Kumaha Cara Nyebarkeun Tutuwuhan Lavender Tina Keratan

 Kumaha Cara Nyebarkeun Tutuwuhan Lavender Tina Keratan

Timothy Ramirez

Menyiram lavender teu sesah, sareng éta cara anu pikaresepeun pikeun kéngingkeun seueur pepelakan pikeun kebon anjeun. Dina tulisan ieu, kuring bakal nunjukkeun anjeun sadayana anu anjeun kedah terang ngeunaan cara nyebarkeun keratan lavender, kalayan petunjuk léngkah-léngkah anu lengkep.

Sawaktos anjeun diajar kumaha nyebarkeun pepelakan lavender ti kebon anjeun, anjeun bakal tiasa tumuh saloba anu dipikahoyong. Anjeun ogé tiasa ngabagikeunana sareng réréncangan sareng kulawarga anjeun ogé!

Dina tulisan ieu, kuring bakal nyarioskeun ngeunaan metode panyebaran lavender anu béda-béda, nyarioskeun ka anjeun iraha waktos anu pangsaéna pikeun ngalakukeunana, sareng nunjukkeun ka anjeun kumaha nyandak sareng nyiapkeun keratan.

Lajeng kuring bakal masihan anjeun petunjuk léngkah-léngkah rambatan pikeun persis kumaha suksés rooting lavender dina taneuh atanapi cai anu béda.

<1 Métode Propagasi Lavender dina taneuh atanapi cai anu béda.<1 Metode Propagasi Lavender<1 Anjeun. bisa merambatkeun tatangkalan lavender: ku cara ngakarkeun batang dina taneuh, ku cara ngakarkeun keratan dina cai, atawa tina siki.

Dina tulisan ieu, kuring ngan ukur bakal ngabahas kumaha cara merambatkeun lavender tina keratan anu dicandak tina tatangkalan anu geus dewasa, terus diakarkeun boh dina cai atawa taneuh. Abdi bakal nyimpen pos awal siki kanggo dinten sanés.

Iraha Pikeun nyebarkeun Lavender

Waktu pangsaéna pikeun nyebarkeun lavender nyaéta dina pertengahan usum panas nalika usum ngembang aktif, sareng nalika panas sareng beueus di luar.

Upami anjeun nyandak potongan telat dina usum panas, atanapi dina usum gugur nalika usum panas.Tutuwuhan mimiti dormant keur usum, bisa jadi teu akar.

Cara Nyokot Keratan Lavender

Saméméh nyokot cuttings, pastikeun Anjeun nyiapkeun taneuh atawa vas cai heula (tingali léngkah di handap pikeun detil). Ulah nepi ka garing atawa layu samemeh Anjeun nyoba rambatkeunana.

Aya sababaraha hal nu kudu diteangan samemeh Anjeun nyokot cuttings tina tutuwuhan lavender Anjeun…

  • Idealna Anjeun kudu nyokot cuttings cabang nu teu acan kembangan. Kembangan butuh énergi anu ageung tina pepelakan, sareng cabang anu henteu kembangan bakal tiasa nempatkeun sadayana énergi éta pikeun tumuh akar anyar.
Cabang Lavender tanpa kembang
  • Hadé pisan nyandak potongan tina pepelakan lavender dewasa tibatan anu anyar atanapi henteu dewasa. Ku cara éta, anjeun bakal yakin yén aya loba énergi pikeun cuttings pikeun ngabentuk akar kuat.

Sanggeus anjeun manggihan cabang sampurna, potong tina tutuwuhan dina dasar batang.

Nyokot cuttings pikeun rambatan lavender

Candak cuttings anu panjangna sababaraha inci. Unggal batang anu anjeun cabut kedah gaduh 3-5 titik daun, tapi tetep aya sababaraha sénti pertumbuhan di luhur.

Pos Terkait: Kumaha Prune Tutuwuhan Lavender.

Tempo_ogé: Sayuran Vertikal: Proyék Saderhana Anu Ngahasilkeun Langkung Langkung Dina Kurang SpasiKeratan Lavender parantos siap pikeun rambatan

Nyiapkeun Keratan Lavender Pikeun Panyebaran Lavender anjeun

<6handap 3-5 sét daun tina sirung. Anjeun tiasa nyiwitna nganggo kuku ramo, atanapi nyiksikan nganggo gunting anu seukeut.Motong Lavender sareng sababaraha titik daun

Nyoplokkeun daun handap bakal nyababkeun tatu leutik dina batang, sareng di dinya akarna bakal kaluar.

