants, pikeun alus!

Anjeun bakal diajar anu mana anu anjeun tiasa dianggo, pasipatan anu kedah dipilarian, bahkan kumaha cara nyampur anjeun sorangan sareng resep anu gampang kuring.

Taneuh Naon Anu Dibutuhkeun pikeun Tutuwuhan Oray?

Tutuwuhan oray butuh taneuh anu drainase cukup, sababaraha gizi, sarta aliran hawa alus pikeun nyegah overwatering.

Penting pikeun inget yen aranjeunna succulents. Éta hartina maranéhna pohara alus pikeun nyimpen Uap dina daun maranéhanana.

Kusabab aranjeunna nyimpen cai, aranjeunna henteu resep média anu nahan teuing. Nalika aranjeunna aya dina campuran anu tetep baseuh, éta tiasa nyababkeun masalah sapertos akar rot.

Warta anu saé nyaéta henteu paduli naon rupa Sansevieria anu anjeun gaduh, aranjeunna sadayana resep kana jinis taneuh anu sami.

Pos Terkait: Cara Merawat Tutuwuhan Oray (Ibu Mertua) Taneuh Nutup Taneuh Nutup

Jenis Taneuh Anu Panghadéna Pikeun Tutuwuhan Oray

Jenis Taneuh anu Panghadéna pikeuntutuwuhan oray mangrupakeun campuran hampang, loamy, jeung well-draining.

Tempo_ogé: Kumaha Cai A Jade Plant

Kuring teu nyarankeun make campuran pot tujuan umum sorangan sabab loba merek komérsial nahan teuing Uap.

Pikeun mantuan Anjeun milih medium idéal, néangan nu ngandung sipat di handap ieu:

Free-Draining Taneuh sorangan sabab loba merek komérsial nahan teuing Uap.

Pikeun mantuan Anjeun milih medium idéal, néangan nu ngandung sipat di handap ieu:

Free-Draining Taneuh pikeun nempo hiji kualitas utama ti bungkusan nu boga drainase gancang

Maca salah sahiji kualitas nu drainase gancang. Lamun nyebutkeun retentive Uap atawa nanaon nu sarupa, mangka éta lain pilihan katuhu.

Nambahkeun campuran pot kana wadahna pikeun Sansevieria

Porous Campuran

Kualitas séjén pikeun néangan nyaéta campuran porous atawa aerated. Hal ieu ngamungkinkeun hawa ngalir ngaliwatan sistim akar, sarta mantuan taneuh solokan leuwih gancang, nu kahayang tutuwuhan basa mertua anjeun diperlukeun.

Beunghar Nutrisi

Sansevierias teu merlukeun loba pupuk lamun dipelak dina taneuh jeung gizi katuhu. Janten pilih campuran anu ngandung bahan organik supados aranjeunna tetep subur.

pH Taneuh Oray

Pepelakan oray henteu rewel teuing ngeunaan pH taneuh, tapi bakal mekar nalika rada asam dugi ka netral. Sakuduna antara 5,5 nepi ka 7,0 dina méter usik.

Lamun basa teuing anjeun bisa nambahkeun hiji acidifier atawa hiji granules pupuk asam. Lamun kaleuleuwihi asam, tambahkeun kapur kebon pikeun nyaimbangkeunana.

Postingan Terkait: Cara Repot Tutuwuhan Oray

Nguji pH taneuh tutuwuhan oray kalawanméter usik

Kumaha Jieun Taneuh Pot Pikeun Sansevieria

Lamun anjeun resep nyieun taneuh pot DIY pikeun tutuwuhan oray anjeun, mangka anjeun bisa ngalakukeunana pisan gampang.

A campuran komérsial bisa jadi pilihan hébat, gancang. Tapi nyieun sorangan méré Anjeun kontrol lengkep kana bahan, sarta mindeng leuwih murah.