Batang anu langkung panjang ngagampangkeun nyebarkeun pepelakan di daérah / cai anu langkung saé> Cabut daun handap samemeh nyebarkeun lavender

Lamun salah sahiji batang geus mimiti kembangan, cukup snip atawa ciwit kaluar spike kembang pikeun ajak motong pikeun nyimpen eta tanaga pikeun tumuwuh akar anyar.

A motong kalayan kembang dina eta meureun moal bakal akar, sabab bakal runtah sakabeh tanaga dina formasi kuncup.

Ciwit samemeh ngarambat Lavender-LavenderCiwit B. Step-Step Propagating kembang Lavender 1>

Di handap ieu kuring bakal ngajalanan anjeun ngalangkungan léngkah-léngkah pikeun nyebarkeun lavender dina taneuh, sareng ogé dina cai. Léngkahna béda pikeun masing-masing, tapi henteu rumit.

Nyebarkeun Lavender Dina Taneuh

Saméméh anjeun tiasa nyebarkeun lavender dina taneuh, anjeun kedah ngumpulkeun sababaraha suplai. Tong hariwang, anjeun moal peryogi sakumpulan alat anu mahal - sareng anjeun panginten parantos gaduh sababaraha barang ieu.

Pasok Diperlukeun:

  • Taneuh rambatan (kuring ngadamel sorangan nganggo campuranperlite, vermiculite, sarta taneuh potting - tapi campuran awal siki nice bakal dianggo teuing)
  • A pot atawa chamber rambatan
  • Kantong plastik (opsional)

Tingali daptar lengkep abdi tina pangalusna parabot rambatan tutuwuhan & amp; suplai di dieu.

Perlengkapan anu dipikabutuh pikeun rambatan tutuwuhan lavender

Lengkah 1: Rencanakeun kalembaban - Upami anjeun badé nyebarkeun lavender di jero bumi atanapi di luar dina iklim garing, anjeun kedah nambihan kalembaban.

Paling gampang ngagunakeun propagator, atanapi nutupan pot anjeun dina kantong plastik. Kantun tenda kantong di luhur, pastikeun teu keuna bagian mana wae tina cuttings.

Tapi lamun cicing dina iklim lembab kawas kuring, cuttings lavender bakal akar cukup gancang di luar di tempat rindang.

Taneuh rambatan dina pot jeung siap pikeun indit

Lengkah 2: Lebu batang jeung rooting hormon Anjeun saatos Anjeun rooting

Nyiapkeun hormon rooting nu katuhu, <20. 6>Hormon rooting mantuan aranjeunna rooting leuwih gancang, sarta méré Anjeun kasempetan hadé sukses!Dipping batang lavender dina rooting hormon

Lengkah 3: Jieun liang dina kokotor - Samemeh nempelkeun motong kana taneuh, nyieun liang ku ramo Anjeun heula.

Ku cara kitu hormon rooting moal rub kana taneuh

propagationNgalenyepan taneuhNyiptakeun liang dina taneuh Lebetkeun motong kana liang anu anjeun damel, teras pencét taneuh di sabudeureun batang.

Pek gently taneuh sapertos ieu bakal mastikeun yén motong tetep pageuh dina pot, sarta ogé yén taneuh datang dina kontak alus jeung batang.

Teundeun motong lavender dina taneuh

Lengkah 5: Tambahkeun sesa cuttings - Malikan sesa taneuh. Anjeun tiasa nempatkeun sababaraha keratan kana hiji pot ageung atanapi kamar rambatan anjeun.

Tapi cobian jarakna cukup jauh supados henteu saling keuna. Ieu bakal mastikeun bumi thirfow anu nyukupan, sareng bakal ngabantosan pikeun nyegah tempetan atanapi rotting tina pamotongan.

Ilah ' lalaku:

Upami teu kitu, tenda kantong plastik dina sakabéh pot pikeun mantuan nyadiakeun asor tambahan sabudeureun cuttings.

Lamun lembab di luar, mangka anjeun bisa ngaliwatan hambalan ieu. Tapi émut, keratan lavender peryogi kalembaban anu luhur supados tiasa ngabentuk akar.

Tempo_ogé: Kumaha Tumuwuh Sprout Anjeun Sorangan Di Imah

Lengkah 7: Simpen keratan dina tempat anu aman - Teundeun pot atanapi kotak rambatan dina tempat anu bakal ditangtayungan tina panonpoé, angin, sareng hujan ageung salami rambatan.

Jaga taneuh beueus sacara rata, tapi henteu baseuh. Pariksa aranjeunna unggal dinten pikeun mastikeun taneuh henteu pernahdries kaluar lengkep. Anjeun ogé tiasa ngiles keratan upami anjeun henteu nganggo plastik.

Nyebarkeun lavender dina taneuh

Sawaktos anjeun mimiti ningali kamekaran anyar dina luhureun keratan, éta mangrupikeun indikasi anu saé yén aranjeunna parantos ngamimitian akar.

Peryogi 3-6 minggu kanggo mekar akar, gumantung kana suhu sareng tingkat kalembaban. Upami anjeun ngamimitian di jero ruangan, nambihan panas handap bakal nyepetkeun, sareng ngabantosan pucukna langkung gancang.

Pos Terkait: Kumaha Ngeringkeun Lavender Ti Kebon Anjeun

Nyebarkeun Lavender Dina Cai

Menyiram lavender dina cai langkung gampang tibatan nganggo taneuh. TAPI aya karugianana!

Sétak anu akar dina cai leuwih hese dicangkokkeun ti batan anu dirambat dina taneuh. Janten émut yén anjeun tiasa gaduh tingkat kasalametan anu langkung handap nalika anjeun ngakar aranjeunna dina cai.

Senang ékspérimén sanaos, janten kuring nyarankeun anjeun nyobian dua cara pikeun ningali mana anu pangsaéna pikeun anjeun! Ieu kumaha cara nyebarkeun lavender dina cai…

Peryogikeun Suplai:

Bagikeun tips rambatan lavender anjeun dina bagian koméntar di handap!

Timothy Ramirez

Jeremy Cruz mangrupikeun tukang kebon avid, horticulturalist, sareng panulis berbakat di tukangeun blog anu populer, Meunang Sibuk Berkebun - Berkebun DIY Pikeun Pemula. Kalayan langkung ti dasawarsa pangalaman di lapangan, Jeremy parantos ngasah kaahlian sareng pangaweruhna pikeun janten sora anu dipercaya dina komunitas kebon.Tumuwuh di tegalan, Jeremy ngembangkeun apresiasi anu jero pikeun alam sareng karesep pikeun pepelakan ti umur dini. Ieu fostered gairah anu antukna ngarah manehna ngudag gelar di Hortikultura ti universitas bergengsi. Sapanjang perjalanan akademikna, Jeremy ngagaduhan pamahaman anu kuat ngeunaan sababaraha téknik berkebun, prinsip perawatan pepelakan, sareng prakték sustainable anu ayeuna anjeunna bagikeun ka pamiarsana.Saatos réngsé pendidikanna, Jeremy ngamimitian karir anu nyugemakeun salaku horticulturist profésional, damel di kebon botani anu kasohor sareng perusahaan landscaping. Pangalaman panangan ieu ngungkabkeun anjeunna kana rupa-rupa pepelakan sareng tantangan ngebon, anu salajengna ningkatkeun pamahaman anjeunna ngeunaan karajinan.Motivasi ku kahayangna pikeun demystify ngebon sarta nyieun diaksés pikeun beginners, Jeremy dijieun Get Busy Berkebun. Blog éta janten sumber daya komprehensif anu pinuh ku naséhat praktis, pituduh léngkah-léngkah, sareng tip anu teu ternilai pikeun anu ngamimitian perjalanan ngebon. Gaya tulisan Jeremy pisan pikaresepeun sareng relatable, ngajantenkeun komplekskonsép anu gampang kaampeuh bahkan pikeun anu henteu ngagaduhan pangalaman sateuacana.Kalayan sikap anu ramah sareng gairah asli pikeun ngabagi pangaweruhna, Jeremy parantos ngawangun pengikut anu satia pikeun peminat berkebun anu percanten kana kaahlianana. Ngaliwatan blog na, anjeunna geus mere ilham loba individu pikeun nyambungkeun deui jeung alam, ngokolakeun spasi héjo sorangan, sarta ngalaman kabagjaan tur minuhan nu ngebon brings.Nalika anjeunna henteu ngurus kebon sorangan atanapi nyerat tulisan blog anu pikaresepeun, Jeremy sering tiasa dipendakan di bengkel ngarah sareng nyarios dina konperénsi berkebun, dimana anjeunna masihan hikmahna sareng berinteraksi sareng sasama pencinta pepelakan. Naha anjeunna ngajar pemula kumaha nyebarkeun siki anu munggaran atanapi naroskeun para pekebun anu berpengalaman ngeunaan téknik canggih, dedikasi Jeremy pikeun ngadidik sareng nguatkeun komunitas berkebun bersinar dina unggal aspék karyana.