Resep Campur Taneuh Oray

Di handap ieu abdi resep taneuh tutuwuhan oray jeung parentah campur. Sederhana sareng henteu peryogi seueur waktos kanggo nyampur nyalira, ditambah anjeun tiasa nyimpen sésa-sésa pikeun engké.

Pikeun ngukur 'bagian' anjeun tiasa nganggo wadah naon waé, sapertos ember 1 galon atanapi gelas ukur, contona. Ngan pastikeun ngagunakeun ukuran anu sarua pikeun unggal bahan sangkan konsisten.

Resep:

  • 2 bagian taneuh pot biasa
  • 1 bagian keusik kasar
  • 1 bagian perlit atawa batu apung
  • 1 bagian sabut kelapa atawa peat >>> 1 bagéan sabut atawa gambut perlu >Wadah ukur

Bagikeun tip anjeun pikeun taneuh pepelakan oray anu pangsaéna atanapi resep karesep anjeun dina bagian koméntar di handap.

Timothy Ramirez

Jeremy Cruz mangrupikeun tukang kebon avid, horticulturalist, sareng panulis berbakat di tukangeun blog anu populer, Meunang Sibuk Berkebun - Berkebun DIY Pikeun Pemula. Kalayan langkung ti dasawarsa pangalaman di lapangan, Jeremy parantos ngasah kaahlian sareng pangaweruhna pikeun janten sora anu dipercaya dina komunitas kebon.Tumuwuh di tegalan, Jeremy ngembangkeun apresiasi anu jero pikeun alam sareng karesep pikeun pepelakan ti umur dini. Ieu fostered gairah anu antukna ngarah manehna ngudag gelar di Hortikultura ti universitas bergengsi. Sapanjang perjalanan akademikna, Jeremy ngagaduhan pamahaman anu kuat ngeunaan sababaraha téknik berkebun, prinsip perawatan pepelakan, sareng prakték sustainable anu ayeuna anjeunna bagikeun ka pamiarsana.Saatos réngsé pendidikanna, Jeremy ngamimitian karir anu nyugemakeun salaku horticulturist profésional, damel di kebon botani anu kasohor sareng perusahaan landscaping. Pangalaman panangan ieu ngungkabkeun anjeunna kana rupa-rupa pepelakan sareng tantangan ngebon, anu salajengna ningkatkeun pamahaman anjeunna ngeunaan karajinan.Motivasi ku kahayangna pikeun demystify ngebon sarta nyieun diaksés pikeun beginners, Jeremy dijieun Get Busy Berkebun. Blog éta janten sumber daya komprehensif anu pinuh ku naséhat praktis, pituduh léngkah-léngkah, sareng tip anu teu ternilai pikeun anu ngamimitian perjalanan ngebon. Gaya tulisan Jeremy pisan pikaresepeun sareng relatable, ngajantenkeun komplekskonsép anu gampang kaampeuh bahkan pikeun anu henteu ngagaduhan pangalaman sateuacana.Kalayan sikap anu ramah sareng gairah asli pikeun ngabagi pangaweruhna, Jeremy parantos ngawangun pengikut anu satia pikeun peminat berkebun anu percanten kana kaahlianana. Ngaliwatan blog na, anjeunna geus mere ilham loba individu pikeun nyambungkeun deui jeung alam, ngokolakeun spasi héjo sorangan, sarta ngalaman kabagjaan tur minuhan nu ngebon brings.Nalika anjeunna henteu ngurus kebon sorangan atanapi nyerat tulisan blog anu pikaresepeun, Jeremy sering tiasa dipendakan di bengkel ngarah sareng nyarios dina konperénsi berkebun, dimana anjeunna masihan hikmahna sareng berinteraksi sareng sasama pencinta pepelakan. Naha anjeunna ngajar pemula kumaha nyebarkeun siki anu munggaran atanapi naroskeun para pekebun anu berpengalaman ngeunaan téknik canggih, dedikasi Jeremy pikeun ngadidik sareng nguatkeun komunitas berkebun bersinar dina unggal aspék karyana.